Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

QUOTE(agne_ja @ 2015 01 28, 15:11)
Keletą min. ir tiek, jau geriau pakentėti, kad daktarė viską apžiūrėtų 4u.gif

4u.gif

QUOTE(linamog @ 2015 01 28, 15:19)
Kolonoskopija kitoks tyrimas, jusiskis apie 10min, ne daugiau.

4u.gif
Atsakyti
Kolonoskopija - kas kita - su lanksiu endoskopu tiria visa storaja zarna - 1,5 metro...todel ir trunka 30 min...ir reikia pries tai visa zarnyna issivalyti su spec. vaistais....
dar daro su sigmoiodoskopu - kai apziureti reikia tik dali storojo zarnyno - koki 40-70 cm. Man su tokiu dare 2 kartus - nieko baisaus...trunka kokias 5 min.
O rektoskopu ar net anoskopu (trumpesniu iki 10 cm), rektoromanoskopu (iki 25 cm.) tiria tik tiesiaja zarna iki 25-30 cm...
Dare man per 2 metus kokius 3 kartus....o ka daryt? Jei reikia...Paskutini karta visai neseniai kaip tik tarp kaledu ir nauju wink.gif Truko geras 5 -7 min smile.gif neskaiciavau...šlykštu, bet kai įjungi mygtuką "px" tai ir dzin...
Viskas pakenciama....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 29 sausio 2015 - 08:16
QUOTE(JOGA @ 2015 01 29, 08:16)
Kolonoskopija - kas kita - su lanksiu endoskopu tiria visa storaja zarna - 1,5 metro...todel ir trunka 30 min...ir reikia pries tai visa zarnyna issivalyti su spec. vaistais....
dar daro su sigmoiodoskopu - kai apziureti reikia tik dali storojo zarnyno - koki 40-70 cm. Man su tokiu dare 2 kartus - nieko baisaus...trunka kokias 5 min.
O rektoskopu ar net anoskopu (trumpesniu iki 10 cm), rektoromanoskopu (iki 25 cm.) tiria tik tiesiaja zarna iki 25-30 cm...
Dare man per 2 metus kokius 3 kartus....o ka daryt? Jei reikia...Paskutini karta visai neseniai kaip tik tarp kaledu ir nauju wink.gif Truko geras 5 -7 min smile.gif neskaiciavau...šlykštu, bet kai įjungi mygtuką "px" tai ir dzin...
Viskas pakenciama....

Ačiū 4u.gif Ką tik po procedūros, nei baisu, nei šlykštu, nei skaudėjo. thumbup.gif truko max 3minutes thumbup.gif išvada hemarojus su mazgeliais ir įtrūkimų yra doh.gif jei galima jungsiuosi į šią temą. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2015 01 29, 08:16)

Cia nuo diagnozes priklauso, man su kraujuojancia iplesa didelio malonumo nebuvo..
QUOTE(pinkrose @ 2015 01 29, 08:24)
Ačiū  4u.gif   Ką  tik po procedūros, nei baisu, nei šlykštu, nei skaudėjo.  thumbup.gif truko max 3minutes  thumbup.gif   išvada hemarojus su mazgeliais ir įtrūkimų yra  doh.gif jei galima jungsiuosi į šią temą. unsure.gif

Sveikinu, kad viskas sekmingai. Koki gydyma skyre?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 29 sausio 2015 - 10:14
QUOTE(linamog @ 2015 01 29, 10:14)
Sveikinu, kad viskas sekmingai. Koki gydyma skyre?

Ėjau privačiai įsiprašiau šiandien prieš gydytojo darbo pradžią ateit liepė, ir jam paskutinė darbo diena prieš atostogas. todėl lb greit viską suvardino, pusę nieko neatsimenu, o menesį jo nebus. ten kur padavė lapelį tai tepalas LIDOPOSTRIN. o daugiau nezinau ka doh.gif turiu proctoglyvenol žvakučių, geriamų detralexo. iš tos laimės va kaip yra. teks gydymą pačiai pasiskirti lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, likimo draugės,

nutariau papasakoti savo istoriją - gal kam bus lengviau, o gal ką nors kaip tik stipriai išgąsdinsiu.

