Mamos, o ko jūs jaudinatės dėl darželio maisto? Juk darželis privalo pagal įstatymus pritaikyti maitinimą. Mes valgom iki 10 produktų. Ir tai sudarė meniu, tiesa tik pietums. Metus ėjom tik iki pietų (pavalgiusį pasiimdavau namo pietų miegoti).
Dėl maitinimo eikit jau dabar į darželius, nes viskas užtrunka. Mums pusmetį ruošė meniu. Tiesiog pasidarykit sąrašą produktų, kuriuos gali valgyti ir pirmyn.
QUOTE(Skraido @ 2014 08 14, 23:04)
Kažkokiom proporcijom maišot? Nes aš nelabai įsivaizduoju, kiek ten jo maišyt į kremą... Kažkaip kai tepu hormoniniu, tai stengiuosi tepti tik tuos plėmus, t.y. pažeistas vietas, ir labai mažu kiekiu, o taip sumaišius tai jau visą kūno dalį tepat?
Papildyta:
O jūsiškis maisto produktam labai alergiškas? Nes maniškį tai tik nuo kiaušinių akivaizdžiai beria ir jeigu ką nors neaiškaus užvalgo... Bet šiaip normaliem maisto produktam ir namie gamintam maistui ne. Tai pamatysim, koks ten tas darželio maistas. Svarbu, kad būtų be maisto priedų.
Papildyta:
O jūsiškis maisto produktam labai alergiškas? Nes maniškį tai tik nuo kiaušinių akivaizdžiai beria ir jeigu ką nors neaiškaus užvalgo... Bet šiaip normaliem maisto produktam ir namie gamintam maistui ne. Tai pamatysim, koks ten tas darželio maistas. Svarbu, kad būtų be maisto priedų.
Viena hormoninio kremo dali prie kokiu 5 ir daugiau kremo daliu. Sumaisydavau indelyje ir tepdavau tik problematines kuno vietas. Visa kuna paprastu kremu, kaip iprastai.
Maniskis daug kam alergiskas. Darzelio maistas turetu buti be bereikalingu priedu.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 08 15, 07:25)
Mamos, o ko jūs jaudinatės dėl darželio maisto? Juk darželis privalo pagal įstatymus pritaikyti maitinimą. Mes valgom iki 10 produktų. Ir tai sudarė meniu, tiesa tik pietums. Metus ėjom tik iki pietų (pavalgiusį pasiimdavau namo pietų miegoti).
Dėl maitinimo eikit jau dabar į darželius, nes viskas užtrunka. Mums pusmetį ruošė meniu. Tiesiog pasidarykit sąrašą produktų, kuriuos gali valgyti ir pirmyn.
Jau daugiau nei pries menesi pas darzelio direktore tuo klausimu buvau. Ir net nuoroda i straipsni apie tai, kad pritaikyti maitinima turi, siunciau. Ir kas is to.. direktore sakosi net i savivaldybe vaziavo aiskintis, taciau jie negali pritaikyti meniu.. ziuresim kaip cia bus.
Kaip paskaitai apie maziuku bedeles, taip sirdi suspaudzia
Mums arteja primaitinimas maziuko, kaip bijau pradeti
Liepa, jus gal jau kazka ragaujat?
Mums arteja primaitinimas maziuko, kaip bijau pradeti
Liepa, jus gal jau kazka ragaujat?
I darzeli neleisiu dar siemet. Planavau pusei dienos leisti, pietum butume ka nors sugalvoja, kad pagamintu. O jeine - gal butu leide savo maista arba produktus atnesti.
Pagrindines priezastys kodel neleisiu: nenusaugos, kad nenusikasytu ir tikrai aukletojos netures laiko tepti ji kremais n kartu, kaip as darau namuose.
Nusprendziau, kad keliausim kokia nors mokyklele kartu
Mamos, pasidalinkit patirtimi, kaip jus stiprinat savo vaikuciu imunitetus.
Pagrindines priezastys kodel neleisiu: nenusaugos, kad nenusikasytu ir tikrai aukletojos netures laiko tepti ji kremais n kartu, kaip as darau namuose.
Nusprendziau, kad keliausim kokia nors mokyklele kartu
Na, aš stipriai dėl maitinimo nesijaudinu, maniškiui iš esmės tik kaušinių negalima. Kažkada nuo jautienos bėre, dabar lyg ir nebe, tai žiūrėsim kas ten bus su maistu.
Dėl nusikasymo tai priemonė nr.1 yra trumpi nagai. Kas antrą dieną nudildinu ir kad ir pasikaso - iki kraujų neprieinama.
O šiaip pastebėjau, kad maniškis mažiau kasosi, kai yra užsėmęs, o su vaikais būti jam patinka, tai gal kažkaip užsimirštų.
