Įkraunama...
Įkraunama...

Krosnelė ar židinys - 4

QUOTE(Verteris @ 2014 12 14, 10:24)

Tačiau skaitant įdėmiau, išlenda niuansai (gaminių kokybės, funkcionalumo, konstrukcijos, etc.), kurie yra universalūs visiems krosnelių gamintojams ir tada gali pasidomėt, o kaip ten pas tuos, kitus, tokios problemos išspręstos (ir ar apskritai išspręstos). Taip kad keep rolling  thumbup.gif

Manau buvo paminėta daugelis punktų kuriuos reikėtų žinoti renkantis šildymo prietaisą. Gal dar neapkalbėjome sandarumo ir keleto kitų smulkmenų,bet vaizdelis jau turėtų susidaryti, ir žmogus jau dalinai galės atskirti vieną kibirą nuo kito wink.gif Kas ką perka/pirks, ar visai nepirks, tiesiog daugelis net nebūtų susimąstę apie tokias detales kurios buvo čia paminėtos. Nusiperka kokį, dizaino elementą, paskui virkauja jog funkciškai jis nedirba...
Aš kaip morso gerbėjas galiu pripažinti jog Heta dega geriau, bet jos šiek tiek per brangios... O jei nori kiek gudresnės krosnelės,tai LT rinkoje nelabai ir yra iš ko rinktis...
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2014 12 14, 12:10)
Manau buvo paminėta daugelis punktų kuriuos reikėtų žinoti renkantis šildymo prietaisą.
...
Aš kaip morso gerbėjas galiu pripažinti jog Heta dega geriau, bet jos šiek tiek per brangios... O jei nori kiek gudresnės krosnelės,tai LT rinkoje nelabai ir yra iš ko rinktis...

Sveiki,
pasikapstymas po senas temas tikrai suteikė nemažai info.
Vienoje užmačiau nuorodą į HETA inspire 40/45 - Lietuvoje galima nusipirkti?
Ieškau nedidelio galingumo krosnelės "pramoginiam" kūrenimui bute, kad matytųsi kuo daugiau ugnies.

Neradau kokie blogiai nutiks pajungus krosnelę su didesniu dūmtraukio diametru į siauresnį dūmtraukį, pvz 150 į 120?

Dar gal galit pagirti ar pakeikti Austroflamm, konkrečiai:
http://dumtakis.lt/a...lamm-glass.html
arba
http://dumtakis.lt/a...flamm-slim.html
Ačiū

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2014 12 14, 11:12)
nepykit, bes paskaicius sia tema susidaro ispudis, kad pasaylyje egzistuoja tik du gamintojai: morso ir invicta  doh.gif
kadangi neketinau pirkt nei vieno nei kito, tai naudos is siu kautyniu man, eiliniam pirkejui, mazoka...

esa tu gamintoju, bet nesa ju atstovu forume...
siulau zvilgtelt i ytin aukstos kokybes vokiskas ketaus krosneles, turincias 100% sandaruma, paprasta vienos rankeneles degimo proceso reguliavima, svaraus stiklo sistema, pirmini, antrini ir tretini oro padavima i degimo kamera, auksta naudingumo koeficenta, stora ketaus lydini (7mm sieneles) su ypatingai kokybisku detaliu isliejimu, krosneles pritaikytos kurenti net angli (atsparios ytin aukstoms temperaturoms). Prietaisas kuris pritaikytas 100% pastoviam kurenimui.
Visos krosneles pries pakavimus yra isbandomos. krosneles eksplotacini laikotarpi gamintojas numato 100metu. thumbup.gif IRON DOG KROSNELES
user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristix: 14 gruodžio 2014 - 12:58
QUOTE(mamaSandra @ 2014 12 14, 10:12)
nepykit, bes paskaicius sia tema susidaro ispudis, kad pasaylyje egzistuoja tik du gamintojai: morso ir invicta  doh.gif
kadangi neketinau pirkt nei vieno nei kito, tai naudos is siu kautyniu man, eiliniam pirkejui, mazoka...

Lietuva ne Norvegija, kur yra tik 10 sūrio rūšių, 1 mėsos fabrikas ir 10 rūšių mėsos gaminių, 10 alaus rūšių.