Prieš 7 metus pagimdžiau sūnų ir po sunkaus gimdymo atsirado hemorojus. Skaudėjo labai labai. Be to, buvau kirpta ir siūta, tai jaučiau tikrai nemalonius pojūčius.

Tepaliukų ir žvakučių pagalba šią bėdą susitvarkiau, tačiau išorėje liko tokie mazgeliai, kaip vėliau gydytoja N. Zaks juos pavadins, hemorojaus raukšlėmis. Mazgeliai tai padidėdavo, tai sumažėdavo. Kartais po pasėdėjimo tualete pamatydavau kraujo, bet kadangi problema buvo ne nuolatinė, tai vis tam kartui pamiršdavau.

Šią vasarą, po eilinio mazgelių padidėjimo, nusprendžiau kreiptis į proktologą ir užsirašiau į Santariškes konsultacijai pas gyd. N. Zaks. Beje, eilėje laukiau apie 4 mėnesius.

Apžiūros metu gydytoja pasakė, kad turiu viduje II laipsnio hemorojų ties 6 ir 12 val. (taip nustatoma hemorojaus vieta, na panašiai kaip laikrodžio valandos), o išorėje likusios dvi didelės raukšlės. Gydytoja pasakė, kad galiu tas raukšleles susitvarkyti, jas tiesiog nupjauti operaciniu būdu, tuo pačiu pašalinti ir viduje esantį hemorojaus mazgą. Na ir aš ryžausi. Procedūrai užrašė kitą savaitę.

Beje, prieš apžiūrą ir prieš operaciją būtina pasidaryti klizmutę, man pakako 2 "Mycrolax" vakare ir vieno ryte.

Operacijos metu taikė vietinę nejautrą. Labiausiai skaudėjo, kol suleido vaistus, leido dviejose vietose. Kol pjovė, karpė, siūvo, skausmo nejutau. Visi malonumai prasidėjo po procedūros vakare. Skaudėjo labai. Gėriau stiprius nuskausminamuosius, nes "Dolmen" man visai nepadėjo. Visa užpakalio skylutė buvo ištinusi. Save vis apžiūrinėdavu su veidrodėliu - mačiau ir siūlus, kyšančius keliose vietose.

Na bet visi šitie skausmai tai juokas palyginus su tuo, kas manęs laukė, kai man trečią dieną po operacijos užkietėjo viduriai. Tualete verkiau tikrąja to žodžio prasme. Atrodė, kad iš mano "nukenksmintos" skylutės lenda didelis ir spygliuotas kaktusas! Laikiausi rankomis įsirėmusi į tualeto sienas... Per gimdymą neverkiau, o šikdama po operacijos raudojau!!! Visi namiškiai buvo išsigandę, nes tikrai be priežasties neverkšlenu...

Šiandien po mano procedūros yra praėję 13 dienų. Jaučiuosi visai neblogai. Nuskausminamuosius gėriau apie 5 dienas, vėliau nebeprireikė. Vieną žaizdelė jau užgijusi ir siūlai patys iškrito, kita žaizdelė vis dar gyja. Tepu užpakalį "Posterisan" tepalu. Jokio patinimo nebėra. Beje, apie savaitę žaizdelės šlapiavo, vis pasirodydavo kraujo ir dar kažko "neaiškaus" priemaišų. Gydytojai rodžiausi praėjus 5 dienoms po procedūros, sakė, kad viskas taip turi būti. Tikiuosi, kad praėjus dar dviems savaitėms visi mano patirti nemalonumai ir kančios bus pamiršti ir vėl galėsiu džiaugtis savo užpakaliuku smile.gif

Mano rekomendacijos visoms, kurios ryšis kažkam panašaus, kam ryžausi ir aš:
1. Darykite viską, kas įmanoma, kad tik neužkietėtų viduriai
2. Pirmas dienas pasiimkite nedarbingumą (bent kokioms 3 - 4 dienoms)
3. Po kiekvieno apsilankymo tualete apsiplaukite savo "rudąją akį"
4. Kad žaizda nekontaktuotų su išore, vis įsidėkite tvarstį (aš juos darydavausi iš paprasto merliaus)

Viskas smile.gif Jei kas turite kokių klausimų, klauskite, padėsiu ir atsakysiu.

