vera.vera, gal jau galit pasakyt, kokių veislių daigų rudeniop turėsit pardavimui?
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 25, 22:11)
Braškes tręšti ir kirpti lapus (kai nupjaunami visi lapai) rekomenduojama iki rugpjūčio pradžios
Net ir atsparios puviniui veislės šįmet neatsilaiko, nes dažnai lyja ir šaltas oras
Net ir atsparios puviniui veislės šįmet neatsilaiko, nes dažnai lyja ir šaltas oras
O pjaut ir šiemet pasodintų daigų visus lapus?Iki žemės ?Aš kokius du tris visada palikdavau jaunesnius gražesnius
Pas mani nepūva.Dar nei vieno puvėko neradau.Gal dėl tų česnakų,bo anų bilekiek prikaišiojusi,mulčiuota šiaudais . Užtat ryja,kas netingi-paukščiai,slimokai,sraigės,o vakar mačiau ,kaip naktinis riebus sliekas mano braškę puto Gerai,kad nemažai yr,lieka ir man
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 25, 21:35)
kažkaip buvau informuota, kad ta žiedynų iniciacija įvyksta iki rudens. tai apsprendžia, kiek žiedų bus kitais metais. Jeigu yra ne taip, tai nesiginčysiu. Kažkaip tik visada mes vadovaudavomės tokiom taisyklėm, kad periodas iki rudens braškėms svarbus būtent dėl tos žiedynų iniciacijos. Tai apsprendžia kitų metų derlių labai smarkiai.
aa, dar pastebėjimas. Sonata veislė man LABAI patiko. Geras skonis. Visiems rekomenduoju. Derlingumas dar neatsiskleidė, nes pirmametės, bet iš aprašmų turėtų būti irgi neprastas.
aa, dar pastebėjimas. Sonata veislė man LABAI patiko. Geras skonis. Visiems rekomenduoju. Derlingumas dar neatsiskleidė, nes pirmametės, bet iš aprašmų turėtų būti irgi neprastas.
Teisinga informacija augalai ruošiasi kitų metų derliui iki rudens, todėl ir rekomenduojama lapus pjauti iki rugpjūčio pradžios, kad augalas spėtų prisiauginti pakankamai lapų ir pasiruošti kitų metų derliui
ši veislė tikrai puiki: skani, derlinga, atspari, vienodai noksta uoga, kompaktiški krūmeliai
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 06 26, 06:38)
vera.vera, gal jau galit pasakyt, kokių veislių daigų rudeniop turėsit pardavimui?
Kama, Induka, Marmolad, Pandora, Sonata turėsiu daug, nes du metus plečiu šias veisles pagrindiniam derliui
Apie kitas anksti kalbėti, nes jei ir turėsiu tai ribotą kiekį
QUOTE(adija5 @ 2014 06 26, 20:45)
O pjaut ir šiemet pasodintų daigų visus lapus?Iki žemės ?Aš kokius du tris visada palikdavau jaunesnius gražesnius
Užtat ryja,kas netingi-paukščiai,slimokai,sraigės,o vakar mačiau ,kaip naktinis riebus sliekas mano braškę puto Gerai,kad nemažai yr,lieka ir man
Užtat ryja,kas netingi-paukščiai,slimokai,sraigės,o vakar mačiau ,kaip naktinis riebus sliekas mano braškę puto Gerai,kad nemažai yr,lieka ir man
Tikrai nebūtina visų lapų nupjauti, pakanka apskainioti senus lapus. Kai didesnis plotas, greičiausias būdas yra pjauti visus iš eilės Neliečiamybę turi tik pirmametės braškės, kurios auginasi ūsus
Su tais desertinio maisto mėgėjais, ypač oro desantu, šįmet tikras košmaras pirmametės braškės užsiaugino puikias kekes, galvojau bus derlius neblogas ir piš mano svaičiojimams, net pusžalias neša, nors už dešimies metrų stoviu ir visokius garsus bandau skleisti
Sveikos Aš irgi jau skanauju vera.vera braškes Pirmąkart sodinau pavasarį ir man patiko. Bet dabar mąstau - gal rudeniop dar plėstis?
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr', girdėjau, kad skanios, pasodinau apie 30 daigų. Daigai atrodė gerai, kerai pavasarį nesiskyrė nuo kitų tuo pat metu sodintų - bet uogos Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos Dėl ko tai galėtų būti?
