Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 08, 07:04)
Mamytes, o kaip daro tuos Lopo tyrimus? Ir kokio amziaus vaikuciui? 5kiu menesiu turbut nebedaro tokiam mazam? g.gif

Dar norejau paklausti ar tyrimas su duriais (kur laselius lasina ant odos ir ziuri odos reakcija i alergenus) jums pasiteisino? g.gif  Kazkaip negaliu visai atrinkti kam vaikelis alergiskas,stebiu jo odele bet kaip isbertas taip isbertas verysad.gif

Mums dare situos laselius ant odos.

Tai mums parode kad mes alergiski pieno produktams, ir kiausiniams, ir kas susije su vistu gimine biggrin.gif , kalakutiena ir t.t.

Siandiena va buvom vel , tai sake jei vel sualergizuos , tai darytis kraujo tyrimus unsure.gif

atrodo jau geriau, geriau ir vel islenda. unsure.gif

Aciu kas atsakete del vaistuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 08, 10:04)
Mamytes, o kaip daro tuos Lopo tyrimus? Ir kokio amziaus vaikuciui? 5kiu menesiu turbut nebedaro tokiam mazam? g.gif

Dar norejau paklausti ar tyrimas su duriais (kur laselius lasina ant odos ir ziuri odos reakcija i alergenus) jums pasiteisino? g.gif  Kazkaip negaliu visai atrinkti kam vaikelis alergiskas,stebiu jo odele bet kaip isbertas taip isbertas verysad.gif

Tokiems maziukams irgi daro. I lopo testo aplikacinio pleistro dubenelius deda maisto produktus. Aplikacini pleistra klijuoja ant nugaros (turi buti svari oda), nuima po 2 paru ir stebi reakcija: ziuri ar raudonuoja tos vietos, yra iskilimai. Taip pat yra vertinama ir po 3 paru nuo uzdejimo. Na kaip pavaizduota:
user posted image
Maniskiui tai pagrindine testo priemone ir geriausiai parodo reakcijas lyg siol (musu yra letinio tipo reakcijos). Durio testai mazai ka terode.
Atsakyti
tai kaip tokiam maziukui tie Lopo tyrimai kazin g.gif ..juk jei sualergizuos,tai skaudes mazyliui unsure.gif Ir dar kraujas is venos doh.gif
Atsakyti
Gal kas nors esat girdeje apie gyd J.Variakojiene is Birzu? ax.gif renku atsiliepimus apie ja biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos smile.gif

Prisijungiu ir aš prie jūsų. Mano sūneliui 10mėn ir niekaip nepavyksta išgydyti jam išbertų skruostų. Žinau, kad jis netoleruoja pieno produktų, todėl iš pieno nieko negauna, taip pat ir aš nieko nevartoju (vis dar maitinu jį savo pienu). Beje, rauginti pieno produktai irgi jam netinka, todėl mes net jogurto nevalgom verysad.gif Soja ir kiaušiniai taip pat pas mus įtariamųjų saraše, todėl jų nevartojam. Eksperimentavau su glutenu, tačiau pokyčių jokių nebuvo, todėl padariau išvadą, kad jis tinka.
Kaip manote, ar gali būti taip, kad jis alergiškas visoms žalios spalvos daržovėms? Savaitei buvau išėmusi iš valgiaraščio visas daržoves, žandai buvo gražūs, tada daviau bulvę, viskas gerai, tada saldžia bulvę, irgi tvarkoj, tada špinatus - išgėrė. Brokoliai - išbėrė. Porai - išbėrė. Viską perku iš to paties ūkininko. Ar yra čia daugiau vaikučių su jautrumu žalioms daržovėms?
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2014 09 08, 23:57)
Kaip manote, ar gali būti taip, kad jis alergiškas visoms žalios spalvos daržovėms? Savaitei buvau išėmusi iš valgiaraščio visas daržoves, žandai buvo gražūs, tada daviau bulvę, viskas gerai, tada saldžia bulvę, irgi tvarkoj, tada špinatus - išgėrė. Brokoliai - išbėrė. Porai - išbėrė. Viską perku iš to paties ūkininko. Ar yra čia daugiau vaikučių su jautrumu žalioms daržovėms?

Špinatai savyje linkę kaupti nitritus, tai aš neskubėčiau jų duoti. O dėl alergenų - viskas labai individualu. Pvz maniškiui tinka visos kopūstinės (kiek bandėme) daržovės, išskyrus briuselio kopūstus. Nuo jų smarkiai beria. O jūs cukiniją bandėt duoti? Kopūstą, žiedinį kopūstą? Porai šiaip aštroką poskonį turi, tai irgi tikrai galima palaukt su jais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 08, 23:09)
Gal kas nors esat girdeje apie gyd J.Variakojiene is Birzu? ax.gif  renku atsiliepimus apie ja biggrin.gif

pažįstu žmones, kurie iš Kauno spec pas ją važiuoja, vaikus veža smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 09, 00:09)
Gal kas nors esat girdeje apie gyd J.Variakojiene is Birzu? ax.gif  renku atsiliepimus apie ja biggrin.gif

