Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

QUOTE(Magnuna @ 2014 06 30, 13:08)
Sveikos kaimynės  4u.gif 

QUOTE(βamβinσ @ 2014 06 30, 13:58)
O dabar galit pasižiūrėti Čia!

Ačiū abiems 4u.gif
Atsakyti
As duodu: 80 % mesa,10 % kaulai,10% subproduktai. Mesa: jautiena,vistiena,kalakutiena lygiom dalim. Kulai-vistienos kakliukai(sukapoju). sub.-kepenis,sirdutes,sirdis,plauciai( ka randu-ta dedu,stengiuosi kuo ivairesniu orgnu primaisyt).
Viska pjaustau,nemalu,malta nelb gerai.
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 06 30, 20:15)
As duodu: 80 % mesa,10 % kaulai,10% subproduktai. Mesa: jautiena,vistiena,kalakutiena lygiom dalim. Kulai-vistienos kakliukai(sukapoju). sub.-kepenis,sirdutes,sirdis,plauciai( ka randu-ta dedu,stengiuosi kuo ivairesniu orgnu primaisyt).
Viska pjaustau,nemalu,malta nelb gerai.

Visiškai taip maitinu ir aš... Jau kokie 1,5 metų.
Iš subproduktų - kepenų duodu rečiausiai, beveik neduodu, duodavau tik pradžioje.
Kaklų nedaužau (tingiu). malu su elektrine mėsmale. Daužyti geriau, bet aš tingiu daužyti, o katės - kramtyti.
Jautiena visada malta, gabalų maniškiai nevalgo.
Višta visada pjaustyta, kalakutas - kokio nuperku...

Nemanau, kad yra problema tas mėsos pašvinkimas... Pirma - katės tokios tikrai neės, jos protingesnės už žmogų ir šunį. Antra - reikia išmokti paduoti tokią normą - kad katinai per kelis užbėgimus - per valandą-dvi viską suėstu... Aišku tam reikia laiko... Bet norma atranda visi... Mano katinai retai pribėga ir iš karto viską suėda. Dažniausiai - valandą ar dvi tą bliūdą damušinėja: atvaro, abu paėda... Tada pavaikšto, išsilaižo, ir ..... ooo, yra mėsos... Vel paėda... ir taip per valandą kita - vis pribėgdami damuša... Tada ramu iki vakaro... O jau vakare - pavėluok idėti - tai tokios pretenzijos, ypač bernas: prieina - taip giliai i akis pažiūri, sumiauksi... tada prie bliudo nubėga, atsisuka, vel pažiūri - vel sumiauksi... nu žodziu - taip aiškiai, kad nesuprasti negali smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū jums už patarimus! Dar bandysime mėsytę valgyti. Dabar verdančiu vandeniu nuplikau, kol dar viduriuoja. Maniske farso nevalgo, tai aš pjaustau mėsytę..
Dar klausimas, Horo psl. parašyta: "Atkreipkite dėmesį kad širdis, skilvis ir liežuvis yra raumenys, todėl maitinime neatstoja organų (subproduktų). " Tai čia prie mėsos skirti? Prie tų 80%?

Papildyta:
QUOTE(Sierovasss @ 2014 07 01, 18:30)
O jau vakare - pavėluok idėti - tai tokios pretenzijos, ypač bernas: prieina - taip giliai i akis pažiūri, sumiauksi... tada prie bliudo nubėga, atsisuka, vel pažiūri - vel sumiauksi... nu žodziu - smile.gif

lotuliukas.gif jau isivaizduoju ta vaizda biggrin.gif Maniskis taip kas ryta, dar iki vonios nespeju nueiti, o jau akim isplestom ziuri tieisiai i akis ir veda prie bliudo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kramune @ 2014 07 02, 08:53)
"Atkreipkite dėmesį kad širdis, skilvis ir liežuvis yra raumenys, todėl maitinime neatstoja organų (subproduktų). " Tai čia prie mėsos skirti? Prie tų 80%?

Na čia taip... Pirma - tos proporcijos grubios... Tai tik idėja, o ar bus raumens 80 ar 70 - nieko nenutiks. Kai gamtoje pauksčiukus, peliukus gaudo - ten juk irgi proporcijų niekas neištaiko.

Skrandis... Nežinau ar ten yra kokių gerų medžiagų.. Manau tik raumuo... Skonio gal irgi nekokio, bet tvirtas, neriebus raumuo - ir kaina gera... Skaitykite raumenu smile.gif

Širdis. Taip pat raumuo, taip pat neriebus... Bet joje jau yra spec medžiagų, kurios labai naudingos.

