Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(GPS @ 2014 08 12, 19:14)
Tai niekas nemėtys-padedam vaikam kaip galim ir kuo galim.

Aš tai saviškę dieną užkratau vežimėly, o naktį būtinai maunu pirštinytes ir kai pradeda trint tvirtai priglaudžiu rankytes ir kojytes prie lovytes, jei veidą sukioja irgi skruostu užremiu, kai negali krutėt.čia manau gaunasi kažkas panašaus į vystymą.gaunasi kad aš pati vos ne pas ją į lovą įvirtus, bet kažkaip užmiega. Nors vakarinis migdymas bent pusvalandi dazniausiai trunka, nes užsnaudžja tada atsibunda pradeda veiduką trint ir blaškytis. tai pati save išbudina.

nežinau kokio amžiaus jūsiškis, bet gal vystymas padėtų? tavegilį bandėt?

Papildyta:
aš ir dėl šios priežasties netepu, kad ir kaip vilioja:(
o tailandietiškam juk irgi kažkiek hormono yra? kiek laiko jį vartojat?

Nėra ten hormonų. Bent jau gamintojai taip teigia ir atlikti tyrimai. Naudoju 2 metus. Bet kai tikrai blogai. Jei ne jie, būtų visai riesta buvę.
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2014 08 12, 08:53)
Sveikos, norėčiau pasiteirauti ar daug mamyčių, kurių mažiukai turi AD, prieš pastodamos naudojo KT ? Kažin ar būtų galima čia įžvelgti kažkokį ryšį ar ne... g.gif

Ačiū už atsakymus  4u.gif

Niekada nevartojau
Papildyta:
Maniškiui 20 mėn. Vystymas jau seniai pamirštas, o kai buvo mažesnis - jo nereikėjo, kažkaip nuramindavau. Bet dabar kai vaikui niežti jis iš visų visų jėgų draskosi.
Naudojau fenistil lašus, dabar pabandysiu AERIUS duot 7 dienas ir užgydyt hormonais bei maistą žiūrėt... Nes kitos išeities šiam momentui nebematau.
O kas ten per tailandietiškas tepaliukas?
Atsakyti
As praeita savaite 3 dienas tepiau hormoniniu tepalu, kad sustabdyti berimu pletimasi. Buvom pas alergologe, tai ji sake,jog tai kontaktinis dematitas. Buvom prie juros. Turbut nenusaugojom nuo smelio, juros vandens, prakaito ar saules...
Nuo sestadienio netepu hormonais. Berimu islindo, bet pakolkas ne tiek, kiek buvo. Ir niezulys vel atsirado. Bet tikiuos, kad negrisim i pradine padeti, nes buvo ziauru. Dar tokius baisiu kojyciu neturejo mazius.

As jei bandau saviski prispausti, kad nepajudet - buna dar blogiau. Anksciau tiko supimas lovoje arba ant ranku. Dabar tik vezime apsiramina. Nors ir jame jau radejo kasytis. Reikes ieskoti naujo budo smile.gif

Cia tailandietiskas tepalas. As jo nesu naudojusi, bet kas naudojo, sake jog daro stebuklus.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2014 08 13, 13:17)
As praeita savaite 3 dienas tepiau hormoniniu tepalu, kad sustabdyti berimu pletimasi. Buvom pas alergologe, tai ji sake,jog tai kontaktinis dematitas. Buvom prie juros. Turbut nenusaugojom nuo smelio, juros vandens, prakaito ar saules...
Nuo sestadienio netepu hormonais. Berimu islindo, bet pakolkas ne tiek, kiek buvo. Ir niezulys vel atsirado. Bet tikiuos, kad negrisim i pradine padeti, nes buvo ziauru. Dar tokius baisiu kojyciu neturejo mazius.

As jei bandau saviski prispausti, kad nepajudet - buna dar blogiau. Anksciau tiko supimas lovoje arba ant ranku. Dabar tik vezime apsiramina. Nors ir jame jau radejo kasytis. Reikes ieskoti naujo budo smile.gif

Cia tailandietiskas tepalas. As jo nesu naudojusi, bet kas naudojo, sake jog daro stebuklus.

