Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

Del atostogu : bandem veztis, musu kacui buvo kanciu kancia ir dideliausias stresas ilgai. kita kart palikom "pas mociute" ta laika buvo gerai,bet poto vel stresas. Db stengemes palikt namie, jam tai labiausiai tinka. Aisku morala atskaito grizus,bet jam taip saugiau.
Bet teisybes delei tai jis niekad nelieka visai vienas, turi aksolotli draugele biggrin.gif Ir vis prasau,kad kas liktu nakvynei,jei ne visas dienas tai kiek imanoma.

Del maudymo: prausiu tuo paciu kaip save t.y. bet kokia ekologiska prausimosi priemone.ir kempine.
As LOC'u nepasitikiu,tai ir nebandyciau,man per daug chemijos.

Apskritai sfinksai nera lepus ir viskas jiems gerai kai priderini prie savo buties, svarbu mylet,myluot, zaist,ir but.

Del sutarimo: maniskis puikiai sutaria su aksolotliu,suniu ir mumis biggrin.gif Kiek privengia mazu vaiku, nes jam nefainai but tampomam ar pan. Bet cia velgi individualu,kaip zmones skirtingai taip pat ir katinai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pergalinga taika @ 2014 07 24, 01:02)
Del atostogu : bandem veztis, musu kacui buvo kanciu kancia ir dideliausias stresas ilgai.bet poto vel stresas.

As LOC'u nepasitikiu,tai ir nebandyciau,man per daug chemijos.

Del sutarimo: maniskis puikiai sutaria su aksolotliu,suniu ir mumis  biggrin.gif 

Kažkaip nedaugeliui kačių patinka kelionės nebent pripratusios, o sakykite kuom pasireiškkia stresas? vangus tampa katinėlis, nevalgus, ar kaip?

Kažkaip LOC ir man atrodo daugiau buitinė priemonė. Visada galvojau, kad sfinksų oda jautri, kad reikia spec. šampūnų smile.gif ar tiesa kad jie daugiau ėda, nei kitos katės, dėl savo plikumo kad palaikyti šilumą?

Net pagooglinau, pažiūrėti, kas per gyvūnas doh.gif biggrin.gif

Įsiveržiau taip į Jūsų temą, bet kažkaip pradeda patikti sfinksiukai nors daugeliui jie dar nelabai patinka...bet kai gyvai pamatai, pačiupinėji visai kitaip wub.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2014 07 24, 01:11)
Kažkaip nedaugeliui kačių patinka kelionės nebent pripratusios, o sakykite kuom pasireiškkia stresas? vangus tampa katinėlis, nevalgus, ar kaip?

Kažkaip LOC ir man atrodo daugiau buitinė priemonė. Visada galvojau, kad sfinksų oda jautri, kad reikia spec. šampūnų smile.gif ar tiesa kad jie daugiau ėda, nei kitos katės, dėl savo plikumo kad palaikyti šilumą?

Net pagooglinau, pažiūrėti, kas per gyvūnas  doh.gif  biggrin.gif

Įsiveržiau taip į Jūsų temą, bet kažkaip pradeda patikti sfinksiukai nors daugeliui jie dar nelabai patinka...bet kai gyvai pamatai, pačiupinėji visai kitaip  wub.gif

Musiskiui stresas pasireiskia sutrikusiu miegu, toks jausmas,kad nemiega o sargauja. Baikstus, jautrus toks, nepasitikintis buna. Valgyt tai valgo. O kai jau mardaskinas vel ipranta miegot drasiai ant nugaros, kai traktorius galius po ausim burgzt ir jis nekrust,reiskias jau gerai. biggrin.gif

ar daugiau eda man sunku pasakyt,nes neturiu su kuo lygint,tai pirmas katinas mano. Yra apzoru, bet mano aristokiratas, eda mazai, po truputi ir tik tai ka megsta. biggrin.gif Nors.. drauge augina brita, tai jai 1 kg. edalo uztenka 2 sav ir ji niekuo nedamaitina, mums 1 kg/sav + mesa.
O Locu zmones ir vaikus maudo lotuliukas.gif
Atsakyti
Man labai patinka sampunas - Lactaderm Vetoquinol, jis medicininis, ypac tinka pliksiams, o su vaikisku nerekomenduoju maudyti, nes pradeda sauseti katinuku oda.
Atsakyti

Na, del maudyniu supratau, turbut individualiai, priklauso nuo katino. Kaip ir zmonems netinka tos pacios priemons taip ir katinams, nes kiek prisiskaiciau tai visi naudoja skirtingas priemones. Vieni plauna mediciniais shampunais skirtais egzeminei odai, kiti palmolive indu plovikliu biggrin.gif Reikes paklausti ka musu veiseja naudoja smile.gif

