Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(saintlina @ 2015 02 11, 20:38)
aha, o kai aš dėl tos Rumbos čia daviausi, tai sėdėjai ir vaipeisi, kad jau tau tai tikrai visai nieko nereikia  rolleyes.gif  Primenu dar, kad ji ankstyva. Tikrai nepamiršai, kad ankstyvų daugiau nesodinsi?  biggrin.gif

Tai ,kad tada niekas man toookių saujoj nerodė schmoll.gif
Et,blogai,kad ankstyva.Dar pamislysiu tada,palauksiu kokias tu savo saujoj parodysi user posted image...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 02 11, 23:07)
Tai ,kad tada niekas man toookių saujoj nerodė  schmoll.gif
Et,blogai,kad ankstyva.Dar pamislysiu tada,palauksiu kokias tu savo saujoj parodysi user posted image...

smile.gif smile.gif smile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aš tai pvz. pernai įgavau patirties, kad mano vidutinė veislė "Elsanta" bijo žiemos šalčių sad.gif Dalis senesnių braškių iššalė sad.gif Bet jos labai skanios, tai pernai vėl apie 50 arų pasodinom... ir prieš šalčius apipūtėm šiaudais. Pavasarį nuo augaliukų nukrapštysim ir liks iš karto numulčiuoti tarpueiliai smile.gif
o RUMBA reikia saugoti tik žiedelius ad nenušaltų nuo ankstyvų pavasario šalnų.. Bet kai jau būna tokios šalnos kaip pernai... tai nušąla ir braškių ir vaismedžių žiedai - gamtai nepapasakosi smile.gif Tačiau neįsivaizduoju, kodėl auginant 20 daigelių sunku apdengti storesne agroplėvele - ir derlių paankstinsit, ir braškių keliomis dienomis anksčiau turėsit wink.gif Rumba ankstesnė už Honeoye net.
Papildyta:
Mano nuomone, kad jei braškių auginat mažai, tai turėkit jų tada, kai turguj pačios brangiausios wink.gif Vadinas pačių pirmųjų ir pačių paskutiniųjų... wink.gif
Atsakyti
Dėkui, Ligita33 už patarimus, labai vertinga patirtis. O per šalčius kai žydi tai užteks vieno sluoksnio storos plėvelės, ar geriau keliais sluoksniais dengti?
Pernai pavasarį pakeltą per 1,5 lentos šiltą lysvę pasidarėm, tai rudenį pasodinau braškių daigų ir pavasarį dar sadinsiu frigo braškių daigus ten. Gal žinai kaip skiriasi priežiūra auginant braškes pakeltoj lysvėj, kiek suprantu dažniau laistyti teks.
Dar įdomu kaip paskaičiuoti kiek šiudų reikia braškėms uždengti, kokius luoksniu geriau dengti? Dėkui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vat man irgi įdomu dėl tos pakeltos lysvės g.gif

Aš dėsiu geotekstilę, laistymo sistemos po ja nebus, tai kažin ar galiu daryti lysvę pakeltą? g.gif

Gal kas iš patirteis patarsit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 02 12, 08:13)
O per šalčius kai žydi tai užteks vieno sluoksnio storos plėvelės, ar geriau keliais sluoksniais dengti?

kai šalnos tokios kaip pernai pas mus buvo (10,5 C), tai ir ir triguba nepadėjo - nušalo ir žiedai, ir pumpurai. Nuo normalių padorių pavasarinių tai ir viena anksčiau apsaugodavo.
Papildyta:
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 12, 07:19)
Aš tai pvz. pernai įgavau patirties, kad mano vidutinė veislė "Elsanta" bijo žiemos šalčių sad.gif Dalis senesnių braškių iššalė sad.gif

Mano nuomone, kad jei braškių auginat mažai, tai turėkit jų tada, kai turguj pačios brangiausios wink.gif Vadinas pačių pirmųjų ir pačių paskutiniųjų... wink.gif

pernai lyg ir žiema nebuvo labai šalta blink.gif Ai, tiesa, buvo taip, kad sniego buvo mažai (ar visai dar nebuvo) ir stipriai pašalo vienu metu.

