QUOTE(Anrita @ 2014 08 25, 21:37)
"Žalioje stotelėje" mačiau kokių 6 pavadinimų braškių daigų. Gražių. 10 vnt. - 16,50 Lt. Mačiau prieš tris dienas.
Kaina kandžiojasi
Juos pasilikau kritiniam atvejui, jei nebegausiu iš vera.vera
QUOTE(GIZZI5 @ 2014 08 26, 11:27)
Sveikos mergaitės Gal kuri norit braškių daigelių- ūsų. Honey veislė. Susitvarkiau paskutinę lysvę, o mesti lauk rankos nekyla Padovanosiu Pasiimti teks šiandien.
Padovanota
Sveikos
Visai netyčia užmačiau šią temą..
Pirmiausia, tai patarimas, norinčioms užsiveisti gerų braškių ne vieniems metams... Reikia pirkti kokybiškus, žinomos veislės daigus o ne bet kokius, maišytus ir t.t. Žinoma, jie kainuoja daugiau, tačiau atsiperka...
Šiaip braškių ūsai tinkami dauginti yra tik iš pirmamečio braškyno, taigi, kai perkate bet ką - tai ir pasisodinate bet ką... Braškės nebeatitinka rūšies savybių. Kaip mes braškininkai sakome "lenciūginės" rūšies braškės. Čia kaip šunį turėti grynaveislį, ar mišrūną Kaip sakant - kiekvienam pagal poreikius
Mes perkame daigus iš sertifikuoto Vokietijos ūkio, dauginame tik pirmaisiais metais, paskui vėl perkame iš naujo. Patikėkit - kokybiškos braškės yra atsparesnės ligoms, iššalimui, gardesnės, duoda didesnį derlių ir t.t.
Gaila, kad jūs ten aplink Kauną taip neturite gerų augintojų (bent jau aš nežinau)..
Mes randamės Biržuose, turime pradėtą daryti tinklapį, bet vis nėra laiko jo užbaigti. Tačiau, jei kam kokių patarimų reikia, kreipkitės, turėdama laiko atsakysiu
Pirmiausia, tai patarimas, norinčioms užsiveisti gerų braškių ne vieniems metams... Reikia pirkti kokybiškus, žinomos veislės daigus o ne bet kokius, maišytus ir t.t. Žinoma, jie kainuoja daugiau, tačiau atsiperka...
Šiaip braškių ūsai tinkami dauginti yra tik iš pirmamečio braškyno, taigi, kai perkate bet ką - tai ir pasisodinate bet ką... Braškės nebeatitinka rūšies savybių. Kaip mes braškininkai sakome "lenciūginės" rūšies braškės. Čia kaip šunį turėti grynaveislį, ar mišrūną Kaip sakant - kiekvienam pagal poreikius
Mes perkame daigus iš sertifikuoto Vokietijos ūkio, dauginame tik pirmaisiais metais, paskui vėl perkame iš naujo. Patikėkit - kokybiškos braškės yra atsparesnės ligoms, iššalimui, gardesnės, duoda didesnį derlių ir t.t.
Gaila, kad jūs ten aplink Kauną taip neturite gerų augintojų (bent jau aš nežinau)..
Mes randamės Biržuose, turime pradėtą daryti tinklapį, bet vis nėra laiko jo užbaigti. Tačiau, jei kam kokių patarimų reikia, kreipkitės, turėdama laiko atsakysiu
QUOTE(ligita33 @ 2014 08 31, 10:42)
Sveikos
Labai gerai jums pirkti is Vokietijos kai perkate daug daigu, o kai mazai auginantiems megejams jie bus neikandami. Anksciau pirkdavau is Babtu ir tikrai buvo geros braskes, bet dabar ten kazkokia makaliose, paskutini kart kai pirkau uz brangia kaina gavau atsiprasant s...., o ne daigus. Mugese taippat pardavineja viena daigu augintoja is Kavarsko berods, bet nusipirkus 20 daigu prigijo vos 3 ir ne tik man taip. Tai dabar ir neaisku kur LT galima nusipirkt geru kokybisku braskiu daigu
QUOTE(Venta9 @ 2014 08 31, 11:58)
Labai gerai jums pirkti is Vokietijos kai perkate daug daigu, o kai mazai auginantiems megejams jie bus neikandami. Anksciau pirkdavau is Babtu ir tikrai buvo geros braskes, bet dabar ten kazkokia makaliose, paskutini kart kai pirkau uz brangia kaina gavau atsiprasant s...., o ne daigus. Mugese taippat pardavineja viena daigu augintoja is Kavarsko berods, bet nusipirkus 20 daigu prigijo vos 3 ir ne tik man taip. Tai dabar ir neaisku kur LT galima nusipirkt geru kokybisku braskiu daigu
Suprantu jus,, Mes kai pradėjome auginti braškes irgi vargome... nes pirkome daigus iš LT, pirkome didelį kiekį, tad ir gavome neaišku ką.. .deja...
