Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 08 27, 10:39)
ivetacom, o koks jūsų mažiaus IgE?
Koks kitų vaikučių.

Mūsų iki 2 metų buvo vos 3-9, visiška norma. Buvo tik lėtinės reakcijos. 2 metukų jau buvo ~100. Irgi gan normaliai. O dabar, 3 metukų - ~4000 verysad.gif Neveltui sako, kad mažiukams kraujas dažnai nerodo alergijos.

Ivetacom, pasidalink daržovienių receptais. Viskas jau pabodę vaikui verysad.gif

Puse metuku IgE buvo 70, o 3 metuku jau 2000 verysad.gif

Jokiu receptu, isverdu ka turiu, miksuoju, bet beveik kiekviena karta ieina kopustas ir svogunas. Nelabai miegsta gabaliukais valgyti, vis blenderiuoju kartais truputi, o kartais iki visiskios koseles. Apverdu darzoves ir tada mazais gabaliukais pjaustyta mesyte su riebaliukais apie 5 min. apverdu ir viskas. Gaunasi minkstute mesa, nesugadintas baltymas, bet dazniausiai turiu namine vistiena, ar ozkiena, reciau duodu kalakutiena ir jautiena. Kiauliena viaiskai netinka. Pernai turejau bebru mesos, skani ir labai tiko.
Kai kose truputi atvesta daznai dar sumalu kartu daug salotu, petrazoliu, ar krapu ir i pabaiga dar visada ipilu kokio nors aliejaus: alyvuogiu, avokado, kanapiu.
Kad pabodo, tai taip, del to ir pradejau virti vasara soru kose, bet nelabai ir jos nori, o kai praalksta gerai, tai ir darzoviene gerai sueina. Valgo ir kotletukus ir kepta mesa retkarciais, arba saslykus is vistienos, arba kalakutienos, kartais blinukus is tarkuotos cukinijos su malta mesa, truputi tapijokos miltu idedu. Po valgio karta -du i diena gauna to juodojo sokolado 92%
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 27, 10:06)
Puse metuku  IgE buvo 70,  o 3 metuku jau 2000  verysad.gif

Jokiu receptu, isverdu ka turiu, miksuoju, bet beveik kiekviena karta ieina kopustas ir svogunas. Nelabai miegsta gabaliukais valgyti, vis blenderiuoju kartais truputi, o kartais iki visiskios koseles. Apverdu darzoves ir tada mazais gabaliukais pjaustyta mesyte su riebaliukais apie 5 min. apverdu ir viskas. Gaunasi minkstute mesa, nesugadintas baltymas, bet dazniausiai turiu namine vistiena, ar ozkiena, reciau duodu kalakutiena ir jautiena. Kiauliena viaiskai netinka. Pernai turejau bebru mesos, skani ir labai tiko.
Kai kose truputi atvesta daznai dar sumalu kartu daug salotu, petrazoliu, ar krapu ir i pabaiga dar visada ipilu kokio nors aliejaus: alyvuogiu, avokado, kanapiu.
Kad pabodo, tai taip, del to ir pradejau virti vasara soru kose, bet nelabai ir jos nori, o kai praalksta gerai, tai ir darzoviene gerai sueina. Valgo ir kotletukus ir kepta mesa retkarciais, arba saslykus is vistienos, arba kalakutienos, kartais blinukus is tarkuotos cukinijos su malta mesa, truputi tapijokos miltu idedu. Po valgio karta -du i diena gauna to juodojo sokolado 92%

Va čia labai keista, kad kakava tinka. Maniškį nuo kakavos sviesto žiauriai išbėrė.
Mes irgi daržovienę tik blenderiuotą valgom. Kasryt. O vat su vakariene problema. Ką vakare valgot?
Atsakyti
Ar duodat kokias uogytes, vaisius ar tyreles mazyliams? Ypatingai tos, kuriu leliams dar nera metuku?
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 08 27, 11:41)
Va čia labai keista, kad kakava tinka. Maniškį nuo kakavos sviesto žiauriai išbėrė.
Mes irgi daržovienę tik blenderiuotą valgom. Kasryt. O vat su vakariene problema. Ką vakare valgot?


Tas pats meniu, dar balandeliai, orkaiteje keptos darzoves, kartais zuvi.
QUOTE(smargarettt @ 2014 08 27, 15:42)
Ar duodat kokias uogytes, vaisius ar tyreles mazyliams? Ypatingai tos, kuriu leliams dar nera metuku?

Silauoges, baltieji serbentai, geltonos avietes, siemet braskiu valge bigsmile.gif . Reikia bandyti, mums slyvos, vysnios, abuoliukai baisiai netinka. Bandziau po ilgos pertraukos kepta obuoliuka, vistiek isbere verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2014 08 27, 09:38)
Mamos, kuriuos duodat savo maziukam slyvu, duodat jas zalias ar termiskai apdorotas?

Kadangi is pat pradziu slyva buvo is tu neutraliu produktu, tai jau ir pernai zalias slyvas ragavom (virs metuku buvo). "zalias" duodu tik sezono metu, o siaip termiskai apdorotas - koseles verdu ir pan
Papildyta:
QUOTE(smargarettt @ 2014 08 27, 14:42)
Ar duodat kokias uogytes, vaisius ar tyreles mazyliams? Ypatingai tos, kuriu leliams dar nera metuku?

