Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Fifux'e @ 2014 07 22, 19:16)
apipurškimą naikini sodos vandeniu.

mes buvom beveik viskam alergiškos. valgėm  tik kopūstą,agurką,bulvė,cukiniją,žirnius,obuolius,bananus,kriaušes,rugius,avižas,ryžius,soras,kuskusą.visiškai jokių pieno produktų.visiškai jokios mėsos.jokių uogų.
šiuo metu alergija likusi kiaušiniui,uogoms,pomidorui,šokoladui/kakavai.kitų produktų valgom tik normuotai.nes per daug kažkokio vaisiaus pvz ir viskas,bemiegės naktys.
ištisai esam dar su žaizdom.jai labai dar daug veikia įkvepiamieji alergenai.turim astmą.mėgajamės lauku labai normuotai. pavasarį išvis neinam į lauką. kaimuose,sodybose irgi negalim būti,iškart astmos priepuolis būna

Gerai tiek, kad bent 5 rusiu koses galejot valgyt ir darzoviu si bei ta, o kaip gelezis mergytes kai mesos nevalget visai? beje nuo kada problemos atsirado? ir kiek kartu jau tyretes alergenus bei kokias paletes tyret?
Uzjauciu del astmos sad.gif pati ja turiu nuo 2,5 metuku..kuo lengvinat gyvenima kai priepuolis buna? kaip man sake gydytojai iki 16 metu taip as sakysiu, turi isaugt, ir reikia tuo tiket smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 16:09)
Kokiu nauju skoniu atradote? smile.gif as einu pro bandeliu skyriu ir uzsimerkiu, bet nepadeda, nes uosle isjautrejo biggrin.gif
O valgau is mesos: triusiena, jautiena, kiauliena, kartais kalakutiena, zuvies beveik ne
maze alergiska daugeliui kruopu bet man valgyti reikia tai jas valgau, duona tik rugine be mieliu, jokiu kepiniu ir kvieciu, vaisia tik bananas, melynes, obuoliai savi, slyvos turgely pirktos, darzoves savo: lapines salotos, svogunu laiskai, krapai, petrazoles, agurkas, cukinija. pirkti kalafiorai. Bulves savos. Na vos ne visas mano racionas....geriu kava su cukrum, vienintelis mano malonumas likes smile.gif neisivaizduoju nuo ko gali bert. Nenoreciau likti su 4 produktais racione....

Kiekvieno maudymo metu naudojot lakisius ir permanganata? pas mus atsiranda nauju vietu kurios ima slapiuot, bet matyt tokia cia liga sad.gif
kur yra pirkti to skyscio dezinfekavimui? Ar jis toksiskas ir reikia su juo elgtis atsargiai? ispurskus reikia palaikyti ar iskart galima skalbti?
Mes kadangi krauja pirma karta tyrem 6 menesiu tai tik katei teparode...

