Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

QUOTE(jole_juli @ 2015 11 01, 23:20)
Veislynas yra Vilniuje (N........*Lt).
Jos nieko neatsake smile.gif Tik toliau tikina, kad reikia prikti butent su dokumentais smile.gifO visus kitaip manancius, gatavos sudeginti ant lauzo.....

Kažkaip pas jus pernelyg daug emocijų užmigdytų kačių klausimu. Toks vaizdas, kad ne draugė jas pirko, o jūs. Užtai ir nuoskaudos.

Jole, mano pasiūlymas būtų toks. Parašykite savo (ar draugės) bėdą orientalų temoje, ne čia. Čia sfinksai. Jos jau ten atsirinks kuri čia užkrėstus chlamidijoze kačiukus pardavinėja. Ypač po pavadinimo paviešinimo. Žinote, reputacijos susigadinimas - skaudus reikalas. niekas nenorės reikalų turėti. Ir nerekomenduos kaip veisėjos.
(Štai, viena forumietė priglaudė Vilniuje rastą orientalę. Ten taip išėjo, kad veisėja jos nebėmė atgal. buvo nuskaitytas čipas ir perduota patikrinimui. Vieno veislyno savininkė sakė, jog aiškinsis, kuri čia tokia nesąžininga ir kates mėto. Kaip baigėsi, neaišku.)

Gali būti, kad jūsų įvardinto veislyno veisėja pati nė nežino, kad katė užkrėsta. Užkrėsti gali ir patinas, pas kurį buvo vežta katė. Visokių atvejų būna. Bet juos būtina išsiaiškinti (tuo būdu apsaugant naujus pirkėjus nuo nelaimės ar kitas veisėjas, kurios veislyno-kaltininko katinus kergimams naudoja).

Dėl susigrąžinimo pinigų. Įkeliu nuorodą temos, kuri buvo gvildenta dėl pirkto iš veislyno ir dukart savo svorį peraugusio jorkšyro. Gal bus įdomu pasiskaityti.
Dėl nesąžiningo veislyno
Kaip suprantu, norint ieškoti teisybės, reikia kreiptis privataus kaltinimo tvarka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiuljenas: 02 lapkričio 2015 - 14:22
[quote=Žiuljenas,2015 11 02, 15:20]
Kažkaip pas jus pernelyg daug emocijų užmigdytų kačių klausimu. Toks vaizdas, kad ne draugė jas pirko, o jūs. Užtai ir nuoskaudos.

Kaip ir rasiau, kates ne mano. As auginu sunis. O ikeliau i sfinksu tema ( zinuteje ir atsiprasiau, kad ne i tema rasau), tik pateikdama pvz., kaip pastaba i cia esancius komentarus, kad tik dokumentai uztikrina kaciuku sveikata ir tttt...
O nuoskauda yra, nes as suradau veislyna, draugei ir uzrodziau. Norejau padeti, o gavosi kaip visada......
o veiseja manau viska zino, ji paskaitineja cia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jole_juli: 02 lapkričio 2015 - 20:10
Laba diena, turiu sfinksų kačiuką. Vieną dieną jis nei iš šio, nei iš to pradėjo kniaukti nesavu balsu, prisiplojo prie žemės, pradėjo viduriuoti, iš burnos tyso seilės. Išvežėm pas budintį veterinarą, nes veiksmas vyko vėlų vakarą. Kačiuko temperatūra buvo nukritusi iki 35 laipsnių. Gydytojas pastatė lašelinę, padarė echoskopijos tyrimą, suleido vaistų nuo spaudimo. Priežasties, kodėl taip atsitiko, nerado. Tada pasiūle pasidaryti morfologinį kraujo tyrimą dėl kepenų, inkstų. Padarėme tą tyrimą ir gydytojas teigia, kad yra kažkoks kepenų parenchimas, kad rodiklio norma - 40, o mūsų katytės - 233. Dabar sako, kad reikia jai duoti kažkokius vaistus, paskui vėl kartoti kraujo tyrimą. Gal kas nors plačiau yra susidūręs su šia situacija ir gali pakomentuoti, nes man panašu, kad gydytojas nori pinigų išvilioti, o tam kačiukui gal visai nieko nėra. Jis kalba moksliniais terminais, nepaaiškina. Beje, gal galite ir dėl viduriavimo paaiškinti, kodėl taip galėjo atsitikti?
Atsakyti
QUOTE(Ramerka @ 2015 11 03, 16:13)
Laba diena, turiu sfinksų kačiuką. Vieną dieną jis nei iš šio, nei iš to pradėjo kniaukti nesavu balsu, prisiplojo prie žemės, pradėjo viduriuoti, iš burnos tyso seilės. Išvežėm pas budintį veterinarą, nes veiksmas vyko vėlų vakarą. Kačiuko temperatūra buvo nukritusi iki 35 laipsnių. Gydytojas pastatė lašelinę, padarė echoskopijos tyrimą, suleido vaistų nuo spaudimo. Priežasties, kodėl taip atsitiko, nerado. Tada pasiūle pasidaryti morfologinį kraujo tyrimą dėl kepenų, inkstų. Padarėme tą tyrimą ir gydytojas teigia, kad yra kažkoks kepenų parenchimas, kad rodiklio norma - 40, o mūsų katytės - 233. Dabar sako, kad reikia jai duoti kažkokius vaistus, paskui vėl kartoti kraujo tyrimą. Gal kas nors plačiau yra susidūręs su šia situacija ir gali pakomentuoti, nes man panašu, kad gydytojas nori pinigų išvilioti, o tam kačiukui gal visai nieko nėra. Jis kalba moksliniais terminais, nepaaiškina. Beje, gal galite ir dėl viduriavimo paaiškinti, kodėl taip galėjo atsitikti?

