Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Milk @ 2014 09 09, 15:19)
Cukiniją esu davusi, tačiau tą dieną vaikas gavo ir kitų daržovių, kurios (kaip vėliau paaiškėjo) alergizuoja, tai dabar laukiu kol praeis pabėrimas ir vėl bandysiu duoti. Kopūstas tiko, žiedinis kopūstas - ne, briuselio kopūstai irgi ne. Įtariu, kad jie galėjo būti kažkuo purkšti ir todėl taip, nes pas ūkininks pirkti neradau. Moliūgas taip pat netinka. Bananas irgi išbrauktas iš valgiaraščio ilgam.

Mes gyvenam UK ir blogiausia yra tai, kad į AD gydytojai čia žiūri kaip į normalų dalyką, kurį vaikas tikriausiai išaugs. Prirašo steroidinių tepaliukų ir maždaug eik iš čia. Tuo labiau, kai pamato, kad mano sūnus turi tik kelis lopus pabertus, tai išvis moja ranka ir neįdomu jiems, kad laikomės griežtos dietos  schmoll.gif

Mamos, o ką jūs duodat vaikas kaip kalcio šaltinį, jeigu pieno produktams alergiški? Aš kolkas dar pati maitinu, tai kalcį gaus iš manęs, bet reikia ir apie save pagalvoti...

Papasakosiu, kaip aš buvau "nusigrybavus" su alergizuojančių produktų nustatymu... Buvau įsitikinus, kad alerginės reakcijos maistui pasireiškia jei ne iš karto, tai po kelių valandų po produkto suvalgymo. Taip ir išmetinėjau iš raciono vos ne viską iš eilės, nes vaikas vis kasosi ir kasosi. Nevalgėm pieno, kviečių, kiašinių, daugelio darzovių... O po tyrimų ligoninėje paaiškėjo, kad alergija yra avižoms bei kiaušinio tryniui (na, kiaušinio tai ir taip neduodavau). O kaip aš neatsekiau avižų? Ogi pasirodo mano mergaitei alerginės reakcijos yra LĖTO tipo. Tai yra: pvz. šiandien vakare vaikas ima kasytis. Aš buvau įpratus peržiūrėt tos dienos meniu ir "atrast" kas kaltas. O pasirodo, tas sudirginimas galėjo prasidėti dėl to, kad VAKAR ryte ji valgė avižinės košės. Ir po to dar dvi-tris ar dar daugiau dienų pabėrimas bus ryškesnis, labiau niežtintis vien dėl tos užužužvakarykštės avižinės košės, o ne šiandien suvalgytų niekuo nekaltų produktų, kuriuos aš sėkmingai apkaltindavau... Tai ačiūdie, kad būnant 1m. ir 2 mėn. pagaliau išsiaišinom, ir pradėjom valgyt įvairesnį maistą. Kol kas tfu tfu tfu odelė žymiai gražesnė. Na, dar yra keletas įtartinų produktų, kurių netyrė. Darė tik 8 lopo mėginius. Reiks prieš leidžiant į lopšelį dar kartą prašytis į ligoninę tyrimams.

Dėl pieno ir kalcio, tai aš duodu specialų pieno mišinį Aptamil Digestive Allergy Care.

Beje, bandykit po truputį skaityti šią temą, tikrai rasit labai daug gerų patarimų ir paguodžiančių istorijų 4u.gif Atima laiko, bet verta smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, sakykit kas dare lopo tyrimus, ar ilgai buvo paberimai tose testo vietose. Musu situacija tokia, kad mums 8 men., darem kraujo tyrima rode tik kiausinio baltymui 4 kl., tryniui 3 kl., zemes riesutams irgi 3 kl., visi kiti 0 kl, labai noreciau pasidaryti lopo testa, bet bijau, nes pas ji visas kunelis (isskyrus koju pakinklius) svarus, tik veiduka beria, buvo atsirades plemukas netoli krutines, tai kol uzsigydem, kad neberaudonuotu paumejimo metu doh.gif ir galvoju, o jei sugadinsiu visa nugaryte ir paskui nuolat bers per paumejimus. Pasidalinkit prasau savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Raganaitė* @ 2014 09 10, 12:56)
Sveikos mergaites, sakykit kas dare lopo tyrimus, ar ilgai buvo paberimai tose testo vietose. Musu situacija tokia, kad mums 8 men., darem kraujo tyrima rode tik kiausinio baltymui 4 kl., tryniui 3 kl., zemes riesutams irgi 3 kl., visi kiti 0 kl, labai noreciau pasidaryti lopo testa, bet bijau, nes pas ji visas kunelis (isskyrus koju pakinklius) svarus, tik veiduka beria, buvo atsirades plemukas netoli krutines, tai kol uzsigydem, kad neberaudonuotu paumejimo metu  doh.gif  ir galvoju, o jei sugadinsiu visa nugaryte ir paskui nuolat bers per paumejimus. Pasidalinkit prasau savo patirtimi  4u.gif

Nieko neliko lopo vietose smile.gif Buvo dvi dėmelės ryškesnės, su spuogiukais, bet per savaitę ar kiek išnyko be jokio specialaus gydymo, tik emolientais tepiau, kaip ir visą kūnelį.
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2014 09 10, 12:15)

