Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(superjulia @ 2015 01 16, 15:07)
Tai kad domejausi,ir taip negalima.Atsiskaitymas vyksta bankiniu pavedimu.Jei mazesnis kiekis-visa suma iskarto,o jei didesnis-20% avansas,likusi dalis,kai daigai atkeliavo i LT.Cia oficialys atstovai taip informuoja,jie sako kad per juos pinigai net neeina,nes jus siunciat uzsakyma,jie ji vercia i vokieciu kalba,siuncia tiekejui,jis formuoja faktura-siuncia atgal.Jum ja persiuncia,atspausdinat,nuskenuojat dokumenta su parasu ir persiunciat atstovui.Jis siuncia vokieciui.Jus apmokat saskaita,darant pavedima.Lyg taip.
beje kokybes net paciupinejus nesuprasit,nes atsiuncia deze i gabala uzsaldytu daigu,gi niekas nelauks 12 valandu,kol jus juos atitirpinsite.Del to ju mazesniu kiekiu,nei yra dezeje(priklausomai nuo klases) uzsisakyt negalima.
Jai idomu:
A++ daigu 150-175 dezeje
A+ 200-250 vnt.
Std A(10-14 mm) 450-500vnt.
Std A(12-15 mm) 350
B 600 vnt.
Duomenys is http://www.firmahenselmans.nl/en/

As daigus perku ir www.elitiniaibraskiudaigai.lt.

Is niekur nesisiunciu - atveza pardavejas Lietuvoje, uztat ir kaina kitokia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulee @ 2015 01 16, 15:13)
Mes palyginus ėmėme mažą kiekį, vos 600 daigų. Tai yra dvi dėžės A+ kategorijos braškių, už kurias mokam, plius vokiškas PVM. Daugiau už nieką mokėti nereikia. Čia citata iš mūsų susirašinėjimo su tarpininkais.
" Daigus reikės pasiimti pas mus tą dieną, kai atvažiuos. Nebent norėsite, kad persiųstume kokiu tai būdu, tada tarsimės dėl išlaidų apmokėjimo. Šiaip jūs viską susimokėsite tik tiek, kiek parašyta sąskaitoje tiesiogiai vokiečiui ir daugiau už nieką nereikia mokėti, jei daigus atvažiuojate pasiimti iš Biržų raj. patys."

Brangiausias reikalas visame tame - tarptautinis pinigų pervedimas....

Tarptautinis pavedimas nuo šių metų tikrai nebekainuoja brangiai wink.gif

QUOTE(mamukas71 @ 2015 01 16, 15:27)
Aš perku frigo A+ klasės po 0,36 eurocentus.

Nu man tai nepigu, bet nenoriu kur nors važiuoti į kitą miestą pasiimti, geriau, kai atveža į vietą ir pinigėlius paima kai pristato.Galima apžiūrėti pakuotę, kokybę ir tada mokėti.

Kalbėti apie frigo kokybę sunku juos pamačius, abejoju, ar juos matėt kada nors, jei taip kalbat. Paprastai tai - tik krūva šaknų smile.gif
Čia mes ir platinam tuos čia taip plačiai aprašytus daigus iš Vokietijos. Nepradėjome jų siūlyti kitiems, kol patys nepatikrinome kokybės. Kadangi auginame juos patys jau ne pirmi metai, galime daug patarti, pakonsultuoti. Daigai nebūna taip jau visai sušalę į ledo gabalą, tiesiog jie būna prie -2 laipsnių ir būna susitingę, t.y. ramybės būsenoje. Žinoma galima būtų juos iš dėžės išimti ir apžiūrėti, bet asmeniškai aš tai nenorėčiau, kad man kas mano dėžę plėšytų. Juk gali pasižeisti šaknys.
Kas liečia pristatymą į kitus miestus, tai nusprendėme, kad galėsime daugeliui už papildomą mokestį atvežti. Kadangi susidarė nemažai perkančių po kelias dėžes, tai manau, kad pristatymo mokestis nebus labai didelis, nes juk nereiks važiuot su 300 vnt. per visą LT. Tiesiog skambinkit nurodytais numeriais, ieškokit mūsų FB "Braškių daigai" arba www.ragaisioukis.com . Viena yra tik prekiauti kažkieno daigais, o visai kita - juos auginti pačiam wink.gif
Beje, Lietuvoje legaliai dauginančių žmonių (t.y. su leidimais ir sertiikatais) kaži ar surinktume ant vienos rankos pirštų.
Sakydami, kad apžiūrėję daigą nuspręsite apie jo kokybę, neapsirikite wink.gif BET.. kiekvienas turi teisę rinktis. Beje, vokietis pats dalyvaus parodoje "Ką pasėsi", kaip beje ir aš, kad padėt susikalbėt. Tik kovo pabaigoje galime nebeturėti kai kurių populiaresnių veislių užsakymams wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 10 vasario 2015 - 14:48
QUOTE(saintlina @ 2015 01 16, 10:43)
tai iš vokiečių. Ir vistiek tai ne 0,17 euro ct. Dar transportavimas kainą kilstels.
O kas parduoda čia, tai dar ir už tarpininkavimą, atvežimą prideda.

0,17 еuro ct kainuoja kai kurių veislių A kategorija. o Std kategorija yra dar pigesnė. A+ brangiausia, bet šios kategorijos augalas jau šiemet duos uogų, kaip iš ūsų užaugintas antrametis augalas. Taigi, jau šiemet skanausite didelį kiekį uogų.
Std kategoria šiemet užaugins apie 1 kekę uogų,
A lkategorija 2-3 šakeles,
A+ kategorija gali užauginti 3-5 šakles su uogomis (priklauso dar nuo veislės, nuo žemės įdirbio ir pan.)
Jei žiūrėjot "svajonių ūkis", tai ten pasodino lenkiškas Std arba A kategoriją ir kaip matėte taip pat skynė uogas.

QUOTE(saulyte525 @ 2015 01 16, 10:51)
pritariu, visi gi tarpininkai is to ir gyvena, kad sau pasiima dar pinigeliu uz tarpininkavima... ir nuo kiekio priklauso: kuo daugiau tuo pigiau

būna tarpininkų, kurie gyvena tik iš pardavimų wink.gif
mes auginame patys, tai tarpininkaujame ne tik dėl mūsų procento... gauname iš vokiečių visapusę pagalbą- patarimais ir pan.
nuo kiekio kaina žinoma priklauso, bet čia eina kalba apie 20 000 vnt. arba 40 000 vnt.
Beje, šiemet visiems, pirkusiems nuo 10 000 vnt. vokietis
pasiūlė apsilankyti jo ūkyje ir pasidairyti po jo laukus, pasikonsultuoti ir pan. wink.gif Taigi, jei atsiras norinčių (žinoma savo lėšomis) organizuosime kelionę į Vokietijos braškių ūkį.
Patikėkit, kaina atsiimant daigus Vokietijoje nelabai skiriasi wink.gif Bet jei nepasitikite, galite ir patys nuvažiuoti pasiimti wink.gif Tiesiog organizuojant didelį užsakymą mažėja gabenimo išlaidos, todėl daigų kaina taip nepadidėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 10 vasario 2015 - 15:04
QUOTE(varlins @ 2014 09 11, 13:20)
Dar  gera velyva veisle Florence - kartu su Pandora  tongue.gif

Florence yra ankstyvesnė už Pandorą ir visai kitokio skonio wink.gif

QUOTE(Eureka @ 2014 09 29, 08:30)
Labas rytas.
Klausimukas braškių žinovams. Mano kai kurioms braškėms kažkas nutiko-lapai nudžiuvo, o vietoj jų pradėjo dygti tokie mažuliukai, nedidukai. Gal neverta jų tokių laikyt per žiemą, dabar išraut ir viskas? Gal jos čia serga kažkuom?
Kažkaip keista, kitos braškės kaip ir OK-su normaliais dideliais lapais.

