QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 13, 10:39)
Gi apie skonį klausia, o ne ankstyvumą, vėlyvumą
Šiaip tai, skonis ir auginimo ypatumai labai nuo dirvos priklauso. Ta pati veislė visiškai skirtingai augs ir skonis bus skirtingas, auginant skirtingose LT vietose.
Šiaip tai, skonis ir auginimo ypatumai labai nuo dirvos priklauso. Ta pati veislė visiškai skirtingai augs ir skonis bus skirtingas, auginant skirtingose LT vietose.
Tai ir surašiau saldesnes veisles
O saldžių yra ir anksyvų ir vėlyvų.. tai gal reiktų žinoti ir kokias sodinam ir kokių norime turėti???
Jau praėjo tie laikai senai, kada augindavom tik braškes...kaip pvz. mano močiutė... Žinojau, kad pas močiutę yra braškių - niekas neįdomu buvo - ankstyvos, ar vėlyvos, svarbu, kad saldžios
Čia kaip tam anekdote su blondinėm atsiprašau šviesiaplaukių...klausia blondinės, kokia mašina turi, o ji atsako - raudoną braškės derlių duoda apie 2 sav. jei turėsim ankstyvų, vidutinių ir vėlyvų, uogas valgysim apie 6-7 savaites Vienas ankstyvas galima apdengti ir taip derlių paankstinti, kitų dengti nerekomenduojama.. .taigi, manau viskas YRA SVARBU, ne tik dirva
Dar ir saulė daug ką padaro..jei nebus saulės - uogos bus rūgštesnės, jei saulės bus perdaug, jos gali būti guminės arba kaip mums pernai - iškepti saulėje ir t.t. daug pasakot 1-2-3 metais uogos gali būti gero skonio, o 4-ais metais pasidaryti nebeskanios... nu žodžiu