QUOTE(Hacone @ 2015 03 11, 22:03)
Sveiki. Gal kas galėtų pasakyti man, neišmanėlei, kada gimus kačiukui galima sužinoti jo kainą. Veisėja sako, kol kas nežino. Trijų mėnesiu kačiukus paskiepys, tada veš į parodą įvertinti teisėjui, o jau tada apsispręs dėl kainos. O man norėtųsi susirasti patinkanti kačiuką jau dabar ir jį rezervuoti. Bet kaip rezervuoti nežinant kainos? Tada gautųsi tikrų tikriausias "katės pirkimas maiše" - rezervuoju, vadinasi, įsipareigoju pirkti, bet nežinai, už kokią kainą. Ar ką neteisingai suprantu?
Nesu veisėja ir patarti negaliu, bet niekada su tokiu variantu nėra tekę susidurti. Pati ieškojau ir sfinksiuko, ir Cornish Rexiukų veisėjų klausinėjausi (kačiukai buvo LABAI skirtingo amžiaus), bet niekada negirdėjau atsakymo, kad nežino, kokia kaina. Pavyzdžiui, kitą savaitę parsivežam Cornish rexiukę, bet veisėja kainą žinojo jau kai kačiukai buvo 1 mėnesio amžiaus (tada su ja susisiekiau). Man tai kažkaip keista, aš Jūsų atveju nerezervuočiau. Nes jeigu vėliau teisėjui įvertinus, paaiškės, kad kačiukas show klasės, tai arba mokėsite didelius pinigus, arba su kačiuku atsisveikinti teks (nelabai tikiu, kad veisėja parduotų show klasės kačiuką už pet klasės kainą). Nebent, žinoma, Jūs dairotės show klasės kačiuko, tada nenusvilsite bent jau pinigine prasme.
O neklausėte, kodėl veisėja anksčiau nesikonsultuoja su kačių kokybės klases išmanačiu žmogumi? Kiek teko girdėti, dauguma veisėjų (bent jau Suomijoje) tokiais dalykais konsultuojasi tikrai ne tada, kai kačiukas yra 3 ar daugiau mėnesių amžiaus. Nors, manau, čia nuo kiekvieno veisėjo asmeniškai priklauso.
Tarp kitko, jeigu rezervuojate kačiuką, susiklosčius nepatogiai situacijai Jūs NEPRIVALOTE jo pirkti. Tiesa, prarasite tam tikrą sumą pinigų (nes už rezervaciją sumokėti pinigėliai nėra grąžinami).