Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

vera.vera, gal jau galit pasakyt, kokių veislių daigų rudeniop turėsit pardavimui?
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 25, 22:11)
Braškes tręšti ir kirpti lapus (kai nupjaunami visi lapai) rekomenduojama iki rugpjūčio pradžios

Net ir atsparios puviniui veislės šįmet neatsilaiko, nes dažnai lyja ir šaltas oras

O pjaut ir šiemet pasodintų daigų visus lapus?Iki žemės ?Aš kokius du tris visada palikdavau jaunesnius gražesnius ax.gif

Pas mani nepūva.Dar nei vieno puvėko neradau.Gal dėl tų česnakų,bo anų bilekiek prikaišiojusi,mulčiuota šiaudais g.gif . Užtat ryja,kas netingi-paukščiai,slimokai,sraigės,o vakar mačiau ,kaip naktinis riebus sliekas mano braškę puto doh.gif Gerai,kad nemažai yr,lieka ir man biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 25, 21:35)
kažkaip buvau informuota, kad ta žiedynų iniciacija įvyksta iki rudens. tai apsprendžia, kiek žiedų bus kitais metais. Jeigu yra ne taip, tai nesiginčysiu. Kažkaip tik visada mes vadovaudavomės tokiom taisyklėm, kad periodas iki rudens braškėms svarbus būtent dėl tos žiedynų iniciacijos. Tai apsprendžia kitų metų derlių labai smarkiai.

aa, dar pastebėjimas. Sonata veislė man LABAI patiko. Geras skonis. Visiems rekomenduoju. Derlingumas dar neatsiskleidė, nes pirmametės, bet iš aprašmų turėtų būti irgi neprastas.

Teisinga informacija biggrin.gif augalai ruošiasi kitų metų derliui iki rudens, todėl ir rekomenduojama lapus pjauti iki rugpjūčio pradžios, kad augalas spėtų prisiauginti pakankamai lapų ir pasiruošti kitų metų derliui smile.gif

drinks_cheers.gif ši veislė tikrai puiki: skani, derlinga, atspari, vienodai noksta uoga, kompaktiški krūmeliai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 06 26, 06:38)
vera.vera, gal jau galit pasakyt, kokių veislių daigų rudeniop turėsit pardavimui?

Kama, Induka, Marmolad, Pandora, Sonata turėsiu daug, nes du metus plečiu šias veisles pagrindiniam derliui smile.gif
Apie kitas anksti kalbėti, nes jei ir turėsiu tai ribotą kiekį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 26, 20:45)
O pjaut ir šiemet pasodintų daigų visus lapus?Iki žemės ?Aš kokius du tris visada palikdavau jaunesnius gražesnius  ax.gif

Užtat ryja,kas netingi-paukščiai,slimokai,sraigės,o vakar mačiau ,kaip naktinis riebus sliekas mano braškę puto  doh.gif Gerai,kad nemažai yr,lieka ir man  biggrin.gif

Tikrai nebūtina visų lapų nupjauti, pakanka apskainioti senus lapus. Kai didesnis plotas, greičiausias būdas yra pjauti visus iš eilės biggrin.gif Neliečiamybę turi tik pirmametės braškės, kurios auginasi ūsus biggrin.gif

Su tais desertinio maisto mėgėjais, ypač oro desantu, šįmet tikras košmaras doh.gif pirmametės braškės užsiaugino puikias kekes, galvojau bus derlius neblogas ir piš mano svaičiojimams, net pusžalias neša, nors už dešimies metrų stoviu ir visokius garsus bandau skleisti gun_bandana.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš irgi jau skanauju vera.vera braškes thumbup.gif Pirmąkart sodinau pavasarį ir man patiko. Bet dabar mąstau - gal rudeniop dar plėstis? g.gif
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr', girdėjau, kad skanios, pasodinau apie 30 daigų. Daigai atrodė gerai, kerai pavasarį nesiskyrė nuo kitų tuo pat metu sodintų - bet uogos doh.gif Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos verysad.gif Dėl ko tai galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2014 06 26, 21:29)
Sveikos 4u.gif Aš irgi jau skanauju vera.vera braškes  thumbup.gif

Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr'

Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos verysad.gif  Dėl ko tai galėtų būti?