Kas įdomiausia, kad su jais bėrimas neatsinaujina kaip kad su hormonais. Mums pradžioj ir salcura beveik tokį stebuklingą poveikį turėdavo.

O mano mažiui su alergijom prastai. Grįžom iš ligoninės ką tik. Alergija į sąnariukus metėsi. Sutino, pamėlo kai kurie sąnariukai. Nieko paguodžiančio neišgirdom. Neišauginėjam, o tiesiog forma keičiasi. Ne tik, kad BA prisidėjo, bet va dar kokie cirkai darosi.
Beje, kažkada buvo diskusija ar nuo alergijos gali pakilti temp. Taigi tikrai gali. Mums visad kyla jei stipriau sualergizuoja. Pvz. Uodui įkandus iškart pakyla temp. Be to, ir crb del to gali pakilti. Kaip gyd. Sakė, esam išskirtiniai. Vienetinis, bet labai įdomus atvejis. Tad pasirodo visko būna.
Atsakyti
Serpentine, liūdna skaityti, kad tokie dalykai vaikui dedasi unsure.gif laikykitės 4u.gif

o maniškiui odos moliuskų pridygo verysad.gif gydymas greičiausias - jų išspaudimas, o skauda jam kaip, klykia, žviegia, vyras vos išlaiko verysad.gif db susiradau JAV tepalą, laukiu, kol atsiųs, bandysiu juo tepti ir naikinti, nenoriu pagalvoti apie spaudinėjimą ir vaiko kankinimą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewute @ 2014 08 13, 16:23)
Serpentine, liūdna skaityti, kad tokie dalykai vaikui dedasi  unsure.gif  laikykitės 4u.gif

o maniškiui odos moliuskų pridygo  verysad.gif  gydymas greičiausias - jų išspaudimas, o skauda jam kaip, klykia, žviegia, vyras vos išlaiko  verysad.gif  db susiradau JAV tepalą, laukiu, kol atsiųs, bandysiu juo tepti ir naikinti, nenoriu pagalvoti apie spaudinėjimą ir vaiko kankinimą  verysad.gif

Serpentine... Nu linkiu, kad tai daznai nesikartotu... uzjauciu del tokiu "smagumynu" verysad.gif
O tu moliusku neina uzrist siulu, kad nudziutu? ar kokiu betadinu ar pan patept kad nudziutu g.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2014 08 13, 19:48)
O tu moliusku neina uzrist siulu, kad nudziutu? ar kokiu betadinu ar pan patept kad nudziutu g.gif

pas jį mažieji moliuskai, reikia spausti doh.gif yra rūgštinių tirpalų, bet jie realiai nudegina, skauda, tai nenoriu unsure.gif db lauksiu tepalo, paskui žiūrėsiu, ar veiki, jei ne, reikės vis tiek kankinti unsure.gif
Atsakyti
Na čia kai pasiskaitau, tai pagalvoju, kad mano vaikas dar ne toks ir ligonis...

Mes darėm kraujo tyrimą alergenams nustatyti - tai parodė kiaušinius ir riešutus. Riešutų tai tokio amžiaus (20 mėn) vaikui tikrai neduodu, o kiaušinius iki šiol valgė pilna burna, nes jokių reakcijų nepastebėdavai po suvalgymo. Bet ką jūs sau galvojat, praėjo kokia savaitė po to, kai padarėm tą testą ir parodė alergiją kiaušiniams ir nuo jų pradėjo akyse berti - dar nespėja suvalgyt, o jau aplink burną raudonais plėmais išmėto ir kasytis pradeda, ko iš tikrųjų anksčiau nebuvo. Kaip greit atsiranda - taip ir dingsta tas bėrimas savaime. Bet kiaušiniai jau išbraukti iš mūsų raciono.

O dar MMR pasiskiepijom ir bėrimas nuo skiepo atsirado priedo... Tik ačiū Die nematau, kad jam jį niežėtų, kasosi tiek, kiek ir visada.

Bandysiu aš tą tailandietišką tepalą.

