Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(ligita33 @ 2015 03 24, 14:02)

60 metų merginai.. sorry...  doh.gif  doh.gif  doh.gif

jūs viduramžiais gyvenat, nes XXI a. Europoj 60 metų dar net ne pensijinis amžius
Atsakyti
šiaip išties šiais laikais šešiasdešimtmetės tikrai nėr senutės. Dirbu tarp vyresnių nei minimas amžius, ir nė vienos senute liežuvis neapsiverstų pavadinti. Be to, šiame forume išties lankosi visokio amžiaus moterys, taip kad tolerancija nepamaišytų.

O dabar gal grįžtam prie braškių?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 03 24, 14:11)
bet tai jei žiedynai buvo formuojami pernai, kiek tikslinga tręšti dabar?

Tai būtent formuojasi žieynai... o augs jie kada? abar duodate maisto daigeliams atsigauti iš po alinančios žiemos

Papildyta:
QUOTE(Anna Bergman @ 2015 03 24, 14:18)
jūs viduramžiais gyvenat, nes XXI a. Europoj 60 metų dar net ne pensijinis amžius

panašiai ... ax.gif
man kai abi močiutės apie 60- metų numirė, tai ir pasakiau taip. Mano mamai 61 metai, na man ji neatrodo labai jauna... juk nepasakiau senas ar pan... be to - juk čia paminėta buvo tik tarp kitko wink.gif net nemąsčiau apie tai, kaip pavadinti šalia 60 m. esantį žodį- vyresnio amžiaus moteris, močiutė, senutė, ar mergina.. .Kai sakom mergina 60-ties, niekam neskamba kaip įžeidimas, kai sakai senutė kažkodėl turi skambėti kaip įžeidimas.
Komentuodama stengiuosi koncentruotis į esmę... apie braškes, o ne į papildomus, vaizdinius žodelius wink.gif
Jei ką įžeidžiau - atsiprašau...
bet kai 40-metė tampa močiute, manau nepyksta, kai ją taip pavadini.. .deja ir 60-mečių yra visokių. Gerbiu ir žaviuosi tomis, kurios sportuoja, prisižiūri ir atrodo minimum 10-čia metų jaunesnės.
Matau kad man nėra ką šitam skyrely veikti. Sorry, kad užsukau, bet tikrai neturiu laiko, kada aiškintis ir gaišti laiką toms, kurios kabinėjasi prie žodžių.. .
ir kaip sakiau - atsiprašau, jei ką įžeidžiau palygindama wink.gif Neturėjau blogų kėslų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 03 24, 14:23)
Tai būtent formuojasi žieynai... o augs jie kada? abar duodate maisto daigeliams atsigauti iš po alinančios žiemos

o tai tada gal reiktų tręšt ir derlių nuėmus? Žiedynų formavimosi metu?

Nereaguokit taip jautriai, čia pasipešiojimų kartais būna. Tuoj bus pamiršta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 03 24, 15:28)
o tai tada gal reiktų tręšt ir derlių nuėmus? Žiedynų formavimosi metu?

Nereaguokit taip jautriai, čia pasipešiojimų kartais būna. Tuoj bus pamiršta  mirksiukas.gif

po derliaus nuėmimo tręšiame trąšomis su daugiau azoto, dabar geriau tręšti, kur daugiau fosforo, vėliau, kur daugiau kalio wink.gif
NPK būna visokių kombinacijų wink.gif Tai ir žiūrim...pvz po derliaus tręšiam 15-8-18
Gi pavasarį geriau rinktis kombinaciją: 8-15-30
Čia ne reklama, bet va ką radau įvedus į google paiešką: trasos braskems
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 03 24, 14:39)
po derliaus nuėmimo tręšiame trąšomis su daugiau azoto, dabar geriau tręšti, kur daugiau fosforo, vėliau, kur daugiau kalio wink.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 03 24, 14:46)

Internetu pirksi,jei tų savo super negausi g.gif ?Vienžo,jei kur užmatysi tokių,rėk.
Atsakyti
ligita33, o tu su kokiu ekologiniu mėšlu nunaikinai pusę lauko ? ko gero ne pirktiniu padžiovintu iš parduotuvės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 24 kovo 2015 - 15:47
QUOTE(adija5 @ 2015 03 24, 15:14)
Internetu pirksi,jei tų savo super negausi  g.gif ?

nu aš tikiuosi gauti tų smile.gif Noriu padabot, kuom jis visai Europai toks geras.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 03 24, 16:46)
ligita33, o tu su kokiu ekologiniu mėšlu nunaikinai pusę lauko ? ko gero ne pirktiniu padžiovintu iš parduotuvės?

as pirkau is ekologinio pieno ukio wink.gif tiesiogiai wink.gif
o sunaikinau ne aš, o gražuolės grambuolių lervos.
Mėšle lervų nebūna. Bet atskrenda grambuoliai, kurie labai mėgsta mėšlą, padeda kiaušinėlius, iš kurių išsirita begalė kirminų, kuriems labai patinka braškių šaknys ...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 03 24, 19:17)
nu aš tikiuosi gauti tų  smile.gif Noriu padabot, kuom jis visai Europai toks geras.

skaitau temą dabar ir nesuprantu, kas čia "visai Europai toks geras" ax.gif jei paaslaptis kokia tai galim į AŽ biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 03 24, 22:40)
skaitau temą dabar ir nesuprantu, kas čia "visai Europai toks geras" ax.gif jei paaslaptis kokia tai galim į AŽ biggrin.gif

Gerai būtų viešai tą paslaptį parašyti smile.gif
Atsakyti