Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 17:04)
cesnaku zieminiu buvo pora keru,jei nenumiro,reiks ikost i tarpelius  :-) pernai bijojau,mes kazkir uzskaiciau,kad uogos igauna skoni ar kvapa is cesnako ar svoguno,tai taip nedariau,kad uogu nesugadint  doh.gif

česnaku kvapo braskes tai tikrai neįgauna schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 16:01)
labutis,ar galeciau jau braskes persodinti?

Jūsų valia rinktis: ar galima, ar negalima. Gamtos ir augalų nepaskubinsit, tik pakenksit. Žemę judinti pradedu tik tada, kai žemės grumztas, išmestas iš rankų, suskyla į daug smulkių dalelių. O jeigu jau labai labai reikia, tai pirmiausia pajudinu su grėbliu: per kelias dienas saulė ir vėjas pradžiovina greičiau ir tada jau galima darbuotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 07, 21:00)
Jūsų valia rinktis: ar galima, ar negalima. Gamtos ir augalų nepaskubinsit, tik pakenksit. Žemę judinti pradedu tik tada, kai žemės grumztas, išmestas iš rankų, suskyla į daug smulkių dalelių. O jeigu jau labai labai reikia, tai pirmiausia pajudinu su grėbliu: per kelias dienas saulė ir vėjas pradžiovina greičiau ir tada jau galima darbuotis smile.gif

Aciukas smile.gif zeme jau pradziuvus,daug iskasiau,nebelimpanti,puri thumbup.gif
Ar bus kokia nauda jei apmulciuosiu obelu ir kriausiu pjuvenom? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 22:03)
*  zeme jau pradziuvus,daug iskasiau,nebelimpanti,puri  thumbup.gif 
**Ar bus kokia nauda jei apmulciuosiu obelu ir kriausiu pjuvenom?  smile.gif

*kurioje Lietuvos dalyje gyvenate? Sunku man patikėti, kad žemė puri.
**pirmą (ant "plikos" žemės) mulčiavimą pradedu tik tada, kai žemė pakankamai įšilusi.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 07, 21:09)
*kurioje Lietuvos dalyje gyvenate? Sunku man patikėti, kad žemė puri.
**pirmą (ant "plikos" žemės) mulčiavimą pradedu tik tada, kai žemė pakankamai įšilusi.

Klaipėdos rajone,soduos :-)vejoje kasiau nauja baseina,aplink dideli gelyna,tai dregnas tik pats pavirsius,zole,o ispurcius jas zeme puri :-) kasu per kastuva,tai tas dregnumas per 10cm su zole,giliau labai liuks :-) palyginis su pernai nera ne kalbos,balandi sitaip tesipureno :-) kiek maciau,kai kaimynas pamatus kase,giliau pas mus smelis,tai gal sutraukia,pradziuva delto greit :-)
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2015 03 07, 15:56)
Nasturtų tai daugiau visai nebesodinu sode. Anksčiau sodindavau, labai jos man gražu. Buvau radusi parašyta, kad nasturtos saugo nuo amarų ar kitų kenkėjų-sako nuo daržovių nuvilioja juos ant savęs. Tad esu bandžiusi auginti šalia kopūstų ir kitų daržovių -  siaubas tiek brudo dar nebuvau niekada turėjusi-tais metais buvo šitiek visko-ir ant nasturtų, ir nemažiau ant šalia augančių daržovių blink.gif Tikriausiai iš visų sodų pas mane susikvietė lotuliukas.gif

na va, nusipirkau Nasturtų, nes irgi sužinojau, kad nuo amarų ant serbentų padeda. taip kaip dabar kažin daryti - sodinti po krūmais ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 03 07, 21:36)
na va, nusipirkau Nasturtų, nes irgi sužinojau, kad nuo amarų ant serbentų padeda. taip kaip dabar kažin daryti - sodinti po krūmais ar ne  g.gif

pas mane pernai nasturtos buvo vieni amarai,po lapais juodut juoduteliai kruvom,tai irgi masciau gal darze laset,kad braskiu nepultu,bet va jos kaiptik pritraukia,tai uzpuls darza,galvoju sesiu jas toliau,palei gyvatvore ir po medziais,kad nuviliotu viska i kita gala,o darze serencius tik ir medetkas,kad nugintu nuo jo 4u.gif man tai atrode logiskiausia,bet nusimanantys gal patars ka protingo ir mane paprotins...
Papildyta:
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 21:56)
pas mane pernai nasturtos buvo vieni amarai,po lapais juodut juoduteliai kruvom,tai irgi masciau gal darze laset,kad braskiu nepultu,bet va jos kaiptik pritraukia,tai uzpuls darza,galvoju sesiu jas toliau,palei gyvatvore ir po medziais,kad nuviliotu viska i kita gala,o darze serencius tik ir medetkas,kad nugintu nuo jo  4u.gif  man tai atrode logiskiausia,bet nusimanantys gal patars ka protingo ir mane paprotins...