Oi, nieko stebuklingo rolleyes.gif Tiesiog kitaip pradedi žiūrėti į maistą... Na pirmiausia čia jau apkalbėtos kynvos, burnočio kruopos, chia. Iki tol nevalgiau bananų – nemėgau, bet gyvenimas privertė, tai atsivalgiau už visą tą laiką rolleyes.gif Įvairia forma paruošiamų ir įvairių derinių daržovių patiekalai (svogūnai, morkos, brokoliai, kalafiorai, baklažanai, cukinijos, ropės, burokėliai, ridikai, pastarnokai...). Žaliavalgiški kokteiliai, desertui ryžių trapučiai, obuolių sūris (anksčiau man tai buvo ne maistas). Kukurūzų kruopų/miltų, sorų kruopų, žirnių miltų anksčiau visai nevartojau. Lęšiai. Pasirodo ir avokadas (vienas) skanu mirksiukas.gif Anksčiau salotas valgydavau su grietine, o pasirodo labai skanu ir su linų sėmenų aliejumi. Dabar kai kas nors pasako, kad ko nors nemėgsta, nusišypsau, nes žinau, kad tai tik požiūrio klausimas.
Kokius pusę metų iš kruopų valgiau tik kynvą ir burnotį, nes visom kitom dukrytė buvo alergiška. Taigi jokių bandelių (o apskritai, kam jos? Juk nesveika rolleyes.gif ), jokios duonos, jokių trapučių, pagriaužti abi turėdavom obuoliuką, bananą ir pan. Gerti man visada buvo skaniausia vanduo.
Iš jūsų išvardintų įtarinėčiau cukiniją (sako, kad prie alergizuojančių), bulves (mums labai stiprus alergenas, žinau ir daugiau vaikų, kuriuos alergizuoja), ruginė duona irgi gali būti. Kavą įtarinėčiau, bet kadangi jos niekada negėriau, tai nelabai ir domėjausi ar tikrai gali būti alergenu.
Nesakau, kad buvo lengva, bet pakeitus požiūrį ne taip „važiuoja stogas“ ax.gif
O kaip vitaminas D – ar duodate? Mums joks netiko...
Buvo laikas kai kasdien maudydavom kalio permanganate arba lakišiuje, po to būtinai greitai ištepdavom emolientu. Bet paskui situacija pasikeitė – pastebėjom, kad geriau nemaudžius. Čia jau reikia žiūrėti pagal situaciją.
Stafilokokinis bakteriofagas yra virusas, kuris naikina auksinį stafilokoką. Jis nėra toksiškas, bet elgtis reikia atitinkamai (laikyti šaldytuve, stebėti, kad nesusidrumstų). Išpurškus drabužius/patalynę reikia kiek įmanoma ilgiau neskalbti, kad jis galėtų dirbti savo darbą. Jo LT pirkti nėra, nebent kas nors atveža ir Baltarusijos (ir lyg Rusijos). Bet jūs pirmiausia įsitikinkit, kad jo reikia... 4u.gif
QUOTE(Zibute33 @ 2014 07 22, 16:21)
Ar galeciau ir as gauti homeopates kontaktus blush2.gif  ax.gif  4u.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2014 07 22, 19:24)
Oi, nieko stebuklingo rolleyes.gif  Tiesiog kitaip pradedi žiūrėti į maistą... Na pirmiausia čia jau apkalbėtos kynvos, burnočio kruopos, chia. Iki tol nevalgiau bananų – nemėgau, bet gyvenimas privertė, tai atsivalgiau už visą tą laiką  rolleyes.gif  Įvairia forma paruošiamų ir įvairių derinių daržovių patiekalai (svogūnai, morkos, brokoliai, kalafiorai, baklažanai, cukinijos, ropės, burokėliai, ridikai, pastarnokai...). Žaliavalgiški kokteiliai, desertui ryžių trapučiai, obuolių sūris (anksčiau man tai buvo ne maistas). Kukurūzų kruopų/miltų, sorų kruopų, žirnių miltų anksčiau visai nevartojau. Lęšiai. Pasirodo ir avokadas (vienas) skanu mirksiukas.gif Anksčiau salotas valgydavau su grietine, o pasirodo labai skanu ir su linų sėmenų aliejumi. Dabar kai kas nors pasako, kad ko nors nemėgsta, nusišypsau, nes žinau, kad tai tik požiūrio klausimas.
Kokius pusę metų iš kruopų valgiau tik kynvą ir burnotį, nes visom kitom dukrytė buvo alergiška. Taigi jokių bandelių (o apskritai, kam jos? Juk nesveika rolleyes.gif ), jokios duonos, jokių trapučių, pagriaužti abi turėdavom obuoliuką, bananą  ir pan. Gerti man visada buvo skaniausia vanduo.
Iš jūsų išvardintų įtarinėčiau cukiniją (sako, kad prie alergizuojančių), bulves (mums labai stiprus alergenas, žinau ir daugiau vaikų, kuriuos alergizuoja), ruginė duona irgi gali būti. Kavą įtarinėčiau, bet kadangi jos niekada negėriau, tai nelabai ir domėjausi ar tikrai gali būti alergenu.
Nesakau, kad buvo lengva, bet pakeitus požiūrį ne taip „važiuoja stogas“ ax.gif
Buvo laikas kai kasdien maudydavom kalio permanganate arba lakišiuje, po to būtinai greitai ištepdavom emolientu. Bet paskui situacija pasikeitė – pastebėjom, kad geriau nemaudžius. Čia jau reikia žiūrėti pagal situaciją.
Stafilokokinis bakteriofagas yra virusas, kuris naikina auksinį stafilokoką. Jis nėra toksiškas, bet elgtis reikia atitinkamai (laikyti šaldytuve, stebėti, kad nesusidrumstų). Išpurškus drabužius/patalynę reikia kiek įmanoma ilgiau neskalbti, kad jis galėtų dirbti savo darbą. Jo LT pirkti nėra, nebent kas nors atveža ir Baltarusijos (ir lyg Rusijos). Bet jūs pirmiausia įsitikinkit, kad jo reikia... 4u.gif

