Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

Norėjau dizainerio rankinuko, originaliam neužteko, tai panašų pigiau Gariūnuose gavau.
Aš kai neturiu pinigų, neperku visai. Daugintojų ir veislės darkytojų, nukergiančių savo neišmanymu kates į pūdymus, neremiu. Dokumentai ne mandrumams skirti. Jie rodo, kad vados buvo susilaukta laikantis visų katės kergimo procedūrų, pora nėra gimininga (išskyrus specialius atvejus) ir nenešioja paveldimų ligų ir yra puikūs savo veislės atstovai.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2015 09 22, 12:17)
Kodel taip kategoriskai?  unsure.gif Sfinksas be dokumentu, ne sfinksas?  g.gif

Todėl kad tik kilmės dokumentai įrodo gyvūno priklausomybę tam tikrai veislei mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Llaume @ 2015 09 22, 16:28)
Ne manęs klausia, bet atsakysiu, nes turiu du peterbaldus be dokumentų.
Pirmas dalykas: dokumentuoti man per brangūs. Nusipirkus netgi su dokumentais į parodas nevažinėsiu. Tam neturiu nei laiko, nei noro.
Antras: man niekad nerūpėjo prestižas, kad kitiems galėčiau pasigirti, kad mano katinas dokumentuotas.
Gyvena du žavūs katinai, kurie kai šalta - rengiami, kai serga gydomi, kai nori bendrauti - myluojami.

Kodėl auginu, anot Jūsų, sfinksus mišrūnus, o ne tiesiog eilinę katę? Man patinka katės, bet erzina jų plaukai. Tad radau tokį sprendimą. Katinukai pilnai patenkina mūsų poreikius, o mes stengiamės patenkinti jų.

Dokumentų kaina 15 eurų
Dokumentai neįpareigoja lankytis parodose
Jus turite pasą tik tam, kad galėtumėte pasigirti jog esate lietuvė?
Atsakyti
Galėjau parašyti, kad su dok, čia gi niekas nepatikrins smile.gif ax.gif 4u.gif
Aš labai už veisėjus ir veislinius gyvūnus, bet ne visi turi tam pinigų, patikėkite. Negalvoju aš, kad dok. reikia tam, kad galėtum pasakyti, kad turi gyvūną su dok. Norėčiau ir aš tik su dok. ir tik todėl, kad tai būtų gyvūnas su visomis gerosiomis atitinkamos veislės savybėmis. Ir ateityje planuoju tokių turėti. O dabar gavome dovanų neveislinį katiną, labai džiaugiamės juo. Vis dar negaliu atsidžiaugti, kad ne iš prieglaudos pasiėmėme, kaip iš pradžių galvojome daryti, o beplaukį pasiėmėme. Mes anksčiau plikiukų nebuvome gyvai matę, tai taip įdomu bigsmile.gif Man tai jis kažkoks net ne katinas, kaip atskira gyvūnų rūšis tongue.gif Labai įdomu jį stebėti. O turime mes "nedonosfinksą" smile.gif, bus ko gero kaip Iriskos gražuolis, bent jau spalva tokia mūsiškio.
Tiesa, katiniuką kastruosime, kaip ir prieš tai kitus turėtus katinus.
O čia norėjau patarimų, nes neturėjome lig šiol pliko katino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pavasarė*: 22 rugsėjo 2015 - 18:13
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 22, 18:37)
Norėjau dizainerio rankinuko, originaliam neužteko, tai panašų pigiau Gariūnuose gavau.
Aš kai neturiu pinigų, neperku visai. Daugintojų ir veislės darkytojų, nukergiančių savo neišmanymu kates į pūdymus, neremiu. Dokumentai ne mandrumams skirti. Jie rodo, kad vados buvo susilaukta laikantis visų katės kergimo procedūrų, pora nėra gimininga (išskyrus specialius atvejus) ir nenešioja paveldimų ligų ir yra puikūs savo veislės atstovai.

drinks_cheers.gif ir niekaip nesuprantu, kodel uz beveisli katina 200- 300 eu negaila, o uz kilminga moket brangu biggrin.gif ir kaip mantra kartoja,man doku nereikia,as i parodas nevedzuosiu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 22, 18:37)

Pagal šią formulę gyvena trys ketvirtadaliai Lietuvos:
Nori turėti namą, bet gyvena bute. Nori ilsėtis Kanaruose, bet atostogauja sode. Nori kailinių, bet įperka tik striukę iš skuduryno. Nori Ferrary, bet važinėja golfuku. Galima tęsti iki begalybės.