anamet kiek zinau visi tragiskai kariavo su visais amarais ir velniais,tragiskai daug buvo,braskes man uzpuole,kiekviena diena traiskydavau jau,nes uogas mezge,bandziau ir su pelenu ir ukisku muilo skiedalais purkst,ne velnio nepadejo,tai kol nesibaige braskes,tik traiskiau,o paskui su deciu purskiau grynai visa soda,tai isnaikinau visus :-)
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 16:35)
as jau gelynus perkelus,isalo ne kvapo,zeme kasant kastuvu puri,neiskenciau senai ir kasima pradejus  lotuliukas.gif  aciukas,turiu pleveles,gal uzteks  smile.gif  beja,ka galima ar naudinga seti prie braskiu? Zadu krapu,svogunu,morku,salotu,agurkus,paprikas,burokelius -kas is ju tiktu? Aplink ir darze bus serenciai,isdygs medetku gal,nasturtu bus.Pernai amarai buvo uzpuole ziauriai,padejo tik decis,siemet tikiuos pagalbos is minetu gelikiu  blush2.gif
Papildyta:
turiubpjuvenu du nemazus kibirus,gal jim galiu po persodinimo pabarstyt? Ar nebus naudos dar? per anksti?

Šiaip sakyčiau dar ankstoka... Tačiau čia tik mano nuomonė. Ar pakenksit, ar ne - neįsivaizduoju. Taip anksti nesu nieko persodinėjus. Bet už kokios 1-2 sav jau būtų pats tas pagal šiemetinius orus.
Su pjuvenom atsargiai - jos rūgština dirvą, tai jei neturit žemės tyrimo atsargiai, nes jei sukelsit dirvos PH, tai nieko su braškėm gero nebus. Kas tinka augint šalia - tai paprastai apibrėžiama- viskas, kas tinka auginti kaip priešsėlį - t.y. kas tinka auginti prieš pasodinant braškes. Reiškia, ko nepuola tos paęios ligos ir tie patys kenkėjai.
Serenčiai labai geras dalykas - tiek prieš sodinant, tiek pasodinus.
Čia radau tokį neblogą aprašymą apie auginimą: Nuoroda
Ko tikrai negalima auginti šalia - žemuogės ir avietės wink.gif
Sodinti ten, kur buvo bulvės, ar pomidorai irgi negalima - nes visus juos puola tos pačios pašaknio ligos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 22:16)
Klaipėdos rajone,soduos  :-)

tada suprantu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 03 08, 09:02)
Šiaip sakyčiau dar ankstoka... Tačiau čia tik mano nuomonė. Ar pakenksit, ar ne - neįsivaizduoju. Taip anksti nesu nieko persodinėjus. Bet už kokios 1-2 sav jau būtų pats tas pagal šiemetinius orus.
Su pjuvenom atsargiai - jos rūgština dirvą, tai jei neturit žemės tyrimo atsargiai, nes jei sukelsit dirvos PH, tai nieko su braškėm gero nebus. Kas tinka augint šalia - tai paprastai apibrėžiama- viskas, kas tinka auginti kaip priešsėlį - t.y. kas tinka auginti prieš pasodinant braškes.  Reiškia, ko nepuola tos paęios ligos ir tie patys kenkėjai.
Serenčiai labai geras dalykas - tiek prieš sodinant, tiek pasodinus.
Čia radau tokį neblogą aprašymą apie auginimą: Nuoroda
Ko tikrai negalima auginti šalia - žemuogės ir avietės wink.gif
Sodinti ten, kur buvo bulvės, ar pomidorai irgi negalima - nes visus juos puola tos pačios pašaknio ligos wink.gif

Labai aciu uz info smile.gif ar iskentejau- neee...siandien visas persodinau,taip sugrudus buvau,tai isdaigscius uzeme triskart daugiau vietos...zemuoges buvo salia,tai jas palikau toleliau,aciu labai uz sita info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 08, 19:05)
Labai aciu uz info  smile.gif  ar iskentejau- neee...siandien visas persodinau,taip sugrudus buvau,tai isdaigscius uzeme triskart daugiau vietos...zemuoges buvo salia,tai jas palikau toleliau,aciu labai uz sita info  4u.gif

Is vienos puses planuoju agurkus,is kitos morkos arba svogunai,salotos,krapai,kazkas tokio smile.gif del pjuvenu mulciavimo,tai ant to ploto vos matysis,daug vietos kolkas uzeme,maza beda,sukratysiu jei kas ant kitu darzoviu ar gelyne kokiam :-) zemes rugstingumo nezinau,turiu tu lapeliu matavimui,reiks pasigooglint kaip tiksliai ka daryt ir paziuret kas cia pas mane dedasi toj dirvoj :-) pernai trys is keturiu veisliu pirmameciu daigu super uogu dave,didziules,siemet noretusi jau daugiau,kad liktu nesuvalgytu ir uogienei :-) Beja turiu prisimalus kiausiniu lukstu,kavos tirsciu,pelenu kibiriuka,ar galima aplink jas pabarstyt? kazkaip noris viska ant ju sudet,kad tik geriaau butu,bet nieko nesuprantu apie trasas(viskam naudoju universalias) ...
Atsakyti
Sveikos,
gal kur matėte pirkti juodų braškių sėklų?
Mačiau Maximoj, bet kol sugalvojau pirkti - nebeliko. ax.gif
Aišku būtu dar geriau daigeliais pirkti, bet nerandu, kad kas nors pardavinėtų.
Atsakyti