4u.gif

Burnocio seklu kaip tik ir as nusipirkus turiu bet dar nemeginau smile.gif o kinva irgi noreciau ismeginti smile.gif man alergologe sias krupas net mazei patare duoti, bet kazkaip bijau, kai ne musu krasto augalai..o gal nereiktu bijot? reikia jau vaikeli imti primaitinti...
Uzaugintos savos cukinijos, savos bulvytes, brokoliai auga, bus kopustelis. Bet bulvei mazyle alergiska..kaip keista kad cukinija gali but alergenas g.gif cia matyt labai individualu..
O baklazanai, ridikai, pastarnokai ne alergenas? pastaruju visai nepazistu smile.gif)
idomu butu labai jei pasidalintumet AZ zaliavalgiskais kokteiliais, gal ir man kazkas tiktu...Avokada labai megstu, bet kad jis neirasytas nei prie alergizuojanciu nei prie ne...man tada net sviesto netruktu jei ji valgyciau smile.gif
Vitamina D duodu aliejiniu pagrindu du lasus...
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 18:23)
Gerai tiek, kad bent 5 rusiu koses galejot valgyt ir darzoviu si bei ta, o kaip gelezis mergytes kai mesos nevalget visai? beje nuo kada problemos atsirado? ir kiek kartu jau tyretes alergenus bei kokias paletes tyret?
Uzjauciu del astmos sad.gif pati ja turiu nuo 2,5 metuku..kuo lengvinat gyvenima kai priepuolis buna? kaip man sake gydytojai iki 16 metu taip as sakysiu, turi isaugt, ir reikia tuo tiket smile.gif

buvo dvi savaitės kai viskas prasidėjo 4u.gif
dėl geležies viskas čiki. ne mėsoj esmė jos mirksiukas.gif
darėmės visus tyrimus kokius įjo tik,visi rodydavo skirtingai,arba išvis nerodė nieko. todėl pati k atsekiau,to ir vengėm 4u.gif
galiu tik pasakyt-jokie alegriniai tyrimai neatspindės tiesos mažam vaikui,pati mama tik yra gydytoja savo vaiko ir turi atsekti kas ne to 4u.gif
priepuoliam turim salbutamoli.

ai kažkaip aš gal kvaila,kad tik tokios ligos 4u.gif turi kojas,turi rankas,kalbti gali,jokios ankologinės ligos nekankina-o visa kita reikia tik šiek tiek pakoreguoti ir gyveni pilnavertį gyvenimą smile.gif

QUOTE(Fokusė @ 2014 07 22, 18:24)
Oi, nieko stebuklingo rolleyes.gif  Tiesiog kitaip pradedi žiūrėti į maistą...

labai teisingai surašyta viskas drinks_cheers.gif

mums vit d joks irgi netiko,negeriam iki šiol g.gif

mes ir maudėmės labai retai,nes nuo vandens iškart išberdav visą kūną.būdavo ale kaip dilgėlinė doh.gif pagaliau jau šis reiškinys rimsta g.gif
Atsakyti
P.S homeopate matyt nespes kelt ragelio smile.gif
Papildyta:
O kaip pastebejot kad netinka vitaminas D? as kazkaip nepastebejau..kazkaip nesinoretu kad jo truktu g.gif mano mazyle kai gime 35 savaiciu tai svarbu jis
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 18:40)
Papildyta:
O kaip pastebejot kad netinka vitaminas D? as kazkaip nepastebejau..kazkaip nesinoretu kad jo truktu g.gif  mano mazyle kai gime 35 savaiciu tai svarbu jis