Gali būti kepenų ir tulžies latakų uždegimas.
Jei jums nepatinka gydytojas, keiskite kitu. Prašykite, kad paprastai paaiškintų. Nejau taip sunku rasti dialogą su veterinaru? Antraip katė spės nusidaigot, kol pinigus bandot sutaupyti.
Atsakyti
QUOTE(Žiuljenas @ 2015 11 03, 16:40)
Gali būti kepenų ir tulžies latakų uždegimas.
Jei jums nepatinka gydytojas, keiskite kitu. Prašykite, kad paprastai paaiškintų. Nejau taip sunku rasti dialogą su veterinaru? Antraip katė spės nusidaigot, kol pinigus bandot sutaupyti.

Ar kepenų ir tulžies latakų uždegimas iššaukia viduriavimą?
Bandau ne pinigus sutaupyti, o išsiaiškinti situaciją.
Atsakyti
QUOTE(Ramerka @ 2015 11 03, 17:17)
Ar kepenų ir tulžies latakų uždegimas iššaukia viduriavimą?
Bandau ne pinigus sutaupyti, o išsiaiškinti situaciją.

Jūs gal į kačių ligų skyrelį nueikite. Gal kas patirtimi pasidalins. Bus naudingiau. Šis sutrikimas nėra susijęs konkrečiai su veisle.

O kepenų ligos sukelia viduriavimą. Gal ir kasos uždegimas. Arba žarnyno kurios dalies. Kuo šeriate?
Aš statyčiau lašinę katei. Puikiai elektrolitus atstato. Nežinau, ko vetas ten muistosi.
Atsakyti
[quote=Žiuljenas,2015 11 03, 17:39]
Jūs gal į kačių ligų skyrelį nueikite. Gal kas patirtimi pasidalins. Bus naudingiau. Šis sutrikimas nėra susijęs konkrečiai su veisle.

Ačiū už atsakymus. Ieškosiu ligų skyrelio. Lašinę buvo pastatęs, tik niekaip iš jo neišpešu paprasto paaiškinimo, vis kalba moksliniais terminais, kurių nesu girdėjusi. Gydytoją pakeitėm, tik šis budintis yra. Kadangi veiksmas vyko vėlai vakare, kiti nedirbo, teko kreiptis pas jį. Nieko blogo negaliu pasakyti, tik kad kalbame skirtingomis kalbomis.
Atsakyti
Praėjo tema apie daugintojus ir veisėjus, tai žinokit aš visad buvau piestu prieš visus daugintojus. Visose temose (šunų ar kačių) - visad tik už veisimą ir gryną veislę ir labai aršiai kapojau daugintojus.
Ir atėjo diena x kai pradėjau ieškoti savo sfinksiukei draugo. Parašiau daugybei veislynų ir pasibendravau su veisėjais ir žinote ką - aš nebežinau, kaip man susirasti TĄ SĄŽININGĄ veisėją, nes vienas veislynas deda ant kito, trečias teigia, kad to veislyno katės dalyvauja parodose, nors yra sergančios, ketvirtas - kad kergiama katė su širdies nepakankamumu, nes tai juk pinigas! Paskui galiausiai bendrauju su dar viena veisėja, kurios kačiukas man labai patiko, bet jos kalba apie parodas ir sveikatos tyrimus sukelia man dvejonių. Tada aš rašau to klubo, kuriam priklauso veislynas vadovaujančiam asmeniui, aikšinuosi ar tokie atsakymai normalūs... į mano klausimus žiūrima atsargiai kol nepasakau koks veislynas. Tada paminėta veisėja labai greit išteisinama, nes paaiškėja draugystės ryšiai. Man tikrai darosi sunku atsirinkti, kur tiesa, o kur melas, kur žmogus sąžiningas, o kur galima melagis. Jaučiuosi kažkokiose pinklėse.

