as naudoju taukmedi, pirkta aromanatural parduotuvej,jis nerafinuotas,issuku ji su migdolu aliejumi ir naudoju pakaitomis su pasigamintu kremu is to paties taukmedzio ir migdolu al.kremas yra drekinimui odos ,nes i jo sudeti ieina dist.vanduo,o tas issuktas yra maitinimui odos ir reciau naudojamas,nes jei naudoti tik taukmedi ir kitus aliejus be vandens bazes,su laiku issauses oda.paradoksalu,bet aliejus jei tik ji viena naudoji ant odos pradeda sausinti,ta suzinojau is ekologisciu siame forume,kurios gaminasi kremukus pacios.
nezinau ar tie kremai labai padeda,bet nekenkia manau,be to nera jokiu parabenu,kremukas galioja tik iki puses metu.zodziu naturalu.seses giminaite savo mergyte prausdavo semenu nuovire,sake labai labai padejo.pas mano berniuka tik skruostai isberti,tai gal reik isbandyt kompresus linu semenu.gal kuri darete,parasykite tiksliai kaip juos daryt
Papildyta:
siandien buvau pas seimos gydytoja,dave siuntima pas odos gydytoja.pasnekejom apie tuos tyrimus jusu minetoj klinikoj privacioj.gydytoja nepatare ju darytis,nes dar labai mazas vaikas ir tyrimai nebus tikslus,alergijas nustato tiksliausiai nuo kokiu 3 metu.todel pradziai eisim pas odos gydytoja,kad visgi pasakytu kas tai,ar seborejinis dermatitas,ar atopinis,zodziu,kad patvirtintu arba paneigtu Grusausko diagnoze.
QUOTE(liepa27 @ 2014 06 24, 00:16)
as naudoju taukmedi, pirkta aromanatural parduotuvej,jis nerafinuotas,issuku ji su migdolu aliejumi ir naudoju pakaitomis su pasigamintu kremu is to paties taukmedzio ir migdolu al.kremas yra drekinimui odos ,nes i jo sudeti ieina dist.vanduo,o tas issuktas yra maitinimui odos ir reciau naudojamas,nes jei naudoti tik taukmedi ir kitus aliejus be vandens bazes,su laiku issauses oda.paradoksalu,bet aliejus jei tik ji viena naudoji ant odos pradeda sausinti,ta suzinojau is ekologisciu siame forume,kurios gaminasi kremukus pacios.
nezinau ar tie kremai labai padeda,bet nekenkia manau,be to nera jokiu parabenu,kremukas galioja tik iki puses metu.zodziu naturalu.seses giminaite savo mergyte prausdavo semenu nuovire,sake labai labai padejo.pas mano berniuka tik skruostai isberti,tai gal reik isbandyt kompresus linu semenu.gal kuri darete,parasykite tiksliai kaip juos daryt
Papildyta:
siandien buvau pas seimos gydytoja,dave siuntima pas odos gydytoja.pasnekejom apie tuos tyrimus jusu minetoj klinikoj privacioj.gydytoja nepatare ju darytis,nes dar labai mazas vaikas ir tyrimai nebus tikslus,alergijas nustato tiksliausiai nuo kokiu 3 metu.todel pradziai eisim pas odos gydytoja,kad visgi pasakytu kas tai,ar seborejinis dermatitas,ar atopinis,zodziu,kad patvirtintu arba paneigtu Grusausko diagnoze.
Papildyta:
kai dukryte buvo kokiu 3-5 menesiu seimos gydytoja siunte irgi pas dermatologa (buvome Vilniuje, Kauno g. ten priima be siuntimu). Tai ne kokie ispudziai buvo. Bent jau paeme pasele (nes kakliukas visas slapiavo),kuriame nieko nerado (nors nezinau ko ir ieskojo, nes atsakyma tureja gal po 10min). Ten gydytoja buvo tokios nuomones, kad atopinis dermatitnas nieko bendro neturi su alergija Tai tik paklausiau jos pasaku ir isejau is kabineto nieko doro nesuzinojusi.
QUOTE(troliuke @ 2014 06 23, 20:07)
o sakykite su 3 menesiu kudikiu verta pas ja vaziuoti?
ar Jus buvote su didesniu vaikuciu?
ar Jus buvote su didesniu vaikuciu?
Mes buvome su metukų mažyliu.
Tai jūs pasiskambinkite ar parašykite tai gydytojai ir viską išsiaiškinsite tiesiogiai.
QUOTE(liepa27 @ 2014 06 23, 23:16)
Nepykit, bet nesutinku su jumis.
