QUOTE(Milk @ 2014 09 09, 15:19)
Cukiniją esu davusi, tačiau tą dieną vaikas gavo ir kitų daržovių, kurios (kaip vėliau paaiškėjo) alergizuoja, tai dabar laukiu kol praeis pabėrimas ir vėl bandysiu duoti. Kopūstas tiko, žiedinis kopūstas - ne, briuselio kopūstai irgi ne. Įtariu, kad jie galėjo būti kažkuo purkšti ir todėl taip, nes pas ūkininks pirkti neradau. Moliūgas taip pat netinka. Bananas irgi išbrauktas iš valgiaraščio ilgam.
Mes gyvenam UK ir blogiausia yra tai, kad į AD gydytojai čia žiūri kaip į normalų dalyką, kurį vaikas tikriausiai išaugs. Prirašo steroidinių tepaliukų ir maždaug eik iš čia. Tuo labiau, kai pamato, kad mano sūnus turi tik kelis lopus pabertus, tai išvis moja ranka ir neįdomu jiems, kad laikomės griežtos dietos
Mamos, o ką jūs duodat vaikas kaip kalcio šaltinį, jeigu pieno produktams alergiški? Aš kolkas dar pati maitinu, tai kalcį gaus iš manęs, bet reikia ir apie save pagalvoti...
Mes gyvenam UK ir blogiausia yra tai, kad į AD gydytojai čia žiūri kaip į normalų dalyką, kurį vaikas tikriausiai išaugs. Prirašo steroidinių tepaliukų ir maždaug eik iš čia. Tuo labiau, kai pamato, kad mano sūnus turi tik kelis lopus pabertus, tai išvis moja ranka ir neįdomu jiems, kad laikomės griežtos dietos
Mamos, o ką jūs duodat vaikas kaip kalcio šaltinį, jeigu pieno produktams alergiški? Aš kolkas dar pati maitinu, tai kalcį gaus iš manęs, bet reikia ir apie save pagalvoti...
Papasakosiu, kaip aš buvau "nusigrybavus" su alergizuojančių produktų nustatymu... Buvau įsitikinus, kad alerginės reakcijos maistui pasireiškia jei ne iš karto, tai po kelių valandų po produkto suvalgymo. Taip ir išmetinėjau iš raciono vos ne viską iš eilės, nes vaikas vis kasosi ir kasosi. Nevalgėm pieno, kviečių, kiašinių, daugelio darzovių... O po tyrimų ligoninėje paaiškėjo, kad alergija yra avižoms bei kiaušinio tryniui (na, kiaušinio tai ir taip neduodavau). O kaip aš neatsekiau avižų? Ogi pasirodo mano mergaitei alerginės reakcijos yra LĖTO tipo. Tai yra: pvz. šiandien vakare vaikas ima kasytis. Aš buvau įpratus peržiūrėt tos dienos meniu ir "atrast" kas kaltas. O pasirodo, tas sudirginimas galėjo prasidėti dėl to, kad VAKAR ryte ji valgė avižinės košės. Ir po to dar dvi-tris ar dar daugiau dienų pabėrimas bus ryškesnis, labiau niežtintis vien dėl tos užužužvakarykštės avižinės košės, o ne šiandien suvalgytų niekuo nekaltų produktų, kuriuos aš sėkmingai apkaltindavau... Tai ačiūdie, kad būnant 1m. ir 2 mėn. pagaliau išsiaišinom, ir pradėjom valgyt įvairesnį maistą. Kol kas tfu tfu tfu odelė žymiai gražesnė. Na, dar yra keletas įtartinų produktų, kurių netyrė. Darė tik 8 lopo mėginius. Reiks prieš leidžiant į lopšelį dar kartą prašytis į ligoninę tyrimams.
Dėl pieno ir kalcio, tai aš duodu specialų pieno mišinį Aptamil Digestive Allergy Care.
Beje, bandykit po truputį skaityti šią temą, tikrai rasit labai daug gerų patarimų ir paguodžiančių istorijų Atima laiko, bet verta