įtariu, kad jūsų uogytes užpuolė voratinklinė erkutė. Ji visiškai nematoma, bet sunaikina viską, kas virš žemės, paksui išdygsta visai mažučiai lapeliai. jei mesit lauk, meskit su žemėm, šiaip galima ir nupurkšti spec.chemikalais nuo erkučių wink.gif

QUOTE(mamukas71 @ 2015 01 12, 11:38)
Aš mėtausi tarp Rumbos ir Honeyone  g.gif

Dar pas juos ir Donna yra...

Merginos rekomenduokit, komentuokit kaip jums auginosi  smile.gif

Honeoye man pati skaniausia braškė - derlingiausia, atspariausia šalčiams ir t.t. Tačiau ji turi rūgštumo. Kaip aš sakau - tikra senoviška lietuviška braškė. Labai kvapni.
Rumba tiesiog girgžda rankose nuskinta, labai saldi, bet neturi tokio aiškaus braškių kvapo. Uogos labai didelės, rankose foto laikau apie 10 uogų:
Rumba

QUOTE(uolma @ 2015 01 12, 23:12)
Sveikos braskes. As ir siemet noreciau normaliai savo skaniu braskiu turet.
Bet as bandysiu po juoda agro auginti. Nes prilaistyt man ju neiseis jeigu bus po celofanine plevele.

Kai suprast po juoda agro?
juoda pėvelė traukia karštį wink.gif mums pernai juodoje plėvelėje pasodintos vidutinio ankstyvumo braškės tiesiog iškepė... skynėm uogas tik vieną dieną, nes paskui buvo +34 ir iškepė tiek raudonos, tiek neprinokę uogos... Gaila buvo...
Atsakyti
ligita33 , o Jūs prekiausit braškių daigais "Ką pasėsi"?
Atsakyti
QUOTE(barboryte1971 @ 2015 02 10, 18:28)
ligita33 , o Jūs prekiausit braškių daigais "Ką pasėsi"?

ne, neprekiausim, nes kovo pabaigoje galite sodinti nebent į šiltnamį wink.gif Bet galėsime atsakyti į visus rūpimus klausimus
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 10, 17:44)
ne, neprekiausim, nes kovo pabaigoje galite sodinti nebent į šiltnamį wink.gif Bet galėsime atsakyti į visus rūpimus klausimus

Ačiū už atsakymą. Gal galėsit pranešti kurioje vietoje parodoje būsit , nes manau ne aš viena norėsiu pasikonsultuoti.
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 02 10, 15:39)
rankose foto laikau apie 10 uogų:
Rumba

geriau būčiau nežiūrėjus doh.gif Vos klaviatūros neapseilėjau doh.gif
Atsakyti
Saitlina, o musu susitarimas tebegalioja?
Puoliau ieskot kur uzsrasius, nes atmintis visai nieko nesako, bet neradau, tikiuos surasiu ( ir pas tave tikriausiai yra sarasiukas)?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 02 10, 21:02)
Saitlina, o musu susitarimas tebegalioja?
Puoliau ieskot kur uzsrasius, nes atmintis visai  nieko nesako, bet neradau, tikiuos surasiu ( ir pas tave tikriausiai yra sarasiukas)?

be abejo, galioja smile.gif Rumba 30 ir Sonata 30
Atsakyti
Aciu 4u.gif Jau aptikau kalendoriuje. Patikimiausia vietele bigsmile.gif

Dar norejau pasiteiraut apie ebay.uk . Ar i ten darant pinigu perved. galioja SEPA?
Pamirsau sunui pasakyt i jis kazkaip uzsake ir kaikas gavosi atskiruose uzsakymuose, pvz paprikos, kiekviena veisle kitam voke ir gana brangiai kainavo (tai kitamet neprasysiu biggrin.gif ) o kitu seklu vis nera ir nedristu klaust o gal pamirso g.gif

Atsiprasau kad ne i tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 10 vasario 2015 - 21:12
QUOTE(Venta9 @ 2015 02 10, 21:07)
Dar norejau pasiteiraut apie ebay.uk  . Ar i ten darant pinigu perved. galioja SEPA?

į uk galima sepa pavedimą daryt. Bet e-bay gi galit paypal'u mokėt, man žymiai patogiau.
Atsakyti