Bet skaitydama susidariau ispudi, kad viduriavimas dazna shitu kaciu probblema. Mes ir niekaip neatitaikom maisto. Tik duodam sausa ir ish karto viduriuoja. Tinka tik raw, o raw maitinti ir apsunkinimas, o ir mano vyrui, nelabai priimtina, kaip vegetarui. Tai jau kazkaip nevilis ima ta maista pirkinet, be to, kad nelabai ir zinau, kas netinka jam sausame maiste. O ir pakuote sunku isigyti maza, tai nusiperki maisha ir tenka atiduot/ishmest
QUOTE(sineriuke @ 2015 02 04, 13:13)
Na nuo sestad.valgo vien virbac ir neviduriuoja,tustinasi karta per diena jau normaliai,negausiai,ne taip dvokia kaip nuo acana ar orijen,tikiuosi ir toliau tiks o su tais maistais,tai visai nenusimanau,pasirodo,kad labai riebus o as kaip geriau,visus tuos isgirtus,brangius bandau na ziuresim,jei po kurio laiko prades nuo virbac viduriuot,bandysim josera
nu ir valio. Toliau juo maitinkit ir stebėkit kas ir kaip. Gal ir tiks . Su tais maistais ne jūs pirma ,ne jūs paskutinė. Aš dvidešimt su virš metų jau ir vis dar mokinuosi. Paprasta tiesa kas tinka vienam ,netiks kitam Visą gyvenimą su gyvūnais. Pirmas katinas atsirado pas mane prieš 8 metus. Gegužės 9 dieną bus tas jubiliejus Tai čia buvo po 11 metų 2 antro parodinio šuns ir krūvos paieškų sausiuko. Ir ką supratau kad visiškas dundukas su tuo sausu Kaip taisyklė savo katinui norėjau pačio geriausio ir pradėjau nuo Virbac. Kaip ir su šunim praėjau kryžiaus kelius. Bent man pasitvirtino taisyklė, jei brangus ir super premijum nereiškia kad jis geriausias mano katinui. Turėjom labai daug bėdų su šunim dėl sauso Blyn kaip pamenu, net bloga. Išstudijuota ko gero visų sausų kokie tik buvo ant LT sudėtys, sulyginta visi procentai, priedai ir t.t. Va su kašarais kai po pirmo atsirado dar du buvo tas pats Prisitaikėm bėdos baigėsi.
QUOTE(GinCherry @ 2015 02 05, 10:04)
Bet skaitydama susidariau ispudi, kad viduriavimas dazna shitu kaciu probblema. Mes ir niekaip neatitaikom maisto. Tik duodam sausa ir ish karto viduriuoja. Tinka tik raw, o raw maitinti ir apsunkinimas, o ir mano vyrui, nelabai priimtina, kaip vegetarui. Tai jau kazkaip nevilis ima ta maista pirkinet, be to, kad nelabai ir zinau, kas netinka jam sausame maiste. O ir pakuote sunku isigyti maza, tai nusiperki maisha ir tenka atiduot/ishmest
na nusipirkus 1 kg jūs nenuspręsit ar katinui jis tinka. Reikia pamaitinti bent mėn. Šita problema ne vien plikų kačių, patikėkit. Pas mane be plikų dar kornis. Turiu krųvą draugų kuri turi kitų vesilių. Čia visų problema kol atitaikai tą maistą. Šiaip jūsų vyras turėtų suprasti kad katinas yra mėsaėdis padaras. Prieš perkant reikėjo ir tą variantą apkalbėti. Yra gyvūnų kuriems tikrai sausas netinka.Man taip buvo su mano šunim Po trijų metų ieškojimo visą likusį gyvenimą mano šuo ėdė mėsą. O jūs prieš pirkdama sausiuką išsistudijuokit sudėtį. Sakykim jei dabartinis maistas su vištiena ir kukurūzais+ jame yra priedai valerijono šaknys, spanaguolių ekstraktas ir t.t. ir jis jums netinka imat kitą maistą ir žiūrit kad tas maistas būtų ne vištienos pagrindu o sakykim žuvis , antiena, ar dar kas nors su ryžiais ir kokia sudėtis. Jums reikia maisto kad būtų kuo mažiau sutapimų su maistu kuriuo maitinate. Kaip taisyklė dažniausiai netinka koks vienas priedas ,koks jūs nežinot. Tai va geriausia bandyti maistą su kita sudėtim.
