Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Ewute @ 2014 06 19, 18:58)
tie skaičiau rodo, kokio sunkumo/lengvumo yra AD Jūsų vaikui. jei po gydymo virš 50 lieka, vadinasi ligos eiga sunki, galite kreiptis dėl neįgalumo

O koki jums gydyma skiria gydytojas? Mums visi gydytojai iki siol rekomendavo tik hormoninius tepalus per pablogejima ir gerti antihistamininius vaistus tam tikrais periodais, nes mazosios alergija ir AD sukelia ziedadulkes ir dulkiu erkutes.

Dabar visai nesenai savo polikliklinikoje nuejome pas naujai priimta alergologe, del siuntimo i sanatorija, tai man labai labai patiko. Viskuo domisi, daug klausinejo, pasake nemazai nauju dalyku, kuriu niekas anksciau nebuvo sakes. Tyrimu dar prirase, liepe stebeti labai kosuli ir slogas, nes jau yra pozymiai, kad i bronchus gali pereiti...

Nesenai buvau ir pas viena gydytoja, kuri tiria kompiuterine diagnostika. Pasake, kad mazajai nereikia valgyti kvietiniu, ruginiu produktu, tam tikru vaisiu, bei saldziu pieno produktu (sito del fermento, skaidancio baltymus, trukumo). Nors alergijos maistui nerodo jokios. Bet apribojus tikrai pagerejo mazei. Nors labai skeptiskai ziuriu i situos dalykus, bet ta gydytoja tikrai pasake daug dalyku, kurie atitiko.

Atsakyti
Gal kas turite vaistininko Virgilijaus Skirkevičiaus kontaktus?
Atsakyti
nusipirkau siandiena GHI sviesto. pabandziau truputi i ryziu kose, tikiuosi nesualergizuos maziukui.
o skonis man jo patiko, primine vaikyste biggrin.gif wub.gif

streghett, galit pasakyti kaip kosulys susijes su alergija?

musiskis koseja irgi, taip kaip seniukas. daktare du kart, klause klause, sake plauciukai svarus. gerklyte grazi. unsure.gif
bet va kartais pakosti. bet jis yra anksciau isbertas, bet kosuliuko nebuvo.
kosuliukas neseniai atsirades tik g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2014 06 20, 20:49)

musiskis koseja irgi, taip kaip seniukas. daktare du kart, klause klause, sake plauciukai svarus. gerklyte grazi.  unsure.gif
bet  va kartais pakosti. bet jis yra anksciau isbertas, bet kosuliuko nebuvo.
kosuliukas neseniai atsirades tik  g.gif  g.gif

Labai daznai alergija (kiek zinau ziedadulkems, nezinau ar ir maistui) issaukia bronchine astma.
http://ligos.sveikas...e_bronchu_astma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo streghetta: 20 birželio 2014 - 22:11
QUOTE(troliuke @ 2014 06 20, 21:49)
nusipirkau siandiena GHI sviesto. pabandziau truputi i ryziu kose, tikiuosi nesualergizuos maziukui.
o skonis man jo patiko, primine vaikyste  biggrin.gif  wub.gif

musiskis koseja irgi, taip kaip seniukas. daktare du kart, klause klause, sake plauciukai svarus. gerklyte grazi.  unsure.gif
bet  va kartais pakosti. bet jis yra anksciau isbertas, bet kosuliuko nebuvo.
kosuliukas neseniai atsirades tik  g.gif  g.gif

4u.gif as manau dar nepulkit i panika,kazkiek pakoset normalu ir maniskis kartais pakoseja,bet nemanau,kad jau cia kazkas negerai.nosyte kasryta reik valyt su straubliuku ir juros drusa.nu bet gi valosi organizmas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2014 06 21, 08:10)
4u.gif as manau dar nepulkit i panika,kazkiek pakoset normalu ir maniskis kartais pakoseja,bet nemanau,kad jau cia kazkas negerai.nosyte kasryta reik valyt su straubliuku ir juros drusa.nu bet gi valosi organizmas ir tiek.

tai snargliukus valau i diena po kelis kart ax.gif
buna tokie permatomi. 4u.gif

as jau visko bijau unsure.gif
man atrodo kaqd veidelis jau grazeja.
o maniskis kiekviena ryta postringauja - ojojoj kaip baisu, vis daugyn ir daugyn unsure.gif doh.gif

atrodo jau nieko nevalga ko negalima, bet neina taip sparciai geryn, kaip noreturi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2014 06 21, 15:55)
tai snargliukus valau i diena po kelis kart  ax.gif
buna tokie permatomi.  4u.gif

as jau visko bijau  unsure.gif
man atrodo kaqd veidelis jau grazeja.
o maniskis kiekviena ryta postringauja - ojojoj kaip baisu, vis daugyn ir daugyn  unsure.gif  doh.gif

atrodo jau nieko nevalga ko negalima, bet neina taip sparciai geryn, kaip noreturi  unsure.gif