kodėl jo turi rūkti vasarą jei būnat lauke doh.gif
pribaugintos tos mamos visai žiūriu 4u.gif
pamėgink neduoti,ar jausi pagerėjimą 4u.gif per kelis mėn nieko be jo nenutiks jei bijai neduoti 4u.gif
o ar žinai kad jo perteklius turi tokius pat požymius kaip ir trūkumas.o perteklių panaikinti sunku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 19:34)
Burnocio seklu kaip tik ir as nusipirkus turiu bet dar nemeginau smile.gif o kinva irgi noreciau ismeginti smile.gif man alergologe sias krupas net mazei patare duoti, bet kazkaip bijau, kai ne musu krasto augalai..o gal nereiktu bijot? reikia jau vaikeli imti primaitinti...
Uzaugintos savos cukinijos, savos bulvytes, brokoliai auga, bus kopustelis. Bet bulvei mazyle alergiska..kaip keista kad cukinija gali but alergenas g.gif  cia matyt labai individualu..
O baklazanai, ridikai, pastarnokai ne alergenas? pastaruju visai nepazistu smile.gif)
idomu butu labai jei pasidalintumet AZ zaliavalgiskais kokteiliais, gal ir man kazkas tiktu...Avokada labai megstu, bet kad jis neirasytas nei prie alergizuojanciu nei prie ne...man tada net sviesto netruktu jei ji valgyciau smile.gif
Vitamina D duodu aliejiniu pagrindu du lasus...

Na va kiek naujų skonių! biggrin.gif
Burnotis man skaniausia su bananu. O kynvą valgom nelabai sveikai – su pakepintais spirgučiais ir svogūnu blush2.gif
Beje, mamytės, kurios išbandė šias kruopas, ar jas vaikučių skrandžiai suvirškina? Pas mūsiškę randam grūdelių...
Baklažanai, ridikas, pastarnokai – kaip ir visa kita – vienam gali būti alergenas, kitam – ne.
Neesu žaliavalgiškų kokteilių asė – tiesiog sublenderiuoju ką turiu ir tiek. Kartais daugiau vaisių, kartais daugiau žolių (špinatai, pienių lapai, dilgėlės (geriausia pavasarį rinkti), petražolės...). Visada dedu bananų. O bananai su mėlynėm, ypač sušaldyti kaip ledai – fantastika! thumbup.gif
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 19:40)
Papildyta:
O kaip pastebejot kad netinka vitaminas D? as kazkaip nepastebejau..kazkaip nesinoretu kad jo truktu g.gif  mano mazyle kai gime 35 savaiciu tai svarbu jis

Aha, neužpulkit visos homeopatės iš karto rolleyes.gif

Dėl vitamino D – pastebėjau, kad šiek tiek drėgnos rankytės. Tai gali būti tiek vitamino D trūkumo, tiek perviršio požymis. Padarėm tyrimą. Tam, kad rezultatas būtų teisingas, reikia minimum savaitę iki tyrimo neduoti vitamino D. Nedavėm, bėrimų apmažėjo. Bet kadangi buvo bangavimai, nekreipėm dėmesio. Tyrimas parodė, kad jo labai trūksta – vėl pradėjom duoti. Trečią dieną atsikėlus žandai tiesiog degė. Nutraukėm, žandai nurimo. Kadangi buvo vasara, buvom daugiau saulėje (daugiausia pasisavina per pėdas), kiekis šiek tiek pakilo, bet iki normos vis tiek dar buvo toli. Rudenį vėl pabandėm, kitokį – vėl tas pats. Šį pavasarį ligoninėje darė dūrio mėginį, kuris parodė, kad alergijos nėra. Vėl bandėm, dar kitos firmos – ir vėl kol davėm bėrimų padaugėjo (nors jau gydėmės homeopatiškai), nutraukus nurimo. Kad ir kaip gydytojai įtikinėjo, kad alergijos vitaminui D nėra, na bet aš matau kitaip... ax.gif
O šiaip šeimos gydytoja vis tikrino kaulus, momenėlis užaugo tvarkingai, dantys dygo anksčiau nei turėtų, tai rizikuojam iki šiol (nes vis dar jo trūksta...) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 07 22, 19:48)
kodėl jo turi rūkti vasarą jei būnat lauke doh.gif
pribaugintos tos mamos visai žiūriu 4u.gif
pamėgink neduoti,ar jausi pagerėjimą 4u.gif per kelis mėn nieko be jo nenutiks jei bijai neduoti 4u.gif
o ar žinai kad jo perteklius turi tokius pat požymius kaip ir trūkumas.o perteklių panaikinti sunku 4u.gif

