Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 13, 10:39)
Gi apie skonį klausia, o ne ankstyvumą, vėlyvumą  biggrin.gif

Šiaip tai, skonis ir auginimo ypatumai labai nuo dirvos priklauso. Ta pati veislė visiškai skirtingai augs ir skonis bus skirtingas, auginant skirtingose LT vietose.

Tai ir surašiau saldesnes veisles wink.gif
O saldžių yra ir anksyvų ir vėlyvų.. tai gal reiktų žinoti ir kokias sodinam ir kokių norime turėti???
Jau praėjo tie laikai senai, kada augindavom tik braškes...kaip pvz. mano močiutė... Žinojau, kad pas močiutę yra braškių - niekas neįdomu buvo - ankstyvos, ar vėlyvos, svarbu, kad saldžios smile.gif
Čia kaip tam anekdote su blondinėm smile.gif atsiprašau šviesiaplaukių...klausia blondinės, kokia mašina turi, o ji atsako - raudoną lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif braškės derlių duoda apie 2 sav. jei turėsim ankstyvų, vidutinių ir vėlyvų, uogas valgysim apie 6-7 savaites wink.gif Vienas ankstyvas galima apdengti ir taip derlių paankstinti, kitų dengti nerekomenduojama.. .taigi, manau viskas YRA SVARBU, ne tik dirva wink.gif
Dar ir saulė daug ką padaro..jei nebus saulės - uogos bus rūgštesnės, jei saulės bus perdaug, jos gali būti guminės arba kaip mums pernai - iškepti saulėje ir t.t. daug pasakot wink.gif 1-2-3 metais uogos gali būti gero skonio, o 4-ais metais pasidaryti nebeskanios... nu žodžiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 13 vasario 2015 - 10:36
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 13, 10:33)
Tai ir surašiau saldesnes veisles wink.gif
O saldžių yra ir anksyvų ir vėlyvų.. tai gal reiktų žinoti ir kokias sodinam ir kokių norime turėti???
Jau praėjo tie laikai senai, kada augindavom tik braškes...kaip pvz. mano močiutė... Žinojau, kad pas močiutę yra braškių - niekas neįdomu buvo - ankstyvos, ar vėlyvos, svarbu, kad saldžios smile.gif

Niu sorry 4u.gif , nežinojau, kad ankščiau paminėtos saldesnės, tiesiog jūs užsiminėt, kad mėgstat saldžiarūgštes.... O aš saldesnių mėgėja , vat ir užklausiau, nes man ankstyvumai neaktualu, skonis pirmoji vietoj. Kaip jūs minėjot, ne vien tik braškes auginam šiais laikais, mėgaujamės ir žemuogem, medlievos ir šilauogių uogytėm... ax.gif

Gaudvilyt, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Zinokit net zandai raudonuojacd tokio klausimo, bet vis tiek paklausiu. Rudeniop pasisodinau braskiu. Uzmulciavau siaudais. Daug skaiciau... Del nusalimu prevencijos supratau reiktu pavasari nugrebti siaudus? Pas mane mulciuota aplink daiga, ne ant jo. O gal galima palikti? O tai darbu ir taip galybes...
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2015 02 13, 20:15)
Zinokit net zandai raudonuojacd tokio klausimo, bet vis tiek paklausiu. Rudeniop pasisodinau braskiu. Uzmulciavau siaudais. Daug skaiciau... Del nusalimu prevencijos supratau reiktu pavasari nugrebti siaudus? Pas mane mulciuota aplink daiga, ne ant jo. O gal galima palikti? O tai darbu ir taip galybes...

Aš nieko negrėboju ir net negalvoju grėbot schmoll.gif Jei aplink daigą,tai ir normalu viskas.Tik tiek,kad šiaudai šviesūs,lėčiau įšyla ir derlius gali būt vėliau,nei juodoj tamsioj žemėj pasodintos.Negrėbokit ir nesukit galvos.Tiesą pasakius,pirmą kart girdžiu dėl tokios prevencijos,skaičiau per mažai,reiškias unsure.gif A jei jau šalnas pranašaus,tai žydinčias geriau uždengt kokia agro ar kaldrom biggrin.gif
Atsakyti
Reiketu pagalbos smile.gif
Paskaiciau kokius 5 puslapius atgal, bet informacija tik apie braskiu seklytes, daigelius, auginima ju ir t.t. O man reikia braskiu cia ir dabar! biggrin.gif Klausimas butu, kur ju galima rasti tokiu metu laiku Vilniuje? Apvaziavau kelis prekybcentrius, bet nieko neradau.. Argi neimanoma kazkur ziema braskiu nusipirkti?? g.gif
Atsakyti
Tikirai maciau pries pora dienu Rimi
Atsakyti
QUOTE(pugenty @ 2015 02 15, 01:21)
Reiketu pagalbos smile.gif
Paskaiciau kokius 5 puslapius atgal, bet informacija tik apie braskiu seklytes, daigelius, auginima ju ir t.t. O man reikia braskiu cia ir dabar! biggrin.gif Klausimas butu, kur ju galima rasti tokiu metu laiku Vilniuje? Apvaziavau kelis prekybcentrius, bet nieko neradau.. Argi neimanoma kazkur ziema braskiu nusipirkti??  g.gif

Pilna parduotuvėse irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 15, 10:10)
Pilna parduotuvėse irnesakyk.gif

Nu sakes, Karoliniskiu iki, maximoje neradau, Valentinos dienos vakaras, gal todel.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2015 02 13, 21:15)
Rudeniop pasisodinau braskiu. Uzmulciavau siaudais. Daug skaiciau...

Jeigu atsakytumėt į klausimą "Kokiu tikslu mulčiavote?", tai būtų galima patarti dėl tolimesnio šiaudų nuėmimo arba mulčiavimo.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 02 16, 19:56)
Jeigu atsakytumėt į klausimą "Kokiu tikslu mulčiavote?", tai būtų galima patarti dėl tolimesnio šiaudų nuėmimo arba mulčiavimo.

Mulciavau, nes pagaliau ir as turejau siaudu. Mulciavau, kad butu svarios uogos ir maziau raveti reiktu.
Bet jeigu yra negrebstanciu, tai ir as paliksiu. Tik dulkes nusluostysiu biggrin.gif Anksciau pjauta veja mulciuodavau, tai palikdavau. O dabar vandau protingeti smile.gif
Atsakyti
Apie mulčiavimą galima daug rasti internete wink.gif
Pvz. apie naudą:
nuoroda

o čia parašyta, kas gali nutikti kai numulčiuota:
nuoroda
cituoju:
[...tačiau pridengus dirvą šiaudais, padidėja šalnų pavojus....]
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 17, 07:25)
o čia parašyta, kas gali nutikti kai numulčiuota:
nuoroda