Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

QUOTE(Hacone @ 2015 03 11, 22:03)
Sveiki. Gal kas galėtų pasakyti man, neišmanėlei, kada gimus kačiukui galima sužinoti jo kainą. Veisėja sako, kol kas nežino. Trijų mėnesiu kačiukus paskiepys, tada veš į parodą įvertinti teisėjui, o jau tada apsispręs dėl kainos. O man norėtųsi susirasti patinkanti kačiuką jau dabar ir jį rezervuoti. Bet kaip rezervuoti nežinant kainos? Tada gautųsi tikrų tikriausias "katės pirkimas maiše" - rezervuoju, vadinasi, įsipareigoju pirkti, bet nežinai, už kokią kainą. Ar ką neteisingai suprantu?

Nesu veisėja ir patarti negaliu, bet niekada su tokiu variantu nėra tekę susidurti. Pati ieškojau ir sfinksiuko, ir Cornish Rexiukų veisėjų klausinėjausi (kačiukai buvo LABAI skirtingo amžiaus), bet niekada negirdėjau atsakymo, kad nežino, kokia kaina. Pavyzdžiui, kitą savaitę parsivežam Cornish rexiukę, bet veisėja kainą žinojo jau kai kačiukai buvo 1 mėnesio amžiaus (tada su ja susisiekiau). Man tai kažkaip keista, aš Jūsų atveju nerezervuočiau. Nes jeigu vėliau teisėjui įvertinus, paaiškės, kad kačiukas show klasės, tai arba mokėsite didelius pinigus, arba su kačiuku atsisveikinti teks (nelabai tikiu, kad veisėja parduotų show klasės kačiuką už pet klasės kainą). Nebent, žinoma, Jūs dairotės show klasės kačiuko, tada nenusvilsite bent jau pinigine prasme. 4u.gif

O neklausėte, kodėl veisėja anksčiau nesikonsultuoja su kačių kokybės klases išmanačiu žmogumi? Kiek teko girdėti, dauguma veisėjų (bent jau Suomijoje) tokiais dalykais konsultuojasi tikrai ne tada, kai kačiukas yra 3 ar daugiau mėnesių amžiaus. Nors, manau, čia nuo kiekvieno veisėjo asmeniškai priklauso. smile.gif

Tarp kitko, jeigu rezervuojate kačiuką, susiklosčius nepatogiai situacijai Jūs NEPRIVALOTE jo pirkti. Tiesa, prarasite tam tikrą sumą pinigų (nes už rezervaciją sumokėti pinigėliai nėra grąžinami).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta L.: 11 kovo 2015 - 23:02
Pavasaris atėjo, gamta bunda, o šita forumo temelė tokia jau apmirusi rolleyes.gif ar Jūsų plikšiai jau mėgaujasi vis dažnėjančiais saulės spinduliais? Mes tai jau džiaugiamės veiksmu verandoje mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Aciu, Asta L. Ne, neklausiau veisejos, kodel nesidomi kaciuku kainomis jau dabar. Dabar ji jau pasiule apziureti kaciukus per Skype ir aptarti kaina.
Cia pas jus pasiskaitinejus emiau atsakingiau ziureti i tokio augintinio isigijima. Visada turejau tik sunis. O dabar labai noriu kates, nes, galvojau, kad kates maziau problematiskos - nereikia ju vedzioti ryta vakareli, treniruoti, dresuoti (isskyrus buitiniam lygmeny) ir pan. Lengviau palikti isvaziuojant savaitgaliui (velgi del to, kad nereikia vedzioti). Be to jos meilios, guli ant keliu, prasosi ant ranku. O pas jus cia tiek apie viduriavima ir maisto netoleravima prirasyta, kad kazkaip realiau emiau katino turejimo niuansus suvokti.

QUOTE(Asta L. @ 2015 03 11, 21:55)
Nesu veisėja ir patarti negaliu, bet niekada su tokiu variantu nėra tekę susidurti. Pati ieškojau ir sfinksiuko, ir Cornish Rexiukų veisėjų klausinėjausi (kačiukai buvo LABAI skirtingo amžiaus), bet niekada negirdėjau atsakymo, kad nežino, kokia kaina. Pavyzdžiui, kitą savaitę parsivežam Cornish rexiukę, bet veisėja kainą žinojo jau kai kačiukai buvo 1 mėnesio amžiaus (tada su ja susisiekiau). Man tai kažkaip keista, aš Jūsų atveju nerezervuočiau. Nes jeigu vėliau teisėjui įvertinus, paaiškės, kad kačiukas show klasės, tai arba mokėsite didelius pinigus, arba su kačiuku atsisveikinti teks (nelabai tikiu, kad veisėja parduotų show klasės kačiuką už pet klasės kainą). Nebent, žinoma, Jūs dairotės show klasės kačiuko, tada nenusvilsite bent jau pinigine prasme. 4u.gif

O neklausėte, kodėl veisėja anksčiau nesikonsultuoja su kačių kokybės klases išmanačiu žmogumi? Kiek teko girdėti, dauguma veisėjų (bent jau Suomijoje) tokiais dalykais konsultuojasi tikrai ne tada, kai kačiukas yra 3 ar daugiau mėnesių amžiaus. Nors, manau, čia nuo kiekvieno veisėjo asmeniškai priklauso.  smile.gif

Tarp kitko, jeigu rezervuojate kačiuką, susiklosčius nepatogiai situacijai Jūs NEPRIVALOTE jo pirkti. Tiesa, prarasite tam tikrą sumą pinigų (nes už rezervaciją sumokėti pinigėliai nėra grąžinami).

Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2015 03 15, 22:03)
O pas jus cia tiek apie viduriavima ir maisto netoleravima prirasyta, kad kazkaip realiau emiau katino turejimo niuansus suvokti.

Na, maniškės turėjo to viduriavimo tik kol tinkamą maistą atitaikiau, tai čia gan normalu, kad įsigijus katuką jis gali paviduriuoti, nes ir stresas dėl naujos vietos, naujų šeimininkų ir pan., + pradedate maitinti palaipsniui nauju maistu, kuris neaišku, ar tiks. Pavyzdžiui, mums teko pakeisti gal 4 skirtingus kačių maisto gamintojus, bet kai atradau, kas puikiai tinka, jau daugiau nei metus (mano katės 2 metų amžiaus) neturėjau VISIŠKAI jokių problemų su jų kakučiais thumbup.gif puikiai valgo, jokių vėminų, viduriavimų ir pan. Kažkaip ta vaikystė mums buvo sunkesnė, o kai užaugo, atrodo, kad išaugo ir visas problemas. Vėlgi, katės organizmas su laiku keičiasi, tai vėliau galbūt tas maistas ir nebetiks, bet čia irgi normalus reiškinys. O kiek kačiukas viduriuoja priklauso nuo to, ar jis atkeliauja sveikas ir stiprus, kaip greitai atitaikote tinkamą maistą ir pan. Tad labai svarbu rinktis patikimą veisėją. O kačiukai su visokiais virusais ir neišgydomomis ligomis tai sakyčiau yra labiau išimtys taisyklei ax.gif Pati pažįstu gan nemažai žmonių, kurie turi sfinksus, tai pas juos jokių problemų nėra. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki.Gal kas zinote kaina.Kiek gali kainuoti sfinx kanados katyte show klases.
Dekoju
Atsakyti
Labas.
Pas mus prasidejo bedos sad.gif Katinas siandien ryte atsikele ir negali nueiti i tulika pasisioti ... Pasedi minute, islipa dar kokiai minutei ir vel ten sedi. Bet nieko ... Vaziuosim vakare pas veterinara. Gal kas buvo susidure su panasiom situacijos, padekite patarimais sad.gif
Atsakyti
Manyčiau tai akmenligės sindromas (kai kur dar vadinamas apatinių šlapimo takų sindromu) – tai susirgimas, kuomet kačių šlapimo pūslėje ir šlapimtakiuose pradeda formuotis į smėlį panašūs dariniai, kurie palaipsniui didėja, ant jų dedasi vis nauji sluoksniai ir susidaro akmenys – urolitai, kurie gali užkimšti šlapimo takus ir pridaryti gana daug bėdų. 4u.gif
Atsakyti
Gal ir painioju,bet man regis kaime mociutes katinas nuo to mire,nors ir bandziau gelbet,kelis kart veziau i vet.,leidau antibiotikus,bet taip staigiai pradejo kust,tuomet i kita vet.Vilniuje nuveziau,padare kraujo tyrima ir uzmigde,nes gydyt jau buvo per velu.zinoma ten buvo paprastas kiemo katinas,kastruotas,valge viska,nieks jam spec.kastruotiems maisto nedave,del to vet sake,kad taip nutiko,taip pat sysiojo blogai ir net su krauju... tad nelaukit,veskit kuo skubiau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Asta L. @ 2015 03 13, 19:12)
Pavasaris atėjo, gamta bunda, o šita forumo temelė tokia jau apmirusi  rolleyes.gif ar Jūsų plikšiai jau mėgaujasi vis dažnėjančiais saulės spinduliais? Mes tai jau džiaugiamės veiksmu verandoje  mirksiukas.gif

Koks grozis wub.gif as tai dar Tekilos neisleidziu,kazkaip atrodo saltoka,ji tokia pas mus silumos megeja,bet i lauka tai nori,reik ziuret iseinant is namu,nes net ziema syki buvo netiketai issprukus,bet taip pati sniego ir salcio issigando,kad zaibo greitumu namo parleke biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

jungiuosi i jusu bureli smile.gif vis pasvajodavau apie sfinksa, o vakar vyra parnese 4 men dovanele biggrin.gif buvau lengvam soke, 5metis vaikis apsipatenkines, turim 1.5 men mazyle, tai vakar pasijutau kaip daugiavaike mama...viens niurzga, kitas kniaukia...
...taip netiketai uzklupo mane su dovanele. kad ir pasiruose nubuvom, lekiau tekina priemoniu visu pirkt..
Katukas bevardis kolkas biggrin.gif ir itariu, kad yra dono sfinksas, kailiukas tamsus, kaip veltinis (butu mano valia, buciau emus sviesu) bigsmile.gif
Kokio tipo kraikas sfinksam geriausias? Eisiu ieskot info, kaip pripratint prie bendro wc ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2015 03 22, 08:50)

Sveiki prisijunge. Parodykit savo dziaugsma ax.gif
Atsakyti
is skelbimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciku_caku: 22 kovo 2015 - 12:29
QUOTE(ciku_caku @ 2015 03 22, 08:50)
Sveikutes,

ir itariu, kad yra dono sfinksas, kailiukas tamsus, kaip veltinis (butu mano valia, buciau emus sviesu)  bigsmile.gif

Deja tikrai ne Dono schmoll.gif kiek isrodo foto misrunas .
Atsakyti