Del pertekliaus zinau kad kenkia lygiai taip pat 4u.gif

QUOTE(Fokusė @ 2014 07 22, 21:14)
Na va kiek naujų skonių! biggrin.gif
Burnotis man skaniausia su bananu. O kynvą valgom nelabai sveikai – su pakepintais spirgučiais ir svogūnu blush2.gif
Beje, mamytės, kurios išbandė šias kruopas, ar jas vaikučių skrandžiai suvirškina? Pas mūsiškę randam grūdelių...
Baklažanai, ridikas, pastarnokai – kaip ir visa kita – vienam gali būti alergenas, kitam – ne.
Neesu žaliavalgiškų kokteilių asė – tiesiog sublenderiuoju ką turiu ir tiek. Kartais daugiau vaisių, kartais daugiau žolių (špinatai, pienių lapai, dilgėlės (geriausia pavasarį rinkti), petražolės...). Visada dedu bananų. O bananai su mėlynėm, ypač sušaldyti kaip ledai – fantastika! thumbup.gif

Aha, neužpulkit visos homeopatės iš karto  rolleyes.gif

Dėl vitamino D – pastebėjau, kad šiek tiek drėgnos rankytės. Tai gali būti tiek vitamino D trūkumo, tiek perviršio požymis. Padarėm tyrimą. Tam, kad rezultatas būtų teisingas, reikia minimum savaitę iki tyrimo neduoti vitamino D. Nedavėm, bėrimų apmažėjo. Bet kadangi buvo bangavimai, nekreipėm dėmesio. Tyrimas parodė, kad jo labai trūksta – vėl pradėjom duoti. Trečią dieną atsikėlus žandai tiesiog degė. Nutraukėm, žandai nurimo. Kadangi buvo vasara, buvom daugiau saulėje (daugiausia pasisavina per pėdas), kiekis šiek tiek pakilo, bet iki normos vis tiek dar buvo toli. Rudenį vėl pabandėm, kitokį – vėl tas pats. Šį pavasarį ligoninėje darė dūrio mėginį, kuris parodė, kad alergijos nėra. Vėl bandėm, dar kitos firmos – ir vėl kol davėm bėrimų padaugėjo (nors jau gydėmės homeopatiškai), nutraukus nurimo. Kad ir kaip gydytojai įtikinėjo, kad alergijos vitaminui D nėra, na bet aš matau kitaip... ax.gif
O šiaip šeimos gydytoja vis tikrino kaulus, momenėlis užaugo tvarkingai, dantys dygo anksčiau nei turėtų, tai rizikuojam iki šiol (nes vis dar jo trūksta...) ax.gif

Jei dar turesit pasidalinti kokiais recepteliais, maloniai prasom smile.gif rasausi idejas smile.gif
o i ta kokteili (spinatai, dilgeles, petrazoles) dar kazka pilat, dedat? Labai idomus smile.gif
As iki kol atsigulem i antakalnio alergologini spinatus valgiau, o gydytoja sake kad jie gali alergizuot, tai nebevalgau unsure.gif nors zinau kad jie turi daug vertingu medziagu..
Bet kaip keista kad dauguma vaikuciu alergizuoja vitaminas D.
as pati geriu papildus kalci, magni, cinka ir vitamina a+e, gydytoja patare. Nesinoretu kad dantys isbyretu, plaukai nuslinktu ar osteoporoze uzpultu smile.gif bet del vitamino a+e imu abejot, gal reik ju atsisakyt
Papildyta:
Idomu kokie aliejai butu nealergizuojantys. rekomendaciniame lape irasyti tik saulegrazu ir alyvuogiu. Visi riesutu aliejai atkrenta, idomu kaip linu semenu? Butu visai idomu ji ismeginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 21:26)
Del pertekliaus zinau kad kenkia lygiai taip pat  4u.gif
Jei dar turesit pasidalinti kokiais recepteliais, maloniai prasom smile.gif rasausi idejas smile.gif
o i ta kokteili (spinatai, dilgeles, petrazoles) dar kazka pilat, dedat? Labai idomus smile.gif
As iki kol atsigulem i antakalnio alergologini spinatus valgiau, o gydytoja sake kad jie gali alergizuot, tai nebevalgau unsure.gif nors zinau kad jie turi daug vertingu medziagu..
Bet kaip keista kad dauguma vaikuciu alergizuoja vitaminas D.
as pati geriu papildus kalci, magni, cinka ir vitamina a+e, gydytoja patare. Nesinoretu kad dantys isbyretu, plaukai nuslinktu ar osteoporoze uzpultu smile.gif bet del vitamino a+e imu abejot, gal reik ju atsisakyt
Papildyta:
Idomu kokie aliejai butu nealergizuojantys. rekomendaciniame lape irasyti tik saulegrazu ir alyvuogiu. Visi riesutu aliejai atkrenta, idomu kaip linu semenu? Butu visai idomu ji ismeginti smile.gif