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr', girdėjau, kad skanios, pasodinau apie 30 daigų. Daigai atrodė gerai, kerai pavasarį nesiskyrė nuo kitų tuo pat metu sodintų - bet uogos Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos Dėl ko tai galėtų būti?
QUOTE(ausrazs @ 2014 06 26, 21:29)
Sveikos Aš irgi jau skanauju vera.vera braškes
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr'
Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos Dėl ko tai galėtų būti?
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr'
Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos Dėl ko tai galėtų būti?
Šįmet skaunauti, kitais metais pilna burna galima bus valgyti
Ši veislė ir manęs nesužavėjo, pasisodinau, pabandžiau, bet neplėčiau braškyno jomis
Jei uogos sutrauktos, gali būti erkutės pasidarbavusios bet gali būti ir kita priežastis, uogos taip atrodo ir kai jas paveikia šaltis.
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 21:09)
Kama, Induka, Marmolad, Pandora, Sonata turėsiu daug, nes du metus plečiu šias veisles pagrindiniam derliui
O galima kažkiek komentarų apie šias veisles?
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2014 06 26, 21:29)
Daigai atrodė gerai, kerai pavasarį nesiskyrė nuo kitų tuo pat metu sodintų - bet uogos Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos Dėl ko tai galėtų būti?
taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų. Gal kitos žinos daugiau galimų priežasčių.
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 22:09)
Aha,tai reiškias ir aš šitų visų plėsiu,jei jau profai plečia. Naujesnių palauksiu,kai patikrinsi Beje,visos prigijo,visos uoguotos.Kad ir nelabai daug,ale paragaut yr. Jokių žiedų aš neskabiau,ale šalna nuskabė.
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 22:26)
Neliečiamybę turi tik pirmametės braškės, kurios auginasi ūsus
Tai yra šitų nepjaut visai ?Ir pirmametės skaitosi tokios,kurias tik prieš kelis mėnesius pasodinau,ar pernykštės ?Nes antrametėms tai aš visai neleidžiu vaikuotis,o gal ten pirmametės,jei pernai pavasarį sodintos ?Nieko nesuprantu apie braškes
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 26, 21:46)
O galima kažkiek komentarų apie šias veisles?
taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų.
taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų.
Kai turėsiu laiko ir ūpo apibūdinsiu
Dėl šios priežasties neturėtų taip būti
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 06 26, 21:51)
Aha,tai reiškias ir aš šitų visų plėsiu,jei jau profai plečia. Naujesnių palauksiu,kai patikrinsi Beje,visos prigijo,visos uoguotos.Kad ir nelabai daug,ale paragaut yr. Jokių žiedų aš neskabiau,ale šalna nuskabė.
Tai yra šitų nepjaut visai ?Ir pirmametės skaitosi tokios,kurias tik prieš kelis mėnesius pasodinau,ar pernykštės ?Nes antrametėms tai aš visai neleidžiu vaikuotis,o gal ten pirmametės,jei pernai pavasarį sodintos ?Nieko nesuprantu apie braškes
Ne profai, o daugiau apžioję
Dėl patikrinimo, reiktų oro desantininkus klausti, jie daugiau išragavo nei aš
Pirmas derlius - pirmametės, antras derlius - antrametės...
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 23:32)
Pirmas derlius - pirmametės, antras derlius - antrametės...
Ačiuks,dabar aišku .Tai ir rašytų visur straipsniuose normaliai-pirmaderlės .O tai mano pirmametės,vos ne pirmamėnesinės... suprask,kad gudrus
QUOTE(ausrazs @ 2014 06 26, 22:29)
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr', girdėjau, kad skanios, pasodinau apie 30 daigų.
O man Zefyr kaip tik liuks Braškės. Pirmais metais tiesa ne kažkas irgi buvo, bet dabar - pasaka. Didelės, uogų daug. Tikrai dedu didelį pliusą šioms braškėms
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 26, 22:46)
taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų. Gal kitos žinos daugiau galimų priežasčių.
Vat aš irgi galvočiau apie tai, nors mačiau vera.vera paneigė
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 27, 09:21)
Toks ivykis mums yra karta nutikes. Davem usu nuo savo pasenusiu kelmu, tai zmogus skundesi, kad braskes susiraukslije. Bet aisku galejo ten ir kazkas kitas buti.