Mano katinukai puikūs, mieli, gero charakterio, nuostabūs, meilūs. O ką pakeistų, jeigu turėčiau dokumentus? Jie taptų labiau vertingi?

Papildyta:
QUOTE(Pergalinga taika @ 2015 09 22, 19:49)
drinks_cheers.gif ir niekaip nesuprantu, kodel uz beveisli katina 200- 300 eu negaila, o uz kilminga moket brangu  biggrin.gif ir kaip mantra kartoja,man doku nereikia,as i parodas nevedzuosiu.  doh.gif

Už bet kokį katiną 200 - 300 eu yra labai brangu (kalbu tik iš savo pozicijos). O šiaip už Jūsų įvardintą kainą galima įsigyti katinuką su dokumentais.
Mantrų niekas nekartoja. Vieną vienintelį kartą šioje temoje buvo užvesta kalba apie sfinksus be dokumentų. Mano pasireiškimą šioje temoje būtų galima įvardinti kaip užuominą, kvietimą diskutuoti, bet tikrai ne mantra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2015 09 22, 20:01)
Pagal šią formulę gyvena trys ketvirtadaliai Lietuvos:
Nori turėti namą, bet gyvena bute. Nori ilsėtis Kanaruose, bet atostogauja sode. Nori kailinių, bet įperka tik striukę iš skuduryno. Nori Ferrary, bet važinėja golfuku.

Kai golfe sėdi, neaiškini juk, kad Ferrari vairuoji. O su katinais taip ir darote. Kažkodėl ne paprastųjų temoje matome jus.
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2015 09 22, 20:01)

Už bet kokį katiną 200 - 300 eu yra labai brangu (kalbu tik iš savo pozicijos). O šiaip už Jūsų įvardintą kainą galima įsigyti katinuką su dokumentais.
Mantrų niekas nekartoja. Vieną vienintelį kartą šioje temoje buvo užvesta kalba apie sfinksus be dokumentų. Mano pasireiškimą šioje temoje būtų galima įvardinti kaip užuominą, kvietimą diskutuoti, bet tikrai ne mantra  mirksiukas.gif

Kalbu bendrai apie daugintojų šalininkus,ne vien apie jus. Visada yra galimybė įsigyti puikų veislės atstovą pigiau,bet žmogus neskiriantis daugintojo nuo veisėjo neieško tokių galimybių. Dėja.
Atsakyti
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 22, 20:09)
Kai golfe sėdi, neaiškini juk, kad Ferrari vairuoji. O su katinais taip ir darote. Kažkodėl ne paprastųjų temoje matome jus.

Juk nieko neįtikinėju, kad mano katinai grynaveisliai mirksiukas.gif .
Paprastųjų katinų temoje nerasiu atsakimų į man rūpimus klausimus, ten niekas neaugina plikų katinų 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2015 09 22, 19:18)
Juk nieko neįtikinėju, kad mano katinai grynaveisliai  mirksiukas.gif .
Paprastųjų katinų temoje nerasiu atsakimų į man rūpimus klausimus, ten niekas neaugina plikų katinų  4u.gif.

Sfinksai yra tik grynaveisliai. Visi kiti yra mišrūnai mirksiukas.gif . Jums tai ir buvo paaiškinta
Atsakyti
QUOTE(Pergalinga taika @ 2015 09 22, 19:49)
drinks_cheers.gif ir niekaip nesuprantu, kodel uz beveisli katina 200- 300 eu negaila, o uz kilminga moket brangu  biggrin.gif ir kaip mantra kartoja,man doku nereikia,as i parodas nevedzuosiu.  doh.gif

Na gerai, tada jau ir aš pasisakysiu smile.gif

Kainos susidaro:
1) iš brangiai nupirkto kačiuko (800eur min)
2) dalyvavimo, kaip min 3 parodose, kad paskui galėtum kergti veisimui.
3) dokumentuose EU, čipas ir t.t.

