Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 21, 12:07)
O taip augalui geriau ? ...  g.gif
Jei lapai pernyksciai ,bet zali nepalukti ju. Nors  man butu lengviau visus snai nukirpt wink.gif

manau, kad bent maniškėms geriau. Mano braškėms treji metai, nebuvo labai jau gražių lapų. Visai nenoriu, kad tuose senuose lapuose kenkėjai kokie užsiliktų. Pernai auslindų rojus buvo doh.gif Dar nupurkšti reikės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 21 kovo 2015 - 18:30
QUOTE(saintlina @ 2015 03 21, 18:28)
manau, kad bent maniškėms geriau. Mano braškėms treji metai, nebuvo labai jau gražių lapų. Visai nenoriu, kad tuose senuose lapuose kenkėjai kokie užsiliktų. Pernai auslindų rojus buvo  doh.gif  Dar nupurkšti reikės.

O kuo purškiate braškes? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 03 21, 19:03)

dar niekuo smile.gif Reiks pasiieškoti tinkamos priemonės.
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 03 21, 19:03)

sako, kad jas geriausia purksti po derliaus kas purskia.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 22, 15:54)
sako, kad jas geriausia purksti po derliaus kas purskia.

Girdž,Saintlin,kaip yr... g.gif Suris auslindos ir tas naujas,šaldytas.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 16:02)
Girdž,Saintlin,kaip yr...  g.gif Suris auslindos ir tas naujas,šaldytas.

figuški user posted image Nėr durnių user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 kovo 2015 - 17:01
Planuoju pasisodint braskiu ir iskilo klausimas, ar vistos nesulesa braskiu? biggrin.gif jei taip, tai ka darote, kad taip nenutiktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2015 03 23, 16:38)
Planuoju pasisodint braskiu ir iskilo klausimas, ar vistos nesulesa braskiu? biggrin.gif  jei taip, tai ka darote, kad taip nenutiktu smile.gif

Manau, kad apdziubintų, bet pas mus vištos visai kitam plote atitvertos, prie braškių priėjimo neturi.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2015 03 09, 13:15)
Sveikos,
gal kur matėte pirkti juodų braškių sėklų?
Mačiau Maximoj, bet kol sugalvojau pirkti - nebeliko. ax.gif
Aišku būtu dar geriau daigeliais pirkti, bet nerandu, kad kas nors pardavinėtų.

tos seklytes sunkiai sudygsta labai. As siunciaus is kinieciu, bet dabar jau nebeverta, ilgai keliaus... smile.gif

QUOTE(Gustukas000 @ 2015 03 11, 18:23)
Kada reikia apdengti braskes? Kad kai Prades zydeti nenusaltu. Nes pasitaiko visada salnu.

galima dengti, norint apsaugoti nuo salnos, o galima dengti norint paankstinti derliu. Bet nuo salnu saugom ziedelius wink.gif

QUOTE(aurute66 @ 2015 03 12, 14:18)
Aš pernai buvau išklojusi juoda agro tarplysvius,visai patiko,ir vaikščioti patogu,ir braskes švarios.Rudeni susiviniojau,šiemet vėl paklosiu.

Labai gera mintis. Daug kas iš užsienio augintojų taip dengia šiltnamyje auginamas braškes. Kadangi jie šiaudų rankomis nebarsto, o traktorius į šiltnamį netelpa, tai vienas iš būdų yra tamsi storesnė agroplėvelė (plona greitai suplyš ir būsite nusivylę smile.gif )

QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 13, 09:05)
Pas mane takuose priauge mazu daigeliu - gaila raut , gal palikt.

turit apsispręst - ar norit gražaus lauko, ar norit jovalo wink.gif
man tai labai netvarkingai, kai visi tarpueliai prižėlę daigų. jei jau juos nuspręstumėte visgi palikti, tuomet turite būtinai atskirti nuo motininio augalo wink.gif šiaip tarpueilyje braškes sumindysit, jos pus, trauks ligas ir visokius kenkėjus. Patarčiau pasodinti kitur, jei gaila išmest (kaip jau kažkas patarė)

QUOTE(suvalkiete @ 2015 03 17, 11:45)
Gal kas pasakytu ar tinka braskes vistu meslu tresti,mamuke sako kad seniau tresdavo bet as abejoju g.gif Busiu dekinga visoms atsakiusioms 4u.gif

mano močiutė tręšdavo arklių mėšlu wink.gif
Šiaip mėšle labai daug azoto, tuomet reiktų papildomai nebetręšt azotinėmis trąšomis. Azoto turi daug ir nupjauta veja wink.gif tai atsargiai, nes tikrai turėsite tik krūvą lapų, o ne uogų. Šiaip mėšlu geriausia tręšt rudenį wink.gif Ir prisiminkit, kad mėšle gyvena daug gyvių - ypatingai jį mėgsta grambuoliai... aš su ekologiniu mėšlu nunaikinau pusę lauko sad.gif (apie 30 arų).. išgraužė grambuoliai sad.gif

QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 21, 13:07)
O taip augalui geriau ? ...  g.gif
Jei lapai pernyksciai ,bet zali nepalukti ju. Nors  man butu lengviau visus snai nukirpt wink.gif

nuimam tik senus lapus-sudziuvusius.
Žalius braškių lapus reikia pjauti po derliaus nuėmimo (pvz ligų ir kenkėjų prevencija)... iki rudens jie turi sukrauti žiedynus (žiedkotyje), kad kitais metais būtų geras derlius). dabar patarčiau tiesiog aprauti,. appipjauti senus sudžiūvusius lapus, o naujų - žalių neliesti išvis wink.gif
saulės atokaitoje pas amne braškės jau turi po 2-3 naujus gražius žalius lapelius (ankstyvos).

Kas norite uždengti agro plėvele.. juk galima dabar uždengti, o paskui kuriam laikui dar nuimti ir nusiravėti, nupjauti sudžiuvusius lapelius ir t.t.)
tręšti pavasarį nėra blogai, bet reikia žiūrėti kuom tręčiam wink.gif Šiaip tręšti, kad kažkas būtų geriau, reikia iš anksto (pvz kad būtų skanios ir gražios uogos, tai tręšiam ne kai uogos jau yra, o prieš tai wink.gif )

čia kaip žmogui.. juk neduodam senutei 60 m amžiaus gerti kacio, kad kaulai būtų stipresni? nu kaip pvz...
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 03 24, 12:00)

čia kaip žmogui.. juk neduodam senutei 60 m amžiaus gerti kacio, kad kaulai būtų stipresni? nu kaip pvz...

NU JAU NU JAU doh.gif Pavarėt doh.gif
"senutei" 60 metų pats laikas gert kalcį, nes 85-erių paslydus ant ledo visus kaulus susilaužys.
jau nekalbu apie įžeidinėjimą dėl amžiaus, čia tai visai į laukus, atsiprašyt "senučių" turėtumėt. mano bendradarbė 60-mečio proga paprašė sporto reikmenų parduotuvės čekio, nes nardymo įranga paseno, naujos reikia.
iš tikro tai labai pasipiktinau jūsų "senute", vos susilaikiau grubiai neatrėžus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna Bergman: 24 kovo 2015 - 11:45
QUOTE(Anna Bergman @ 2015 03 24, 12:44)
NU JAU NU JAU  doh.gif Pavarėt  doh.gif
"senutei" 60 metų pats laikas gert kalcį, nes 85-erių paslydus ant ledo visus kaulus susilaužys.
jau nekalbu apie įžeidinėjimą dėl amžiaus, čia tai visai į laukus, atsiprašyt "senučių" turėtumėt. mano bendradarbė 60-mečio proga paprašė sporto reikmenų parduotuvės čekio, nes nardymo įranga paseno, naujos reikia.
iš tikro tai labai pasipiktinau jūsų "senute", vos susilaikiau grubiai neatrėžus

Na jo...

60 metų merginai.. sorry... doh.gif doh.gif doh.gif
Šiaip esu girdėjus, kad svarbiausia tvirtiems kaulams yra pagrindas, "padėtas" jaunystėje (nuo 9 iki 18 metų)... Žinoma, pastiprinti galima ir vėliau (kitai kas gi pirks maisto papildus?) bet ne apie kaulus kalbam, o apie tai, kad atitinkamų trąšų braškėms reikia ne tada, kai kažkas jau užauga, o tada kai užsimezga. Čia kaip tręštume azotu, kad būtų daugiau lapų, kai jie jau pilnai sužialiavę ir veši (arba neveši, todėl bandom atgaivinti). Tiesiog laiku panaudojus tam tikras priemones gaunamas geresnis rezultatas. jūs galit bandyt gelbėt žmogų, ar braškes bet kuriuo tarpsniu, teisiog sakau, kad didesnis poveikis yra tai daryti tada, kada viskas auga ir formuojasi, o ne kai užauga...
Bet kad atkreipėt dėmesį į paskutinę mano parašytą eilutę rod, kad tikrai perskaitėt visą postą iki galo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 03 24, 11:00)

Žalius braškių lapus reikia pjauti po derliaus nuėmimo (pvz ligų ir kenkėjų prevencija)... iki rudens jie turi sukrauti žiedynus (žiedkotyje), kad kitais metais būtų geras derlius).

bet tai jei žiedynai buvo formuojami pernai, kiek tikslinga tręšti dabar?
Atsakyti