Kalbant apie paskutines. Pas mane pernai Pandorą auslindos užpuolė. Prisiskini braškių, o viduj auslindų nameliai doh.gif Kaip to išvengti?
Su jokiom akstyvesnėm braškėm taip nebuvo.

Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 10, 15:39)
įtariu, kad jūsų uogytes užpuolė voratinklinė erkutė. Ji visiškai nematoma, bet sunaikina viską, kas virš žemės, paksui išdygsta visai mažučiai lapeliai. jei mesit lauk, meskit su žemėm, šiaip galima ir nupurkšti spec.chemikalais nuo erkučių wink.gif

Sveiki, pas mane kažkas panašaus, galvojau, kad dėl grambuolių lervų taip nyksta braškės, tačiau visam darže vos kelias lervas radau, gal čia erkutės pasidarbavo g.gif . Mesti lauk gaila, norėjau paklaust, kada geriausiai (anksčiausiai) nupurkšti braškes nuo tų erkučių?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 09:17)
Kalbant apie paskutines. Pas mane pernai Pandorą auslindos užpuolė. Prisiskini braškių, o viduj auslindų nameliai  doh.gif Kaip to išvengti?

Nu čia daba blink.gif Farširuotos braškės biggrin.gif
A tu žinai,kad ta Rumba nėr iš tų skaniausių,kiek paskaičiau? Nu,bet aš irgi užsisakiau jau. A tai tu turėsi,o aš ką,kaip našlaitė kokia... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 02 12, 20:01)
Nu čia daba blink.gif Farširuotos braškės  biggrin.gif
A tu žinai,kad ta Rumba nėr iš tų skaniausių,kiek paskaičiau?

ugu, panašiai ir buvo doh.gif Tfu doh.gif
Aha, man sakė, kad skaniausios Lambada biggrin.gif Tik nelabai daug uogų būna. Užtat ir nepirkau jų.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 02 12, 09:13)
Dėkui, Ligita33 už patarimus, labai vertinga patirtis. O per šalčius kai žydi tai užteks vieno sluoksnio storos plėvelės, ar geriau keliais sluoksniais dengti?
Pernai pavasarį pakeltą per 1,5 lentos šiltą lysvę pasidarėm, tai rudenį pasodinau braškių daigų ir pavasarį dar sadinsiu frigo braškių daigus ten. Gal žinai kaip skiriasi priežiūra auginant braškes pakeltoj lysvėj, kiek suprantu dažniau laistyti teks.
Dar įdomu kaip paskaičiuoti kiek šiudų reikia braškėms uždengti, kokius luoksniu geriau dengti? Dėkui  4u.gif  4u.gif

viskas priklauso nuo pasodinimo vietos, nnes kartais šalna praeina ne pro visas vietas, nuo plėvelės storio, nuo rūšies ir t.t. kai lysvė pakelta, dar didesnė tikimybė nušalimui.. mes kadangi auginam daugiausia dirvoj, tai mums mažiau ir nušala. laistymas irgi nuo oro priklauso..braškė negali išdžiūti.
šiaudai nesiskaičiuoja smile.gif reikia dengti pradėjus žydėti, kol nėra dar uogų. šiaip kai mulčiuota šiaudais, tai virš jų esantis augalas irgi greičiau nušąla... tai biški reikia žiūrėti orų prognozes - ką pranašauja.
mes klojam šiaudus, kad laikytusi drėgmė ir kad piktžolės mažiau augtų ir svarbiausia - kad uogos būtų švarios...

QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 10:17)
kai šalnos tokios kaip pernai pas mus buvo (10,5 C), tai ir ir triguba nepadėjo - nušalo ir žiedai, ir pumpurai. Nuo normalių padorių pavasarinių tai ir viena anksčiau apsaugodavo.
Papildyta:
pernai lyg ir žiema nebuvo labai šalta  blink.gif  Ai, tiesa, buvo taip, kad sniego buvo mažai (ar visai dar nebuvo) ir stipriai pašalo vienu metu.