QUOTE(sineriuke @ 2015 01 30, 21:08)
tustinosi 3 kart dienoj,ausys ir akys ziauriai purvinosi. Perejom prie RAW(didziausia klaida)
kodėl klaida?
mūsiškė valgo Specifiką, kol kas viskas gerai, susinprmalizavo tuštinimosi kartai... atrodo viskas normaliai, tik va kaip Jūs sakote, tai ausys dažnai valomos labai erzina, kodėl taip greit prisineša nesuprantu? negi maistas netink, bet su virškinimais kol kas viskas ok...
ai aš gi atėjau parašiau ir pamiršau
Zikai, sveikinam savo dviejų plikų šiknų mamą su gimtadieniu. Mylim, bučiuojam ir pats didžiausias ačiū už plikašiknius, pačiuos nuostabiausius augintinius. Būk sveika, laiminga ir nepamiršk mūsų aplankyti.
Zikai, sveikinam savo dviejų plikų šiknų mamą su gimtadieniu. Mylim, bučiuojam ir pats didžiausias ačiū už plikašiknius, pačiuos nuostabiausius augintinius. Būk sveika, laiminga ir nepamiršk mūsų aplankyti.
Jonavieti, dekui uz patarimus, bandysim. Shiaip kai katinas atkeliavo, jis tushtinosi normaliai, pas veiseja valge royal canin mamos ir kaciuko maista. Mes davem royal canin tik kaciukams ir ish karto viduriuot pradejo...sakot bent menesi pamaitint reikia? Ash galvojau jei daro skystai po normos tai ish karto zenklas, kad netinka
O del katinu ir mesos tai taip, viskad teisinga, tik vienas "bet" katinas ne pats susimedzioja
O del katinu ir mesos tai taip, viskad teisinga, tik vienas "bet" katinas ne pats susimedzioja
QUOTE(GinCherry @ 2015 02 05, 15:51)
Jonavieti, dekui uz patarimus, bandysim. Shiaip kai katinas atkeliavo, jis tushtinosi normaliai, pas veiseja valge royal canin mamos ir kaciuko maista. Mes davem royal canin tik kaciukams ir ish karto viduriuot pradejo...sakot bent menesi pamaitint reikia? Ash galvojau jei daro skystai po normos tai ish karto zenklas, kad netinka
gali būti paprasčiausias stresas pas naujus šeimininkus užtai ir susividuriavo. Čia normali būsena , nauji namai,nauji kvapai. Nebūtinai netinka jei jis tokį maistuką valgė ir buvo gerai, tai variantų gali būti daug. Gal ką užvalgė, gal kokią gėlę pagraužė, gal sustresavo. Nereikia pult iš kart keist maisto, jei viduriuoja kelias dienas ir vaistukai nepadeda tada jau reikia susimastyti. Jei jūs maistuką keisit po kiekvieno trystelėjimo susierzins skrandis, nuo kaitaliojimo gali prasidėti uždegimas ir pritruks sauso. apsisitokit ties vienu, seną maistą maišykit su naujo ,bent kelias dienas. Toks aštrus perėjimas ne visiems tinka. Ir pabandykit suduoti mezim po pusę tabletės per dieną. To pačio linex . Turėtų susitvarkyti.Va sutvarkyti suerzintus vidurius užima laiko. Reikia kantrybės. Ar senai ji viduriuoja kiek laiko ir kiek maistų jūs pakeitėt.