Vakar kaip tik tyrinejau royal canin pakuote, kad 2 kg. pagal amziu, turetu uztektu mazdaug 28 d. Ziuresim smile.gif Nes mes dar ir mesa zalia maitinsim. Nors ash vakar irgi skaiciau, kad jie neva daugiau valgo todel, kad jiems reikia daugiau kaloriju shilumai pagaminti del plikumo. Pas mus shiuo metu karshta tai veiseja sake, kad nelabai valgus katinai. Suvalgo sauso maisto ir mesos apie 100-150 gr.
Atsakyti
As uz patarimus ir nuomones. Veztis jau bandeme netoli 60km, aisku prie visko priprantama, bet ji kaukia nesavu balsu, apsisisioja, apsikakoka, visa kelia drasko ta tase savo, ir vyrui stresas vairuoti, beto dukra musu nesedinti vietoje, tai mes kai vaziuojame kur dazniausiai nakti, kaip peles po sluota sedime, kad tik pamiegotu ilgiau, nes po to prasideda cirkai, tai kate jai miegoti neduotu, na o kelias 6val i viena puse. beto vaziuojame prie juros, tai svetimame bute musu vistiek nebutu nuo ryto iki vakaro ir ji viena sedetu ten.

Mes po biski pratinome ja pasilikti, aisku, daugiausia esame palike visam savaitgaliui, na lyg valgydavo, gerdavo, aisku kai atvaziuodavo budavo pusvalandinis nepasitenkinimo issakimas biggrin.gif Tevai mano gyvena tame paciame aukste, tai jei kas, as prasiau, kad imtu bent vakarais pas save, o nakti vel tada parnestu namo. Siaip ji su teciu gerai sutaria, visada pas ji ateina. Jis netgi uzeis ryte patikrinti ar viskas gerai, na ir po to jau vakare kiek ilgiau pabendraus su ja.

Tualeta turiu atsargini atvira, tai gal pastatysiu du salimais tuomet, kad jei ka, turetu kur nueiti.
Langai plastikiniai, tai paliksiu tik ta mikro ventiliacija, kad biski oras cirkuliuotu, o po to gal tescio prasysi pravedinti, kol issinesa ja.

na, tikekimes viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2014 07 24, 00:11)

Tinka loc gelems laistyti,žuvį valyti,neturi jokiu parabenu( jų praktiškai visuose putojanciuose priemonėse yra) odele būna minkstute,kadangi maniskis plikutis,gerai nuplauna riebuma ..
Atsakyti
uzklausiau veisejos kuo prausia katina tai sake johnsons baby shampunu, hehe biggrin.gif kadangi tokio nenaudociau niekam tai tokiu, kad dukrytes ekologishka weleda tikrai tiks smile.gif

apskritai skaitant tiek skirtingos informacijos randu. Vieni viska iki smulkiausiu detaliu suziuri ir laikosi rekomendaciju, kiti daro pagal nuojauta ar dar velniai zino ka smile.gif

Va pvz musu veiseja savo kaciukus jau maitina raw maistu. Kai paklausiau ka katyte labiausiai megsta tai gavau sarasha i kuri buvo itraukta ir suris, ryziai. Kitur randu, kad sfinksams shiukshtu neduot pieno produktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GinCherry: 24 liepos 2014 - 16:23
QUOTE(GinCherry @ 2014 07 24, 08:31)
Na, del maudyniu supratau

Tai, ką naudoja veisėja, nebūtinai tik ir jums
Žalios mėsos ir sauso maišyti negalima
Įdėmiai išnagrinėkit Royal sudėtį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 07 24, 18:44)
Tai, ką naudoja veisėja, nebūtinai tik ir jums
Žalios mėsos ir sauso maišyti negalima
Įdėmiai išnagrinėkit Royal sudėtį mirksiukas.gif

Zinoma, kad nebutinai tiks ir mums ir tikrai zinau kokius pakeitimus noreciau padaryti laikui begant. Tarkim pereiti prie raw mitybos visishkai smile.gif Royal sudeti paziurejau, nelabai ji man patiko, tiek, kiek ash suprantu. Tiesiog nenoriu katinui daryti staigiu pakeitimu, jei 16 sav. taip gyveno pas veiseja tai negaliu ash paimt ir per diena visko kardinaliai pakeisti ir taip per daug streso pasikeitus aplinkai ir zmonems, o paskui laikui begant jau ziuresim kas konkreciai tiks musu katytei ir mums smile.gif

O del sauso ir raw maishymo, juk vis tiek buna perejimas nuo sauso edalo link raw. Tai jei ryte duodamas sausas, o vakare raw, gal ne taip ir blogai? Na, paziuresim kaip cia mums seksis. Pirmiausia tegu kate adaptuojasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GinCherry: 24 liepos 2014 - 18:11
QUOTE(GinCherry @ 2014 07 24, 18:10)

O del sauso ir raw maishymo, juk vis tiek buna perejimas nuo sauso edalo link raw. Tai jei ryte duodamas sausas, o vakare raw, gal ne taip ir blogai? Na, paziuresim kaip cia mums seksis. Pirmiausia tegu kate adaptuojasi smile.gif

RAW ne sausas, perėjimu nereikia. Para bado ir gyvūnas pervedamas prie mėsos
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 07 24, 19:14)
RAW ne sausas, perėjimu nereikia. Para bado ir gyvūnas pervedamas prie mėsos

Na, ash skaiciau kitaip, kad katino jokiu budu negalima versti badauti...Kaip ir sakiau, kiek zmoniu, tiek nuomoniu turbut.
Atsakyti