Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(*barbora* @ 2014 07 13, 23:44)
Patarkit kokia plevele pirkt braskems sodinti pleveleje? Ar agro juoda, kur tankis 50g/kvm, ar geriau austine plevele? Man kazkaip ta austine tokia plastikine atrodo  g.gif . Ar ta agro atlaiko braskiu augimo vienoj vietoj laika?

Jei plėvelė reikalinga tam, kad mažiau ravėti reiktų, tai tik ne agroplėvelė. Pro ją laisviausiai prasikala piktžolės ir iš viršaus sudygsta. Beje, ir plyšta labai smagiai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 07 14, 14:24)
Jei plėvelė reikalinga tam, kad mažiau ravėti reiktų, tai tik ne agroplėvelė. Pro ją laisviausiai prasikala piktžolės ir iš viršaus sudygsta. Beje, ir plyšta labai smagiai.

Cia pro ta storesne pradygsta? Man parduotuvej pardaveja sake kad butent ta 50g/ kv m tankio atlaiko 3m, kad ja butent braskems ima. Gal ji kokia stabilizuota?
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 07 14, 08:08)
sveikos, pas mus braškių derlius jau baigėsi, paskutines nurinko  špokai smile.gif sakykite kada jau galima jas nukarpyti ir paruošti žiemai? jei dabar aš tuo užsiimsiu, ar nebus per anksti?

karpyti visiskai reikia tik senesnius krumelius, jaunu nereikia, nebent ligoti smile.gif

o del agro, mes turim juoda, spec braskems skirta, ir ne viena zole pro ja neprasikale schmoll.gif
Atsakyti
Patarkit kas auginate braskes,kai nupjaunate lapus ka darote(be lapu sunaikinimo)?Purskaite kuo tuos likusiu krumelius ar tresiate,jei taip tai kuo?Ar nupjaunate ir viskas?
Atsakyti
Sveikos, sutvarkiau ir aš savo braškes, šiemet eksperimentavau su mulču, dėjau vejos žolę, tai nežinau ar nuo tos žolės, bet braškyne labai įsiveisė skruzdės, kurios manau labai nualino mano braškytes, lapai susisuko, uogos degormuotos, apdžiūvę, todėl dabar visą mulčą sudėjo į tarplysvius, lapus nupjoviau, nemažai krūmų iš vis išroviau, nes labai susisukę buvo, vienoj vietoj radau grambuolių lervų, be to matau, kad pilna didelių skruzdėlių, ką patartumėt daryt, gal nupuršti kuo nors, bijau, kad atnaujinus braškyną, bus tas pats
user posted image
Čia gal matosi kokio didelės skruzdėlės ir jų pilna
user posted image
Atsakyti
Beje norėjau parodyti eksperimentą su frigo šaldytais braškių daigais. Pasodinus pomidorus, šiltnamyje liko šiek tiek vietos, per Beta.lt (gegužės 23 dieną) nusipirkau tų sparčiai augančių daigų "Senga sengana" ir "Dercalet veislių, pasodinau por eilučių šiltnamyje ir šiuo metu jau ragaujam
Čia fotoreporažas (pirmoj eilėj "Senga Sengana", antroj "Dercalet", dar trečia eilė iš kiniečių parsiųstų sėklomis žemuogių:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Dar šiek tiek pateršiu eterį ax.gif
Įsigijau remontantię braškę "Toscan" vazonėlyje, iš to paties R. Kvietkaus ūkio per Beta.lt akciją,, braškių daug, bet irgi kažkokios susisukę, kažin kas joms negerai g.gif
user posted image
Atsakyti
sveikos,
planuoju šiemet užveisti braškiu. Norėjau dar smulkiau pasiteirauti dėl žemės paruošimo. Plotas sudirbtas, tikrai ne pieva, bet va kaip tikrai atsiginti nuo žolių? Ar galima prieš sodinant nupurkšti kažkuo? O dėl tręšimo, turim perpuvusio mėšlo. Kiek jo dėti kad nepadauginti? ir ar užteks tik juo patręšti?
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 07 16, 12:39)
Dar šiek tiek pateršiu eterį ax.gif
Įsigijau  remontantię braškę "Toscan" vazonėlyje, iš to paties R. Kvietkaus ūkio per Beta.lt akciją,, braškių daug, bet irgi kažkokios susisukę, kažin kas joms negerai g.gif
user posted image

Pirkau pernai tokias , du vazonėlius. Vleną taip ir palikau, kitą pasodinau į šiltnamį. Ta vazone visai suvargo, o šiltnaminės uogos tokios pat kaip jūsiškės.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 07 14, 16:29)
Patarkit kas auginate braskes,kai nupjaunate lapus ka darote(be lapu sunaikinimo)?Purskaite kuo tuos likusiu krumelius ar tresiate,jei taip tai kuo?Ar nupjaunate ir viskas?

Labas rytas smile.gif
Merginos labai skirtingai augina braškes, tręšia, vienos lapus nupjauna, kitos - ne.
Aš nupjaunu tik negražius, senus lapus. Sveikus lapus palieku. Jei norite kažkuo tręšti, paskaitykite apie braškes ankstesnius forumus. Pasirinksite savo auginimo būdą.
Aš tręšiu braškes ir savo daržą EM kompostu. http://sodyba.org/St...C...M-kompostą
Savo braškių daugiau niekuo netręšiu.
Šiais metais pabandžiau užauginti remontantines braškes iš sėklų. Pasėjau sėklas kovo mėnesį. Rodos, pavyko smile.gif
Parsisiunčiau iš estiško tinklapio braškių sėklų, kai kuriose pakeliuose buvo vos po 5 sėklas.
Išdygo ne visos rūšys. Kitais metais bandysiu vėl. smile.gif
Įdedu kovo mėnesį sėtų braškių nuotraukas: "Mosskovskyi delikates". Išdygo 5 sėklos. Dabar auga užmulčiuotos lysvėje 5 krūmeliai:

user posted image

user posted image

O čia "Žoltoe čudo". Pakelyje buvo daug sėklų. Labai gerai dygo. Daug išdygo. Dar kitiems metams sėklų liko. Kai kurie krūmeliai pradeda žydėti. Šutų pasodinau apie 30 krūmelių:

user posted image

Dar labai gerai dygo "Temtation" remontantinės braškės. Taip pat pasodinau į lysves lauke.
Kadangi nespėjau paruošti daugiau lysvių lauke, tai kitų rūšių braškes pasodinau į šiltnamį prie pomidorų. Kitą kartą įkelsiu nuotraukas smile.gif
Atsakyti
Apsvieskit man prota, labai prasau 4u.gif Mano braskytes pirmametes, jau prileido daug usu, kiti jau isitvirtine, turi po kokius 3-4 lapukus nemazus tokius. Ka man toliau daryt ? jau gali atskirt nuo mamos ir sodint kur noriu ar dar ne ? ax.gif
Atsakyti
4u.gif Klausiu patarimo pas patyrusias augintojas...noriu įsigyti sau naują kokią veislę , ta pras me man naują , panašią gal į Senga sengana , kad būtų stambios , raudonos , tiktų virimui. Bet tokią , kur nėr problematiška gauti.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti