Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(adija5 @ 2014 06 27, 12:58)
Dengiau šiemet.Ar ne kokiais aštuoniais sluoksniais agro.Nuo nenormalių šalnų nebent kaldrom uždengus išeitų apsaugot  g.gif

nebuvau uždengus, tai vėlyvų pirmi nušalo. Nu dar pagalvosiu dėl ankstyvų, ar noriu dar vieno galvosopio g.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kas man padėtų patarimais: braškių lapai įgauna raudoną spalvą nuo kraštų, tada tas raudonumas plečiasi į lapo vidurį, kerelis išleipsta ir galiausiai nunyksta.
Kiek skaičiau apie braškių medžiagų trūkumą arba ligas, pagal savo braškių požymius nepritaikiau nė vienam apibūdinimui.
Braškės pirmametės, pasodintos išarus dirvą, nenualintoje žemėje. Daigus pirkau iš braškių veislinio ūkio, sodinau pernai rugpjūčio mėn. Braškės apmulčiuotos pjauta smulkia vejos žole, tarplysviai - šiaudais. Netręštos.
Ačiū.
Atsakyti
Labas, gal patartumet kokia remontantiniu braskiu veisle?
Atsakyti
Mergaites, patarkit ax.gif skaiciau skaiciau ir susisuko galva doh.gif Tai dabar jau laikas patrest braskes ? Jau uogu neber. Ziuriu yra akcija zalioj stotelej DCM trasoms. Jei pirkciau tokias : http://pigu.lt/sodas...s_15?id=3889913

Ar esat naudojusios ? Mano braskes pirmametes, Rumba graziai suaugo krumeliai, uogyciu buvo, bet kazko rausta lapeliai g.gif Sonata kazkodel dvigubai mazesnes uz Rumba, ir labai sunkiai auga. Zeme nelabai pas mane, jauciu be trasu neissiversiu niekaip. Tik va esu apdejusi pjauta zolyte, aisku nedaug jos, tik tiek kad smagu buvo kad uogytes ne ant zemes gulejo, o ant sienelio wink.gif Tai kaip trest per tas zoles ? Pastumt toleliau ta sieneli ar kaip ? Nepykit uz kvailus klausimus, ne tik braskes pirmametes, bet ir as sodininke tik antra vasara blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(beladona @ 2014 07 02, 15:47)
Mergaites, patarkit  ax.gif  skaiciau skaiciau ir susisuko galva  doh.gif  Tai dabar jau laikas patrest braskes ? Jau uogu neber. Ziuriu yra akcija zalioj stotelej DCM trasoms. Jei pirkciau tokias : http://pigu.lt/sodas...s_15?id=3889913

Ar esat naudojusios ? Mano braskes pirmametes, Rumba graziai suaugo krumeliai, uogyciu buvo, bet kazko rausta lapeliai  g.gif  Sonata kazkodel dvigubai mazesnes uz Rumba, ir labai sunkiai auga. Zeme nelabai pas mane, jauciu be trasu neissiversiu niekaip. Tik va esu apdejusi pjauta zolyte, aisku nedaug jos, tik tiek kad smagu buvo kad uogytes ne ant zemes gulejo, o ant sienelio wink.gif Tai kaip trest per tas zoles ? Pastumt toleliau ta sieneli ar kaip ? Nepykit uz kvailus klausimus, ne tik braskes pirmametes, bet ir as sodininke tik antra vasara  blush2.gif

as naudojau...man patiko... kiek kainoja dabar ZS?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 07 02, 18:02)
as naudojau...man patiko... kiek kainoja dabar ZS?

Su aistringo sodininko kodu - minus 25 proc wink.gif Tik sia savaite smile.gif
Atsakyti
Merginos susidomejau Zemuoginemis. Kas augina sita veisle, kokie atsiliepimai?
Buvau turguje pirkau braskes (namie pilna brasiu, bet cia, kurorte, tenka jas pirkti blush2.gif , labai jau norisi): jos buvo gana nemazo dydzio, nors ne gigantai. Minkstos, sultingos ir tokiu tusciu viduriu, pailgos ir labai saldzios. Bet paskui kitoje vietoje maciau kitokios formos ir irgi buvo parasyta zemuogines. Tai itariu, kad kazkas kazka sumaise.
Atsakyti
ar jau reikia nupjauti lapus braskiu?, uogu jau nera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2014 07 05, 14:00)

Jei lapai ligoti, nupjaukite. Jei sveiki, aš nepjaunu, nebent vieną kitą negražų apatinį nukerpu 4u.gif
Atsakyti
kas augina Venta? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2014 07 05, 14:00)

Jei nutarėte pjauti, tada pats laikas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 06, 10:13)
kas augina Venta? Kokie atsiliepimai?

Tai vid. ankstyvumo, auginant savo reikmėms puiki veislė smile.gif
Pliusai - didelės, skanios, gražios uogos, veislė derlinga, pakankamai atspari šalčiui ir ligoms.
Minusai - minkšta odelė, todėl nuskintos išsilaiko trumpiau nei kitos veislės, lietingą vasarą uogos linkę pūti.
Atsakyti
sveikos,
šiemet užsigeidžiau pasisodinti braškių. Gal kas turi pasiulyti daigų (geriau aplink Kauną)? arba gal patartumėte iš kur jų geriausiai įsigyti? Iš anksto dėkoju! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti