Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(saintlina @ 2015 01 10, 12:31)
Žiūrėjau šiandien laidą "Svajonių ūkis'. Kaip tik apie braškes ir buvo laida. Žiūrėjau ir kraipiau galvą.. Dvi jaunos moterys pusę ha užsodino braškėm birželio mėn, ir jau nuo liepos skynė derlių pardavimui. Ir iki spalio pradžios skynė. Priskynė apie toną, jei neklystu. Žemė smėlis, eko trąšų sudėjo daug, laistymo sistema pastatyta.
Kaip čia yra, kad šitaip greit braškės tokį derlių galėjo duot? Augalėliai, matosi, jauni, lapų nedaug. Čia tie frigo daigai tokie stebuklingi būna?

Pas mane dalis buvo frigo daigų, o dalis paprastai pasodintų iš praeitų metų rugpjūčio mėnesio. Tai tos, kur pasodintos buvo rugpjūčio mėnesį tikrai gal du kartus pranoko tuos frigo. Bet gal čia nuo daigų priklauso ir nuo sąlygų, nežinau....
Vienžo tas frigo daigų liaupsiminimas man pasirodė išpūstas burbulas. Ir labai smarkiai išpūstas.

Vienok čia gal idėja kaip pasidaryti braškių visam sezonui.... Iš rudens iškasi jaunus braškių daigus (pirmamečius) ir laikai šaldytuve per žiemą. Paskui kokį birželio mėn. išimi iš saldytuvo ir sodini. Tada gausis, kad liepos - rugpjūčio mėn bus derlius. Tik reikia šaldytuve vietos turėt smile.gif O jeigu dar pasodintum liepą, tai braškes valgytum rugsėjį bigsmile.gif Gal pabandom?? g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 10 sausio 2015 - 13:22
QUOTE(Ex @ 2015 01 10, 13:19)
Nu tai šaldyti elitiniai daigai, o ne kokie nupešioti nuo nuderėjusių krūmelių. Frigo derlių duoda po pusantro mėnesio maždaug. O kad braškėms priesmėlis, gi pati žinai, kad tai nėra blogai, svarbu nenustekenta, nepiktžolėta žemė.

įdomu, norėtųsi pabandyt. Ale žiūrėjau kątik internete vaizdinį pavyzdį, kaip dera paprastai pasodinti frigo, ir kaip tręšti. Skirtumas daugiau nei akivaizdus. Ir anoj laidoj trąšų po kilogramą į kvadratinį metrą bėrė. Na, tręšiu ir aš, ale rankos nekyla daug pilt, kad ir eko trąšų unsure.gif
Aha, priesmėlį žinau. Tik pas mane tam priesmėly niekuo neprimaitinant stebuklų nėr. Derliai geriausi buvo toj vietoj, kur prieš n metų seneliai tvartą turėjo. Iš ten iškėlus kad ir kaip tupinėju, nepasakyčiau, kad abai daug tų uogų būna. Na, supratau jau, tręšiu per mažai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 01 10, 13:21)
Vienok čia gal idėja kaip pasidaryti braškių visam sezonui.... Iš rudens iškasi jaunus braškių daigus (pirmamečius) ir laikai šaldytuve per žiemą. Paskui kokį birželio mėn. išimi iš saldytuvo ir sodini. Tada gausis, kad liepos - rugpjūčio mėn bus derlius. Tik reikia šaldytuve vietos turėt smile.gif O jeigu dar pasodintum liepą, tai braškes valgytum rugsėjį  bigsmile.gif Gal pabandom??  g.gif  g.gif

iš rudens jau nespėjom. Nebent anksti pavasarį dabar jau smile.gif O kokioj temperatūroj juos laikyt reiktų? Pas mane vietos tik šaldikliuose bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 01 10, 14:21)

Vienžo tas frigo daigų liaupsiminimas man pasirodė išpūstas burbulas. Ir labai smarkiai išpūstas.

O jeigu dar pasodintum liepą, tai braškes valgytum rugsėjį  bigsmile.gif Gal pabandom??  g.gif  g.gif

Nemanau, kad burbulas, frigo daigai labiau tinkami tiems, kas užsiima braškių uogų pardavimu. Gali pasiankstinti ar pavėlinti derlių.
Man tai gerai ir paprastai auginami daigai, kada užderėjo, tada ir gerai smile.gif Dar gi yra remontantinės braškės, pasisodink keletą krūmelių dėl savęs ir nusiskinsi vis po keletą uogų iki pat šalnų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 10, 13:38)
frigo daigai labiau tinkami tiems, kas užsiima braškių uogų pardavimu. Gali pasiankstinti ar pavėlinti derlių.
Dar gi yra remontantinės braškės, pasisodink keletą krūmelių dėl savęs ir nusiskinsi vis po keletą uogų iki pat šalnų smile.gif

pasivėlint derlių ir aš norėčiau.. remontantinės manęs išvis nemėgsta. Pirmais metais derėjo, o paskui po kelias uogytes per sezoną teparodė g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 10, 14:34)
įdomu, norėtųsi pabandyt.