Dėkui už pasidalinimą patirtimi, įdomu ar visoms taip pat gerai buvo? ax.gif
Atsakyti
Pasidalinkite patirtimi, kas kiek laiko reikėtų įvedinėti naują produktą, kai AD vien tik MP maitinamam kūdikiui? Laikantis hipoalergines dietos šiaip ne taip apgijo odelė nuo bėrimų, tad norisi įsivesti daugiau produktų. Ar pabandžius naują ir 48 val. bėgyje neatsiradus bėrimo pakanka nuspręst kad tai geras produktas ir jau galiu bandyt įvest kitą?
Atsakyti
QUOTE(*Raganaitė* @ 2014 09 11, 07:43)
Dėkui už pasidalinimą patirtimi, įdomu ar visoms taip pat gerai  buvo?  ax.gif

Nuo lopo berimai neisplisdavo. priklausomai nuo reakcijos paraudimas isnykdavo po keliu dienu ar net savaiciu

QUOTE(LiBo @ 2014 09 11, 09:26)
Pasidalinkite patirtimi, kas kiek laiko reikėtų įvedinėti naują produktą, kai AD vien tik MP maitinamam kūdikiui? Laikantis hipoalergines dietos šiaip ne taip apgijo odelė nuo bėrimų, tad norisi įsivesti daugiau produktų. Ar pabandžius naują ir 48 val. bėgyje neatsiradus bėrimo pakanka nuspręst kad tai geras produktas ir jau galiu bandyt įvest kitą?

As nauja produkta ivedineju ne dazniau kaip po savaites. Jei neaisku, kartais su vienu produktu "zaidziu" ir kelias savaies kol isitikinu: tinka ar ne.
Atsakyti
Gal kas turite ir galite ikelti alergizuojanciu produktu lentele ax.gif Kokiu produktu reiketu bent jau pradziai atsisakyti ir veliau stebeti ar tinka ar ne g.gif Sunki mums pradzia,kol dar susigaudysiu kas ir kaip doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, jungiamės ir mes į AD gretas verysad.gif Norėjau pasiteirauti,ar penkių mėnesių kūdikėliui galima vartoti Elidel tepalą? g.gif Aprašyme parašyta,kad jis tik nuo dvejų metų vaikučiams unsure.gif Žinoma,jis turbūt geriau nei hormonai,ar kam buvo jo skyrę su mažu vaikeliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 11, 12:25)
Gal kas turite ir galite ikelti alergizuojanciu produktu lentele ax.gif  Kokiu produktu reiketu bent jau pradziai atsisakyti ir veliau stebeti ar tinka ar ne g.gif  Sunki mums pradzia,kol dar susigaudysiu kas ir kaip doh.gif

Lentelės neturiu, bet aš jums siūlyčiau pradžioje visiškai atsisakyti pieno produktų. Tai reiškia, kad ne tik jų tiesiogiai, bet ir visko kur yra bent kiek pieno ar jo miltelių, o tai būtų ko gero visi kepiniai - bandelės, sausainiai, pyragai, tortai, taip pat šokoladai, saldainiai. Skaitykit sudėtį ant pakuočių, nes pieno gali būti ir dešrelėse.
Taip pat, skaitydama šitą forumą pastebėjau, kad daug vaikučių netoleruoja pomidorų, morkų, moliūgų, paprikų.
Taip pat yra nemaža grupė tokių, kurie netoleruoja gluteno turinčio maisto.
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2014 09 08, 15:59)
Mums dare situos laselius ant odos.

Tai mums parode kad mes alergiski pieno produktams, ir kiausiniams, ir kas susije su vistu gimine  biggrin.gif , kalakutiena ir t.t.
Siandiena va buvom vel , tai sake jei vel sualergizuos , tai darytis kraujo tyrimus  unsure.gif

atrodo jau geriau, geriau ir vel islenda.  unsure.gif

Aciu kas atsakete del vaistuku  4u.gif

4u.gif troliuke,kuo primaitineji,pabandziau bulviu tyrele duot,net purtesi,kaip slykstu jam biggrin.gif ,o vakare viduriavo.
Atsakyti
Atsisakykite pieno, gliuteno turinčių grūdų, kiaušinių, citrusinių, šokolado ir visko kur yra šių produktų. Ir stebėkite.

Elidelį mums išrašė nuo 4 mėn. Naudojome. Manau tikrai geriau nei hormonai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Serpentine~: 11 rugsėjo 2014 - 13:56
QUOTE(Klaauzada @ 2014 09 11, 10:32)
Sveikos mamytės, jungiamės ir mes į AD gretas verysad.gif  Norėjau pasiteirauti,ar penkių mėnesių kūdikėliui galima vartoti Elidel tepalą? g.gif  Aprašyme parašyta,kad jis tik nuo dvejų metų vaikučiams unsure.gif  Žinoma,jis turbūt geriau nei hormonai,ar kam buvo jo skyrę su mažu vaikeliu g.gif

Elideli mes naudojom nuo 4men. ir tepem juo apie pusmeti.
Dabar mano mazylei jau beveik 2m. ir tik retkarciais islenda koks nedidelis berimukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anciute: 11 rugsėjo 2014 - 14:32