Kitas dalykas - man labai brangu yra sumokėti 400-500 eurų už veislinį sfinksą, jei klausiu dėl išsimokėjimo - stoja tyla.. Tai kaip man nusipirkti kačiuką su dok???

Dabar dar vienas dalykas. Aš auginu mūsų forumietės Sineriukes katytę. Nuo pat atkeliavimo į mūsų namus ji labai purvinosi - tiek oda, tiek akys ir ausys. Galų gale pradėjau maitinti RAW. Odos problemos išsisprendė, ausys mažiau apsineša, bet akys keistokos - labai ašaroja, patinusios, rausvoki vokai. Nuvykome pas vet, sako, kad nėra normalu, dabar lašinu antibiotinius lašiukus, ryt paskutinė diena ir baigsis kursas ir nesu tikra, kad padeda. Šiaip akys atrodo geriau, bet paraudimas vis dar yra. Sumokėjau 50 svarų už apžiūrą ir vaistus. Jei nepadės, darys chlamidiozės tyrimą, tas 100 svarų kainuoja. Jei pasitvirtins - tada dar gydymas kainuos, jei ne - vėl kažkokių tyrimų reikės, kad išsiaiškinti, kas jai yra? Aš ką tik įsigijau gyvūną (ne po pigiai iš turgelio) ir jau moku už jo sveikatą... unsure.gif

Kartais žiūriu į tuos, kurie už 100 eurų nusipirko "ale sfinksą" suradę pirmą pasitaikiusį skelbimą ir džiaugiasi, fotkina, gyvūnas gražiausias, meiliausias, sveikiausias... aišku, kas bus ateityje - niekas nežino. BET...

P.S. prieš mėnesį palaidojau dokumentinį 3 metų sfinksą. Vieną dieną sunegalavo, prasčiau kvėpavo, kitą dieną nuvežiau pas vet - mirė man ant rankų per 10 min - užduso... išvežiau iš namų tik sunkiau kvėpuojantį katiną, o pas vet iš bokso ištraukiau vos lekuojantį... ir viskas - pabaiga..

P.S.S. niekada neturėjau nedokumentinio gyvūno.

Aktyvieji veislės gynėjai, pasakykit, kaip man neprarasti tikėjimo teisingu ir sąžiningų veisimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 22 lapkričio 2015 - 02:43
QUOTE(gotte @ 2015 11 22, 03:23)
Aktyvieji veislės gynėjai, pasakykit, kaip man neprarasti tikėjimo teisingu ir sąžiningų veisimu?

Reikia suvokti, kad ne kiekvienas žmogus, registravęs veislyną, tai daro iš malonumo ir hobio paskatų. Tokių TIKRŲ veisėjų reta, jų vados retos, ir šuniukai/kačiukai kainuoja ne 500 eurų.
Kai rinkausi šunį, likau tik ties dviem veislynais. Ir tie buvo ne Lietuvoje (veislė tuomet dar reta buvo). Ir dar apie metus bendravau iki jo įsigijimo su jau pasirinktu veisėju, nes kitas vadą planavo tik po trejų metų.