Mes buvom pas ją – per dukrytės pirmuosius metus išbandėm ne vieną būdą ax.gif
Turiu keletą pavyzdžių, kam ji padėjo, deja, mums ne. Ji gydo odą (skiria įvairius tepalus), taigi jei yra odos liga, gal ir padėtų, tačiau pas mus buvo labai stipri alergija, o jos tepalais neišgydysi... Iš visų išbandytų metodų gailiuosi tik šio, nes tai buvo vaiko kankinimas – ant žaizdotos odos reikėjo tepti tepaliuką, kurio sudėtyje buvo spirito. Tikėjom, nes labai užtikrintai žadėjo, kad išgydys. Sugadinom jos „statistiką“, nes anot jos dar nė vieno nebuvo, kurio neišgydytų rolleyes.gif

Kalbėjot apie IgE – mūsų, nors ir nežymiai, bet krenta – kovą buvo 467,8, dabar 381,4. Pasidarėm ir alergenų tyrimą (mums nuo pat pradžių kraujas rodė alergenus), tai naujų neatsirado, o buvusių alergijos stiprumas sumažėjęs per kelias klases, dabar pagrinde 1-2 klasės kai anksčiau buvo 6 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2014 09 09, 08:28)
Špinatai savyje linkę kaupti nitritus, tai aš neskubėčiau jų duoti. O dėl alergenų - viskas labai individualu. Pvz maniškiui tinka visos kopūstinės (kiek bandėme) daržovės, išskyrus briuselio kopūstus. Nuo jų smarkiai beria.  O jūs cukiniją bandėt duoti? Kopūstą, žiedinį kopūstą? Porai šiaip aštroką poskonį turi, tai irgi tikrai galima palaukt su jais  ax.gif

Cukiniją esu davusi, tačiau tą dieną vaikas gavo ir kitų daržovių, kurios (kaip vėliau paaiškėjo) alergizuoja, tai dabar laukiu kol praeis pabėrimas ir vėl bandysiu duoti. Kopūstas tiko, žiedinis kopūstas - ne, briuselio kopūstai irgi ne. Įtariu, kad jie galėjo būti kažkuo purkšti ir todėl taip, nes pas ūkininks pirkti neradau. Moliūgas taip pat netinka. Bananas irgi išbrauktas iš valgiaraščio ilgam.

Mes gyvenam UK ir blogiausia yra tai, kad į AD gydytojai čia žiūri kaip į normalų dalyką, kurį vaikas tikriausiai išaugs. Prirašo steroidinių tepaliukų ir maždaug eik iš čia. Tuo labiau, kai pamato, kad mano sūnus turi tik kelis lopus pabertus, tai išvis moja ranka ir neįdomu jiems, kad laikomės griežtos dietos schmoll.gif

Mamos, o ką jūs duodat vaikas kaip kalcio šaltinį, jeigu pieno produktams alergiški? Aš kolkas dar pati maitinu, tai kalcį gaus iš manęs, bet reikia ir apie save pagalvoti...
Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2014 09 09, 10:44)
Mes buvom pas ją – per dukrytės pirmuosius metus išbandėm ne vieną būdą ax.gif
Turiu keletą pavyzdžių, kam ji padėjo, deja, mums ne. Ji gydo odą (skiria įvairius tepalus), taigi jei yra odos liga, gal ir padėtų, tačiau pas mus buvo labai stipri alergija, o jos tepalais neišgydysi... Iš visų išbandytų metodų gailiuosi tik šio, nes tai buvo vaiko kankinimas – ant žaizdotos odos reikėjo tepti tepaliuką, kurio sudėtyje buvo spirito. Tikėjom, nes labai užtikrintai žadėjo, kad išgydys. Sugadinom jos „statistiką“, nes anot jos dar nė vieno nebuvo, kurio neišgydytų rolleyes.gif

Kalbėjot apie IgE – mūsų, nors ir nežymiai, bet krenta – kovą buvo 467,8, dabar 381,4. Pasidarėm ir alergenų tyrimą (mums nuo pat pradžių kraujas rodė alergenus), tai naujų neatsirado, o buvusių alergijos stiprumas sumažėjęs per kelias klases, dabar pagrinde 1-2 klasės kai anksčiau buvo 6 ax.gif

kaip suprantu ji nedaro jokiu tyrimu,tik apziuri oda? g.gif
Papildyta:
O jus man paaiskinkit,kaip jus atrenkat produktus vaikuciams? Visa diena valgot kose ir ivedinejat kazka? Gydytoja sake valgyti kuo ivairesni maista man paciai,kad vaikas nespetu sureaguoti i alergenus (maitinu MP),tai dabar suku galva kaip man atrinkti paciai i ka vaikelis labiausiai reaguoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 09, 15:30)
Papildyta:
O jus man paaiskinkit,kaip jus atrenkat produktus vaikuciams? Visa diena valgot kose ir ivedinejat kazka? Gydytoja sake valgyti kuo ivairesni maista man paciai,kad vaikas nespetu sureaguoti i alergenus (maitinu MP),tai dabar suku galva kaip man atrinkti paciai i ka vaikelis labiausiai reaguoja g.gif

ASmeniškai aš buvau iš mūsų abiejų valgiaraščių išėmusi visus įtartinus produktus kelioms savaitėms, kol dingo pabėrimai. Tada pradėjau įvedinėti po vieną ir stebėti vaiko reakciją. Manau svarbu tuo laiku valgyti tą patį abiem, nes kitai galit nesusigaudyti į ką vaikas sureagavo - į tai ką jis valgė ar ką valgėt jūs. Bet jeigu jūsų vaikiukas dar mažas ir papildomo maisto negauna, tai manau bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2014 09 09, 14:30)

Mes buvom po ligoninės, tai šiokius tokius tyrimus turėjom. O ji pati tai tikrai tyrimų nedaro schmoll.gif
Atsakyti