va ir tavo vit gali alergizuoti.pamėgink numesti a ir e pradžiai g.gif

dėl aliejų nžn ką pasakyti. mes vartojom linų sėmenų tik. ir omegų daug,ir šiaip sveikas drinks_cheers.gif o svarbiausia tiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 22 liepos 2014 - 21:36
Pradėjau cituot, bet žiūriu, kad per daug visko, tai trumpai aptarsiu.
MP mano tyrė tiek dūriais, tiek lopo testu. Kaip ir gydytojai sakė - jokios reakcijos. Ir kaip rašiau anksčiau, jos LABAI retos.
Iš maisto - aš pusantrų metų gyva buvau tik soromis, obuoliu (keptu-virtu tik), bulvėmis, kiauliena, svogūnais. Mažiui dar tiko slyvų tyrelė. Vėliau įsivedėm kynvas ir burnotį, tiko, tik prie skonio teko priprast. Iš merginų minimų produktų galiu pasakyti, kad pvz maniškiui netinka dilgėlės. Keista, nes jos kaip ir padeda kovot su alergijom. Na bet su alergijom gal ir nieko keisto būti negali, nes kartais pats nekalčiausias produktas daro didžiausią žalą. Kavos aš negėriau. Arbatos irgi teko atsisakyti. Praėjo nemažai laiko kol racionas išsiplėtė, tačiau lyg šiol nevalgome jokios paukštienos, jautienos, žvėrienos. Veršieną labai retai. Iš žuvies tik Merkio šamą, bet ir tą kartą per dvi-tris savaites. Aliejų naudoju tik ryžių. Linų sėm., saulėgrąžų netiko. Kokoso taip pat. ir t.t. Viską tik su laiku ir kantrybe atsirinkti pavyko. Na ir begale odos lopo testų. Taip pat darėmės maisto netoleravimo testą, kuris didžiąja dalimis sutapo su odos lopo testų rezultatais.
Kas dar.... Ai, D vitaminas irgi netiko (dėl aliejų, esančių sudėtyje), bet vasarą man jo tikrai netrūksta. O jei įtariat trūkumą, pasidarykit tyrimą. Šiaip bandžiau kokias 3-4 rūšis skirtingo, tai man rodos tik vienas buvo visai nieko, tas kur su alyvuogių aliejumi sudėtyje.
Maitinant jokių papildų nevartojau. Ir viskas tvarkoje, svoris aišku nukrito, bet sveikata iš esmės tikrai nesiskundžiau.
O maistas tai ką, vėliau išmoksti daug ko. Pyragus kepti iš ryžių ir pan miltų, vietoj kiaušinio pakaitalų tikrai nemažai, vietoj sviesto - aliejus, vietoj cukraus - natūralūs sirupai (klevų, agavos, priklausomai kas tinka). Kepdavau skanėstus iš sorų dribsnių su džiovintais/ tarkuotais obuoliais, dž. slyvom (kai galėjom) ir aliejum. Na ir valgoma smile.gif Blynukus ir pyragą dabar kepu iš ryžių miltų, kartais dedu avižų dribsnių, trinto banano (arba obuolių tyrės), avižų/ ryžių pieno ir pan. Be jokio cukraus. Maisto gamybai nenaudoju ir pipirų, lauro lapų ir pan.
O šiaip, pvz Tulčina aiškina, kad alergiškiems nerekomenduojama duoti bulvių, baklažanų ir pomidorų. Net jei alergijos nėra. Na mes be bulvių kažkaip sunkiai išsiverčiam....
Beje, labai gaila, kad iš Assorti dingo Plum keturių grūdų košė kur be priedų, maniškiui ji labai gerai buvo.. (čia iš tinginių serijos) Na ruginiai produktai maniškiui lyg šiol tabu - nors ir kažkada tikėjau, kad nieko tokio - buvo kaip mano desertas, o pasirodo... Bet su laiku viską atsirinkti galima, tik pradžioje labai sunku. Bet ne tokia baisi liga čia mirksiukas.gif
Kai pagalvoju du metus (nežinau net ar jau ar dar tik) AD mūsų nepaleidžia, lyg šiol kai gydytojai ir pan klausia ko mums negalima valgyti, atsakau, kad paprasčiau išvardinti ką galima, nes produktų tikrai nedaug, bet.. tikrai galiu sakyti, kad nekreipiant į visa tai, džiaugiuosi, kad mano vaikas sveikas smile.gif Tik su mažu nukrypimu, kuris, tikiu, laikui bėgant išnyks arba sumažės dar labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smargarettt @ 2014 07 20, 23:44)
... misini, ar lengvai priprato?