Tik vat irgi galvoju, ar sutiks auklytė maniškį kremu patepti bent po pusryčių ir prieš pietų miegelį. Nes namie stengiuosi bent 4 kartus per dieną patepti. Na bet čia jau bus atskira kalba.
Kažin kokio dydžio būna grupės tų pačių mažiausių nuo 1,5-2 metų vaikų Vilniuje?
Papildyta:
Maniškis tai nėra iš sirgalių, tik vat ta odelė jį dirgina.
Mes grūdinamės. O tai vyksta paprastai - ir pieno iš šaldytuvo nebijau duoti atsigerti ir po lediniu vandeniu vasarą išsimaudom lauke. Mano vyras negali anei jogurto iš šaldytuvo suvalgyt, anie ko nors šalto atsigerti - iškart gerklę skauda. Čia jo mama savo vaikais per daug rūpinosi ir pienelį visada šildydavo... Tai aš stengiuosi bent jau to išvengti, nes pati tikrai ir šalto pieno namie pagerdavau ir po šaltu vandeniu išsimaudydavau.
Šiaip aš neperseniausiai persirgau vėjauraupiais, sūnui buvo 1,5 metų. Ir ką jūs galvojat - visi kaip vienas sakė, kad ir jis susirgs, nes imuniteto iš manęs nepaveldėjo. Nesusirgo, o mes net miegojom kartu tai mane tokie dalykai nuteikia optimistiškai ir galvoju, kad drūtas mano berniukas išaugs ir egzemą
Dėl nusikasymo tai priemonė nr.1 yra trumpi nagai. Kas antrą dieną nudildinu ir kad ir pasikaso - iki kraujų neprieinama.
O šiaip pastebėjau, kad maniškis mažiau kasosi, kai yra užsėmęs, o su vaikais būti jam patinka, tai gal kažkaip užsimirštų.
Tik vat irgi galvoju, ar sutiks auklytė maniškį kremu patepti bent po pusryčių ir prieš pietų miegelį. Nes namie stengiuosi bent 4 kartus per dieną patepti. Na bet čia jau bus atskira kalba.
Kažin kokio dydžio būna grupės tų pačių mažiausių nuo 1,5-2 metų vaikų Vilniuje?
Papildyta:
QUOTE(fufute @ 2014 08 15, 14:28)
Maniškis tai nėra iš sirgalių, tik vat ta odelė jį dirgina.
Mes grūdinamės. O tai vyksta paprastai - ir pieno iš šaldytuvo nebijau duoti atsigerti ir po lediniu vandeniu vasarą išsimaudom lauke. Mano vyras negali anei jogurto iš šaldytuvo suvalgyt, anie ko nors šalto atsigerti - iškart gerklę skauda. Čia jo mama savo vaikais per daug rūpinosi ir pienelį visada šildydavo... Tai aš stengiuosi bent jau to išvengti, nes pati tikrai ir šalto pieno namie pagerdavau ir po šaltu vandeniu išsimaudydavau.
Šiaip aš neperseniausiai persirgau vėjauraupiais, sūnui buvo 1,5 metų. Ir ką jūs galvojat - visi kaip vienas sakė, kad ir jis susirgs, nes imuniteto iš manęs nepaveldėjo. Nesusirgo, o mes net miegojom kartu tai mane tokie dalykai nuteikia optimistiškai ir galvoju, kad drūtas mano berniukas išaugs ir egzemą
QUOTE(fufute @ 2014 08 15, 13:28)
Jei gali vartoti, tai zuvu taukus duociau. As saviski bandau stiprinti svieziais vaisiais ir darzovemis. Kuo daugiau laiko grynam ore ir t.t.
QUOTE(Skraido @ 2014 08 15, 14:47)
mano vyresnelis irgi buvo nesirgalius kol nepradejo darzelio lankyt.
O grupese turetu buti berods ar iki 15 vaiku, taciau realiai 22 ir pan sudaro. O siaip jei jusu vaikas alergiskas tik kiausiniams, tai juk cia taip paprasta sukontroliuoti ir neduoti.. Ir ka, jei neduodat kiausinio vis tiek beria?
Papildyta:
Merginos, gal galite papasakoti kaip ryziu ir avizu piena darote? Radau skirtingus receptus, kur vieni ryzius verda, kiti ne, tik mirko vandenyje pernakt. Galvoju pameginti pagaminti
Žiūrėsim, bus ar nebus sirgalius, kai pradės lankyti darželį.
Na dabar nebeduodu kiaušinių, nes kaip ir sakiau, anksčiau duodavau, kadangi akivaizdžiai reakcijos jokios nebuvau pastebėjusi. Žiūrėsim, gal bus geriau.
