Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

QUOTE(Rodnega @ 2015 09 22, 21:25)
Pagailėjau pinigų, radau ką radau, pamačiau ką parodė o ne kaip yra iš tiesų, įtikėjau ir nupirkau. kačiukas be dokumentų vadinamas beveisliu ir sfinksu vien dėl to vadintis negali

Su tokiais posakiais, jus temą pervadinkite į " Sfinksai : Kanados, Dono, Peterbald, Bambino. TIK kilmingiems!" arba tik iš veislynų ir t.t

Žmonės bukite kiek pakantesni... mes nevaikai, nereikia mūsų nei auklėti, nei taip žiauriai aiškinti kas gerai, o kas blogai.

yra katė tam tikro tipo- plika. biggrin.gif Tam tikro beždžioniško būdo, su alergijom ar be jų. Ir kodėl pasidžiaugti nuotraukom, nepasidalinti problemomis ar patarimais...Kodėl jums taip tie dokumentai užkliuvo. doh.gif blink.gif blink.gif blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2015 09 22, 21:34)
Su tokiais posakiais, jus temą pervadinkite į " Sfinksai : Kanados, Dono, Peterbald, Bambino. TIK kilmingiems!" arba tik iš veislynų ir t.t

Žmonės bukite kiek pakantesni... mes nevaikai, nereikia mūsų nei auklėti, nei taip žiauriai aiškinti kas gerai, o kas blogai.

Būtent tema ir yra kilmingiems tikros veislės atstovams. Aš abejoju, ar bent viena šiame forume esanti veisėja kalbės su jumis, žinodama, kad sąmoningai remiate daugintojus. Kiti iš tamsumo nusiperka. Paskui gailisi. O jūsų tipažas kitoks. Jums nerūpi veislė. Svarbu kaina.
Atsakyti
Banaliai pasikartosiu, sfinksas yra veislė. Veislę turi veisliniai gyvūnai. Jie gali patvirtinti savo veislę kilmės dokumentais. Visi kiti, kurie dokumentų neturi yra beveisliai. Bendram išprusimui http://agiesha.bloga.../tag/beveisliai
Atsakyti
labas vakaras,
perskaiciusi paskutines zinutes, nebeasitevriau. As visada buvau uz gyvunus su dokumentais (auginu bulterjerus, vaikstau i parodas, bet neveisiu) kadangi sventai tikejau, kad tokie zmones pasisvente savo darbui, veislei. Maniau, kad kaciukus veisia daugiau del hobio nei del pinigu. Bet.....Realybe yra kitokia.
Todel noreciau isgirsti nuomone merginu, kurios yra tik uz kates us dokumentais: kaip jus vertinate veiseja, gan gerai zinoma Vilniuje, kuri veisia ir parduoda OSH (atsiprasau, kad ne i ta veisles tema parasiau) sergancius chlamidijom ir persirgusius kacaviroze, uz gan nemenka suma 500e? Drauge isigijo du, paskaiciuokim nemenka suma. Dar tiek pat sumokejo ju gydymui, ir dabar nebeturi nei vieno. Teko abu uzmigdyti, del didziuliu komplikaciju. Yra veterinatu patvirtinantys dokumentai, kad kaciukai jau buvo sergantys pirkimo momentu (igimta chlamidijoze). Is tos pacios vados keli kaciukai iskeliavo i uzsienio veislynus. Su kitais eina toliau i parodas.

Drauge jau antra men uzsiverkusi vaiksto, o veiseja net i kalbas neina, kad cia jos kalte. Aiskina, kad per 7 dienas galima buvo kaciukus grazinti jai, baksnoja sutari, grasina ir ttttt.

Po sio drauges pirkinio, nebetikiu, kad pas mus Lietuvoje yra dar saziningu veiseju.

p.s. kazkuri mergina temoje del Lietuvisko paso parase, tad man klausimas toks neetiskas iskilo: jei vienas is tevu lietuvis, kitas ne (juodaodis), vaikas - misrunas?? Jam tada negalima isduoti paso ir ttt.....