MAN to nereikėjo, aš tiesiog alergiška poplaukiui (pukams), man reikėjo sfinkso. Visą rizika dėl ligų, paveldimumo suvokiu.
Susiradau Dono sfinksiukus parduodančia mergina. Pamačiau katę, pamačiau katiną. Kodėl aš turiu permokėti nuo 150eur iki 600-800eur.

Jeigu jie daugintojai, tai jų sąžinės reikalas, kačiukai sveiki, mamą atrodė labai gerai, sąlygos laikymo geros. Tai gėriau, negu iš KIKOS numarintus, bet su dokumentais.

Puikiai žinau, bent jau šunų tarpe , kas ir kaip daroma pas daugintojus, dėl didelių pinigų ir veislinius šuniukus, manau pas kates tas pats.

Tai amžinas konfliktas tarp veisėjų ir pirkėjų. Niekad nerasime kas teisus, liekam kiekvienas su savo nuomone. 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2015 09 22, 20:26)
Sfinksai yra tik grynaveisliai. Visi kiti yra mišrūnai mirksiukas.gif . Jums tai ir buvo paaiškinta

Mišrūnas- tai yra skirtingų veislių palikuonis. Jeigu katė ir katinas vienos veislės ir yra su dokumentais - mano katės tėvų dokumentus mačiau, o dėl taisyklių nesilaikymo (parodose nedalyvavo, defektai, neregistravo kergimo ir t.t) kačiukai be dokumentų , tada tai neveislinis kačiukas, bet ne mišrūnas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriska: 22 rugsėjo 2015 - 20:02
QUOTE(Iriska @ 2015 09 22, 20:00)
Na gerai, tada jau ir aš pasisakysiu smile.gif

Kainos susidaro:

MAN to nereikėjo, aš tiesiog alergiška poplaukiui (pukams), man reikėjo sfinkso. Visą rizika dėl ligų, paveldimumo suvokiu.
Susiradau Dono sfinksiukus parduodančia mergina. Pamačiau katę, pamačiau katiną. Kodėl aš turiu permokėti nuo 150eur iki 600-800eur.
kačiukai be dokumentų , tada tai neveislinis kačiukas, bet ne mišrūnas.

Pagailėjau pinigų, radau ką radau, pamačiau ką parodė o ne kaip yra iš tiesų, įtikėjau ir nupirkau. kačiukas be dokumentų vadinamas beveisliu ir sfinksu vien dėl to vadintis negali
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2015 09 22, 21:00)

Kainos susidaro:

Jeigu jie daugintojai, tai jų sąžinės reikalas, kačiukai sveiki, mamą atrodė labai gerai, sąlygos laikymo geros. Tai gėriau, negu iš KIKOS numarintus, bet su dokumentais.

Papildyta:
Mišrūnas- tai yra skirtingų veislių palikuonis. Jeigu katė ir katinas vienos veislės ir yra su dokumentais - mano katės tėvų dokumentus mačiau, o dėl taisyklių nesilaikymo (parodose nedalyvavo, defektai, neregistravo kergimo ir t.t) kačiukai be dokumentų , tada tai neveislinis kačiukas, bet ne mišrūnas.

Jūsų žiniai, KIKA stumdo daugintojų produktą. Tie šunys neturi kilmės dokumentų.
Visa kita - galit remti daugintojus. Man neskauda. Skauda dėl veislės iškraipymų.
Norimos veislės katė su dokumentais gali kainuoti ir 200 - 300 eurų. Veislynai turi sterilizuotų/kastruotų kačių, baigusių veisimo programą. Kuo tokios netinka? Aš pirmiausiai tokį variantą rinkčiausi.
Man mišrūnas = neveislinis. Nematau skirtumo. Jei katę pavadint viešai viena iš sąvokų, visi supras tą patį. Paprastas lietuviškojo sodžiaus.
Už kačiuką nepermokat. Tiesiog tas skirtumas nuperka žymiai didesnę tikimybę, kad katė bus sveika, ir TIKRAI atitiks veislę.
Kitas klausimas, iš kur jūs žinot, kad ten ne kraujomaiša? Nusipirko du ir naudoja katės gimdą kaip pragyvenimo šaltinį. Investicijų nulis.
Ir dar keista, kad suprantat daugintojų juodą darbą, bet vistiek kreipiatės pas juos. Šitoj vietoj mane krečia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emma Goldman: 22 rugsėjo 2015 - 20:34