Sveikos, likimo draugės,
nutariau papasakoti savo istoriją - gal kam bus lengviau, o gal ką nors kaip tik stipriai išgąsdinsiu.
Prieš 7 metus pagimdžiau sūnų ir po sunkaus gimdymo atsirado hemorojus. Skaudėjo labai labai. Be to, buvau kirpta ir siūta, tai jaučiau tikrai nemalonius pojūčius.
Tepaliukų ir žvakučių pagalba šią bėdą susitvarkiau, tačiau išorėje liko tokie mazgeliai, kaip vėliau gydytoja N. Zaks juos pavadins, hemorojaus raukšlėmis. Mazgeliai tai padidėdavo, tai sumažėdavo. Kartais po pasėdėjimo tualete pamatydavau kraujo, bet kadangi problema buvo ne nuolatinė, tai vis tam kartui pamiršdavau.
Šią vasarą, po eilinio mazgelių padidėjimo, nusprendžiau kreiptis į proktologą ir užsirašiau į Santariškes konsultacijai pas gyd. N. Zaks. Beje, eilėje laukiau apie 4 mėnesius.
Apžiūros metu gydytoja pasakė, kad turiu viduje II laipsnio hemorojų ties 6 ir 12 val. (taip nustatoma hemorojaus vieta, na panašiai kaip laikrodžio valandos), o išorėje likusios dvi didelės raukšlės. Gydytoja pasakė, kad galiu tas raukšleles susitvarkyti, jas tiesiog nupjauti operaciniu būdu, tuo pačiu pašalinti ir viduje esantį hemorojaus mazgą. Na ir aš ryžausi. Procedūrai užrašė kitą savaitę.
Beje, prieš apžiūrą ir prieš operaciją būtina pasidaryti klizmutę, man pakako 2 "Mycrolax" vakare ir vieno ryte.
Operacijos metu taikė vietinę nejautrą. Labiausiai skaudėjo, kol suleido vaistus, leido dviejose vietose. Kol pjovė, karpė, siūvo, skausmo nejutau. Visi malonumai prasidėjo po procedūros vakare. Skaudėjo labai. Gėriau stiprius nuskausminamuosius, nes "Dolmen" man visai nepadėjo. Visa užpakalio skylutė buvo ištinusi. Save vis apžiūrinėdavu su veidrodėliu - mačiau ir siūlus, kyšančius keliose vietose.
Na bet visi šitie skausmai tai juokas palyginus su tuo, kas manęs laukė, kai man trečią dieną po operacijos užkietėjo viduriai. Tualete verkiau tikrąja to žodžio prasme. Atrodė, kad iš mano "nukenksmintos" skylutės lenda didelis ir spygliuotas kaktusas! Laikiausi rankomis įsirėmusi į tualeto sienas... Per gimdymą neverkiau, o šikdama po operacijos raudojau!!! Visi namiškiai buvo išsigandę, nes tikrai be priežasties neverkšlenu...
Šiandien po mano procedūros yra praėję 13 dienų. Jaučiuosi visai neblogai. Nuskausminamuosius gėriau apie 5 dienas, vėliau nebeprireikė. Vieną žaizdelė jau užgijusi ir siūlai patys iškrito, kita žaizdelė vis dar gyja. Tepu užpakalį "Posterisan" tepalu. Jokio patinimo nebėra. Beje, apie savaitę žaizdelės šlapiavo, vis pasirodydavo kraujo ir dar kažko "neaiškaus" priemaišų. Gydytojai rodžiausi praėjus 5 dienoms po procedūros, sakė, kad viskas taip turi būti. Tikiuosi, kad praėjus dar dviems savaitėms visi mano patirti nemalonumai ir kančios bus pamiršti ir vėl galėsiu džiaugtis savo užpakaliuku
Mano rekomendacijos visoms, kurios ryšis kažkam panašaus, kam ryžausi ir aš:
1. Darykite viską, kas įmanoma, kad tik neužkietėtų viduriai
2. Pirmas dienas pasiimkite nedarbingumą (bent kokioms 3 - 4 dienoms)
3. Po kiekvieno apsilankymo tualete apsiplaukite savo "rudąją akį"
4. Kad žaizda nekontaktuotų su išore, vis įsidėkite tvarstį (aš juos darydavausi iš paprasto merliaus)
Viskas
Jei kas turite kokių klausimų, klauskite, padėsiu ir atsakysiu.
Tiesa, operacija vyko ant tokios kaip pas ginekologą kėdės. Apžiūra taip pat, bet apžiūros metu reikėjo atsistoti keturiomis ir labai stipriai išsiriesti