Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(Daivuliau @ 2014 07 07, 11:01)

Gal galetumet pamokinti kaip megzti tokiu rastu, niekaip nesusigaudau? Liepos

Čia raštas, kuris mezgamas perfokortos pagalba.
Nuspaudus du mygtukus ant karietos su užrašu TUCK, ir pasukus rankenėlę ant raidelių KC smile.gif
Ir mezgu per visą adatinę, t.y. 100-0-100 akių, ~400eilių. Tankumas apie 8-10. Tada gaunasi dydis ~90cm x 90cm.

Atsakyti
Ristina, pledukas tai kaip pledukas, bet man labai tavo krašto apdaila patinka. wub.gif Papasakok detaliau, kaip darai. 4u.gif Ar mažini tankumą? kas kelintą eilę kabini ir iš kurios mezginio pusės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2014 07 07, 12:25)
Ristina, pledukas tai kaip pledukas, bet man labai tavo krašto apdaila patinka.  wub.gif Papasakok detaliau, kaip darai. 4u.gif Ar mažini tankumą? kas kelintą eilę kabini ir iš kurios mezginio pusės? g.gif

Nepagalvojau, galėjau "gyvai" parodyt biggrin.gif

Mažinu tankuma, apytikriai 2 padalom. Kur būna atviros akys, tai akis į akį mezgu. O kraštines akis - 1 praleidžiu, 3 išmezgu, bet priklauso nuo rašto. Jei tuck'as tai pamezgu ir žiūriu, kad gražiai būtų biggrin.gif
Ta juostelė "apkabina" abi mezginio puses smile.gif
Atsakyti
Ristina puiku 4u.gif .
O apie tą juostelę kur apkabina abi mezginio puses likau nesupratus. Galvoju taip : numezgtą pleduką kad apdirbti šonus kabinan ant adatinės , pamezgat gerų akių ir ir užlenkiat, o kaip tada, atviras akis prisiunat akis akin, o be to adatų nėra tiek kad išilgai užkabint, tada durt reikia doh.gif , man čia tiek darbo blush2.gif Aš čia kažko nesugalvoju gudriau
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2014 07 07, 14:49)
Nepagalvojau, galėjau "gyvai" parodyt  biggrin.gif

Mažinu tankuma, apytikriai 2 padalom. Kur būna atviros akys, tai akis į akį mezgu. O kraštines akis - 1 praleidžiu, 3 išmezgu, bet priklauso nuo rašto. Jei tuck'as tai pamezgu ir žiūriu, kad gražiai būtų  biggrin.gif
Ta juostelė "apkabina" abi mezginio puses  smile.gif

Nesuprantu, kaip ten tas "apkabinimas" gaunasi. g.gif Papasakok detaliau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(močiuttė @ 2014 07 07, 14:59)
Aš čia kažko nesugalvoju gudriau

Neeea biggrin.gif per gudriai sugalvojai biggrin.gif

Mano mezginių pakraščiukai apdirbami šitaip https://www.youtube....h?v=rvZUY6Ur2NA mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lace @ 2014 07 07, 15:51)
Nesuprantu, kaip ten tas "apkabinimas" gaunasi. g.gif Papasakok detaliau.  4u.gif

Va, vaizdas smile.gif
user posted imageuser posted image

Man mezgant virbalais, taip nesigauna biggrin.gif gaunasi tarpelis iš vienos pusės. O mašina - be tarpelio.
Atsakyti
Ristina, ačiū 4u.gif ir aš taip mezgu, tik mezginį dėjau blogąja puse į viršų. smile.gif Reiks ir kita puse pabandyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2014 07 07, 16:42)
Ristina, ačiū 4u.gif ir aš taip mezgu, tik mezginį dėjau blogąja puse į viršų. smile.gif Reiks ir kita puse pabandyti.  smile.gif

Aš dedu mezginio išvirkščiąją pusę smile.gif
Pvz., tuck rašto išvirkščioji pusė man biggrin.gif
Atsakyti
Kaip noreciau ir as ta i cord ismokt.... bet pokolkas neikertu as jo schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(juokiukas @ 2014 07 07, 22:16)
Kaip noreciau ir as ta i cord ismokt.... bet pokolkas neikertu as jo  schmoll.gif

hmmmm ziuriu youtube koki rezima ji ten ijungia tam i cordui... kad siulas visada lieka desineje puuseje.... ar su silver reed eina taip padaryti g.gif
Atsakyti
aisku iseina ir su SR: ratuka ant karietos ant "S", o sonines rankeneles viena ant trikampuko, o kita ant "o".

Ristina: grazu! as rytoj nufotkinsiu savo rombukus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 07 07, 23:08)
aisku iseina ir su SR: ratuka ant karietos ant "S", o sonines rankeneles viena ant trikampuko, o kita ant "o".

Ristina: grazu! as rytoj nufotkinsiu savo rombukus wink.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Ritina, ačiū už tokią išsamią pamokėlę. O perfokortos TUCK raštui specialios naudojamos? Ar galima naudoti kiauriaraščio ir žakardo perfokortas?
Atsakyti