Neturiu omeny, kad pirktumėte jūs iš Vokietijos, tiesiog rekomenduoju pasidomėti, iš kur žmogus veisia daigus.
Mes irgi prekiaujame daigais. Mūsų klientai dar nėra skundęsi, kad neprigijo. Aišku, neatsakau už tuos, kai perka su plikomis šaknimis. Mes pagrinde rekomenduojame pirkti sudaigintus indeliuose. Tada prigijimo procentas labai didelis. Žinoma jie yra brangesni.
Bet Kaunas mums tolokai, dėl kelių daigelių važiuot neapsimoka. Nebent paieškot per koki Faceboką ar kur- studentų, kurie važiuoja į Kauną mokytis ir galėtų perduot
O šiaip jei norint pasodinti daugiau nei 10 daigų, tai verta pirkti tiesiai iš ūkio, kad pamatyti, nuo ko imami ūgliai, kaip jie auginami ir t.t.
Žodžiu... Galimybių yra. Viskas priklauso tik nuo to, ko norite ir kiek į tai norite investuot Ar sodinti bele tik pasodinti, ar sodinti, nes tikėtis gero ir skanaus uogų derliaus Užsukite į www.ragaisioukis.com, arba Faceboke A.Ragaisio ūkis. Šiaip pasiskaitymui. Kai pabaigsim tinklapį, ten bus daugiau info, bet dabar daug darbų, todėl informacijos ribotai ir ne apie visas veisles
Labas
Gal kas auginat remontantines svyrančias braškes? Kaip elgiatės rudenį su jom ar perkeliat į daržą, ar paliekat patalpose?
Gal kas auginat remontantines svyrančias braškes? Kaip elgiatės rudenį su jom ar perkeliat į daržą, ar paliekat patalpose?
Sveiki! O kaip kovojate su grambuoliu lervom ?Man jau antri metai nuvalgo braskiu ir zemuogiu saknis! Ir vieta pakeiciau-vis tiek tas pats! Tiesiog gaila-zydi,pradeda uogas megzi ir vysta. O po kelmu atrandu,,svecia,,-grambuolio lerva! Gal kas zino,kaip ju atsikratyti,kad nors pavalgymui uzsiauginti braskiu.
QUOTE(zemec @ 2014 08 31, 21:53)
Sveiki! O kaip kovojate su grambuoliu lervom ?Man jau antri metai nuvalgo braskiu ir zemuogiu saknis! Ir vieta pakeiciau-vis tiek tas pats! Tiesiog gaila-zydi,pradeda uogas megzi ir vysta. O po kelmu atrandu,,svecia,,-grambuolio lerva! Gal kas zino,kaip ju atsikratyti,kad nors pavalgymui uzsiauginti braskiu.
Dea, ta pati problema yra visiems... juos reikia naikinti tik mechaniškai. Tiesa... Lenkijoj yra toks chemikalas, tačiau LT jis neleidžiamas naudoti. Tačiau tuo chemikalu galima sulaistyti žemę metai iki sodinimo (jis deja išnaikina visą fauną, esančią žemėje ir patenka į augalus). Esu girdėjus, kad jo nelegaliai galima įsigyti Rietavo turguje
Mums deja taip pat didelis plotus išgraužia... Šiemet iš pasodintų naujų 70 arų apie 30 išgraužė...
QUOTE(Upas @ 2014 09 01, 21:57)
Gal kas gali atsakyti kodėl, po braškių kerais dažnai apsigyvena skruzdėlės?
Nežinau ką atsakyti, kodėl po braškėmis, pas mane po braškėmis neapsigyvena, pas mane apsigyvena po pomidorais.