O kaip daromas kraujo tyrimas mazyliams? Is kurios kuno vietos ima kraujuka? Rankos? Kaip jie tas venas randa?
Jei paberimu yra ir ant nugarytes,kazin ar darys lopo tyrimus
Pasimetus,nezinau nuo ko pradeti..
QUOTE(Zibute33 @ 2014 10 21, 15:29)
O kaip daromas kraujo tyrimas mazyliams? Is kurios kuno vietos ima kraujuka? Rankos? Kaip jie tas venas randa?
Iš galvos kiek žinau
Nemanau. Turi bút nepaberta
O savo pienu maitinat ar su primaitinimu?
Ima is venos-rankytes. Mano maziui 2men eme is rankytes, is galvytes gal tik kudikiams ima.
Jei sesute turi patirties, tikrai randa :-)
Jei pas jusu vaika IgE yra normoj, tai kraujo neapsimoka daryti, nes nieko neparody. Kraujas, kaip ir durio testai, rodo tik greito tipo reakcija. Leto-tik lopai.
Nugaryte turi buti svari ir turit neartoti vaistu nuo alergijos,kad padarytu tyrimus
yra mano vaikuciams yra eme kraujo is venos, kai buvo visai kudikiai, tai eme is galvytes, o kai dukrytei nesimate venu ~6men, tai irgi is galvytes paeme, nes ten geriau jos matesi.
O del mokesciu uz darzeli, tai kiekvienoje savivaldybeje turetu buti kazkas panasaus, pagooglinkite, gal rasite.
http://www.vilnius.l...;DocId=30212509
Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 50 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu:
....
10.6. vaikas serga onkologine liga, diabetu, epilepsija ir sunkios formos alergija.
Berods Panevezyje yra 100% nuolaida maistui.
tai mano supratimu, turi buti sunkios formos atopinis dermatitas, o prie sunkios formos ir negalia galima tvarkytis. Taciau ir nesitvarkant negalios, nuolaida priklauso atnesus israsu kopijas darzeliui, kad yra sunki forma.
O del mokesciu uz darzeli, tai kiekvienoje savivaldybeje turetu buti kazkas panasaus, pagooglinkite, gal rasite.
http://www.vilnius.l...;DocId=30212509
Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 50 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu:
....
10.6. vaikas serga onkologine liga, diabetu, epilepsija ir sunkios formos alergija.
Berods Panevezyje yra 100% nuolaida maistui.
tai mano supratimu, turi buti sunkios formos atopinis dermatitas, o prie sunkios formos ir negalia galima tvarkytis. Taciau ir nesitvarkant negalios, nuolaida priklauso atnesus israsu kopijas darzeliui, kad yra sunki forma.
QUOTE(Zibute33 @ 2014 10 21, 16:29)
Pradėkit nuo nuėjimo pas alergologą konsultacijai Jis išaiškins, ką jo manymu reikėtų daryti, o tada jau jūs spręsit, ar jums viskas priimtina, ar ne.
Bent jau mums tai viską sudėliojo į vietas, iki konsultacijos pusę metų taip va apgraibom blūdijau, "atrinkinėjau" produktus, buvau visai susipainiojus. Dabar galvoju, ko aš taip ilgai laukiau, kamavau vaiką ir save su nesibaigiančiais eksperimentais su maistu. Lopai parodė alergiją avižoms, kiaušiniui (tuo pačiu ir paukštienai). Nebeduodu, ir va, beveik sveikutė.
Prie to paties turiu klausimą. Merginos, ar vis dar galima Kaune prie klinikų nusipirkti lopų testui reikalingų pleistriukų? Kažkada, atsimenu, buvo kalbėta apie tai. Kurioje vietoje ta vaistinė? Prašyčiau, kad nupirktų...
QUOTE(oliv @ 2014 10 21, 23:24)
Pradėkit nuo nuėjimo pas alergologą konsultacijai Jis išaiškins, ką jo manymu reikėtų daryti, o tada jau jūs spręsit, ar jums viskas priimtina, ar ne.
Bent jau mums tai viską sudėliojo į vietas, iki konsultacijos pusę metų taip va apgraibom blūdijau, "atrinkinėjau" produktus, buvau visai susipainiojus. Dabar galvoju, ko aš taip ilgai laukiau, kamavau vaiką ir save su nesibaigiančiais eksperimentais su maistu. Lopai parodė alergiją avižoms, kiaušiniui (tuo pačiu ir paukštienai). Nebeduodu, ir va, beveik sveikutė.
Prie to paties turiu klausimą. Merginos, ar vis dar galima Kaune prie klinikų nusipirkti lopų testui reikalingų pleistriukų? Kažkada, atsimenu, buvo kalbėta apie tai. Kurioje vietoje ta vaistinė? Prašyčiau, kad nupirktų...
Dziugu girdeti, kad isemus produktus apsitvarke. Jei gerai pamenu kai buvote antakalnyje, tai scorad gavote virs 40. O kaip su darzeliu jums? Einate i paprasta ar i alergisku grupe?
O man jau fantazija baigesi, nezinau ka vaikui sugalvoti pagaminti is tu paciu produktu kazko naujo.
O kaip kepate kokiu nors blynus is ryziu miltu? Be kiausinio, pieno? Bandziau su ryziu pienu, bet ne kas gaunasi, dedan ryziu miltus ir ryziubpiena. Bandziau itarkuoti obuolio truputi, kita karta vos banano, bet ne koks skonis:(
Pasidalinkite receptasi ka galima pagaminti is bulviu, morkos, kiaulienos, ryziu ir pan.