Atsakyti
QUOTE(jole_juli @ 2015 10 17, 02:23)
labas vakaras,
perskaiciusi paskutines zinutes,  nebeasitevriau. As visada buvau uz gyvunus su dokumentais (auginu bulterjerus, vaikstau  i parodas, bet neveisiu) kadangi sventai tikejau, kad tokie zmones pasisvente savo darbui, veislei. Maniau, kad kaciukus veisia daugiau del hobio nei del pinigu. Bet.....Realybe yra kitokia.
Todel noreciau isgirsti nuomone merginu, kurios yra tik uz kates us dokumentais:  kaip jus vertinate veiseja, gan gerai zinoma Vilniuje, kuri veisia ir  parduoda OSH  (atsiprasau, kad ne i ta veisles  tema parasiau) sergancius chlamidijom ir persirgusius kacaviroze,  uz gan nemenka suma 500e? Drauge isigijo du, paskaiciuokim nemenka suma. Dar tiek pat sumokejo ju gydymui, ir dabar nebeturi nei vieno. Teko abu uzmigdyti, del didziuliu komplikaciju. Yra veterinatu patvirtinantys dokumentai, kad kaciukai jau buvo sergantys pirkimo momentu (igimta chlamidijoze). Is tos pacios vados keli kaciukai iskeliavo i uzsienio veislynus. Su kitais eina toliau i parodas.

Drauge jau antra men uzsiverkusi vaiksto, o veiseja net i kalbas neina, kad cia jos kalte. Aiskina, kad per 7 dienas galima buvo kaciukus grazinti jai, baksnoja sutari, grasina ir ttttt.
Po sio drauges pirkinio, nebetikiu, kad pas mus Lietuvoje yra dar saziningu veiseju.

p.s. kazkuri mergina temoje del Lietuvisko paso parase, tad man klausimas toks neetiskas iskilo: jei vienas is tevu lietuvis, kitas ne (juodaodis), vaikas -  misrunas?? Jam tada negalima isduoti paso ir ttt.....

Laba diena. Esu forume naujokė. Domiuosi katėmis, nes galvojame pirkti (namams ir dėl vaiko rolleyes.gif ). Kadangi svarstome tarp sfinksų ir orientalų, tai gal galite parašyti, kokiame veislyne taip apgavo jūsų draugę? Pati nepirksiu ir kitus perspėsiu, kad būtų atsargūs.
Iš tiesų įdomu, ką į tokį tos veisėjos elgesį atsakytų kitos veisėjos? Ar apgautas, sergančius ar silpnus kačiukus nusipirkęs žmogus lieka bejėgis? Ar negalima tos veisėjos paduoti į teismą? verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,visi esame teisus ir musu nuomones nieks nepakeis.As labai myliu sfinksus(ar jie butu grynaveisliai,ar kaip pabrezia veisejos dvarniaskos).Pamacia skelbime kad parduoda kanados sfinksiuke uz 200 lt.Is smalsumo paskambinau pradejau dometis kodel parduodate. Ji man paaiskino kad vaikui alergija nors laike pora metu .Po ilgo bendravimo supratau kad ji buvo tik gimdymo masina, o veisejai tik pinigu saltinis.Kadangi varksiukei buvo gimdant komplikacijos ir pasekoje buvo isimta gimda ,ji jau nebuvo reikalinga,biznis baigesi. Man taip pagailo jos,kad as nusprendziau ja nusipirkti.Nuvaziavau jos pasiimti, man suruose jos kraiteli. Mane nustebino kad ji buvo maitinama paciu pigiausiu maistu is parduotuves , pastoviai viduriavo. Gydymas kainavo daug ,bet as nesigailiu kad ja nusipirkau.
As tikiuosi kad sitos veisejos kur daug burnoja, nesielgia su savo gyvunais taip ,nes cia yra ju pragyvenimo saltinis.Ir tik pastojo kalyte jos negalvoja kiek as euru uzsidirbsiu... Ar jie grynaveisliai ar dvarniaskos mes juos vistiek mylime...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *jurgita*: 01 lapkričio 2015 - 12:58
QUOTE(*jurgita* @ 2015 11 01, 13:46)
Sveiki,visi esame  teisus ir musu nuomones nieks nepakeis.As labai myliu sfinksus(ar jie butu grynaveisliai,ar kaip pabrezia  veisejos dvarniaskos).Pamacia skelbime kad parduoda kanados sfinksiuke uz 200 lt.Is smalsumo paskambinau pradejau dometis kodel parduodate. Ji man paaiskino kad vaikui alergija nors laike pora metu .Po ilgo bendravimo supratau kad ji buvo tik gimdymo masina, o veisejai tik pinigu saltinis.Kadangi varksiukei buvo gimdant komplikacijos ir pasekoje buvo isimta gimda ,ji jau nebuvo reikalinga,biznis baigesi. Man taip pagailo jos,kad as nusprendziau ja nusipirkti.Nuvaziavau jos pasiimti, man suruose jos kraiteli. Mane nustebino kad ji buvo maitinama paciu pigiausiu maistu is parduotuves , pastoviai viduriavo. Gydymas kainavo daug ,bet as nesigailiu kad ja nusipirkau.
As tikiuosi kad sitos veisejos  kur daug burnoja, nesielgia su savo gyvunais taip ,nes cia yra ju pragyvenimo saltinis.Ir tik pastojo kalyte jos negalvoja kiek as euru uzsidirbsiu...  Ar jie grynaveisliai ar dvarniaskos mes juos vistiek mylime...