Bet kuriuo atveju, egzema maniškiui prasidėjo gal 2 mėnesių, kai su kiaušinių dar nieko bendro neturėjo. O niežti jam vis tiek, nors kiaušinių jau kuris laikas nevalgo. Ta odelė, jeigu tik truputį rausva, tai ją ir niežti, blogai naktį miega. O niekas jos neužgydo, tik hormonai... ir ne patys silpniausi. Kasosi sprandą, kojas, rankas.
Na dabar nebeduodu kiaušinių, nes kaip ir sakiau, anksčiau duodavau, kadangi akivaizdžiai reakcijos jokios nebuvau pastebėjusi. Žiūrėsim, gal bus geriau.
Bet kuriuo atveju, egzema maniškiui prasidėjo gal 2 mėnesių, kai su kiaušinių dar nieko bendro neturėjo. O niežti jam vis tiek, nors kiaušinių jau kuris laikas nevalgo. Ta odelė, jeigu tik truputį rausva, tai ją ir niežti, blogai naktį miega. O niekas jos neužgydo, tik hormonai... ir ne patys silpniausi. Kasosi sprandą, kojas, rankas.
QUOTE(Skraido @ 2014 08 15, 21:45)
O tai negali būti alergijos kitiems maisto ar ne maisto produktams, kas issaukia bėrimus ir niežulius?
QUOTE(geliuke @ 2014 08 16, 09:28)
O tai negali būti alergijos kitiems maisto ar ne maisto produktams, kas issaukia bėrimus ir niežulius?
Gal ir gali... Kas žino. Nepastebėjau nieko konkrečiai. Bet jeigu prisiragauja kokio neaiškaus maisto (be konservantų, bet su kokiais natūraliais priedais) irgi kartais paberia, bet ne visada. Kraujo tyrimas nieko daugiau nerodė. Gal po kokio pusmečio pakartosim...
Nežinau, stebiu labai ką valgo ir bandau atrasti, kas yra.
Šampūną naudoju Weledos kokį 1 kartą per savaitę, nes nuo nuolatinio tepimo kremais plaukučiai riebaluoti. Muilo išvis jokio nenaudojam. Skalbiklių labai mažai, o kai skalbiu aukštoj temp - stengiuosi išvis neberti. Plaunant indus indaplovėje dedu vos 1/3 tabletės.
Kaip matau, čia nemažai tokių vaikučių, alergiškų maisto produktam, bet vien jų ribojimas problemos neišsprendžia. Tai ir yra klausimas, kur šuo pakastas
QUOTE(Skraido @ 2014 08 16, 21:48)
Kaip matau, čia nemažai tokių vaikučių, alergiškų maisto produktam, bet vien jų ribojimas problemos neišsprendžia. Tai ir yra klausimas, kur šuo pakastas
Jei neribotumėm maisto, tai tikriausiai iš ligoninės neišeitumėm. Kaip ir daugumai manyčiau. Mes alergenus ne iš kraujo tyrimo, o pagrinde iš odos lopo testų nustatėm. Ir pasiteisino. Kraują išvis darėm tik pieno sudedamosiom dalim.
QUOTE(geliuke @ 2014 08 16, 22:58)
Jei neribotumėm maisto, tai tikriausiai iš ligoninės neišeitumėm. Kaip ir daugumai manyčiau. Mes alergenus ne iš kraujo tyrimo, o pagrinde iš odos lopo testų nustatėm. Ir pasiteisino. Kraują išvis darėm tik pieno sudedamosiom dalim.
O kur darėtės tuos testus? Privačiai ar pas valstybininkus?
QUOTE(Skraido @ 2014 08 16, 22:48)
Gal ir gali... Kas žino. Nepastebėjau nieko konkrečiai. Bet jeigu prisiragauja kokio neaiškaus maisto (be konservantų, bet su kokiais natūraliais priedais) irgi kartais paberia, bet ne visada. Kraujo tyrimas nieko daugiau nerodė. Gal po kokio pusmečio pakartosim...
tai beria vaiką ar ne? Nes rašote, kad labai kasosi, bet beria tik kartais? Jei ir įtariate, kad tai tik egzema, vis tiek reikia atmesti alergijos tikimybę... Alergenų pašalinimas neišgydys, bet yra tikimybė, kad pagerins gyvenimą, vaikas nebesikasys. Tyrimus daro valstybiniai gydytojai, kai kurios mamos lopo mėginius daro pačios, bet pirmus kartus tikrai reikia, kad darytų gydytojas. O Jūsų gydytojas apie tai neinformavo?
Kur šuo pakastas atrasti sunku. Tradicinė medicina atsakymo neturi...
Kalbėjote apie darželius. Suprantu, kad meniu gali būti sudarytas specialus, bet man sunku įsivaizduoti kaip auklėtojos sužiūrės, kad vaikai nepasidalintų sausainiu, sūreliu...