QUOTE(oliv @ 2014 10 21, 23:24)
Tame pastate kur centrinė poliklinika, apačioje ta vaistinė yra
QUOTE(taskiukas @ 2014 10 22, 10:03)
Dziugu girdeti, kad isemus produktus apsitvarke. Jei gerai pamenu kai buvote antakalnyje, tai scorad gavote virs 40. O kaip su darzeliu jums? Einate i paprasta ar i alergisku grupe?
O man jau fantazija baigesi, nezinau ka vaikui sugalvoti pagaminti is tu paciu produktu kazko naujo.
O kaip kepate kokiu nors blynus is ryziu miltu? Be kiausinio, pieno? Bandziau su ryziu pienu, bet ne kas gaunasi, dedan ryziu miltus ir ryziubpiena. Bandziau itarkuoti obuolio truputi, kita karta vos banano, bet ne koks skonis:(
Pasidalinkite receptasi ka galima pagaminti is bulviu, morkos, kiaulienos, ryziu ir pan.
Taip, scorad buvo 49...
Mes dar namie abi karaliaujam, jai du metukai tik balandžio mėn. sueis. Ir tai ko gero dar metus auklę samdysim. Ir dėl maisto, ir šiaip... Per tą laiką gal duokdie ir visai išaugsim AD?
Oj kaip užjaučiu dėl tokio riboto maisto raciono...
Mus kol kas gelbėja kiaušinių pakaitalas. Pagaliau vaikas gauna blynų VIsa laimė, kad tinka viskas iš jo sudėtinių dalių. Jums įtariu gali ir netikti... Įeina bulvių krakmolas, tapijokos miltai, kalcio karbonatas, citrinos rūgštis ir augalinės dervos: metilceliuliozė.
QUOTE(oliv @ 2014 10 22, 14:53)
Mus kol kas gelbėja kiaušinių pakaitalas. Pagaliau vaikas gauna blynų VIsa laimė, kad tinka viskas iš jo sudėtinių dalių. Jums įtariu gali ir netikti... Įeina bulvių krakmolas, tapijokos miltai, kalcio karbonatas, citrinos rūgštis ir augalinės dervos: metilceliuliozė.
dabar galvoju, gal tas kiaušinio pakaitalas vaikui sukėlė bėrimą aplink burną
Reikia stebėti dabar
QUOTE(taskiukas @ 2014 10 22, 08:03)
As kepu ir blynus ir pyragus is ryziu miltu Blynai paprastai: sublenderiuoju banana (jis kaip pakaitalas kiausiniui gali buti, banana galima keisti obuoliu tyre), dedu ryziu miltu, ryziu aliejaus slakeli, druskos, ir avizu arba ryziu piena (kartais pakeiciu vandeniu jei neturiu ir kitais atvejais). Toliau galimi priedai tarkuoti obuoliai arba cukinijos. Nusipirkus turiu bananu (dziovinti sutrinti) milteliu, juos naudoju kaip saldikli. Kazkada bandziau klevu sirupa, agavu sirupa, bet nesu tikra kad tinka, tai nenaudoju. Praejusia savaite nupirkau aviu pieno jogurto, tai ji nugesinu soda ir liuks blynai gaunasi. Is blynu bulvininius kepu su svogunu, kartais ir cukinija.
Pyraga kepu panasiu principu: blenderiuoju banana (kartais), dedu obuoliu tyre, i kuria nugesinu sodos siek tiek, ryziu miltai, vanduo (arba obuoliu sultys, ryziu pienas ar pan), aliejus. Kartais del saldumo idedu nedaug rudo cukraus arba naudoju tuos pacius banano miltelius.
Na ne pats skaniausias produktas, bet maniskis labai megsta
QUOTE(LiBo @ 2014 10 21, 15:20)
visai svari nugaryte turi buti ar tik kazkoks plotas? Galvoju kiek tos nugarytes svarios turi but
Savo pieneliu ir jau pradedu primaitint pradet
QUOTE(fufute @ 2014 10 21, 15:54)
Ima is venos-rankytes. Mano maziui 2men eme is rankytes, is galvytes gal tik kudikiams ima.
Jei pas jusu vaika IgE yra normoj, tai kraujo neapsimoka daryti, nes nieko neparody. Kraujas, kaip ir durio testai, rodo tik greito tipo reakcija. Leto-tik lopai.
Nugaryte turi buti svari ir turit neartoti vaistu nuo alergijos,kad padarytu tyrimus
O kaip maziukui ta procedura? Manau tikrai neverta turbut daryt to kraujo tyrimo
QUOTE(oliv @ 2014 10 21, 22:24)
Buvau jau pas alergologa ir liepe daryti tyrimus,tai va ir domiuosi nuo ko pradet ir kokie buna,nes pats alergologas nelabai ka daug apie juos tepaaiskino,sako atvaziuosit ir viska patys pamatysit
O tai tyrimams reik patiems pleistriukus pirktis?
Mamytes,kaip manot kur geriau darytis tuos Lopo tyrimus: Antakalnyje ar Santariskese?
Mamos, kokio amžiaus jūsų vaikučiai, kurie gauna ryžių pieną? Pas mus UK griežtai draudžiama duoti ryžių pieną jaunesniems kaip 5 metų vaikams. Tiesa, priežasties nežinau, bet mano gydytoja man akcentavo, kad neduočiau ryžių pieno....
Pagooglinau, pasirodo dėl sudėtyje esančio arseniko nerekomenduojama duoti mažiukams...
Pagooglinau, pasirodo dėl sudėtyje esančio arseniko nerekomenduojama duoti mažiukams...