Lietuvoje krosnelių ir židinių pasirinkimas didesnis nei maisto produktų Norvegijoje.

Lietuvoje bendrai yra apie 20 prekinių ženklų - 1000 modelių krosnelių ir 1000 židinio kapsulių. Tikrai yra platus pasirinkimas. O kad Invicta kaunasi vs visi gamintojai, tai ne tik Lietuvoje, tas pats visoje Europoje.

Kautynės Rusijoje
Kautynės Baltarusijoje

Nesikauna tik visokie NO NAME gamintojai. Bet ir jie turi teisę gyventi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristix @ 2014 12 14, 12:56)
siulau zvilgtelt i ytin aukstos kokybes vokiskas ketaus krosneles, turincias 100% sandaruma, paprasta vienos rankeneles degimo proceso reguliavima, svaraus stiklo sistema, pirmini, antrini ir tretini oro padavima i degimo kamera, auksta naudingumo koeficenta, stora ketaus lydini (7mm sieneles) su ypatingai kokybisku detaliu isliejimu,  krosneles pritaikytos kurenti net angli (atsparios ytin aukstoms temperaturoms). Prietaisas kuris pritaikytas 100% pastoviam kurenimui.
Visos krosneles pries pakavimus yra isbandomos. krosneles eksplotacini laikotarpi gamintojas numato 100metu.  thumbup.gif IRON DOG KROSNELES
user posted image

Tikrai geras gamintojas. Man labiausiai patinka jų auksinė krosnelė:
user posted image

Deja visai nepatinka šios krosnelės kaina. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Kartais pasitaiko tokių pamaivų, kur sako "Man pinigai nesvarbu, man kaina nesvarbu" Tada būtinai pasiūlau šitą auksinę kolegos krosnelę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Reakcija žmonių stipriai keičiasi.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kros: 14 gruodžio 2014 - 13:01
QUOTE(Kros @ 2014 12 14, 14:11)

Deja visai nepatinka šios krosnelės kaina.  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  Kartais pasitaiko tokių pamaivų, kur sako "Man pinigai nesvarbu, man kaina nesvarbu" Tada būtinai pasiūlau šitą auksinę kolegos krosnelę  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Reakcija žmonių stipriai keičiasi....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na taip... ir man buvo ydomu suzinoti kas perka tas auksines... vienas is atsakymu - Rusu oligarchai biggrin.gif imant ketaus lydini tai labiausiai zavintis modeliukas... pirstais akimis vertinant kiekviena detale galima pasakyti, kad tikrai i produkta ideta daug darbo ir meiles... user posted image
kainos atzvilgiu tikrai negalima sakyti, kad brangios... lyginam tiek su Jotul, tiek Morso, tiek Invicta, tiek su Vermontai, ir. t.t pas visus gamoje rasime gaminiu, kuriu kaina siekia ir iki 10k.
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2014 12 14, 12:10)
Sveiki,
pasikapstymas po senas temas tikrai suteikė nemažai info.
Vienoje užmačiau nuorodą į HETA inspire 40/45 - Lietuvoje galima nusipirkti?
Ieškau nedidelio galingumo krosnelės "pramoginiam" kūrenimui bute, kad matytųsi kuo daugiau ugnies.

Neradau kokie blogiai nutiks pajungus krosnelę su didesniu dūmtraukio diametru į siauresnį dūmtraukį, pvz 150 į 120?

Dar gal galit pagirti ar pakeikti Austroflamm, konkrečiai:
http://dumtakis.lt/a...lamm-glass.html
arba
http://dumtakis.lt/a...flamm-slim.html
Ačiū

J.Jasinskio 4 Universus.lt Yra Heta inspire
Dėl dūmtraukio nieko nenutiks, jei aukštas kaminas.
Austroflamas neskirtas nuolatiniam kūrenimui, bijo perkrovų, aukštesnių temperatūrų,pagirti negaliu.
Atsakyti
vistik as uz zidinius, zidiniu interjiero sprendimai esa zavesni, silumos atsvilgiu naudingesni, liepsnos matomumas didesnis ir.t.t
viena rasta grazi foro: thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2014 12 14, 14:50)
J.Jasinskio 4  Universus.lt Yra Heta inspire
Dėl dūmtraukio nieko nenutiks, jei aukštas kaminas.
Austroflamas neskirtas nuolatiniam kūrenimui, bijo perkrovų, aukštesnių temperatūrų,pagirti negaliu.