Sakykit, o kiek laiko AERIUS suspensiją galima duoti? Man kažkodėl pediatras užrašė duot 3-7 dienas, pagal poreikį, t.y. kai labai niežti.

Aš jau 3 dienas tepu kortizonu ir poveikio nelabai jaučiasi, nes iškart poto užtepu šiaip riebiu kremu. Skaičiau, kad sumažina hormoninio kremo poveikį toks veiksmas. Bet prieš tai tepiau elocon lygiai taip pat - pirma elocon, o tada riebus vazelininis kremas ir kuo gražiausiai viskas užgijo. Tai baisu ir pagalvot, koks brudas tas elocon, jeigu poveikis toks stiprus net ant viršaus riebiai kito kremo užtepant.
Papildyta:
O jūsų vaikai eina į darželį? Aš planuoju nuo rugsėjo leisti...
Atsakyti
QUOTE(Skraido @ 2014 08 14, 15:31)
... iškart poto užtepu šiaip riebiu kremu. Skaičiau, kad sumažina hormoninio kremo poveikį toks veiksmas...

Mums sakė pirma storai kremo, po to tik ant viršaus hormono ar kokio Baneocino. Arba delne sumaišyti kremo ir truputį hormoninio tepalo ir tokiu "skiestu" tepti. Taip ligoninėje tepa.
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2014 08 14, 20:36)
Mums sakė pirma storai kremo, po to tik ant viršaus hormono ar kokio Baneocino. Arba delne sumaišyti kremo ir truputį hormoninio tepalo ir tokiu "skiestu" tepti. Taip ligoninėje tepa.

Ir kiek dienų taip tepti?

Man vaikų ligoninėje (tik ne Lt) dermatologė sakė, kad pirmiausia tepti hormoninį, palaukti 5 min ir tada tepti eilinį kremą. Aš 5 min nelaukiu, tepu iš karto.

Viendzo, visi turi savo požiūrių ir būdų...
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2014 08 14, 19:36)

Mes ir jei krastutiniu atveju tepdavau hormoniniu tepalu, tai pradzioje indelyje sumaisydavau su iprastu kremu. Bet veliau atradom elideli, kazkaip geriau jis nei hormonai (vel tik krastutiniu atveju) ax.gif
I darzeli maniskis uzrasytas, bet realiai nevesiu, nes su maistu butu pernelyg sudetinga... tikiuosi gal kitais metais, kai liks maziau alergenu.
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2014 08 14, 23:09)
Mes ir jei krastutiniu atveju tepdavau hormoniniu tepalu, tai pradzioje indelyje sumaisydavau su iprastu kremu. Bet veliau atradom elideli, kazkaip geriau jis nei hormonai (vel tik krastutiniu atveju) ax.gif
I darzeli maniskis uzrasytas, bet realiai nevesiu, nes su maistu butu pernelyg sudetinga... tikiuosi gal kitais metais, kai liks maziau alergenu.

Kažkokiom proporcijom maišot? Nes aš nelabai įsivaizduoju, kiek ten jo maišyt į kremą... Kažkaip kai tepu hormoniniu, tai stengiuosi tepti tik tuos plėmus, t.y. pažeistas vietas, ir labai mažu kiekiu, o taip sumaišius tai jau visą kūno dalį tepat? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Skraido @ 2014 08 15, 00:01)
Kažkokiom proporcijom maišot? Nes aš nelabai įsivaizduoju, kiek ten jo maišyt į kremą... Kažkaip kai tepu hormoniniu, tai stengiuosi tepti tik tuos plėmus, t.y. pažeistas vietas, ir labai mažu kiekiu, o taip sumaišius tai jau visą kūno dalį tepat?  g.gif

O jūsiškis maisto produktam labai alergiškas? Nes maniškį tai tik nuo kiaušinių akivaizdžiai beria ir jeigu ką nors neaiškaus užvalgo... Bet šiaip normaliem maisto produktam ir namie gamintam maistui ne. Tai pamatysim, koks ten tas darželio maistas. Svarbu, kad būtų be maisto priedų.
Atsakyti