Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vera.vera @ 2014 06 20, 18:31)
Galvoju ko čia ausys kaista, o čia paieškos objektu tapau  biggrin.gif
Malonu, kai geri atsiliepimai blush2.gif
Labai intensyvi dienotvarkė, retai užsuku į forumą, kai bus laisvesnio laiko įsitrauksiu vėl į diskusijas, daigų rudeniop turėsiu, jei kokios negandos neužklups smile.gif

linkėsim gerų metų ir lauksim mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ievusia_ @ 2014 06 20, 17:56)
Mielosios, o sakykit po kiek daigų +- auginat kad šeimynai užtektų pavalgyti ir užsišaldyti šiek tiek? Na labai smalsu...Planuoju žsiveisti braškynėlį, bet dar nesuvokiu kiek mums čia reikėtų. (trims valgytojams)  ax.gif Daržus mulčiuoju, manau ir braškes bandysiu.

nesame braškių maniakai, bet valgom šviežias, dar kokių tortų vasarinių karts nuo karto pasidarom ar desertų, ir sušaldau, ir dar kokį stiklainėlį-kitą uogienės išverdu, esam pastovūs 3 valgytojai, o kiti prijaučiantys, t.y. pavaišinami. bandžiau skaičiuot, kiek krūmelių yra g.gif Kasmet atšviežinu iš savų daigų gal po 30 kerelių, dabar turiu 4 metų, nu tai susidarys ~120, bet gal ir daugiau g.gif Per daug nėr g.gif
nuo kokių 50 tikrai turėtumėt pradėt, o paskui matysit, užtenka ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 birželio 2014 - 19:37

Sveikos, nu pasirodysiu kas liko iš mano braškių, tik neišsgąskit doh.gif

user posted image

ot kokios užsiauginau verysad.gif
dabar jau nupjautos, bandysiu dar kokiu deciu nupurkšt, gal nors lapai ataugs sveiki doh.gif nepavyko man su ekologija susidraugaut verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 20, 19:36)
linkėsim gerų metų ir lauksim  mirksiukas.gif
Papildyta:
... tai susidarys ~120, bet gal ir daugiau  g.gif Per daug nėr  g.gif
nuo kokių 50 tikrai turėtumėt pradėt, o paskui matysit, užtenka ar ne.

Ačiū, svarsčiau apie 100, padėjot apsispręsti, manau tiek ir sodinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 20, 22:10)
Sveikos, nu pasirodysiu kas liko iš mano braškių, tik neišsgąskit doh.gif

user posted image

ot kokios užsiauginau verysad.gif
dabar jau nupjautos, bandysiu dar kokiu deciu nupurkšt, gal nors lapai ataugs sveiki  doh.gif nepavyko man su ekologija susidraugaut verysad.gif

Ar neprasisukot su kokiom trašom,gal nudeginot,kad ir pomidorų temukėj rašot apie problemą.Užjaučiu,gaila ,tokiu laiku jau su problemom kariaut.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 06 21, 10:49)
Ar neprasisukot su kokiom trašom,gal nudeginot,kad ir pomidorų temukėj rašot apie problemą.Užjaučiu,gaila ,tokiu laiku jau su problemom kariaut.

tai vat, kad niekuo netręšiau visai, iš pavasario tokios nucybę buvo, ai, galvoju, tegu tik išgyvena, o vėliau nebetręšiau, pagalvojau, kad vėlu g.gif
čia kažkoks vabalas įsisukęs, toks kaip seilių prispjaudyta, o jose žali vabaliukai sėdi, matyt, jie ir sultis iščiulpė, nenorėjau deciu purkšt, draugė nupurškė, jai padėjo, o pas mane vaikas mažas, nenorėjau, tai vat kas gavosi verysad.gif

pas mus šįmet visur vien vabalai, net žoles susuka, medžių lapus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2Ditute: 21 birželio 2014 - 21:58
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 21, 21:57)
tai vat, kad niekuo netręšiau visai, iš pavasario tokios nucybę buvo, ai, galvoju, tegu tik išgyvena, o vėliau nebetręšiau, pagalvojau, kad vėlu g.gif
čia kažkoks vabalas įsisukęs, toks kaip seilių prispjaudyta, o jose žali vabaliukai sėdi, matyt, jie ir sultis iščiulpė, nenorėjau deciu purkšt, draugė nupurškė, jai padėjo, o pas mane vaikas mažas, nenorėjau, tai vat kas gavosi verysad.gif

