Bet žmonės! Aš noriu PET klasės katino namams - paprasto paprasčiausio kastruoto pet'o! Neturiu kažkokių ypatingų reikalavimų akių apvalumui, snukučio trumpumui ar panašiems dalykams. Žinau tik spalvą plius minus kokią noriu - viskas. Ir aišku sveikata (čia jau eis sutarties dalykai ką pasirašysiu su veisėju).
Gyvūno ieškau DABAR, nes katytei, kurią turiu po katino mirties labai reikia kompanijos.
Pirmos savaitės iš viso tragiškos buvo - kniaukė ji, ieškojo jo aš vos neišėjau iš proto, nes galvojau, kad ji irgi serga, kad jai kažkas irgi negerai. Kažkas, ko aš nematau gal ar nepastebiu (nes mirė katinas man staiga tai bijojau kad ir jai ko nenutiktų staiga). Aš pati vaikšiojau kaip kosmose po šitos netekties. Galiausiai neištvėriau ir paskelbiau, kad parduodu katytę į namus kur jau auga kitas sfinksas, nes suvokiau, kad taip greitai jokio kačiuko neįsigysiu, o jeigu taip bus toliau tai mes abi išprotėsime.
Paskelbiau pardavimą sfinksų forume, tai aišku, nuomonių sulauksiau visokių, bet tai natūralu. Tada nutariau atvėsti, palaukti. Plius katytei bėga akys nuolat ir labai purvinosi oda. Aš sąžiningas žmogus, negaliu tiesiog prakalt galbūt sergantį gyvūną kažkam kitam ir nusiplauti rankas. Problemas reikia spręsti, o ne bėgti nuo jų. Tai va ir sprendžiu.. bet blyn. Nu kodėl negali žmogus įsigyti gyvūną ir juo džiaugtis tiesiog, kodėl turi kažkokia bėdas spręsti, turėti papildomas išlaidas ir pan. Tas užnisa iš tiesų. Ir liūdna
Man realiai tinka net paaugęs sfinksas, iki 2 metų amžiaus, bet kad net tokio negaliu rast
Nematau problemų, paimat paskolą ir perkat ką nori ir pas ką norit
QUOTE(Rodnega @ 2015 11 23, 15:58)
Nematau problemų, paimat paskolą ir perkat ką nori ir pas ką norit
Jūs gal ir nematot problemų, bet aš matau, nes Uk tą padaryti nėra taip paprasta.
Pasakėt taip, lyg tą paskolą paimti tas pats kaip du pirštus apmyžt
Be to kačiuko, kurį galėčiau pirkti čia ir dabar - nėra! Tikrai daug veislynų parašiau - nieko. Yra Rusijoje variantų, bet siuntimo kaina beprotiška, patikimumas neiaškus. Prisijungiau prie FB grupės BAD CAT CATTERIES ARROUND THE WORLD, tai patikėkit, kiek juodos info iš oficialiai registruotų veiskynų! OMG!
Kaip jau ir buvo čia diskutuota, tema plati be galo - kaip gauti nesergantį, normalų pet klasės kačiuką, kaip neužsirauti ant blogo veislyno, nes kol kas tai vien blogus žodžius girdėjau apie tą, aną, kitą, trečią... bla bla bla...
kaip rasti TĄ veisėją? Kaip man, neišmanančiam žmogui pasirašyti sutartį kuri apsaugotų mane.
Va pažįstama nusipirko kitos veislės kačiuką iš veislyno, tas mirė po poros savaičių pas ją. Gerai, kad veisėja supratinga, atidavė pinigėlius, daug bendravo jos. tad sekantį kačiuką ta mergina vėl ėmė iš tos pačios veisėjos ir viskas ok, gyvena laimingai.
Lietuvoje tai yra paprasta. UK, jeigu dirbat, jeigu norit, galimybių tikrai rasit. O jeigu katei taip blogai, tiks bet koks miauksius, juk jums svarbu , kad ji neliūdėtu?
Jo jo..., tokių "protingų" patarimų paimti bet kokį kačiuką aš jau girdėjau O jūs nepagalvojote, kad savo katei gi ne žaislo ieškau. Gi tas kitas gyvūnėlis yra gyvas! Tai bus gyvūnas, su kuriuo mūsų šeima mažiausiai 10 metų turės gyventi (o turbūt ir daugiau)! O jūs man siūlote va taip neatsakingai - šast ir griebti bet ką bet kaip, nesukt smegenų taip sakant...
Sorry, bet man taip netinka.
Kai žmonės pasiima daugintojų vaisių, tai visi rėkia, kokia čia neatsakomybė ir koks nusikaltimas prieš veislę. O kur šioje vietoje atsakomybė?
Paskui dar vienas rėkimas garantuotas daugintojų/veisėjų temose - juk galima rasti ir pigiau gyvūną su dok! Tereikia paieškoti!!! Ne, pigiau rasti praktiškai neįmanoma! Per kelis mėn kol domėjausi, tai pigiau radau tik vieną katiną, kuriam yra alergija, kitaip sakant - sergatį imk pigiau
O kiek kartų teko skaityti, kad galima imti išsimokėtinai! Šimtus, nes tokiose temose nuolat dalyvauju. Ar įmanoma???... Čia atsakymas prieš kelias žinutes nuskabėjo - veisėjams neapsimoka.
Dabar nauji pasiūlymai - imti paskolą...