Mums trys gydytojai, visi pažįstami sakė tą patį "per mažas vaikas tyrimams". Klinikose mūsų atsisakė, nes nenorėjom gert hormonų, o tyrimų (lopo mėginių) daryti tokiam vaikui "netikslinga". Į minėtąją kliniką nuėjom su labai sunkiu AD, neįgalumu (po klinikų "gydymo"). Minėtoj klinikoj padarė visus tyrimus, kurie "netikslingi", sustatė dietą ir dabar mes gyvenam pilnavertį gyvenimą. Mums 2,5 metukų, o valgom netgi šokoladą (kartais). Taip kad vadovaukitės savo galvą. Jei būčiau klausius visų patarimų, turbūt mano vaikas dar dabar gyventų ant ryžių ir kukurūzų.
Čia mano nuomonė, bet aš kaip mama žinau, ką sakau - išbandykite VISKĄ, ką galite ir neapsistokite ties kažkieno nuomonę. Man kažkaip keista, kad kažkas kažką pasakė ir jūs jau viskas - juodai klausotės. Jūs mama - ir tik mama geriausiai žino, kas jos vaikui geriausia...
QUOTE(werika @ 2014 06 25, 08:35)
Mes buvome su metukų mažyliu.
Tai jūs pasiskambinkite ar parašykite tai gydytojai ir viską išsiaiškinsite tiesiogiai.
Mums trys gydytojai, visi pažįstami sakė tą patį "per mažas vaikas tyrimams". Klinikose mūsų atsisakė, nes nenorėjom gert hormonų, o tyrimų (lopo mėginių) daryti tokiam vaikui "netikslinga". Į minėtąją kliniką nuėjom su labai sunkiu AD, neįgalumu (po klinikų "gydymo"). Minėtoj klinikoj padarė visus tyrimus, kurie "netikslingi", sustatė dietą ir dabar mes gyvenam pilnavertį gyvenimą. Mums 2,5 metukų, o valgom netgi šokoladą (kartais). Taip kad vadovaukitės savo galvą. Jei būčiau klausius visų patarimų, turbūt mano vaikas dar dabar gyventų ant ryžių ir kukurūzų.
Čia mano nuomonė, bet aš kaip mama žinau, ką sakau - išbandykite VISKĄ, ką galite ir neapsistokite ties kažkieno nuomonę. Man kažkaip keista, kad kažkas kažką pasakė ir jūs jau viskas - juodai klausotės. Jūs mama - ir tik mama geriausiai žino, kas jos vaikui geriausia...
Jei galima isiterpsiu. Ne visiems taip pasiseka su mineta klinika ir gydytoja. Bent mums lopo meginiais buvo patikrinti tik grudai, darzoves siule valgyti visas(iskaitant pomidora). Isbraukus viska, kam rasta reakcija vistiek bere ( o mes ir nevalge visko kas mums pagal ja buvo leistina, sunaus lig siol siauras meniu, as pati kartais ir ankstiniu, ir ivairesniu darzoviu paragauju). Tuomet gydytoja pasake, kad mums cia turbut ne nuo maisto atopinis dermatitas, valgyti viska. Mes siulem tirti toliau, daugiau, bet ji tame prasmes nemate, o jei is tiesu labai bloges-atvaziuoti. Ir dingo musu pasitikejimas visu megiama gydytoja. Gal kai viska issprendzia lengvai ir greitai su ja viskas gerai, bet kai reikia daugiau pastangu- nuleidzia rankas. Pozityviau apie ja mastant,dar pagalvoju, kad GALBUT ji nenorejo mums viska per lopus tirti, kad nesestumeme ant keliu produktu dietos, nes GALBUT ji ne visiskai tam pritaria. Na, bet cia tik musu patirtis. Visiems kitiems ji gera.
Papildyta:
Mamytes, jei gerai suprantu, i Alergologini gulates ne tik su paumejimais, bet ir noredamos issitirti? Puse metu netyrem kraujo, norisi daugiau lopo tyrimu pasidaryti, o ir 30 proc. kunelio daugiau maziau paberta, noretusi atsigulti tyrimams. Plius keista sloga pasireiske. Todel reiktu issitirti ir aplinkai. Ju puslapyje parasyta, kad hospitalizuoja su paumejimais. Is tiesu tik su paumejimais?
QUOTE(Karamelisa @ 2014 06 25, 09:42)
Jei galima isiterpsiu. Ne visiems taip pasiseka su mineta klinika ir gydytoja.
Bet jūs bent jau pabandėt... Jei pusei pacientų ji padeda, manau verta nueiti ir pabandyti... Aš ėjau ir konsultavausi su visais, kas tik kokį kontaktą duodavo... Čia tik mano nuomonė.... Aš tik sakau, kad kažkas pasakė, jog netikslinga daryti tyrimus ir vsio - čia jau šventa teisybė, ir klausoma juodai... Na man tiesiog toks požiūris nesuprantamas ir tiek
Mums klinikose liepė gerti Prednizoloną. Jei kas domėjosi, žino, kad šis hormonas LABAi stiprus ir metukų vaikui jo duoti ... Užtai ėjom kitur... Jei būčiau klausius TOS vienos nuomonės, mano vaikas būtų farširuojamas pastoviai hormonais ir tiek...