Šįmet skaunauti, kitais metais pilna burna galima bus valgyti smile.gif

Ši veislė ir manęs nesužavėjo, pasisodinau, pabandžiau, bet neplėčiau braškyno jomis smile.gif

Jei uogos sutrauktos, gali būti erkutės pasidarbavusios g.gif bet gali būti ir kita priežastis, uogos taip atrodo ir kai jas paveikia šaltis.
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 21:09)
Kama, Induka, Marmolad, Pandora, Sonata turėsiu  daug, nes du metus plečiu šias veisles pagrindiniam derliui smile.gif
Apie kitas anksti kalbėti, nes jei ir turėsiu tai ribotą kiekį ax.gif

O galima kažkiek komentarų apie šias veisles?
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2014 06 26, 21:29)
Daigai atrodė gerai, kerai pavasarį nesiskyrė nuo kitų tuo pat metu sodintų - bet uogos  doh.gif Mažytės, kažkokios neišsivysčiusios, sutrauktos verysad.gif  Dėl ko tai galėtų būti?

taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų. Gal kitos žinos daugiau galimų priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 22:09)
Kama, Induka, Marmolad, Pandora, Sonata turėsiu  daug, nes du metus plečiu šias veisles pagrindiniam derliui smile.gif

Aha,tai reiškias ir aš šitų visų plėsiu,jei jau profai plečia. Naujesnių palauksiu,kai patikrinsi blush2.gif Beje,visos prigijo,visos uoguotos.Kad ir nelabai daug,ale paragaut yr. Jokių žiedų aš neskabiau,ale šalna nuskabė.
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 22:26)
Neliečiamybę turi tik pirmametės braškės, kurios auginasi ūsus biggrin.gif

Tai yra šitų nepjaut visai ?Ir pirmametės skaitosi tokios,kurias tik prieš kelis mėnesius pasodinau,ar pernykštės g.gif ?Nes antrametėms tai aš visai neleidžiu vaikuotis,o gal ten pirmametės,jei pernai pavasarį sodintos unsure.gif ?Nieko nesuprantu apie braškes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 26, 21:46)
O galima kažkiek komentarų apie šias veisles?

taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų.

Kai turėsiu laiko ir ūpo apibūdinsiu biggrin.gif

Dėl šios priežasties neturėtų taip būti schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 06 26, 21:51)
Aha,tai reiškias ir aš šitų visų plėsiu,jei jau profai plečia. Naujesnių palauksiu,kai patikrinsi  blush2.gif  Beje,visos prigijo,visos uoguotos.Kad ir nelabai daug,ale paragaut yr. Jokių žiedų aš neskabiau,ale šalna nuskabė.

Tai yra šitų nepjaut visai ?Ir pirmametės skaitosi tokios,kurias tik prieš kelis mėnesius pasodinau,ar pernykštės  g.gif ?Nes antrametėms tai aš visai neleidžiu vaikuotis,o gal ten pirmametės,jei pernai pavasarį sodintos  unsure.gif ?Nieko nesuprantu apie braškes  blush2.gif

Ne profai, o daugiau apžioję lotuliukas.gif
Dėl patikrinimo, reiktų oro desantininkus klausti, jie daugiau išragavo nei aš lotuliukas.gif

Pirmas derlius - pirmametės, antras derlius - antrametės... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 06 26, 23:32)
Pirmas derlius - pirmametės, antras derlius - antrametės... mirksiukas.gif

Ačiuks,dabar aišku 4u.gif .Tai ir rašytų visur straipsniuose normaliai-pirmaderlės .O tai mano pirmametės,vos ne pirmamėnesinės... suprask,kad gudrus g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2014 06 26, 22:29)
Nuvylė pernai rudenį sodintos 'Zefyr', girdėjau, kad skanios, pasodinau apie 30 daigų.

O man Zefyr kaip tik liuks Braškės. Pirmais metais tiesa ne kažkas irgi buvo, bet dabar - pasaka. Didelės, uogų daug. Tikrai dedu didelį pliusą šioms braškėms thumbup.gif

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 26, 22:46)

taip galėtų būti todėl, kad ūsai skinti nuo pasenusių kelmų. Gal kitos žinos daugiau galimų priežasčių.

Vat aš irgi galvočiau apie tai, nors mačiau vera.vera paneigė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 27, 09:21)

Vat aš irgi galvočiau apie tai, nors mačiau vera.vera paneigė  g.gif

Toks ivykis mums yra karta nutikes. Davem usu nuo savo pasenusiu kelmu, tai zmogus skundesi, kad braskes susiraukslije. Bet aisku galejo ten ir kazkas kitas buti.
Atsakyti