Man buvo strioko, kai iš vieno skanaus mišinio pereidinėjom prie Aptamil Digestive Alergy Care (Prieš tai gėrėm NAN HA). Neėmė nors tu ką, nei cukrus negelbėjo... Tada pradėjau maišyti - pusę senojo, pusę naujo. VIs mažinau, kol priėjom prie 6 kaušeliai naujo ir 1 senojo. Ir kokia buvo šventė, kai beveik po 2 savaičių išgėrė gryno! Nuo tada be problemų geriam su kartus per dieną thumbup.gif
Tiesa, jums linkiu, kad neprireiktų pratintis. Gal su forumo pagalba rasit būdų ir toliau maitinti MP 4u.gif

QUOTE(smargarettt @ 2014 07 22, 14:35)
Del stafilokoko ir as itariu kad jis yra, nes metilo melis mums neuztraukia slapiuojanciu vietu...odos paselis neparode stafilokoko, kapriologinis ismatu parode leukocitu ir gleiviu kad yra...o koki dar reiktu padaryt kad parodytu del stafilokoko? Ir kaip gydetes? Mes suzinojom kad maze alergiska Baneocin antibiotikui, kuriuo buvo tepama ligoninej doh.gif Per kiek laiko jus su slapiuojanciom vietom susitvarkete?

Mums ligoninėje nei odos pasėlis, nei išmatų pasėlis nieko neparodė. blink.gif Tik iš kaprologinio paaiškėjo, kad yra disbiozė, bet nieko smulkiau vis tiek nebuvo aišku. Tad jaučiuosi dėkinga Astrauskaitei, kuri užsiminė apie galimybę pasidaryti išsamų žarnyno mikrofloros tyrimą privačioje laboratorijoje. Susiradau ją, bet iš pradžių išgąsdino kainos. Tas tyrimas - 100 Lt. blink.gif Tuo labiau, kad googlinant radau, kad kitur yra pigiau. Tačiau taip susiklostė, kad į kitą laboratoriją tiesiog nespėjom, o šioj priėmimo laikas buvo ilgesnis. Matyt taip turėjo būti. Ir dabar nenustoju girti šios laboratorijos, o tiksliau pačios gydytojos mikrobiologės Bardzilauskienės smile.gif Nors ir susimokėjom nemažai (dar odos pasėlį pakartojom, plius 60 lt.), bet sužinojom ne tik rezultatus, bet ir galybę patarimų, ką su tuo daryti. www.mikrobas.lt
Žarnyne pasirodo turėjom gausiai auksinio stafilokoko. Patarė prašyti savo pediatrės, kad išrašytų Nitrofurantoino (nustatė, kad mūsiškis stafilokokas jautrus būtent jam). Sugėrėm kursą.
Odos pasėlis - ir vėl auksinis stafilokokas (tik kitoks), plius streptokokas ir anaerobinės lazdelės. Laimei, jautrūs didelei daliai antibiotikų. Pradžiai tiko Baneocinas. O dar parekomendavo parsivežti Zinerit iš Baltarusijos. Ten įeina eritromicinas ir cinkas. Jau turim, bet šiuo metu džiaugiamės pagerėjimu bigsmile.gif , tai net nepabandėm.
Tai vat man ir liko mįslė, kaip ten ligoninėj tiriant pasėlius taip niekas neišaugo? blink.gif

QUOTE(Fokusė @ 2014 07 22, 22:14)

Kynvą turiu dveijų rūšių - geltonos spalvos ir rudai-margos. Tai pastarųjų visada matosi nesuvirškintų. Įtariu, kad jos gal nelukštentos? g.gif Bet nematau tame nieko blogo - žarnyną pravalo ir tiek.

