Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Anrita @ 2014 07 20, 11:22)
...
Aš tręšiu braškes ir savo daržą EM kompostu. http://sodyba.org/St...C...M-kompostą

Tręšiat savo pasigamintu kompostu ar pačiu tuo tirpalu? Įdomu ar kompostą tikrai taip greit su tuo tirpalu galima paruošti? Jei kompostuotaje, tai ką, kad taip greit "suvalgo" viską? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievusia_ @ 2014 07 21, 11:50)
Tręšiat savo pasigamintu kompostu ar pačiu tuo tirpalu? Įdomu ar kompostą tikrai taip greit su tuo tirpalu galima paruošti? Jei kompostuotaje, tai ką, kad taip greit "suvalgo" viską?  smile.gif

Žoles, kurios buvo bačkoje, ištraukiu ir "skūpai" (labai plonu sluoksniu) apdedu apie braškes, kitus augalus, po to palieju, kad visi gerieji mikroorganizmai nuo žolių nusiplautų į dirvą smile.gif .
O į 10 litrų kibirą su vandeniu pilu 1 litrą to tirpalo (natūralių trąšų) ir laistau. O jei noriu patręšti augalus per lapus, tai į kibirą 10 litrų vandens pilu nuo 0,5 litro iki 1 litro to tirpalo ir apipurškiu augalų lapus, stengiuosiu purkšti apatinę lapo pusę.
Per lapus greičiau augalas pasimaitina 4u.gif .
Nepamirškite, kad tirpalas turi kvepėti panašiai kaip raugintų kopūstų sunka smile.gif Tai tikros natūralios skystos trąšos, jos tinką visiems daržo ir sodo augalams.
Jei nuo jo eina mėšlo kvapas - kai jei laistysite augalus, jie gaus daug azoto. Gali pradėti augti į lapus.
Man buvo taip kelis kartus, kad iš bačkos ėjo mėšlo kvapas smile.gif . Bet kadangi buvo gaila išpilti, tai vistiek sulaisčiau, tik pyliau to tipalo į kibirą mažiau - 0,5 litro. smile.gif
Atsakyti
Klausimas del braskiu daigu, kai jas dengiate plevele ar mulciuojate, kaip leidziate daigams isisaknyti jei jie negali pasiekti zemes? Dedate zemiu lovelius? Atsirinkau daigus, bet nesugalvoju kaip gudriau leisti jiem isisaknyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2014 07 21, 22:17)
Klausimas del braskiu daigu, kai jas dengiate plevele ar mulciuojate, kaip leidziate daigams isisaknyti jei jie negali pasiekti zemes? Dedate zemiu lovelius? Atsirinkau daigus, bet nesugalvoju kaip gudriau leisti jiem isisaknyti  unsure.gif

Aš nukarpau paaugusius daigus ir sodinu į daigyklas. Per keletą dieną puikiai įsišaknija. Kai pasiruošiu lysves, perkelsiu į jas daigus 100 proc. prigijusius.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2014 07 21, 22:21)
Aš nukarpau paaugusius daigus ir sodinu į daigyklas. Per keletą dieną puikiai įsišaknija. Kai pasiruošiu lysves, perkelsiu į jas daigus 100 proc. prigijusius.

Ar tikrai nukirpus jie spetu isisaknyti nenumire? As maniau, kad tik isisaknijusius nukirpti galima unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2014 07 24, 08:30)
Ar tikrai nukirpus jie spetu isisaknyti nenumire? As maniau, kad tik isisaknijusius nukirpti galima  unsure.gif

Esu girdėjusi kad sudeda vazonėlius su žemėm po ūsais kuriuos nori įšaknydyti ir po kurio laiko nukerpa nuo motininio krūmo. Aš bent jau taip bandyčiau. smile.gif Galima aišku ir iškart nukirpti, bet tada labai jau prižiūrėti kad vandens netrūktų vazoniukuose, nes man taip yra nudžiųvę..juk šaknelės iš pradžių labai mažos, kol į žemę neįsišaknyja.
Atsakyti
Sveiki.
turiu klausimėli patyrusiom braškiu augintojom 4u.gif
pirma kart siais metai turiu braskyna. daigus sodinau is rudens - puse ju is turgaus, veisle "vokiski" lotuliukas.gif kita puse - is koleges - romodantines, berods, na tos kurios duoda 2 derius.
va kaip tik su jom bedos - pirmas derlius ciki - skanios, sultingos, paskui, dar esant 1 derliui, tos uogos pradejo "trauktis" "susisukti", kitos is vis nudziuna dar maziukes budamos, kazkokios kietos darytis. uzauga ne raudonos, o kazkokios bordines g.gif, bet saldzios, tik galiukai nedanoke amziais, antras derlius - toks pat. galvojau dregmes truksta - laistau kas vakara (ryte ner kada), paskui kad trasu truksta, patresiau ("Pavasaris").
o gal cia kokia liga?
zeme apdengta agrodanfga, o ne ta kur spec. braskem. tiesa kita met taip nedarysiu...nepatiko, o ir ravet vias tiek reikia ax.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas turite Malwinos daigelių?
Atsakyti
užėjau pasiklausti, gal kas sėklas iš braškių ėmėt, ragavau užjūrio šaly Malvinas (gal su w rašosi, nežinau), pasiėmiau vieną braškę, parsivežiau ir pasidėjau paraugint kaip pomidorą, ketinu sėklas pasiimti, ogi skaitau, kad ne koks čia ne stebuklas, daigų ieškot blink.gif Aš tai pirmą kartą išgirdau ir paragavau tik dabar ax.gif kadangi tokios vėlyvos, kad tik dabar į pabaigą, tai norėčiau turėt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 28 liepos 2014 - 14:22
Man rods kad braskes nereikia raugint. O sudziovint ir paskui sutrint ir isbyra tos seklytes. As taip is zemuogiu seklytes renku.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 28, 14:38)
Man rods kad braskes nereikia raugint. O sudziovint ir paskui sutrint ir isbyra tos seklytes. As taip  is zemuogiu seklytes renku.

nu aišku, sėdu rankiot
Atsakyti
QUOTE(ievusia_ @ 2014 07 24, 10:55)
Esu girdėjusi kad sudeda vazonėlius su žemėm po ūsais kuriuos nori įšaknydyti ir po kurio laiko nukerpa nuo motininio krūmo. Aš bent jau taip bandyčiau. smile.gif Galima aišku ir iškart nukirpti, bet tada labai jau prižiūrėti kad vandens netrūktų vazoniukuose, nes man taip yra nudžiųvę..juk šaknelės iš pradžių labai mažos, kol į žemę neįsišaknyja.

Aciu uz patarimus, na gavosi zaidimas, bet sukaisiojau kruvom i indelius su zemem, turi buti viskas gerai smile.gif
Atsakyti