Žodžiu, esmė tame, kad aš viską tą patį irgi rėkavau kitiems labai sėkmingai keikdama daugintojus - galima rasti pigiau su dok!!! Galima tartis su veisėju!!! Juk galima imti paskolą!!!... bet va supratau, kad parėkauti ir pasimėtyti patarimais kitam yra labai lengva
Čia plati diskusija ir plati tema... esmė tame kad paprastam nei labai turtingam, nei labai ubagui žmogeliui yra labai sunku nusipirkti paprastą bet gerą, sveiką pet klasės gyvūną su dok, nes visų pirma reikia išsityrinėti rinką, ilgai laukti, turėti nemažai pinigų, nes geras veislynas ims didelę kainą ir už PET. O jei imsi suradęs pagal skelbimą su dok ilgai nesukęs smegenų ir nesiklausinėjęs tai realiai lygiai tas pats kas imti gyvūną be dok - nes labai neaišku ant ko užsirausi ir ką gausi...
Pasiduodu. Pas jus logikos nerasta ir ieškoti bergždžias reikalas. Jus nervuojates, kad katė liko viena ir jai skubiai reikia draugo, bet draugo imti nenorit. Kažkodėl... Jums reikia čia ir dabar, veislinio ir pigiai, tik pamiršot, kad kačiukas, kaip ten pagal jumi? Imamas 10 metų o tai reiškia, kad rinktis reikia atsakingai. Tai gi veislinį galima šast ir griebt o vat mišruniuką NE?
----------------------------------------------------------------------------------
Nekepa veislynai kačiukus pagal užsakymą ir neparduoda pagal principą ŠAST ir GRIEBT. Tai gi arba imkit paprastą rainių šitaip liūdinčiai katei arba taupykit
----------------------------------------------------------------------------------
Nekepa veislynai kačiukus pagal užsakymą ir neparduoda pagal principą ŠAST ir GRIEBT. Tai gi arba imkit paprastą rainių šitaip liūdinčiai katei arba taupykit
Aš nenoriu plaukų, kodėl turiu imti bet kokį kačiuką ir 10 metų siurbti jo plaukus? Mano katė tikrai nemirs iš vienatvės, juk daugybė gyvūnų gyvena vieni ir nemiršta, tik truputį liūdna ją matant.
Tiek veislinį tiek neveislinį reikia rinktis atsakingai! Bet aš visad galvojau kad susiradai oficialiai registruotą veislyną ir nusipirkai. Ale kad toli gražu taip nėra ir norėjau savo patirtimi pasidalinti. Kol kas nėra tokio kačiuko, nėra ką pirkti. O apie tuos pačius veislynus daug negražių dalykų išlindo.
Matot, kai kokius 5 metus skaitinėjiesi daugintojų/veisėjų diskusijas tai daugintojų verslas pateikiamas kaip juodasis pragaras, o veisėjų - rožinis pūkuotas pasaulėlis. Ir aš tuo šventai tikėjau - garbės žodis. Ir gyvūnėlį veislinį nusipirkti, net ir milijonų neturint - labai lengva...o patarimų kiek tuo klausimu! O bet tačiau - welcome to reality kaip sakoma...
Tiek veislinį tiek neveislinį reikia rinktis atsakingai! Bet aš visad galvojau kad susiradai oficialiai registruotą veislyną ir nusipirkai. Ale kad toli gražu taip nėra ir norėjau savo patirtimi pasidalinti. Kol kas nėra tokio kačiuko, nėra ką pirkti. O apie tuos pačius veislynus daug negražių dalykų išlindo.
Matot, kai kokius 5 metus skaitinėjiesi daugintojų/veisėjų diskusijas tai daugintojų verslas pateikiamas kaip juodasis pragaras, o veisėjų - rožinis pūkuotas pasaulėlis. Ir aš tuo šventai tikėjau - garbės žodis. Ir gyvūnėlį veislinį nusipirkti, net ir milijonų neturint - labai lengva...o patarimų kiek tuo klausimu! O bet tačiau - welcome to reality kaip sakoma...
QUOTE(gotte @ 2015 11 23, 19:00)
O apie tuos pačius veislynus daug negražių dalykų išlindo.
Tai jei opficialiose, įvairių tarnybų ir draugijos prižiūrimuose veislynuose dedasi nekokie reikalai, įsivaizduokite, kokia padėtis yra tarp daugintojų? Man ta pekla žymiai baisesnė. Ir galiu lažintis, gyvūnų mirtingumas ten žymiai didesnis.
afrika77 aš drėgnas baby servetėles naudoju katino letenėlėms valyti, kai prigaunu išeinančią iš tualeto. Bet kūno nevalau, užtenka maudymo. Tad nelabai patarti galėsiu tuo klausimu.
Dėl akių ašarojimo, gal turite foto įkelti? Mano katytei labai ašarojo, traiškanojo, lašinau antibiotinius vaistukus, dabar lyg ir geriau. Žiūrėsiu, kas bus kai nustosiu lašinti.
Dėl akių ašarojimo, gal turite foto įkelti? Mano katytei labai ašarojo, traiškanojo, lašinau antibiotinius vaistukus, dabar lyg ir geriau. Žiūrėsiu, kas bus kai nustosiu lašinti.
QUOTE(afrika77 @ 2015 11 25, 09:10)
ar cia normalu,kad sfinkso akys asaroja visa laika?
Šuniui buvo ašarų liaukų uždegimas. Vet. gydytojas išrašė žmogiškuosius Gentamicin 0,3% akių lašus. Susitvarkė. Kaina apie 2 eurus.