Skirkite du dalykus. Yra veisėjos, yra daugintojos. Va iš pastarosios jūs ir įsigijote katę. Ir dar 200 Lt mokėjot. Ji už tuos pinigus kitą auką nusipirko. Tad ratas sukasi toliau ir dėl neva gero darbo aš abejoju.
O rimtas veisėjas jūs sutiksite ne skelbiu.lt, bet kačių parodose. Kiek kalbinau kurią dėl dominančios katės, nei viena per galvą nedavė. Ir katės jų laikomos kokybiškai, ir kilmę jos turi, ir maistas ne Whiskas. Taip kad neplakit visų (veislynų ir daugintojų) į vieną krūvą dėl pačios tamsumo.
O tą daugintoją dar būtų gerai VMI ir VMVT paskųsti. Tegul aiškinasi.
Atsakyti
QUOTE(Žiuljenas @ 2015 11 01, 15:35)
Skirkite du dalykus. Yra veisėjos, yra daugintojos. Va iš pastarosios jūs ir įsigijote katę. Ir dar 200 Lt mokėjot. Ji už tuos pinigus kitą auką nusipirko. Tad ratas sukasi toliau ir dėl neva gero darbo aš abejoju.
O rimtas veisėjas jūs sutiksite ne skelbiu.lt, bet kačių parodose. Kiek kalbinau kurią dėl dominančios katės, nei viena per galvą nedavė. Ir katės jų laikomos kokybiškai, ir kilmę jos turi, ir maistas ne Whiskas. Taip kad neplakit visų (veislynų ir daugintojų) į vieną krūvą dėl pačios tamsumo.

Jus tik ko gero mokate moralizuoti ....Zmogiskumas pas jus yra
Atsakyti
QUOTE(Žiuljenas @ 2015 11 01, 14:35)

Na jau taip ir nesutiksi. Pilnas portalas veislynu skelbimu apie parduodamus kaciukus. O pinigu noras pas visus ar tiek "veisejus" ar tiek daugintojus tas pats. Skirtumas tik pinigu sumoje.
Taip pat "veisejas" nera lygus veisejui ( aprasiau virsuje situacija), daugintojas nera lygus daugintojui. Jei nera zmogiskumo viduje, tai tu rek kiek nori, kad esi dokumentuotu gyvunu veisejas, bet esmes tai nepakeis, busi eilinis daugintojas tik uz brangesne kaina.
Taip, kad manau nereikia cia aiskinti, kad tik veiseju kates yra laikomos geromis salygomis ir ttttt. Pilna Lietuvoje tiek kaciu tiek sunu veislynu, kur kaciukai dokumentuoti, bet ju kokybe ir sveikata blogesne uz daugintoju siulomus katinus.

Visi cia esantys veisejai taip isitikine, kad tik dokumentai yra irodymas apie katino veisle, bet nei veina taip ir nepaaiskino ka gauname sukerge du dokumentuotus sfinksus, bet nelankancius parodu? Zebrus, dramblius?

