Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(zemec @ 2014 08 31, 20:53)
Sveiki! O kaip kovojate su grambuoliu lervom doh.gif ?Man jau antri metai nuvalgo braskiu ir zemuogiu saknis! Ir vieta pakeiciau-vis tiek tas pats! Tiesiog gaila-zydi,pradeda uogas megzi ir vysta.  O po kelmu atrandu,,svecia,,-grambuolio lerva! gun_bandana.gif Gal kas zino,kaip ju atsikratyti,kad nors pavalgymui uzsiauginti braskiu.

jei savoms reikmėms auginti - reik gerai perkasti žemę, išrinkti esančias lervas ir tiesti juodą agroplėvelę, sodinti braškes joje. Pas mane jau n metų taip braškės auga, nė vieno kerelio nepraradau.
Papildyta:
QUOTE(Anrita @ 2014 09 02, 08:29)
Nežinau ką atsakyti, kodėl po braškėmis, pas mane po braškėmis neapsigyvena, pas mane apsigyvena po pomidorais.

šiemet pabandžiau pabarstyti sorų kruopų - dingo skruzdėlės ir iš po pomidorų, ir iš po arbūzų. Braškese nebuvo, bet turėtų ir ten suveikt.
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 09 01, 20:57)
Gal kas gali atsakyti kodėl, po braškių kerais dažnai apsigyvena skruzdėlės?

Viena moterytė sakė išbandė dar viena skruzdžių naikinimo būda:sumala popkornus ,kur parduotuvėje perkam ir "sprogdinam"ir pabarstom kur yra skruzdžių.sako pasiteisino tikrai.Matyt prisivalgo ir "sprogsta" blush2.gif
Atsakyti
Aciu atsakiusioms.Vat pas mane po ta juoda plevele ir nuvalge grambuoliai.Siemet pabandziau be pleveles pasodinti,pries tai perkasiau kelis kartus ir kiek radau,isrinkau tas lervas. Matysim,kaip bus Skaiciau,kad peroxidu reikia palaistyt,bet neisivaizduoju kas su augaliuku saknimis tada bus. Juk jas turbut nudegins g.gif Nors grambuoliams tai turbut peroxidas nepatiktu,bet augaliuku gaila. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zemec @ 2014 08 31, 21:53)
O kaip kovojate su grambuoliu lervom doh.gif ?

aš nekovoju. Kurmiai darbuojasi biggrin.gif
Atsakyti
Visiškai žaliai pradžamokslei paaisškinkit ką man reikia iki savaitgalio pasiruošti, jei noriu savo reikmėm braškių pasiauginti?

Planuoju apie 60-80 daigų įsigyti, turiu susikasusi plotelį žemės. Reikia nusipirkti juodos agro plėvelės ir trąšų?

Kokias trąšas prieš sodinimą pirkti? Plėvelę viengubą ar kelis sluoksnius tiesti? Kaip tas pats sodinimas į plėvelę vyksta? kokio dydžio skyles daigui padaryti?

Atsiprašau už kvailus klausimu, bet staigiai sugalvojom braškių turėti ir nėra kada visą forumą perskaityti. Niekada nesu auginus, norisi kiek įmanoma maksimaliai viską gerai pasiruošti... Kokių patarimų galit duoti?
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2014 09 03, 14:20)
Visiškai žaliai pradžamokslei paaisškinkit ką man reikia iki savaitgalio pasiruošti, jei noriu savo reikmėm braškių pasiauginti?

Planuoju  apie 60-80 daigų įsigyti, turiu susikasusi plotelį žemės. Reikia nusipirkti juodos agro plėvelės ir trąšų?

Kokias trąšas prieš sodinimą pirkti? Plėvelę viengubą ar kelis sluoksnius tiesti? Kaip tas pats sodinimas į plėvelę vyksta? kokio dydžio skyles daigui padaryti?

Atsiprašau už kvailus klausimu, bet staigiai sugalvojom braškių turėti ir nėra kada visą forumą perskaityti. Niekada nesu auginus, norisi kiek įmanoma maksimaliai viską gerai pasiruošti... Kokių patarimų galit duoti?

Svajonių sodų senas temas pažiūrėkit , buvo apie braškių sodinimą agroplėvelėje. Pas Janutiene sodino.
Ir va ką radau , jei duos naudos :
Laida

Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2014 09 03, 13:20)
Planuoju  apie 60-80 daigų įsigyti, turiu susikasusi plotelį žemės. Reikia nusipirkti juodos agro plėvelės ir trąšų?

dėl trąšų nepasakysiu. O plėvelę dėkit vienu sluoksniu. Išlyginkit žemę, patieskit plėvelę, pritvirtinkit kažkuo kraštus. Aš plėvelėj kerpu ne skylę, o va taip X prakerpu. Įsodinsit braškę ir palaistysit. Jei pirksit ne vazonėliuose, sodinant neužberkit žemėm skrotelės. Ir šaknų neužlenkit, geriau patrumpinkit truputį.
Atsakyti

Parduodu braskiu daigus,veisle ELKAT,50 ct./vnt. Suo metu turiu apie 100 vnt.
Vilnius
Foto galite pamatyti cia http://public.fotki....kiu-daigai.html
Atsakyti
Sveiki braskiu augintojai,
patarkit kuri braskiu veisle laikoma velyviausia, kad rugpjucio pabaigai ar siai dienai dar uogyciu butu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aimute @ 2014 09 04, 08:24)
Sveiki braskiu augintojai,
patarkit kuri braskiu veisle laikoma velyviausia, kad rugpjucio pabaigai ar siai dienai dar uogyciu butu  ax.gif

Mano vėlyviausios Pandora braškės jau senokai pasibaigusios. Dabar ir iki pat šalnų dera remontantinės veislės, pvz., Ostara, Albion ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 09 04, 11:03)
Mano vėlyviausios Pandora braškės jau senokai pasibaigusios. Dabar ir iki pat šalnų dera remontantinės veislės, pvz., Ostara, Albion ir kt.

aciu 4u.gif
Atsakyti
ši savaitgali baigsiu tvarkyti pirmamečiu braškių lysves, sodinuosi dar dvi, bet daigu tikrai atliks, jei kam reikia rašykit, dėl kainos paderinsim. Veiksmas Kaune,Lapėse.
Atsakyti