Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

Nesiojasi ir pas mus kraikas, siuo metu naudojame cats best gold, kur dideles granules. na pradzioje maziau, bet po to susimindzioja jos, ir vistiek issinesioja, Nors dalis lieka ant kilimelio. Bet su juo yra kita beda, sunkiai didesnis reikalas uzsikapsto, su paprastu cats best puvo geriau, bet jis labai nesiojosi, o ka dar pas mus tulikas kambaryje ir kilimas, tai grrr.

Beja dar norejau paklausti del raw maisto. Jus kai pradedat prie mesos pratinti, kazkiek alkana ta katina palaikote? ar tiesiog duodate mesos pavalgyti gabaliuka, paragauti? Na mes jau isbandeme visa mesa ir subproduktus, visiskai 0 reakcijos, pirsta palaizo nebent, toliau pauosto ir nueina. Bet ka gaminu, ar kepu, tai jetau stovi trinasi prie koju, arba lenda vos ne i puoda. Na kartais kalakuto file pakaitinu ant keptuves be aliejaus ir prieskoniu, tai valgo net drebedama, bet gi cia kaip sakant nieko gero is to.

Ir dar, kas maitina sausu maistu, ar jus duodate konservus ir kaip daznai?
Atsakyti
Pas mus taip tvanku, kad net sfinksiukams ne nuotaika nei žaisti, nei tuo labiau pozuoti...

user posted image

Atsakyti
Gražus pikčiurna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reale: 19 liepos 2014 - 09:27
QUOTE(RedMa @ 2014 07 18, 21:31)
Pas mus taip tvanku, kad net sfinksiukams ne nuotaika nei žaisti, nei tuo labiau pozuoti...

Meilybė 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galetu pasidalinti kates palikimu isvaziuojant.
Penktadieni vakare mes isvaziuojame, paliksime du dubenelius su maistu, ir per visa buta kokis 3-4 dubenelius su vandeniu. Sekmadieni vakare atvaziuos aplankyti mano tevas kate, po to kazdien po darbo irgi uzsuks.

Zaisliuku turbut paliksiu visu ir visokiu atviroe vietoje, visa kita manau suslepsiu aukstai. Langus turbut paliksiu ant dideles ventiliacijos. Tualeto aisku tetis nevalys, bet gal savaite kaip nors kate istvers, tikiuos neis ant kilimo po to.

vyras juokaujam, kad gal per skaipa reikes su ja pabendrauti lotuliukas.gif bet galvoju, gal kaip tik erzinsime katyte. Siaip ji mano uodega, jei greitai is kambario isbegu, tai vaiksto valanda miaukia kviecia, tai labai gaila ir baisu palikti pirma karta, bet turbut geriau namie, nei 6 val iki Latvijos kelyje ir ten buvimas nepazistamame bute?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 23 liepos 2014 - 09:05

Murcik, mes katino dar neturim, bet suskaiciau kaip apie vaika. Jusu scenarijus man siaubingokai nuskambejo blush2.gif Ash turbut vezciaus, jei butu galimybe, ypac jei katinas labai prisirishes. Ar jus Latvijoj zadat nebut tam bute visa laika ir katyte vis tiek bus viena? g.gif Sunku net ir patart kazka...

O apie raw maitinima, jei skaitot anglishkai, tai man veiseja uzrode nebloga puslapi. Mums kaip ir nelabai aktualu, nes musu busimas katinas jau valgo pusiau sausa/pusiau raw maista, bet cia apie perejima nuo sauso prie raw maisto http://www.rawfedcat...cticalguide.htm
Akim permeciau, kad ten lyg rasho, jog negalima katino versti badauti, kad valgytu zalia mesa smile.gif

Ir ash turiu klausima - kuo geriausia maudyti sfinksiukus? Turbut tik vandens neuztenka? biggrin.gif

