Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Ar niekam neteko mulčiuot šieno granulėmis, jas ištirpinus, kad pasileistų?
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 03 03, 21:12)
Ar niekam neteko mulčiuot šieno granulėmis, jas ištirpinus, kad pasileistų?

Nežinau, kas būtų, bet ne šienu, o šiaudais reikia mulčiuoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 03 03, 21:38)
Nežinau, kas būtų, bet ne šienu, o šiaudais reikia mulčiuoti wink.gif

O aš labai sėkmingai pjauta žole mulčiuoju. Bet pagalvijau, gal ir tos granulės nieko. g.gif kur aš didmiesty šiaudų rasiu. g.gif
Atsakyti
o kur jūs šiaudų gaunate, kad į lengvąją mašiną tilptų, domina netoli Vilniaus arba Trakų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 03 04, 08:06)
o kur jūs šiaudų gaunate, kad į lengvąją mašiną tilptų, domina netoli Vilniaus arba Trakų  ax.gif

Pernai vasarą mačiau Rudaminos turgui.
Viena kitka kainavo 5 Lt.
Viena į bagažinę telpa smile.gif Aišku kaina tai didelė, bet jei nedideliam braškynėliui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 04 kovo 2015 - 08:10
dėkui, mamukas71 už atsakymą smile.gif 4u.gif
Atsakyti
paankstinsiu pavasarį smile.gif
kadangi turiu namie labai didelę braškių mylėtoją, galvoju parsinešiu vazoniuką namo, gal anksčiau užderės - vis vaikui lengviau braškių sezono laukt. tai štai...
user posted image
nespėjo augalėlis kojų sušilti namuos, o jau tokiais siurprizais džiugina smile.gif tik dabar jau pergyvenu, kad labai slabnas augalėlis, kaži ar beišspaus kokią uogelę g.gif
Atsakyti
labutis,ar galeciau jau braskes persodinti? Galiu iskasti su daug zemes,kad nenumirtu,tik bijau,kad dar anksti,o noris persodint,nes ismetytos labai,tai tvarka padaryt,kad planuotis darza salia,susitvarkyt...
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 16:01)
labutis,ar galeciau jau braskes persodinti? Galiu iskasti su daug zemes,kad nenumirtu,tik bijau,kad dar anksti,o noris persodint,nes ismetytos labai,tai tvarka padaryt,kad planuotis darza salia,susitvarkyt...

Nors sakoma, kad kol nėr griaustinio negalima rankų į žemę kišti, aš niekad nesulaukiu doh.gif Jeigu pašalas išėjęs, žemė minkšta ir nėra labai šlapioje vietoje, t.y užmirkusi, aš persodinčiau. Pasodinus ant braškų užmesčiau agroplevelės, kad negairintų vėjas bei būtų šilčiau.
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2015 03 07, 15:20)
Nors sakoma, kad kol nėr griaustinio negalima rankų į žemę kišti, aš niekad nesulaukiu doh.gif  Jeigu pašalas išėjęs, žemė minkšta ir nėra labai šlapioje vietoje, t.y užmirkusi, aš persodinčiau. Pasodinus ant braškų  užmesčiau agroplevelės, kad negairintų vėjas bei būtų šilčiau.

as jau gelynus perkelus,isalo ne kvapo,zeme kasant kastuvu puri,neiskenciau senai ir kasima pradejus lotuliukas.gif aciukas,turiu pleveles,gal uzteks smile.gif beja,ka galima ar naudinga seti prie braskiu? Zadu krapu,svogunu,morku,salotu,agurkus,paprikas,burokelius -kas is ju tiktu? Aplink ir darze bus serenciai,isdygs medetku gal,nasturtu bus.Pernai amarai buvo uzpuole ziauriai,padejo tik decis,siemet tikiuos pagalbos is minetu gelikiu blush2.gif
Papildyta:
turiubpjuvenu du nemazus kibirus,gal jim galiu po persodinimo pabarstyt? Ar nebus naudos dar? per anksti?
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 16:35)
as jau gelynus perkelus,isalo ne kvapo,zeme kasant kastuvu puri,neiskenciau senai ir kasima pradejus  lotuliukas.gif   aciukas,turiu pleveles,gal uzteks  smile.gif  beja,ka galima ar naudinga seti prie braskiu? Zadu krapu,svogunu,morku,salotu,agurkus,paprikas,burokelius -kas is ju tiktu? Aplink ir darze bus serenciai,isdygs medetku gal,nasturtu bus.Pernai amarai buvo uzpuole ziauriai,padejo tik decis,siemet tikiuos pagalbos is minetu gelikiu  blush2.gif
Papildyta:
turiubpjuvenu du nemazus kibirus,gal jim galiu po persodinimo pabarstyt? Ar nebus naudos dar? per anksti?

Ir pas mane sode jau nėra įšalo, žemė puri, taip ir norisi sukišti rankas tongue.gif
Prie braškių labai tinka česnakai-tarp eilučių nuolat sodinu. Sako saugo nuo ligų. Pernai buvau pasėjusi bazilikų, taip pat gražiai draugavo. Bazilikai taip pat saugo nuo ligų. Dar rašoma, kad braškės ir žemuogės draugauja su svogūnais, ridikais, ridikėliais, petražolėm, salotom ir kopūstais, bet aš pati šių nesu išbandžiusi mirksiukas.gif

Nasturtų tai daugiau visai nebesodinu sode. Anksčiau sodindavau, labai jos man gražu. Buvau radusi parašyta, kad nasturtos saugo nuo amarų ar kitų kenkėjų-sako nuo daržovių nuvilioja juos ant savęs. Tad esu bandžiusi auginti šalia kopūstų ir kitų daržovių - siaubas tiek brudo dar nebuvau niekada turėjusi-tais metais buvo šitiek visko-ir ant nasturtų, ir nemažiau ant šalia augančių daržovių blink.gif Tikriausiai iš visų sodų pas mane susikvietė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alenzi: 07 kovo 2015 - 16:17
cesnaku zieminiu buvo pora keru,jei nenumiro,reiks ikost i tarpelius :-) pernai bijojau,mes kazkir uzskaiciau,kad uogos igauna skoni ar kvapa is cesnako ar svoguno,tai taip nedariau,kad uogu nesugadint doh.gif
Papildyta:
pries pora savaiciu kaimynai juokes,kad anamet kovo menesi visa soda isvarpius buvau,taip anksti,tai pati juokiaus is saves,sakiau siemet tikrai nebeskubesiu,o ... doh.gif siandien atvaziave,reik i lauka eit darbuotis,tai oj patrauks per danti,kad vel as puse sukasus lotuliukas.gif geles persodineju,daug yra,numirs kas nepasimatys,bet va braskiu butu gaila netekti,pernai tik pirktos,uogos dideles skanios,nagus nusigrauzciau,jei pridirbciau ne i nauda... verysad.gif
Atsakyti