Papildyta:
QUOTE(egluteX @ 2015 10 31, 13:59)
Laba diena. Esu forume naujokė. Domiuosi katėmis, nes galvojame pirkti (namams ir dėl vaiko  rolleyes.gif ). Kadangi svarstome tarp sfinksų ir orientalų, tai gal galite parašyti, kokiame veislyne taip apgavo jūsų draugę? Pati nepirksiu ir kitus perspėsiu, kad būtų atsargūs.
Iš tiesų įdomu, ką į tokį tos veisėjos elgesį atsakytų kitos veisėjos? Ar apgautas, sergančius ar silpnus kačiukus nusipirkęs žmogus lieka bejėgis? Ar negalima tos veisėjos paduoti į teismą? verysad.gif

Veislynas yra Vilniuje (N........*Lt).
Jos nieko neatsake smile.gif Tik toliau tikina, kad reikia prikti butent su dokumentais smile.gifO visus kitaip manancius, gatavos sudeginti ant lauzo.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jole_juli: 01 lapkričio 2015 - 22:23
Sutinku, veisėjas veisėjui nelygus. Tikiu, kad yra tikrai atsakingų, gyvūnus mylinčių veisėjų. Bet kai paskaitai komentarus kaip jos puola parduodamus kačiukus be dokumentų arba mažesne nei jų kaina (pvz. skelbiu.lt), kaip puola žmones, kurie turi teisę rinktis (pirkti gyvūną su dokumentais ar be)... kaip maitvanagiai! Iškarto žmonės yra žeminami, įžeidinėjami. Bet net šiame forume yra ne vienas pavyzdys kaip veisėjai nesirūpina savo gyvūnais, kaip apgauna pirkėjus.
Labai gaila, kad į mano ankstesnį užklausimą dar neatsakė nei viena veisėja "Ar apgautas, sergančius ar silpnus kačiukus nusipirkęs žmogus lieka bejėgis? Ar negalima tos veisėjos paduoti į teismą?"
Labai prašau jole_juli kai ką nors sužinosite kaip klostysis jūsų draugės reikalai sprendžiant konfliktą su veisėja, parašykite į forumą. Tokius atvejus turi žinoti visi. Juk apgauti gali būti ne tik į namus kačiukus perkantys, bet ir tie patys kolegos - veisėjai.
Šiandien internete perskaičiau, kad persirgę kalciviroze kačiukai netinkami veisimui (nes išmiršta jų palikuonys), kad yra viruso nešiotojai, kad labai dažnai neišgyvena iki metų dėl atsiradusių kraujo, kepenų, inkstų problemų arba suserga vėžiu. O ta veisėja N...*Lt (ačiū, pilną pavadinimą jau iššifravau) juk pardavė kačiukus į veislynus veisimui!
O chlamidijom seganti katė negi negali kitų kačių užkrėsti parodose? Kažkoks košmaras kaip galima taip elgtis...
Manau tokią veisėją gali palaikyti tik tie veisėjai, kurie patys taip elgiasi!
jole_juli, linkiu jūsų draugei prisiteisti iš veisėjos ne tik gydymo išlaidas, bet ir moralinę žalą. Ir apskritai tai veisėjai turi būti uždrausta užsiimti veisimu. Ji teršia visų veisėjų reputaciją

p.s. dabar nedrasu bus pirkti kačiuką net su dokumentais... mellow.gif
Atsakyti
QUOTE(jole_juli @ 2015 11 01, 23:20)

Visi cia esantys veisejai taip isitikine, kad tik dokumentai yra irodymas apie katino veisle, bet nei veina taip ir nepaaiskino ka gauname sukerge du dokumentuotus sfinksus, bet nelankancius parodu? Zebrus,  dramblius?

thumbup.gif drinks_cheers.gif

Kokiu maistu katinus savo maitinate? Sausas domina.
Atsakyti
QUOTE(*jurgita* @ 2015 11 01, 20:01)
Jus tik ko gero mokate moralizuoti ....Zmogiskumas pas jus yra

be galo žmogiška yra nusipirkti vieną auką, kad į jos vietą ateitu jos dukra ir tolia sėkmingai būtu išnaudojama kačiukų gamybai. Skatinti daugintoją, dauginti yra super žmogiška thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jole_juli @ 2015 11 01, 22:20)
ka gauname sukerge du dokumentuotus sfinksus, bet nelankancius parodu? Zebrus,  dramblius?

Nelanko parodų tie, kas laiko bedokius ir kieno gyvūnai neatitinka veislės standartų. Gyvūnas be dokumentų yra laikomas mišrūnų. Tai gi ką gauname, sukergus mišrūną su mišrūnų? Dramblį ar zebrą?
Atsakyti