QUOTE(werika @ 2014 06 25, 11:19)
Bet jūs bent jau pabandėt... Jei pusei pacientų ji padeda, manau verta nueiti ir pabandyti... Aš ėjau ir konsultavausi su visais, kas tik kokį kontaktą duodavo... Čia tik mano nuomonė.... Aš tik sakau, kad kažkas pasakė, jog netikslinga daryti tyrimus ir vsio - čia jau šventa teisybė, ir klausoma juodai... Na man tiesiog toks požiūris nesuprantamas ir tiek
Mums klinikose liepė gerti Prednizoloną. Jei kas domėjosi, žino, kad šis hormonas LABAi stiprus ir metukų vaikui jo duoti ... Užtai ėjom kitur... Jei būčiau klausius TOS vienos nuomonės, mano vaikas būtų farširuojamas pastoviai hormonais ir tiek...
siai pozicijai as jums visiskai nepriestarauju, tik pasidalinau patirtimi
QUOTE(werika @ 2014 06 25, 08:35)
Labai labai pritariu!
Nemažai čia mamyčių perėjusių tikrą košmarą, tikriausiai kažką panašaus, o gal lengviau/sunkiau ką jūs išgyvenate. Todėl nenustokite ieškoti! Mūsų, mamų, darbas yra rasti tai, kas padėtų vaikučiams ir tikrai neužtenka jei vienas ar keli gydytojai pasako, kad tyrimai nedaromi, reikia laukti, kol išaugs ir t.t.
Mūsų istorija panaši taip pat po ligoninės gydymo buvo tik blogiau, alergenų kraujo tyrimus darėmės patys (dūrio ar lopo tyrimų nebuvo kur daryti, nes visas kūnelis buvo išbertas, šlapiavo). Jau 5 mėn. amžiaus kraujas parodė didžiuosius alergenus, taip pamažu atsirinkom ko negalim valgyti. Mano pasirinkimas buvo bet kokiu atveju maitinti MP, nors gydytojai darė didžiulį spaudimą nutraukti. Iki šiol džiaugiuosi, kad maitinu ir į netinkamo maisto atsisakymą žiūriu kaip į galimybę man pačiai sveikai maitintis (mūsų maistas ilgą laiką buvo kelios virtos ar troškintos daržovės ir kalakutiena). Nors pati labai mėgau pieno produktus, bet jau 1 m. ir 4 mėn. jų nevalgau, duoną, batoną pradėjau valgyti tik prieš mėnesį ir nieko, gyvenu. Tikrai nenusilpom tiek dukrytės, tiek mano kraujas puikūs!
Mes sprendimą radom kiek kitokį jau ne kartą čia minėjau homeopatiją. Bet manau nesvarbu, ar kokia nors klinika, ar kokia nors gydytoja, ar koks nors netradicinis būdas (per pusantrų metų prisiklausiau visokių istorijų) svarbu, kad padeda! Mūsų atveju po 3 mėn. gydymo homeopatija liko kartais atsirandantys bėrimai linkiuose, aš jau valgau viską išskyrus pieno produktus, dukrytė jau bando kai kurias kruopas. Taigi gydomės toliau, nes tikim, kad tai, ką išgyvenom, liks tik nuotraukose (prisiminti nenorim ).
Nebūtinai visiems padės tas pats gydymas, kiekvienas turi atrasti savo sprendimą. Todėl svarbiausia nepasiduoti ir ieškoti
Sveikatos visiems!
QUOTE(werika @ 2014 06 25, 11:19)
tikrai nesu ta,kuri klausosi sventai vienos nuomones,jau sakiau buvau pas Grusauska,nustate seborejini dermatita.israse silpno hormoninio tepalo,kai nieztes.jo nepirkau.del diagnozes suabejojau,kai vaika vel isbere,nors atrode,kad jau praejo bedos.labai tiketina,kad nuo maisto,kuri suvalgiau.nepirkau ir visu giriamo bazalio,nes pritariu vienai mamytei,pastudijavusiai jo sudeti,kad tai tikrai nenaturalus,nekokia sudetim tepalas.tad gaminu kremuka pati.
del tos klinikos mane sulaike ne gydytoja seimos,o sveikas protas.bukim biedni,bet teisingi,kur privati klinika,tai ji suinteresuota padaryt tyrimu,tikslingu ir ne,juk uzsudirbt tai reikia...
o del tu tyrimu ankstyvu,tai gydytoja seimos pasake del to,kad kiek rasius siuntimu maziukams,grizdavo pasake,kad dar ankstoka ka nustatyti.as neklausiau pas ka jos pacientes eidavo.veikiausiai pas kmuk alergologus.