Beje, vakar nulekiau I gyvuneliu parduotuve, kuri yra priesh mano darbo langus, norejau isigyti royal canin. Pardaveja pasake, kad jie tokiu maistu neprekiauja, nes jis prastos kokybes ir kad, neva, galiu isigyti jo elementariam prekybos centre biggrin.gif Tai pagalvojau, kad matyt nelabai ka zino apie shita maista, nes pvz jie prekiauja alma nature, kuris yra pigesnis uz royal canin biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, kaimynės 4u.gif
Kadangi daug kas atostogauja šiuo metu ir galbūt nelabai skaito, tai leisiu sau įlysti į jūsų temą su patarimais ax.gif
Murčikas - tikrai ne pats geriausias scenarijus, bet jeigu kitos išeities nėra, ką darysi. Tik keletas patarimų - jeigu turite omenyje, kad didelė ventiliacija, tai yra atversti langai, tai tikrai šito nedarykite, nes yra buvę atvejų kai katinėliai bandė pralysti ir žuvo įstrigę. Jeigu tai tik ventiliacija ir pralysti katinėliui nėra galimybių - vistiek išvažiuodami atidžiai patikrinkite ar pvz. vėjas neatvers lango. Taip pat palikite praviras vonios duris ir vonioje pastatykite didelį bliūda su vandeniu. Vonioje vėsiau paprastai būna ir ten vanduo nesušils ir pačiai katytei bus kur vėsiau pabūti jeigu karščiai laikysis. Dėl tuoletų - jeigu paliksite tik vieną tuoleto dežutę ir niekas jos nevalys, tai tikrai rasite "dovanėlių" grįžę o ir katytei bus streso dėl to kad jos dėžutė priteršta ir nevalyta. jei kitos išeities nėra - pastatykite bent keletą dėžučių ir tuomet kraiką patarčiau pirkti pjuveninį, bet ne sulimpantį o subyrantį. Toks kraikas patogu tuom, kad katinėliui suvaikščiojus mažo reikalo pjuvenų granulės šlapimą sugeria ir subyra. Po kokio pusvalandžio drėgmė visa susigeria ir pjuvenėlės būna sausos. Taigi su tokiu kraiku ir ypač jeigu jo nepagailėsite įpilti bent jau apmažinsite riziką kad katytė paliks balutę ne vietoje. Jeigu manote, kad katytė nenorės eiti į tuoletą dėl granulių (nesubyrančio pjuveninio kraiko granulės būna stambokos) tai įbėrę kraiko galite užpilti truputį vandens kad granulės subyrėtų ir pasidarytų minkščiau.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2014 07 23, 10:55)
Gal kas galetu pasidalinti kates palikimu isvaziuojant.
Penktadieni vakare mes isvaziuojame, paliksime du dubenelius su maistu, ir per visa buta kokis 3-4 dubenelius su vandeniu. Sekmadieni vakare atvaziuos aplankyti mano tevas kate, po to kazdien po darbo irgi uzsuks.

Zaisliuku turbut paliksiu visu ir visokiu atviroe vietoje, visa kita manau suslepsiu aukstai. Langus turbut paliksiu ant dideles ventiliacijos. Tualeto aisku tetis nevalys, bet gal savaite kaip nors kate istvers, tikiuos neis ant kilimo po to.

vyras juokaujam, kad gal per skaipa reikes su ja pabendrauti  lotuliukas.gif  bet galvoju, gal kaip tik erzinsime katyte. Siaip ji mano uodega, jei greitai is kambario isbegu, tai vaiksto valanda miaukia kviecia, tai labai gaila ir baisu palikti pirma karta, bet turbut geriau namie, nei 6 val iki Latvijos kelyje ir ten buvimas nepazistamame bute?

Prieš metus savo sfinksiuka palikom parai, tai nerviukus reikejo gydyti 5 mėnesius, aišku kol atsirado veterinarė, kuri paprotino, kad cia nerviukai. O šeip vezames kartu, kuo dazniau vazineji, tuo geriau jauciasi. Sitiems katinukams ne namai svarbu, o zmones su kuriais gyvena. Vienam savaitgaliui buvom isvyke, tai sese pagyveno pas mus, kad katinus priziuret, tai kol negrizom beveik neede.
Aisku kiekvienas katinas atskira asmenybe, bet mes jau savo pazistame 4u.gif
Atsakyti
Seniau temutej buvo patarimas maudyti su LOCK'u iš Amway,mums labai tiko..
Kas dėl palikimo aš ilgam nepalikciau,karta buvau,po 3 d katinas kaip nesavas buvo,baikštus..dabar palieku pas uosvius,tai būna numyletas,nulepintas,nusertas:D
Atsakyti
Murčikas - būtų idealu, jei tėvelis pasiimtų kačiuką pas save, nereikėtų važinėti ir lankyti, visiems būtų geriausia mirksiukas.gif
Na, savaitė gal ilgokai vienam.. Sakyčiau kokios 3 dienos ne tragedija, bet savaitė jau ilgokai 4u.gif Jei yra galimybė, aš geriau vežčiausi kad ir tą ilgą kelią 4u.gif

Jei vistik teks palikti, labai siūlyčiau paprašyti tėvelio, kad dėžutę vistik išvalytų 4u.gif Arba pasinaudoti kitų forumiečių patarimais, nes jei jau prislapins kazkur kitur, turesit vargelio ir veliau - ir del kvapo, ir del iprocio, nes gali buti, kad "pasisuskus galvelei" vel padarys ten, kur jau buvo kazkada padaryta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reale @ 2014 07 23, 15:51)
Seniau temutej buvo patarimas maudyti su LOCK'u iš Amway,mums labai tiko..
Kas dėl palikimo aš ilgam nepalikciau,karta buvau,po 3 d katinas kaip nesavas buvo,baikštus..dabar palieku pas uosvius,tai būna numyletas,nulepintas,nusertas:D

Na, Lock'o neturiu, bet radau, kad galima maudyti betkokiu kaciu shampunu arba vaikishku shampunu, kuris negrauzia akiu. O dar radau rekomendacijas prausti shiuo shampunu:

http://www.petdrugso...eb-shampoo.aspx

Kadangi shiuo metu ir taip daug ishlaidu, nes nieko neturim katei, o dar ir nemaza finansini nuostoli patyrem renkantis katyte tai bandysim ish pradziu prausti musu mazyles weleda praskiesta smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif visos temos neskaičiau, bet papasakokite kaip šie katinukai sutaria su kitais gyvūnais? katėmis ir šunimis pvz... ačiū... smile.gif
Atsakyti