Vietoj jūsų, aš pirmiausiai susitaupyčiai kokius 600 eurų. O kol taupyčiau, domėčiausi apie kačių kergimą, kaip kombinuojami deriniai ir panašiai. Ir tada kai kažkiek gaudaisi tokiuose dalykuose, supranti, kad veisėja, turėdama katiną ir katę, ir juos kas metus kergdama, turi ne kokią kompetenciją savo srityje, ir kad tokių reikia vengti. Ir mažiau klausykite pletkų ir paskalų. Reikia rinktis gyvį savo objektyviu stebėjimu ir šaltu protu, o ne veisėjos subjektyvia nuomone apie kitą veislyną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiuljenas: 22 lapkričio 2015 - 13:32
QUOTE(gotte @ 2015 11 22, 02:23)
Praėjo tema apie daugintojus ir veisėjus, tai žinokit aš visad buvau piestu prieš visus daugintojus. Visose temose (šunų ar kačių) - visad tik už veisimą ir gryną veislę ir labai aršiai kapojau daugintojus.
Ir atėjo diena x kai pradėjau ieškoti savo sfinksiukei draugo. Jaučiuosi kažkokiose pinklėse.

Kitas dalykas - man labai brangu yra sumokėti 400-500 eurų už veislinį sfinksą, jei klausiu dėl išsimokėjimo - stoja tyla.. Tai kaip man nusipirkti kačiuką su dok???

Dabar dar vienas dalykas.

Sėdėt diena iš dienos, stebėti, skaityti, gilintis į veislės ypatumus, domėtis , klausinėti. Kuo giliau miškan, tuo bus baisiau, bet ir suprantamiau. Su laiku atsiras pažinčių ratas ir tie, kas nukreips tinkama linkme bet reikiamos žinios. Tiesa, tai ir truks ilgai. Na bet dėl gyvūno verta palaukti...

Stoja nes... Jiems finansiškai nenaudinga. Tai gi arba pirkėjas taupo arba ima paskolą banke...

Ieškokit ligos, žiūrėkit ar yra veisėjo kaltė ar jis čia ne prie ko. Jeigu yra, aiškinatės su jo. Jeigu nėra, kantriai gydot..

Jeigu labai norėsit gauti savąjį katuką, optimizmas ir pasitikėjimas nedings....
-----------------
Mano patirtis dar baisesne, net neviešinu, nes tuo sunku patikėti ir kažką laimėti. prieš sistemą beprasmiška kovoti....
Papildyta:
QUOTE(Žiuljenas @ 2015 11 22, 13:31)
Ir mažiau klausykite pletkų ir paskalų.

Pletkuose visada yra dalis tiesos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 11 22, 18:51)
*Sėdėt diena iš dienos, stebėti, skaityti, gilintis į veislės ypatumus, domėtis , klausinėti. Kuo giliau miškan, tuo bus baisiau, bet ir suprantamiau. Su laiku atsiras pažinčių ratas ir tie, kas nukreips tinkama linkme bet reikiamos žinios. Tiesa, tai ir truks ilgai. Na bet dėl gyvūno verta palaukti...

Stoja nes... Jiems finansiškai nenaudinga. Tai gi arba pirkėjas taupo arba ima paskolą banke...

Ieškokit ligos, žiūrėkit ar yra veisėjo kaltė ar jis čia ne prie ko. Jeigu yra, aiškinatės su jo. Jeigu nėra, kantriai gydot..
-----------------
**Mano patirtis dar baisesne, net neviešinu, nes tuo sunku patikėti ir kažką laimėti. prieš sistemą beprasmiška kovoti....

* drinks_cheers.gif

** Gal galite bendrai nors kiek? Be veislynų pavadinimų, žinoma.
Atsakyti
Pas mane šuninė patirtis, tai gi nelabai padėčiau nes šioj veislėj kiti kriterijai . Tarkim - veisėjas sąmoningai veisia ligotus šuniukus. Dėl tos ligos sveikatos tyrimai neprivalomi ir nedaromi. Būsimi šeimininkai ne informuojami apie ją ir būna priversti kankintis su tokiu šuniuku visą jo gyvenimą. Veisiama masiškai ir bandant ieškoti šuniuko, būtinai atsiremsi būtent į tą veislyną, net ir tolimoje giminėje. Be abejo, rizikuoji gauti ligoniuką.
Kitas veisėjas veisia su spalviniu broku. kad tai brokas ne pripažįsta, nes jį vadina kitokia spalva. Ji ir būna įrašoma dokumentuose . Tiesa gali išlįsti per parodą o gali ir ne išlįsti. Mėgėjui užsimanius pradėti veisti, veislė papildoma šuniukais su spalviniu broku, tik dabar jau per nežinojimą.......
Atsakyti