Zinoma,jei matysiu,kad situacija negereja,neneigiu,kad gali tekt ir i sia klinika apsilankyt,bet...pirmiausiai nueisiu pas kelis odos gydytojus neprivacius,pasilausti ju nuomones,kas tai SD AR AD,o gal dar kazkas.
QUOTE(Fokusė @ 2014 06 25, 12:02)
Labai labai pritariu!
Nemažai čia mamyčių perėjusių tikrą košmarą, tikriausiai kažką panašaus, o gal lengviau/sunkiau ką jūs išgyvenate. Todėl nenustokite ieškoti! Mūsų, mamų, darbas
Nemažai čia mamyčių perėjusių tikrą košmarą, tikriausiai kažką panašaus, o gal lengviau/sunkiau ką jūs išgyvenate. Todėl nenustokite ieškoti! Mūsų, mamų, darbas
Fokuse is tiesu padejo ir mums rasti kelia, is jos ypac, o ir is kitu mamyciau semiausi stiprybes.
Del paiesku - mes taip pat kreipemes i nemazai gydytoju, tik po paskutiniojo nusivylimo jau kreipemes i kitoki gydytoja - homeopata. Sios ligos gydymas homeopatiniais gali buti ilgas procesas, nes reikia atitaikyti vaistukus, o ir pats rezultatas gali ne is karto pasirodyti.
Su berimais nauda kol kas tokia - kad atitaikius vaista - nebuvo kritiniu situaciju. Tfu tfu tfu nebeslapiuoja kaklas. Bet tikim, laukiam, kad isginsim AD is savo namu
O stai Hemoglobina su homeopatiniais mes pasikelem greitai - per 2 savaites. Dar truksta iki normos, bet geriam toliau
Papildyta:
Pasikartosiu:
Mamytes, jei gerai suprantu, i Alergologini gulates ne tik su paumejimais, bet ir noredamos issitirti? Puse metu netyrem kraujo, norisi daugiau lopo tyrimu pasidaryti, o ir 30 proc. kunelio daugiau maziau paberta, noretusi atsigulti tyrimams. Plius keista sloga pasireiske. Todel reiktu issitirti ir aplinkai. Ju puslapyje parasyta, kad hospitalizuoja su paumejimais. Is tiesu tik su paumejimais?
smile.gif
sveikos
as dar noriu pasakyti, kad AD ir SD tarpusavyje susije. Mano mazajai prasidejo viskas nuo SD - 1menesio didelio ploto ant kaktytes. o veliau nusilupus SD, tesesi AD kitose vietose plito po truputi. siai dienai mes neturime slapiuojanciu vietu, tik apdraskytas bei labai nekokybiska miega. rugpjuti einame pas alergologe naujaja klaipedoje.
man rodos galima gultis tik norint pasidaryt tyrimus, nebutinas paumejimas.
as dar noriu pasakyti, kad AD ir SD tarpusavyje susije. Mano mazajai prasidejo viskas nuo SD - 1menesio didelio ploto ant kaktytes. o veliau nusilupus SD, tesesi AD kitose vietose plito po truputi. siai dienai mes neturime slapiuojanciu vietu, tik apdraskytas bei labai nekokybiska miega. rugpjuti einame pas alergologe naujaja klaipedoje.
man rodos galima gultis tik norint pasidaryt tyrimus, nebutinas paumejimas.
QUOTE(Meskute26 @ 2014 06 25, 12:58)
sveikos
Musu psnasus atvejis.prasidejo nuo luobo galvoje ejo ant kaktos ir tesiasi iki siol 4 men jau:( nesuprantu kodek odos gyd pirma tai vadino AD,o dabar sako egzema as galvojau kad cia vienas ir tas pats.gal yra mamyciu, kurios ejo pas odos gyd klaipedos vaiku poliklinikoje pas naujai priimta dermatologe?butu idomu isgirsti apie ja atsiliepimu
QUOTE(deivy @ 2014 06 25, 12:05)
Musu psnasus atvejis.prasidejo nuo luobo galvoje ejo ant kaktos ir tesiasi iki siol 4 men jau:( nesuprantu kodek odos gyd pirma tai vadino AD,o dabar sako egzema as galvojau kad cia vienas ir tas pats.gal yra mamyciu, kurios ejo pas odos gyd klaipedos vaiku poliklinikoje pas naujai priimta dermatologe?butu idomu isgirsti apie ja atsiliepimu
AD ir egzema yra vienas ir tas pats. siulyciau jums pas alergologa, is dermatologu mazai naudos