Kalbant apie paskutines. Pas mane pernai Pandorą auslindos užpuolė. Prisiskini braškių, o viduj auslindų nameliai  doh.gif Kaip to išvengti?
Su jokiom akstyvesnėm braškėm taip nebuvo.

Pas mus pernai iššalė 10 ha žieminių kviečių... neliko nė vieno sad.gif būtent per tas kelias -32 laipsnių šalčio dienas sušalė viskas, kas ne vietoj smile.gif
Paprastus vabalus papraščiausiai Fastac nupurški ir viskas. Bet reikia nupurkšti, kol nėra uogų wink.gif galima ir profilaktiškai. Mes žiūrim, kad niekuo braškių nebepurkšti, kai jau yra uogų.

QUOTE(madi @ 2015 02 12, 13:35)
Sveiki, pas mane kažkas panašaus, galvojau, kad dėl grambuolių lervų taip nyksta braškės, tačiau visam darže vos kelias lervas radau, gal čia erkutės pasidarbavo g.gif . Mesti lauk gaila, norėjau paklaust, kada geriausiai (anksčiausiai) nupurkšti braškes nuo tų erkučių?

kai ėda grambuoliai, tai tada braškių kereliai tiesiog nuvysta ir tada sudžiūva...ištraukus nėra šaknies... o jei šaknys gražios, tada gali būti erkutė. priešingai, nei auslindos, erkučių nesimato ir jokie fastakai neveikia. Šiaip pažiūrėkit paduotuvėj, ko yra nuo erkučių, seniau būdavo "vertimex", dabar nežinau, kas į jo vietą, nes kiek žinau, jo nebėra chemikalų sąrašuose. nupurkšti reiktų vos pradės žaliuoti.... svarbu, kad patektų ant abiejų lapų pusių wink.gif nes jos kažkaip slepiasi širdutėj..todėl purkšti reiktų su daug vandens, kad patektų į visus tarpelius. aišku lauke jau turėtų būti šilta, erkutės turi būti aktyvios jau, o ne miegoti.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 23:26)
Aha, man sakė, kad skaniausios Lambada  biggrin.gif  Tik nelabai daug uogų būna. Užtat ir nepirkau jų.

Lambada jau labai sena veislė...
Man šiai dienai skaniausia "Salsa" - vėlyva. Bet ji reikli dirvai.. mažai ją kas augina, o mes kaip tyčia pasodinom į dirvą, kur prieš tai augo bulvės ... o ji tokia graži užaugo... galvojom, kad išvis nieko nebus, bet pasirodo apsirikom smile.gif
Tačiau, bulvės buvo sodintos sertifikuotos, t.y. be ligų, tai matyt ir braškės niekuom neužsikrėtė...
Antroj vietoj man pagal skonį sakyčiau Sonata...
Bet auginti man labiausiai patinka Honeoye, nes mažiausiai reikli viskam, nebijo šalčių, ilgai duoda derlių ir didelį... saldžiarūgštės...žodžiu daug pliusų..
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 13, 07:12)
Bet auginti man labiausiai patinka Honeoye, nes mažiausiai reikli viskam, nebijo šalčių, ilgai duoda derlių ir didelį... saldžiarūgštės...žodžiu daug pliusų..

O kurios veisles butu is saldesniu, su kuo maziau rugsteles? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2015 02 13, 09:39)
O kurios veisles butu is saldesniu, su kuo maziau rugsteles?  ax.gif

ankstyvos : Rumba
vidutinės: Sonata, Elsanta
Vėlyvos: Salsa
Jau kelis psl.apie veisles kalbam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 13, 09:16)
ankstyvos : Rumba
vidutinės: Sonata, Elsanta
Vėlyvos: Salsa
Jau kelis psl.apie veisles kalbam smile.gif

Gi apie skonį klausia, o ne ankstyvumą, vėlyvumą biggrin.gif

Šiaip tai, skonis ir auginimo ypatumai labai nuo dirvos priklauso. Ta pati veislė visiškai skirtingai augs ir skonis bus skirtingas, auginant skirtingose LT vietose.
Atsakyti