Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 24, 08:11)
Nebuvo klasiu, visos per bendra smile.gif

aišku. Tik olandai pagal klases skirsto smile.gif Baisiai įdomu, ką čia mums atveš.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 04 24, 09:18)
aišku. Tik olandai pagal klases skirsto  smile.gif Baisiai įdomu, ką čia mums atveš.

Lauksim irgi fotoreportazo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 04 23, 20:41)

Yra neblogos trąšos braškėms, skirtos ekologiniams ūkiams, Vilmorin, Senukai prekiauja. DCM uogoms neblogos. Tik kad plėvelėj augančioms sunku paduot birių trąšų. Aš pirkau kokias nors laistomas. Pernai Seasoliu/Powerfeedu laisčiau, dabar Schultz pirkau.
Papildyta:

Mano braškės irgi rudenį sodintos. Sodinant trešiau Condit. Tai dabar tikriausiai nebetręšiu. O gal nebūtų perdaug?
Dar neperprantu, kaip su tuo tręšimu nuėmus derlių. Ar tinka tos pačios išvardintos trąšos, ar reikia dar kitų (be azoto) g.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rovy68 @ 2015 04 24, 10:12)
Mano braškės irgi rudenį sodintos. Sodinant trešiau Condit. Tai dabar tikriausiai nebetręšiu.

Condit turbūt ilgesnio veikimo, tai turbūt ir nebereik dabar tręšt. Derlių nuėmus iki šiol netręšdavau, bet šiemet kažko vis gi duosiu. Turbūt tų pačių smile.gif
Atsakyti
Turiu tokiu trasu kemiros , kaip supratau,skirtos braskems,zemuogems ir kt uogienojams.EB trasos kompleksines, bet reikia laistyti taip parasyta, nes neisbarstysi 175 g i lysve, 1-1.5 g 1 litrui vandens. Ar tiktu ka tik pasodintom braskem ar reikia kokia sav. palaukti. Lygtai NPK 10-5-40
Atsakyti
Mane vis nupurto kai paskaitau apie trasas, kai auginam sau uogas, brr biggrin.gif Netresiu niekada, kai noriu trasu valgyti nueinu i turgu, prekybcentri biggrin.gif Nieko niekam asmeniskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 24, 11:57)
Mane vis nupurto kai paskaitau apie trasas, kai auginam sau uogas, brr biggrin.gif Netresiu niekada, kai noriu trasu valgyti nueinu i turgu, prekybcentri biggrin.gif Nieko niekam asmeniskai  4u.gif

Zinoma, cia kiekvieno pasirinkimas biggrin.gif Neturiu meslo o i gryna smeli pasodinus , gal sulauksi kelias uogas zemuogiu dydzio. Nereikia pilt be saiko, yra normos. Sitoe trasos ekologiskos, su visokiausiais mikroelementais o kalis yra naudojama ekologiskiuose ukuose taippat kaip ir magnis ir fosforas. Nereikia lyginti oarduotuviniu prie savo uzaugintu, ten visai kitos teshnollogijos ir chemijos tonomis. Paziurekit ir pauostykit, jos net nekvepia o kietos kaip akmenukai ir stovi po puse metu ir negenda.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 24, 11:57)
Mane vis nupurto kai paskaitau apie trasas, kai auginam sau uogas, brr biggrin.gif Netresiu niekada, kai noriu trasu valgyti nueinu i turgu, prekybcentri biggrin.gif Nieko niekam asmeniskai  4u.gif

Aš prisitaikiau biggrin.gif Keičiam mano pieską į tavo žemę davai .Vat pažiūrėčiau,kaip tu privalgytum,jei nuo 50 krūmų nurinktum puskibirėlį žemuogių dydžio braškių biggrin.gif Vienai gal ir užtektų...paragaut ax.gif
Aš tręšiu.Pavasarį tik sutvarkius ir paskui iki rugpjūčio pirmos,nes man kažkas taip sakė,kad būtinai iki šito mėn., po derliaus nuėmimo.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 24, 11:07)

tą patį norėjau rašyt biggrin.gif Paaugintų mūsų smėliuke, kitaip atrodytų biggrin.gif
Atsakyti
Kas liečia trąšas - pradėjus auginti taip pat galvojau - trąšos blogis smile.gif bet vaikų irgi alkanų nelaikom - maitinam, nemanom , kad vandens ir saulės šviesos užteks ....
Pas mane namie yra vienas prijaučiantis biologas -chemikas .... Truputėli kitaip jis man paaiškino apie trąšas ir tt. Va kas blogis - tai nuodai - ar nuo vabalų ar nuo žolių .... Roudapas, decis ir ttt
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 04 24, 12:17)
tą patį norėjau rašyt  biggrin.gif  Paaugintų mūsų smėliuke, kitaip atrodytų  biggrin.gif

Vat būtent. Dirbi, pluši, nugarą lenki, o derlius minimalus verysad.gif

Dabar dar paskaičiau, kad tos organinės trąšos Condit veikia 12 mėn. tai net nežinau, gal truputį reiks įterpt minimaliai. Bet žadu mulčiuot, tai tada neišeina įterpt į žemę. Tada geriau laistyt.

Na dar reikia sulaukt pirmamečio derliaus nors paragavimui smile.gif Sodinau Rumba, sonata ir berods Pegasas(ar Pandora, neatsimenu)
Atsakyti
Visgi nesupratau kaip geriau tresti pries sodinima? Visa lysve pabarstyti, ar i kiekviena duobute trasu ipilti, ar pasodinus apibarstyti? ax.gif
Padekit! smile.gif
Atsakyti