Tokio amziaus sukomes tik su termiskai apdorotais obuoliais ir slyvom. Veliau daviau ir zalias slyvas (virs metuku kai buvo), ir juoduosius serbentus, silauoges ir termiskai apdorotas kriauses ragavom (daugiau nieks netiko). Zalias obuolys bei kriauses pradejo tikti tik nuo 2-u metuku. Dabar retai ir po nedaug duodu ir avieciu, braskiu, melyniu (maniskiam virs 2 metu), arbuzo.
Atsakyti
Va atsirado naujos knygos apie gliutena ir sveika mityba https://www.knygos.l...azink-sveikata/
http://www.tytoalba....deda-nuo-maisto
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 27, 12:06)
Apverdu darzoves ir tada mazais gabaliukais pjaustyta mesyte su riebaliukais apie 5 min. apverdu ir viskas. Gaunasi minkstute mesa, nesugadintas baltymas


Norėčiau plačiau apie mėsytės virimo ypatumus bigsmile.gif
Aš iki šiol laikydavausi klasikinės mėsos virimo kūdikiams taisyklės: pirma gan ilgai (apie 1 val.) verdi mėsos gabaliuką, pageidautina nelabai mažą ir nepjaustytą, jei jautiena - dar ilgiau. Tada tik gale dedi daržoves į sultinuką. Arba atskirai daržoves verdu.

O verdant 5 min. pvz. kaimišką vištieną?... Ar įmanoma, kad ji pasidarytų minkšta??? g.gif
Kokio mažumo gabaliukais pjaustot?

Įdomu, nes norisi kuo vertingesnio maisto savo mažei, nes racionas ir taip ne blizgantis...
Ir dar maisto gaminimas sutrumpėtų bigsmile.gif Taip kad prašom išsamiau, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Apverdu darzoves ir tada mazais gabaliukais supjaustyta mesa apie 3 min apverdu, dar pastovi 2-3 min ir valgome. Mesa minkstute gaunasi. Pabandykite atskirai virti gabaliukus, paragaukite po 3 minuciu, po 5, po 10, 15 ir pajusite didziuli skirtuma. Aisku geriausiai taip virti namine mesa.
Jei jau perkaitinsite, ypac jautiena, tada jau taip reikes ilgiau virti, gali buti minksta, bet amino rugstis sugadintos, gauname maziau naudingu medziagu ir daug toktinu. Toks baltymas sunkiai virskinamas, ka daugiausiai ir kenkia musu mazyliams.
Is pradziu bandziau atsargiai, vis trumpindavau laika, o dabar valgome tik taip apdorota mesa ir daug darzoviu.
Kai verdu sultini, tos mesos jau nebevalgome, bet stengiuosi deti senu vistu kaulus, oda, gysles. Apie sultiniu nauda prie odos ligu vaikams http://www.thepaleom...gma-eczema.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 30 rugpjūčio 2014 - 09:18
http://www.naturalia...-mums-naudingi/
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 30, 11:08)
Apverdu darzoves ir tada mazais gabaliukais supjaustyta mesa apie 3 min apverdu, dar pastovi 2-3 min ir valgome. Mesa minkstute gaunasi. Pabandykite atskirai virti gabaliukus,  paragaukite po 3 minuciu, po 5, po 10, 15 ir pajusite didziuli skirtuma...



Ačiū 4u.gif Jau pabandžiau, supjausčiau mėsytę (kiaulieną) nago dydžio gabaliukais, viriau tris minutes, palikau pastovėt. Ir ką, turiu pripažinti, kad tai gavosi VALGOMA bigsmile.gif biggrin.gif Kad ir kaip būtų keista... g.gif
Dar pora kulinarinių klausimėlių į tą pačią temą - ar dedat mėsytę į jau pasūdytą viralą? O kaip su šaldyta mėsa, ar irgi galima taip pat trumpai apvirus valgyt? Apskritai ar smarkiai sumažėja mėsos vertingumas ją šaldant? Matau, kad esat pasikausčius šioje srityje, tai ir klasusinėju... blush2.gif

Mums paukštiena netinka verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 30, 14:46)


blink.gif
Ačiū. Atrodo daug kas girdėta, žinoma, bet per laiką pasimiršta. Reiks vėl speltos miltų pasidairyti...
Atsakyti
Ivetacom, kiek sultinio duodi mažiukui? Kasdien? Ir kiek valandų verdi? Kol kauliukai palieka byrantys? Ir susidariusį riebaliuką irgi duodi?
Atsakyti
Druska barstau ant mesos ir nelabai jos gailiu, saldyta taip pat ruosiu, aisku geriau sviezia, bet ziema savos vistienos nebus. Saldyta mesa reikia suvartoti kaip imanoma greiciau, bet kaip gaunasi, taip ir yra smile.gif

Riebalas is sultinio netinkamas, ismetu ji, verdu dvi dienas, kai zepter puodose tai visai nesunku, dali uzsaldau stiklainiuose, idedu po sauksta-du i koses du- trys kartus i diena, beveik kiekviena diena, kartai darom pertrauka. Is senu vistu kaulai man vistiek ne trupa schmoll.gif
Atsakyti