Tiesa, operacija vyko ant tokios kaip pas ginekologą kėdės. Apžiūra taip pat, bet apžiūros metu reikėjo atsistoti keturiomis ir labai stipriai išsiriesti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirijan: 29 sausio 2015 - 11:33
QUOTE(Mirijan @ 2015 01 29, 11:31)
Sveikos, likimo draugės,

pžiūros metu reikėjo atsistoti keturiomis ir labai stipriai išsiriesti blink.gif

As irgi lankausi pas Zaks ir privaciai, ir Santariskese. Beje, reikia gaudyti per santa.lt beveik kasdien atsiranda laisvas laikas, nes kazkas issibraukia. Jos verdiktas man operacija, taciau as bijau, butent del to , ka parasete 4u.gif buvau jau tris kart uzsirasius ir vis issibraukiu :/ niekaip negaliu rzytis. Siaip viduriai man nekieteja, diskomforto nera, bet mazgai YRA. Ir lyg polipas sake, o tai jau negerai. Siuo metu gydausi periferinio nervo uzdegima, iatriu ,kai issigydysiu visgi teks ryztis 4u.gif
Atsakyti
sveikos, esu gan dar jauna 21 metų, dar vaikų neturiu, bet manau ši problema man atsitiko.. po vieno tuštinimosi pajutau nemalonų pojūtį, bet galvojau nieko, beto pamačiau kraujo dėmelių ant tualetinio poperio, bet per daug nesureikšminau, galvoju, gal nieko tokio.. šiandien naktį pradėjo skaudėti, galėjau tik ant pilvo miegoti... dabar jaučiu du guzelius... ar įmanoma pačiai išsigydyti su kažkokiais tepaliukais, vaistais ar dar kuo, jei taip tai kaip tai reiktų padaryt ? ar čia jau be medikų, chirurgo pagalbos nepavyks susitvarkyt ? ; /
Atsakyti
QUOTE(daliajanjin @ 2015 02 17, 10:26)
sveikos, esu gan dar jauna 21 metų, dar vaikų neturiu, bet manau ši problema man atsitiko.. po vieno tuštinimosi pajutau nemalonų pojūtį, bet galvojau nieko, beto pamačiau kraujo dėmelių ant tualetinio poperio, bet per daug nesureikšminau, galvoju, gal nieko tokio.. šiandien naktį pradėjo skaudėti, galėjau tik ant pilvo miegoti... dabar jaučiu du guzelius... ar įmanoma pačiai išsigydyti su kažkokiais tepaliukais, vaistais ar dar kuo, jei taip tai kaip tai reiktų padaryt ? ar čia jau be medikų, chirurgo pagalbos nepavyks susitvarkyt ? ; /

Jums bet kuriuo atveju reikia mediko konsultacijos, kad nustatytu tikslia diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 02 17, 10:29)
Jums bet kuriuo atveju reikia mediko konsultacijos, kad nustatytu tikslia diagnoze.

o kaip ten dabar nustatinėja ? šeimos gydytojas ar kažkur kitur siunčia, ta pačią dieną pasako ką daryt, nes tikrai toks skausmas yra. ? iš šiaulių aš. taip nesinori eiti pas tą daktarą... nesijaučiu pribrendusi tai padaryti.. nes internete prisiskaičiau, jog čia nuo sedėjimo, po gimdymo, senėjimo ir pan, o aš kaip ir sportuoju ir neturiu dar vaikų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daliajanjin: 17 vasario 2015 - 10:44
QUOTE(daliajanjin @ 2015 02 17, 10:37)
o kaip ten dabar nustatinėja ? šeimos gydytojas ar kažkur kitur siunčia, ta pačią dieną pasako ką daryt, nes tikrai toks skausmas yra. ? iš šiaulių aš. taip nesinori eiti pas tą daktarą... nesijaučiu pribrendusi tai padaryti.. nes internete prisiskaičiau, jog čia nuo sedėjimo, po gimdymo, senėjimo ir pan, o aš kaip ir sportuoju ir neturiu dar vaikų...

net atsisėst negaliu, nes skauda..
Atsakyti
QUOTE(daliajanjin @ 2015 02 17, 10:37)

Seimos gydytojas israsys siuntima pas proktologa. Sakau is patirties - savigyda uzsiimti nepatariu.
Atsakyti