Ačiū
O Inspire 40 ir 45 skiriasi kažkuo esminiu? Keistai pasirodė, kad charakteristikose išmetimo temperatūra atitinkamai 263 C ir 221 C. Kodėl atsiranda skirtumas?

Angliškam forume radau vartotojų atsiliepimų apie daugumą brandų, mažu kam bus naudinga: http://www.whatstove...ltifuel-reviews
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2014 12 14, 11:10)

Aš kaip morso gerbėjas galiu pripažinti jog Heta dega geriau, bet jos šiek tiek per brangios...

O jei rimtai, 'Heta dega geriau', čia bendrai ar konkretūs modeliai? Scanline 800 serija vs 7448 ar 76xx? Ir ką reiškia geriau - ugnies vaizdas geresnis ar tiesiog malkas sudegina geriau?
Papildyta:
QUOTE(Kristix @ 2014 12 14, 12:56)
siulau zvilgtelt i ytin aukstos kokybes vokiskas ketaus krosneles, turincias 100% sandaruma, paprasta vienos rankeneles degimo proceso reguliavima, svaraus stiklo sistema, pirmini, antrini ir tretini oro padavima i degimo kamera, auksta naudingumo koeficenta, stora ketaus lydini (7mm sieneles) su ypatingai kokybisku detaliu isliejimu,  krosneles pritaikytos kurenti net angli (atsparios ytin aukstoms temperaturoms). Prietaisas kuris pritaikytas 100% pastoviam kurenimui.
Visos krosneles pries pakavimus yra isbandomos. krosneles eksplotacini laikotarpi gamintojas numato 100metu.  thumbup.gif IRON DOG KROSNELES
user posted image

Na taip, pažiūrėjus į nuotraukas, tikrai matosi KOKYBĖ. Akivaizdžiai vokiška. Bet kai pažiūri į jų dizainą, tai doh.gif Na nei vienos neįsivaizduoju namie stovinčios... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristix @ 2014 12 14, 13:55)
vistik as uz zidinius, zidiniu interjiero sprendimai esa zavesni, silumos atsvilgiu naudingesni, liepsnos matomumas didesnis ir.t.t
viena rasta grazi foro:  thumbup.gif
user posted image

Toks židinys jau yra meno kūrinys. Kiek pinigų čia sukišta, nesiimu spėlioti. Neseniai į vieną mėsos magnato namą atvežėme krosnelę už 7k litų, o kitame name kolegos statė židinį už 50 k. litų.

Židinys turi būti brangus ir meno kūrinys.

Tačiau žmonės dažnai bando mėgdžioti turtuolius su pigiais austroflamais, romotopais ar lenkiškom kapsulėm ir gaunasi židiniai, kurių nei kūrenti normaliai galima, nei pažiūrėti yra į ką.

Tokių židinių statyba tikrai neturi prasmės nei šildymo, nei interjero prasme.
Vienas vargas ir išmesti litai. Žemiau paveiksliukas židinio už 6-7k litų ir spręskite patys, kas geriau ar toks židinys ar krosnelė per pusę pigiau???
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 12 14, 18:00)
Na taip, pažiūrėjus į nuotraukas, tikrai matosi KOKYBĖ. Akivaizdžiai vokiška. Bet kai pažiūri į jų dizainą, tai  doh.gif Na nei vienos neįsivaizduoju namie stovinčios... sad.gif

dizainas kiekvienam pagal skoni cia jau nepasigincysi... mano atzvilgiu jos isipaiso i modernu interjera
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kristix @ 2014 12 14, 17:34)
dizainas kiekvienam pagal skoni cia jau nepasigincysi... mano atzvilgiu jos isipaiso i modernu interjera
user posted image

Va ir spręskite kas gražiau, ar tokia krosnelė ar toks židinys už tą pačią sumą pinigų.
Atsakyti