Musu katinas viduriuot pradejo tada kai pradejot duot royal canin katinukams, paskuiui tik pamaciau, kad veisejos idetas maistas buvo mamu ir kaciuku. Tada perejom prie raw ir pradejo tushtintis normaliai. Nusprendem grizti prie sauso maisto, nusipirkom almo nature su vishtiena ryziais, nes galvojom, kad royal canin netinka, viena karta tik davem ir ish karto konsistencija minkshta tai ir nezinau ar duot toliau ta maista ar tiesiog maitint raw, savo nepatogumui nes kai minkshtai daro tai po visus namus ishneshioha, o kai vaikai mazi tai dar paskui katina su sevetelem lakstyt nesinori yra ir taip kam sauskelnes keist
Męs ir turėjom problemų su maistu.
Viduriuodavo oijoj.
Tik Almo Nature su kalakutiena ir tiko
Viduriuodavo oijoj.
Tik Almo Nature su kalakutiena ir tiko
QUOTE(xiuke @ 2015 02 05, 13:19)
kodėl klaida?
mūsiškė valgo Specifiką, kol kas viskas gerai, susinprmalizavo tuštinimosi kartai... atrodo viskas normaliai, tik va kaip Jūs sakote, tai ausys dažnai valomos labai erzina, kodėl taip greit prisineša nesuprantu? negi maistas netink, bet su virškinimais kol kas viskas ok...
Manau,kad labai skrandi islepinom,sugadinom...net nezinau kaip cia pavadinus,na valge sausa ir buvo gerai,perejom prie raw,skrandis pripranta visai kitaip virskint,del to paskui vel prie sauso pereit sunku,neitiksi,reikia kad vel skrandis priprastu del ausu purvinumo kolkas nesukciau galvos,jei katyte jauna,musu iki metu vaiksciojo murzina,akys,ausys juodos,nosis juoda,paglostai net ranka purvina ir kuo daugiau maudziau tuo greiciau purvina tapdavo,paskiau paklausiau kitu patarimo-nemaudziau,tik ausis,akis pavalydavau ir ka,ismoko pati praustis,dar manau daug ka reiskia amzius,dabar nemaudyta daugiau nei pusmetis,gal net metai laiko ir svarute,baltute
QUOTE(sineriuke @ 2015 02 05, 23:44)
Manau,kad labai skrandi islepinom,sugadinom...net nezinau kaip cia pavadinus,na valge sausa ir buvo gerai,perejom prie raw,skrandis pripranta visai kitaip virskint,del to paskui vel prie sauso pereit sunku,neitiksi,reikia kad vel skrandis priprastu del ausu purvinumo kolkas nesukciau galvos,jei katyte jauna,musu iki metu vaiksciojo murzina,akys,ausys juodos,nosis juoda,paglostai net ranka purvina ir kuo daugiau maudziau tuo greiciau purvina tapdavo,paskiau paklausiau kitu patarimo-nemaudziau,tik ausis,akis pavalydavau ir ka,ismoko pati praustis,dar manau daug ka reiskia amzius,dabar nemaudyta daugiau nei pusmetis,gal net metai laiko ir svarute,baltute
dėkui už info...jauna-7mėn tik...maudau retai, bet ausis valau dažnai, prausiasi pati, švari katytė, kartais papilvė, pažastys paruduoja (???) kt. dieną vėl gerai būna...
QUOTE(GinCherry @ 2015 02 05, 17:43)
Musu katinas viduriuot pradejo tada kai pradejot duot royal canin katinukams, paskuiui tik pamaciau, kad veisejos idetas maistas buvo mamu ir kaciuku. Tada perejom prie raw ir pradejo tushtintis normaliai. Nusprendem grizti prie sauso maisto, nusipirkom almo nature su vishtiena ryziais, nes galvojom, kad royal canin netinka, viena karta tik davem ir ish karto konsistencija minkshta tai ir nezinau ar duot toliau ta maista ar tiesiog maitint raw, savo nepatogumui nes kai minkshtai daro tai po visus namus ishneshioha, o kai vaikai mazi tai dar paskui katina su sevetelem lakstyt nesinori yra ir taip kam sauskelnes keist
jei teisingai supratau jūs kalbėjot apie starterį RC. Tai maistas kačiukų atjunkinimui nuo mamos. O nusipirkot pupiuką. Nu va matot klaida. Ėdė starterį , staigiai perėjot prie pupio, paskui prie RAW ir vėl naujas maistukas visiškai kitoks. Viduriukai jautrūs. Aš dabar daryčiau taip perku gydomą jautriam skrandukui ir maitnu juo kelias dienas plius pasitarkit su vetu dėl vaistukų , aš bandyčiau mezim ir fermaktiv. Dar yra Dagistl jei neklystu, tai tiesiog želatina jie irgi veterinariniai.Jei jūsų katinukas taip viduriuoja ne kelios dienos o jau senokai , aš paprašyčiau kad pagal svorį suleistų Formzim. Tai antibiotikas ,aušku tai nėra super gerai, bet jei viduriavimas senai be vaistukų nepraeis. Gydomas maistukas tik iš vetarinarijos, gydomos linijos kitur nenusipirksit. Yr trijų rūšių RC, HIILS ir Specific.Valgot tą maistelį gerą savaitę ,kai matysit kd viduriukai susitvarkė pardedat maišyti almo. Po truputėlį, ir kokią gerą savaitėlę kad vėl viduriai nesusierzintų.Ir va atip poros savaičių bėgėje pereisite prie maistuko paparsto. Aš čia parašiau apie tai kaip reikia gydyti trydą Jei jūsiškis daro tik minkštai ne pusiau vandeniu. Vaistų leist tikrai nereikia. Tvarkyti vidurus gerosiom bakterijom ir Mezim+ gydomas maistas kad nurimtų žarnynas. Dar variantas gali būti toks sausas + žalia mėsytė. Mano jaunėlis taip valgo, nuo gimimo.Bet suprantu jums tai nelabai
Ir nesinervuokit suprantu kad čia pirmas katinas, su metais ateis patirtis. Atsirinksit kas gerai.
QUOTE(sineriuke @ 2015 02 05, 21:44)
Aš saviškius iš vis gal į metus pora kart maudau .. Nei sugadinot nei išlepinot . Mano katinai ėda kaip nori mažas per savaitę sukapoja kokį kilą žalios jautienos + sausas, kornis ėda 8 metai sausas + koncervai o briedis sausas + koncervai+ mėsa kaip jam šauna galvon. Ir sveiki.Neduočiau mėsos gyvą mane suvalgytų. Aišku būna va tokių lepučių, bet gal jai trūksta mėsytės , gal tame vis bėda.Aišku čia daugiau pusė prisiskaitę kaip reikia maitint mane akmenim užmėtys kad taip mano katinai valgo, pašutino suso po 5 min ėda mėsą, bet jiem taip tinka, sveiki, laimingi ir pasiutę.Ir mūsų šeimos vetukė šitą žino, nieko prieš neturi nes mato kokie jie pas mane.
QUOTE(xiuke @ 2015 02 06, 00:28)
dėkui už info...jauna-7mėn tik...maudau retai, bet ausis valau dažnai, prausiasi pati, švari katytė, kartais papilvė, pažastys paruduoja (???) kt. dieną vėl gerai būna...
ausytės gali purvintis ne tik nuo sauso netikimo. Jūs nedarėt ausyčių tyrimo, gal ten erkučių yra.Kaip tos ausytės teršias. Dažniausiai jei erkutės tai ausyse kaip kavos tirščių pripilta. Jei nedarėt dėl šventos ramybės psitikrinkit. Gal maists čia nei prie ko.
ausytės gali purvintis ne tik nuo sauso netikimo. Jūs nedarėt ausyčių tyrimo, gal ten erkučių yra.Kaip tos ausytės teršias. Dažniausiai jei erkutės tai ausyse kaip kavos tirščių pripilta. Jei nedarėt dėl šventos ramybės psitikrinkit. Gal maists čia nei prie ko.
[/quote]
Pas mus taip buvo, palasinom Kanaural ir praejo... svarios, nebereik valyti...