Kokteilius darau taip: pirma į indą pridedu žolių (dabar dažniausiai salotų lapų; anksčiau labai skaniai ėjo balandos, garšvos, žliūgės ir dilgėlės, tik nemaišydavau jų, kasdien vis kitą), įpilu vandens ir nuo dūšios padirbu su blenderiu, kad kuo geriau susimaltų. Tada irgi būtinai bananų bent 2 vnt., ir uogų kokių turiu - braškių ar aviečių, serbentų, mėlynių... Išeina kokie trys puodeliai. Mažajai irgi duodu kelis gurkšnelius, tik jai be uogų nupilu, kol dar neįdėta. Kaip man gera ant širdies, kai abi mergytės nebrokija šio sveikuoliško užkandžio wub.gif Patikimiausias būdas suvalgyti kažko žalio thumbup.gif

Dilgėlės mažajai, beje, irgi netiko, kaip ir geliukei.

Dar paantrinsiu geliukei, kad alergijos taip individualu... Mums pagrindinis visko kaltininkas buvo AVIŽOS blink.gif Tai šisiaiškinom po lopo testo. Kviečius valgyt galim, o avižų - ne. Kas galėtų patikėti??? Dar rugių ir miežių +-.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oliv: 22 liepos 2014 - 22:29
Labai dziaugiuos uz Fokuses dukreles pasiekimus 4u.gif
Atsiuskit ir man kontaktus jusu homeopates, jei kada nors isdristume dar karta ja pameginti.
O jum homeopate rekomendavo kokius produktus ivedineti?

As ir trumpai parasysiu savo istorija...
Savo zuiki maitinau MP iki metuku laiko. Taip pat buvo itarimas, kad gali berti nuo MP. Buvo padarytas tiek lopo, tiek durio testas. Abu buvo neigiami. Todel tesiau maitinima.
Is pradziu produktus tik isiminejau,kol galiausiai liko: kiauliena, krapai, pertrazoles, kukuruzai, svogunas ir kava. Taip maitinausi beveik 10 men. Vis bandydavau isivesti nauju produktu, bet nesekmingai. Lopo testai nerodydavo alergijos, o mano zuiki vis tiek berdavo sad.gif
Pacioje pradzioje, kaip bere atrodo, kad net nuo oro, o pas alergologe kazkur tik po savaites laiko. Nusprendziau pagyventi tik ant vandens, tikedamasi, kad taip sustabdysiu berimus. Deja, istveriau tik para laiko. Ne del valios, bet del to, kad visai nebeturejau jegu, rankos pradejo drebeti.
Man nepasiseke, nes mano organizmas neatlaike tokios dietos: uzpuole stomatitas. Viskas prasidejo nuo 1 spuogelio, o su kiekviena nauja banga ju budavo daugiau ir vis labiau skaudedavo. Buvo dienu, kaip is skausmo negaledavau net kalbeti. Teko nutraukti maitinima per 4 dienas, nes be vaistu mano organizmas nesugebejo susitvarkyti.
Man buvo lengviau, kaip as maitinau MP ir AS atsisakydavau produktu nei dabar "atimti" is mazojo arba ko nors jam neduoti, kaip zibanciom akutes sako: "A mamam, mama". verysad.gif

Per tuos daugiau kaip 1,5 metu isbandem homeopatija, gydyma zolemis, is Vokietijos parsiustus vaistus, pas bobote vaiskciojom, kaip buvauvisai neviltyje... Dabar bandom Rytu medicina. Kas dien darau po kelis kart su dzoku (masazuoju tam tikrus taskus)

Mazius gere 2 men vit. D. Nes jo buvo 20, kaip apatine norma 75. Nezinau ar jis kaltas, nes dabar ziaurei isbertas, kasosi, naktim labai blogai miega. Dabar savaite laiko nebegeria, nes rodiklis pasitaise ir kelios dienos,kaip berimai rimsta. Dar melynes isemiau bei gelezi, kuria geria nuo vasario, nes hemoglobinas buvo smarkiai nukrites.
Mamos,kurios turi patirties, per kiek laiko nurimsta berimai,jei organzmas buna isiaudrines?

Ir labai dziusta berimai. Nakti tepam kokius 4 kart ir siandien jau kokius 6 kart maziausiai tepiau. Sakau, gal kad gyja, tai sena oda nueina 4u.gif

Sekmes ir kantrybes visoms mamytems ir ju vaikuciams 4u.gif
Atsakyti