Aha, priesmėlį žinau. Tik pas mane tam priesmėly niekuo neprimaitinant stebuklų nėr.

Bandyk smile.gif Aš tai nenoriu žaist..

Tai aš gi nesakau, kad plikam smėlyje bus geras derlius smile.gif Nors, beje, mano dukra, kai buvo maža, buvo užsinorėjusi pasisodinti SAVO braškę, tai nusinešė daigą į smėlio dėžę ir pasisodino. Nemačiau nei kaip ji ten prižiūrėjo, nei kaip ta braškė sugebėjo augt, bet vieną rytą išgirdau ją rėkiant "mamyte, pažiūrėk, mano braškės jau sunoko! ". Nu ir akurat, žiūriu, kuo gražiausias daigas ir kelios raustančios stambios uogos kabo.. Ot tau ir smėlis.. Ir veislę dar pamenu, auginau tada Venta braškes.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 10, 13:34)
iš rudens jau nespėjom. Nebent anksti pavasarį dabar jau smile.gif O kokioj temperatūroj juos laikyt reiktų? Pas mane vietos tik šaldikliuose bus  biggrin.gif

Aha, nespėjom smile.gif Bandžiau googlint, kokia ta šaldymo technologija turi būti, tai nieko nesugooglinau. Olandai slepia savo know-how.
Nu bet reikia manyt sąlygos šaldytuve turi būti kažkuo panašios kaip žiemą dirvoje. Gal šaldiklis per stripu? Aš tai sakyčiau daržovių skyriuje geriau būtų (apie 0)... bet tik spėju. Tik pastebėjau, kad visos šaknys, kuriuos man atvežė buvo labai šlapios. Augalas neturėjo jokių lapų, tik labai išsivysčiusi šaknų sistema.

kažkas tokio kaip čia:

https://www.google.c...w...pes;767;663
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 10, 13:46)
Bandyk smile.gif Aš tai nenoriu žaist..

Tai aš gi nesakau, kad plikam smėlyje bus geras derlius smile.gif

Matai, pas tave tai ir smėlio dėžėj auga. Seniai sakiau, kad Pinčiuką kažkur turi pakavojus bigsmile.gif
Aš, kol ateis pavasaris, gal irgi tingėsiu. Arba pamiršiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 10, 13:38)
dėl savęs ir nusiskinsi vis po keletą uogų iki pat šalnų smile.gif

neskanios labai. Ką tokias braškes, tai jau geriau serbentus valgyt. Man tai asmeniškai tų braškių ir nereikia visą vasarą smarkiai. Būna visokių kitokių gėrių. Nu bet rugsėjį, tai jau užsimanau labai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 01 10, 14:53)
Aha, nespėjom smile.gif  Bandžiau googlint, kokia ta šaldymo technologija turi būti, tai nieko nesugooglinau. Olandai slepia savo know-how.
Nu bet reikia manyt sąlygos šaldytuve turi būti kažkuo panašios kaip žiemą dirvoje. Gal šaldiklis per stripu? Aš tai sakyčiau daržovių skyriuje geriau būtų (apie 0)... bet tik spėju. Tik pastebėjau, kad visos šaknys, kuriuos man atvežė buvo labai šlapios. Augalas neturėjo jokių lapų, tik labai išsivysčiusi šaknų sistema.

kažkas tokio kaip čia:

https://www.google.c...w...pes;767;663

Apie šaldytus (frigo)daigus:
Braškių daigai yra iškasami Lapkričio-Gruodžio mėnesį, išrūšiuojami pagal kategorijas, supakuojami ir užšaldomi šaldytuvuose -1.5C temperatūroje. Sodinami Kovo mėnesi(šiltnamiai), o įprastai Balandžio mėnesio gale į laukus.Galima sodinti iki liepos mėn. (vėlyvesniam derliui gauti). Geriausias laikas - Balandžio antra pusė,Gegužės pradžia, išėjus įšalui, kai naktimis nebebūna didesnių šalnų. Po 6-8 savaičių jau būna uogų derlius. Kuo didesnė kategorija, tuo didesnis uogų derlius pirmąjį sezoną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 10 sausio 2015 - 15:38
QUOTE(saintlina @ 2015 01 10, 13:44)
remontantinės manęs išvis nemėgsta.

Aš jų irgi nemėgstu . Čia dar apie tas frigo
http://lt.lt.allcons...a-frigo-braskes
Nius,aš pati tai tikrai nešaldysiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 10, 16:52)
Nius,aš pati tai tikrai nešaldysiu  schmoll.gif

jau supratau, kad ir aš nešaldysiu smile.gif Bet gal nusipirksiu, baisiai interesna pasidarė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 10, 18:49)
jau supratau, kad ir aš nešaldysiu smile.gif Bet gal nusipirksiu, baisiai interesna pasidarė  smile.gif

daug interesanciu randasi biggrin.gif jamsiu ir as 4u.gif
Atsakyti