Plaučiai - tai čia nežinau.. Kramtoškė... Nieko ten nėra... Nutukėliams maitinti gal gerai smile.gif

Kepenys yra geras subproduktas, tik su juo reikia atsargiai... Nes padauginus pradės "kilimus dažyti" smile.gif

Žodžiu - aš širdis, skrandžius skaitau ale tipo subroduktas, nors tai - tik iš dalies.. O ten kokių inkstų ar dar ko - tai nei karto nesu davęs... Va tokia istorija smile.gif
Atsakyti
Cia kiekvienam savo,tie procentai apytiksliai,maniske pvz. kai darau grieztai procentais,tai kietokai kakojo,tad dabar stengiuosi daugiau kepenu det,jos is skaitosi geriausi sub.,dar duodu prie sub. sirdi(galviju,visciuko,anciuko), nors ji ir yra raumuo smile.gif na ir visi kiti organai,karta pirkau plaucius,o tai keikiaus pjaustydama doh.gif visiskai nesipjausto-kramtoske,o naudos mazai,tad daugiau nepirksiu schmoll.gif
Atsakyti
Plaučius daug kas naudoja vietoj skanėstų . Pavytina orkaitėje ir duoda
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 07 02, 22:51)
Plaučius daug kas naudoja vietoj skanėstų . Pavytina orkaitėje ir duoda

Opa pirma k girdziu smile.gif kaip vyksta procesas, receptuka gal zinot? Mano pliksiui plauciai nerupi, bet va sunei tai butu metu atradimas biggrin.gif
Atsakyti
Na, jau daug aiškiau man 4u.gif Suabejojau del mesos, nes jei 80 proc, vien tik jautiena ir krutinele, tai brangokai gaunasi.. blush2.gif Vyras medziotojas, turim stirnienos, sernienos, bet nei vienas kacius i juos net neziuri doh.gif
Kaip tik vakar parveze, imeciau plauciu gabaliuka, tai kaip ir sakot, neiko gero schmoll.gif Pas mus problema, kad mazasis eda tik pjaustyta mesyte, jei idedu farsa, buna needes visa diena, bet jo neliecia.. Tai kaip reiks tuos kakliukus suduot, nezinau cool.gif
Bet kokiu atveju, su raw po truputi pradedu susigyvent ax.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kramune @ 2014 07 03, 11:06)
Na, jau daug aiškiau man  4u.gif Suabejojau del mesos, nes jei 80 proc, vien tik jautiena ir krutinele, tai brangokai gaunasi..  blush2.gif Vyras medziotojas, turim stirnienos, sernienos, bet nei vienas kacius i juos net neziuri  doh.gif
Kaip tik vakar parveze, imeciau plauciu gabaliuka, tai kaip ir sakot, neiko gero  schmoll.gif  Pas mus problema, kad mazasis eda tik pjaustyta mesyte, jei idedu farsa, buna needes visa diena, bet jo neliecia.. Tai kaip reiks tuos kakliukus suduot, nezinau  cool.gif
Bet kokiu atveju, su raw po truputi pradedu susigyvent  ax.gif

Vyras medziotojas,o jus verkiat biggrin.gif zinoma brangokai gaunas,nes mesos ir turi gautis apie 80 %,bet jei turit zverienos,tai pratinkit,gal pripras,tik neduokit atskirai,sumaisykit viska,pirma imaisykit kelis zverienos gabaliukus,paskiau didinkit,vien plaucius vargu ar mano estu,taip padavus,bet kai viskas visumoj... kaulu,taip pat labai reikia,jei bijot jok nekramtys,tai galit per mesmale,ar smulkiai sukapot su virtuviniu kirvuku,ar su plaktuku virtuviniu geri padauzyt ir supjaustyt dar,kad mazi gabaliukai butu ir neduokit atskirai,maisykit mesa sub.ir kaulus i viena visuma,tuomet i porcijas,i maiselius ir i saldikli. Tris dienas palaikot ir is vakaro istraukiat,ryte duodat dali,kitka i saldytuva,kita dali kai ateina laikas vel duodat,nezinau kiek kartu kaciuka reikia maitint,gal 3 bent. bet is saldytuvo gali salta neest,as tai numetu,o kate pradeda valgyt ne is karto,o kai susyla siek tiek,jei bijot del prasvinkimo,tai pries paduodant pasildykit,bet ne mikrobangei,nes mesa apkeps,o indeli i karsta vandeni ir palaikykit mirksiukas.gif
P.S. pirma reikia duoti per diena apie 10% kaciuko svorio,paskiau zinoma kaciukui augant procentai mazeja(jus duodat ta pacia norma),kol lieka tik apie 4-5% kates svorio. Zinoma reikia stebeti kaciuko svori ir mesa sverti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pergalinga taika @ 2014 07 02, 23:10)
Opa pirma k girdziu  smile.gif kaip vyksta procesas, receptuka gal zinot? Mano pliksiui plauciai nerupi, bet va sunei tai butu metu atradimas  biggrin.gif

Buvo šunų RAW temoje. Pamėginsiu paieškoti . Pati nesu tai dariusi
Atsakyti
Rodnega,apie detoksikacija,kiek ji trunka? 4u.gif
Atsakyti