pas mus šįmet visur vien vabalai, net žoles susuka, medžių lapus  doh.gif

tuos vabaliukus "seilėse" paprastai pirštinėta ranka sutrinu, nepurškiu. pasitaiko jų, bet nėr greitai plintantys, paprastu būdu išeina susidorot su jais.
Atsakyti
Tai tie zali tai amarai, siemet ju tikrai gausybe. Pabandykit su koka kola nupurkst, anksciau esu girdejus kad padeda.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 06 21, 23:05)
Tai tie zali tai amarai, siemet ju tikrai gausybe. Pabandykit su koka kola nupurkst, anksciau esu girdejus kad padeda.

nu panašūs į amarus, bet, kad braškėse gyventų, kažkaip negirdėjau

ačiū, reiks pabandyt smile.gif

o tai kaip man juos sutrint, kad anie bjaurybės visai prie žemės įsitaisę, tarp lapų kotelių, kiek pajėgiau tryniau ir aš, bet jų tiek daug, kad ant kiekvienos braškės po keletą lizdelių

kur pirmametės braškės, tai skruzdėlės juos suvalgė , bet tokius skruzdėlynus pasidarė, kad ohoho, tai dabar nzn kaip čia su tom skruzdėm reiks daryt, gal pačios iškeliaus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2Ditute: 21 birželio 2014 - 22:15
Skruzdeles globoja amarus, nemanau kad pacios iskeliautu.
As nemacius tokiu vabalu braskese, turejau omeny uogakrumius ir medelius, kur susisuke, ten amarai zali, tai tuos nupurkst. Gal ir braskese padetu, nepabandzius nesuzinosi, dabar dar perskaiciau apie ta pati ir Sodo kalendoriuje, rase zmogus kad tikrai padejo nuo amaru.
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 21, 21:57)

pas mus šįmet visur vien vabalai, net žoles susuka, medžių lapus  doh.gif

Sveiki, pernai taip pat tokią bėdą apturėjau. Nepadėjo seilių rinkimai. Nė vienos uogos nespėjau paragaut, nei naujam, nei senam braškyne. Tada nušienavau braškes ir sudeginau, kai ataugo krūmai - nupurškiau decu, šiemet pavasarį vėl nupurškiau - prieš pat žydėjimą, derlius pranoko lūkesčius. O kur pavasarį nepurškiau, jau vėl darosi tokie pat kūmai, kaip jūsų. Auginantys daug braškių, visada pavasarį naikina kenkėjus.
Atsakyti
Labai jau ispuoseleti ir grazus tie braskynai,bet as neturiu nei noro ,ir laiko stoka sokineti.Gal kas turi laukini braskyna,tipo"inteligentisko tinginio"?Jeigu uzauga darzoves zolese,tai gal ir braskes deretu?
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 06 22, 20:46)
Labai jau ispuoseleti ir grazus tie braskynai,bet as neturiu nei noro ,ir laiko stoka sokineti.Gal kas turi laukini braskyna,tipo"inteligentisko tinginio"?Jeigu uzauga darzoves zolese,tai gal ir braskes deretu?

uzauga jeigu pasiseka su dirvozemiu ir joms tinka, bet visai nepriziurimos buna smulkutes, prastos, jas dazniau puola visokios ligos ir pan. Bent minimalios prieziuros visvien reikia. Du variantai kurie reikalauja minimaliai darbo: sodinant uzdet juoda agro plevele, tada neauga zoles, bet dregme praeina ir trasos irgi praeina arba kitas geresnis variantas su siek tiek daugiau darbo - mulciavimas (galima neravet tada). Is pavasario storiau zoles apkrovei ir visai vasarai.
O jeigu sodinsit prastoje zemeje ir nepriziuresit - nieko nebus.
Atsakyti