QUOTE(Llaume @ 2015 01 10, 20:15)
Gal galetumet placiau papasakoti apie sia liga arba ideti nuoroda apie ja. Mes irgi naujokai siu katyciu auginimo srityje. Siuo metu katyte negaluoja, pakyre antibiotiku, bet bukle nelabai keiciasi.
Na plačiau ir aš ne kažką žinau, kiek internete ieškojau informacijos, tai visokių nuomonių yra. Kaip man sake vet. šia liga užsikrečiama tiesiogiai kontaktuojant su kitu katinu, turinčiu koronavirusą. Deja, mūsų katytė jokio kontakto su jokiu katinu neturėjo. Tiksliau nei katė, nei mes patys. Todėl kyla įtarimas, jog tai galėjo katytė atsinešti iš lizdo.
nusilpus imunitetui ar patyrus stresą šis virusas mutuoja ir katė suserga FIP (kačių infekcinis peritonitas/ pilvaplėvės uždegimas)
Mums katytė pradėjo stipriai viduriuoti, nors ir prieš tai skystokai tuštinosi, be to, buvo kraujuku. Vežiau ir tada pas vet, bet nusprendem, kad dėl maistelio, nes veislyne ji buvo maitinta Josera, o mes negavę nupirkom Royal ir maisem, tuomet vėl grįžom prie Josera, tačiau kraujuko vis pasirodydavo... kol galų galiausiai prasidėjo rimtas viduriavimas, nieko nebeėdė ir nelakė, tapo vangi ir vis miegojo. Kaip jau minėjau, po trijų dienų antibiotikų, būklė dar pablogėjo, todėl buvo nuspręsta padaryti testą ir ištirti dėl FIP... Deja, testas buvo teigiamas, todėl šiuo metu esu panikoje, nes liga nepagydoma ir nuo jos nevakcinuojama... Katytė šiuo metu jaučiasi geriau, ėmė ėsti, lakti, išmatos susiformavo ir be kraujuko, temperatūra nukrito, šiek tiek žvalesnė, bet žaidimai nedomina ir nori kuo daugiau šilumos.... Mes vis dar gydomės, kiekviena diena statom lašinę, leidžiami antibiotikai, kepenų veiklą gerinantys vaistai bei imunine sistemą stiprinantys...
Mano vienintelė viltis, kad testas klydo, bet tai maža tikimybė... ir dar tikiuosi, kad kas nors parašys, jog jų katuka taip pat sirgo FIP ir sėkmingai pasveiko, tačiau kol kas žiuginančių istorijų nerandu...
Tikiuosi, jog jūsų katukas greitai pasveiks.