4u.gif na,jei isberia tarkim nuo per didelio pieno produktu kiekio,tai atsistato organizmas vaikelio tik per 2 savaites,taip man sake.greitu rezultatu nereik tiketis turbut su sia liga.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2014 06 21, 12:46)
4u.gif na,jei isberia tarkim nuo per didelio pieno produktu kiekio,tai atsistato organizmas vaikelio tik per 2 savaites,taip man sake.greitu rezultatu nereik tiketis turbut su sia liga.

As ta pati ir sakau saviiskiui, kad reikia kantrybes.

O kazin ryziu ir sojos pienas nealergizuotu g.gif g.gif ?

Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2014 06 21, 22:34)

O kazin ryziu ir sojos pienas nealergizuotu g.gif  g.gif ?

Kaip manot?

Soja stiprus alergenas, geriau su ja neekperimentuoti.

Šiaip patariu neįsivedinėti kelių produktų vienu metu. Išbraukėt pieno produktus, jei gražėja palaukite truputį, gal visai aprims. Tada po truputį vėl prie pieno produktų galite grįžti. Pradžioje žinoma raugintų-jogurto, ar grietinės.

Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2014 06 21, 23:34)

O kazin ryziu ir sojos pienas nealergizuotu g.gif  g.gif ?

Kaip manot?

4u.gif atsakyit ka jus valgot pati maitindama kudiki,nes as jau tuoj turbut tiki vandeni gersiu.nutraukiau savaitei savo vitaminus,kuriuos ir iki nestumo geriau,vit d su tuo nelemtu anyzium,apie vaisius,uogas nera ka ir kalbet,tik bananus valgau.esu priklausoma nuo miltiniu produktu,jei atsisakysiu ju,prades stogas vaziuot.kaip nenusilpt mamai,turinciai alergiska leliuka,atsakykit g.gif
Atsakyti
QUOTE(GPS @ 2014 06 22, 06:14)
Soja stiprus alergenas, geriau su ja neekperimentuoti.

Šiaip patariu neįsivedinėti kelių produktų vienu metu. Išbraukėt pieno produktus, jei gražėja palaukite truputį, gal visai aprims. Tada po truputį vėl prie pieno produktų galite grįžti. Pradžioje žinoma raugintų-jogurto, ar grietinės.

Tai tada nebandysiu nei vieno ax.gif

Laiksiu kol mmazius grynai isgys.

Tada gal biski jogurtuko pabandysiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2014 06 22, 08:55)
4u.gif atsakyit ka jus valgot pati maitindama kudiki,nes as jau tuoj turbut tiki vandeni gersiu.nutraukiau savaitei savo vitaminus,kuriuos ir iki nestumo geriau,vit d su tuo nelemtu anyzium,apie vaisius,uogas nera ka ir kalbet,tik bananus valgau.esu priklausoma nuo miltiniu produktu,jei atsisakysiu ju,prades stogas vaziuot.kaip nenusilpt mamai,turinciai alergiska leliuka,atsakykit g.gif

Liepa man is pat pradziu taip buvo lotuliukas.gif
Arbata su juoda duona.

Dabar valgau taip.

Pusryciai -kose valgau. Ryziu (nusipirkau to GHI sviestuko, ttai puse sauksviuko isidedu)
Nes maziui tiko. Avizine kose, kuri verda ilgiau. Sumustinius. Juoda duona su salotos lapu biggrin.gif , virta mesyte,arba vistyte. Kartaia baltu suriu .(as LAtvijoje gyvenu,cia toks yta TEjas siers.jis toks kaip virtas baltas suris)

Pietums - sriubyte verdu su galkutem.su mesyte kokia.paskiau ta mesyte valgau atskirai, vair pusryciams sumustiniams. Plova darausi su mesyte,svoguniuku. Be morku aisku ir be kecupo.
Kepu mesyte,be jokiu prieskoniu, salotas su aliejum.

Vakarienei -vel kokia kosyte biggrin.gif pvz. Miezine su spirguciais arba vel ryziu biggrin.gif

Uzkandziauju su obuoliais, bananais, agurkais lotuliukas.gif . kartais kokia vsikiska baranka kieta suvalgau. Dziovintu slyvu juodu biggrin.gif

GrieztaiGrieztai susilaikau nuo kitu vaisiu, ledu,pieno produktu,suriu kitokiu,saldumynu ,saldainiu,riesutu,medaus ir kito gerio lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti