Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 13, 08:05)
Pas mane takuose priauge mazu daigeliu - gaila raut , gal palikt.

Aš tokiu atveju raučiau ir jei būt gaila išmest, pasodinčiau kur nors į kitą vietą. Nepatogu bus prieiti prie lysvės jei tarplysvy subujos.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 03 12, 14:18)
Aš pernai buvau išklojusi juoda agro tarplysvius,visai patiko,ir vaikščioti patogu,ir braskes švarios.Rudeni susiviniojau,šiemet vėl paklosiu.

O sakykit neatrodo blogai uzdengus ta agro? Ir ar ja susikarpot, kaip krastus prispaudziat? Man visai grazu siaudais, kaip kad ir patare diasaja, pas ja visas darzas labai grazus, bet as siaudu vengiu del peliu.
Atsakyti
Mulčiavau šiaudais, pelių nepastebejau , bet švaru , ir visai neblogai atrodo

Dabar dengiasnt agro ar paskui nenušals žiedukai, turėtu anksčiau sužydėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2015 03 11, 20:13)
Patarkit kuom galeciau uzdengti braskiu tarplysvius, kad nereiktu raveti... Pacios braskes isodintos i plevele lysvese. O tarplysvius jau atsibodo ravet, kazkaip greitai jie apzelia. Pernai mulciavau pjauta zole, bet jos neuztenka. Sakau gal galeciau kazkuo pastovesniu uzkloti.

galima kartono (ar kelis sluoksnius popieriaus) paklot, o ant viršaus pjautos žolės. Taip žolės susitaupo - jos mažiau reik. kartonas užtemdo ir neduoda žolėm augt, o pjauta žolė prispaudžia kartoną, kad vėjas nekilnotų ir šiaip gražiau atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2015 03 13, 09:45)
O sakykit neatrodo blogai uzdengus ta agro? Ir ar ja susikarpot, kaip krastus prispaudziat? Man visai grazu siaudais, kaip kad ir patare diasaja, pas ja visas darzas labai grazus, bet as siaudu vengiu del peliu.

Juoda agro labai gražiai,praktiskai nesiskiria nuo žemės,o prismeigiu iš vielos issilankstytais kabliukais.Visai patogu,o jei vejas prinesa žemikiu,ar kokiu šiukslikiu,su šluota nubraukiu ir vel gražu thumbup.gif Mano daržas nedidelis,bet kai nereikia tarplysviu ravet,galiu kitais malonesniais darbais užsiimti.Po juopda agro,nei viena žolytė nesudygo ax.gif
Atsakyti
Skaiciau superini straipsni ir neberandu jo,kad nereiktia laistyt,ravet ir trasu,kad augtu visas darzas ir deretu.Tai va butent apie mulciavima rase,kad reikalingas ne tik kaip kova su zolem,bet jis kaip trasa,o tuolab,kad yrannt jame darbuojas tie visi mikroorganizmai,vabaliukai ir isskiria dvidegini,ko viesiems augalams augti ir dereti reikia ar 60% ,bet visi kisa trasas,nemini jo,nes dvideginio gi neparduosi...tai viska tik mulciuosiu ir milciuosiu...tas dengimas plevele ar mulciavimas skonio reikalas,man grazu kai svarus darzas be nieko,bet pagalvojus apie nauda,pradejo patikti mulcai.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 kovo 2015 - 10:51
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 13, 10:28)
Skaiciau superini straipsni ir neberandu jo,kad nereiktia laistyt,ravet ir trasu,kad augtu visas darzas ir deretu.Tai va butent apie mulciavima rase,kad reikalingas ne tik kaip kova su zolem,bet jis kaip trasa,o tuolab,kad yrannt jame darbuojas tie visi mikroorganizmai,vabaliukai ir isskiria dvidegini,ko viesiems augalams augti ir dereti reikia ar 60% ,bet visi kisa trasas,nemini jo,nes dvideginio gi neparduosi...tai viska tik mulciuosiu ir milciuosiu...tas dengimas plevele ar mulciavimas skonio reikalas,man grazu kai svarus darzas be nieko,bet pagalvojus apie nauda,pradejo patikti mulcai.

visa tema apie mulčiavimą yra, dar ne to prisiskaitysit ir prisižiūrėsit smile.gif
Atsakyti
Jau galima karpyt nurudavusius iš po žiemos braškių lapus? Ar dar anksti? O pavasarį braškes tręšiat? Aš tręšiau pernai po žydėjimo. DCM barsčiau. Gal dabar jau nebereikia?
Atsakyti
kaip manot- ar butu blogai dabar braskes palaistyti? g.gif Maniskes labai sausos, jos pietineje namo puseje.
Atsakyti
Gal kas pasakytu ar tinka braskes vistu meslu tresti,mamuke sako kad seniau tresdavo bet as abejoju g.gif Busiu dekinga visoms atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suvalkiete @ 2015 03 17, 10:45)
Gal kas pasakytu ar tinka braskes vistu meslu tresti,mamuke sako kad seniau tresdavo bet as abejoju g.gif Busiu dekinga visoms atsakiusioms 4u.gif

turiu paukščių mėšlo, bet braškių netręšiu juo. Vienais metais mama patręšė, tai lapai tiesiog išbujojo. O uogų vos kelios buvo. Nežinau, gal tiesiog per daug dėjo. Bet neberizikuoju.
Atsakyti