Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 21:09)
Kama, Induka, Marmolada, Pandora, Sonata turėsiu  daug, nes du metus plečiu šias veisles pagrindiniam derliui smile.gif
Apie kitas anksti kalbėti, nes jei ir turėsiu tai ribotą kiekį ax.gif

Marmolada pati turiu, tai neklausiu, man Nr. 1, neketinu atsisakyt, dauginu iš savų.
Apie "Pandora" radau tokią info - Labai vėlyva ir labai derlinga veislė. Sunoksta beveik 2 savaitėmis vėliau už “Senga Sengana”. Uogos stambios, labai skanios, sultingos ir tvirtos. Atsparios miltligei ir pašaknio ligoms. Kad gerai derėtų, šalia reikia pasodinti bent keletą augalų apdulkintojų. Tai sunku padaryti, nes daugumos veislių braškės tuo metu jau brandina uogas (tinka remontantinės).

apie vėlyvumą noriu paklausti - Senga sengana su Marmolada pas mane kaip tik dabar dera, pradeda vidury birželio, gal jau persivertė į antrą derėjimo pusę, bet dar nepasibaigė. Tai pandora dar vėlyvesnė?
o kaip su apdulkintojais?

Sonata lyg irgi vėlyva g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 birželio 2014 - 10:49
QUOTE(adija5 @ 2014 06 26, 23:06)
Ačiuks,dabar aišku  4u.gif .Tai ir rašytų visur straipsniuose normaliai-pirmaderlės .O tai mano pirmametės,vos ne pirmamėnesinės... suprask,kad gudrus  g.gif

Galima ir taip vadinti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 27, 09:21)
Vat aš irgi galvočiau apie tai, nors mačiau vera.vera paneigė  g.gif

Tai mano nuomonė, o kur teisybė kas čia žino mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 27, 11:43)
Senga sengana su Marmolada pas mane kaip tik dabar dera, pradeda vidury birželio, gal jau persivertė į antrą derėjimo pusę, bet dar nepasibaigė. Tai pandora dar vėlyvesnė?
o kaip su apdulkintojais?

Sonata lyg irgi vėlyva  g.gif

Pas mani visos šitos keturios veislės beveik panašiu laiku dėrėt pradeda . Pandora gal vėliausiai,bet ten ar ten kelios dienos g.gif Sonata lyg ir vidutinio vėlyvumo.O kaip apdulkintoją man vera.vera Taga padovanojo ,bet ir pati sakė,kad nebandė palygint, ar be to reproduktoriaus auginamų skiriasi derlius .

Aš po šiemetinių šalnų ,tai pasiliksiu prie vėlyvesnių veislių plėtimo.Kas iš tų ankstyvų,jei paskui tik kelios uogos kaba g.gif Net pumpurai nušalo...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 27, 11:46)

Aš po šiemetinių šalnų ,tai pasiliksiu prie vėlyvesnių veislių plėtimo.Kas iš tų ankstyvų,jei paskui tik kelios uogos kaba  g.gif Net pumpurai nušalo...

o kokias ankstyvas turit?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 27, 12:49)
o kokias ankstyvas turit?

Saulenė ir Aura kol kas yra,bet greit neliks,bo kiekvienais metais vis nušala,tai derlingumas kąąšžinau.Ta Aura tai aplamai kažkokia nederlinga pas mani.Šiemet dar Kama pirkau,žiūrėsiu kitąmet ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 27, 12:13)
Saulenė ir Aura kol kas yra,bet greit neliks,bo kiekvienais metais vis nušala,tai derlingumas kąąšžinau.Ta Aura tai aplamai kažkokia nederlinga pas mani.Šiemet dar Kama pirkau,žiūrėsiu kitąmet  ax.gif

kad ankstyvos nenušaltų jas rudenį dengt reikia?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 27, 13:39)
kad ankstyvos nenušaltų jas rudenį dengt reikia?

Kaip tai dengt rudenį blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 27, 12:41)
Kaip tai dengt rudenį  blink.gif ?

klausiu, kada jas dengti reikia, kad nenušaltų g.gif Rudenį, ar anksti pavasarį? Neturiu ankstyvų, tai neįsivaizduoju, kaip jas išsaugot, jei sumanyčiau įsigyt g.gif
Atsakyti
tai ne patys krūmai nušąla, o žiedukai - dengti pavasarį reikia, žydint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 06 27, 13:53)
tai ne patys krūmai nušąla, o žiedukai - dengti pavasarį reikia, žydint wink.gif

Dengiau šiemet.Ar ne kokiais aštuoniais sluoksniais agro.Nuo nenormalių šalnų nebent kaldrom uždengus išeitų apsaugot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 06 27, 12:53)

aaaaaaaaaaaaa..................... doh.gif
Atsakyti
kai tokios šalnos, kaip šiemet buvo, tai denk nedengęs... doh.gif verysad.gif
Atsakyti