Įkraunama...
Įkraunama...

Hemorojus

QUOTE(pinkrose @ 2015 01 28, 12:07)
Sveikos. gavau siuntimą rytdienai rektoskopijai. ieškau kokios nors info kaip ji atliekama ir nieko nerandu. bijau paniškai, žliumbiu jau dabar. verysad.gif
Gal kam darė tokį tyrimą?

Paguglinau, yra info:
Rektoskopija - tai tyrimas, kurio metu kietu endoskopu (rektoskopu) apžiūrima išangė, tiesioji žarna ir pradinė riestinės žarnos dalis (15 - 30 cm). Jo metu galima paimti audinio gabalėlius histologiniam ištyrimui, pašalinti nustatytus polypus.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 01 28, 12:14)
Paguglinau, yra info:
Rektoskopija - tai tyrimas, kurio metu kietu endoskopu (rektoskopu) apžiūrima išangė, tiesioji žarna ir pradinė riestinės žarnos dalis (15 - 30 cm). Jo metu galima paimti audinio gabalėlius histologiniam ištyrimui, pašalinti nustatytus polypus.

Tą patį ir aš radau. man įdomu kiek laiko užtrunka tas ,,malonumas" ir ar lb skauda. jau dabar iš streso apsivėmiau. bijauuuuuuu blush-anim-cl.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2015 01 28, 12:21)
Tą patį ir aš radau. man įdomu kiek laiko užtrunka tas ,,malonumas" ir ar lb skauda. jau dabar iš streso apsivėmiau. bijauuuuuuu blush-anim-cl.gif  fear.gif

Ojei, aprimkit. Kokia jusu situacija? Skausminga, mazgai, ar yra iplesa? Pasiskambikite pasiklausti, ar butu galimybe pries procedura suleisti nuskausminanciuju.
Mano atveju - man buvo iplesa, tai procedura nebuvo labai maloni, bet normos ribose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 28 sausio 2015 - 12:30
QUOTE(linamog @ 2015 01 28, 12:29)
Ojei, aprimkit. Kokia jusu situacija? Skausminga, mazgai, ar yra iplesa? Pasiskambikite pasiklausti, ar butu galimybe pries procedura suleisti nuskausminanciuju.
Mano atveju - man buvc iplewsa, tai procedura nebuvo labai maloni, bet normos ribose.

nežino kas yra, skauda išangę patinę, kraujavo truputį. O kokį jum darė tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2015 01 28, 12:31)
nežino kas yra, skauda išangę patinę, kraujavo truputį. O kokį jum darė tyrimą?

Man jo pavadinimo neivardino, taciau jis visiskai atitko aprasyma, kuri ikeliau. Nebijokit pasiskambinti. Dabar, jei eiciau su savo diagnoze, isgerciau ibuprofeno tablete pries viska.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 01 28, 12:33)
Man jo pavadinimo neivardino, taciau jis visiskai atitko aprasyma, kuri ikeliau. Nebijokit pasiskambinti. Dabar, jei eiciau su savo diagnoze, isgerciau ibuprofeno tablete pries viska.

O ar ilgai truko tas tyrimas? kolonoskopija radau, kad trunka apie 30min.
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2015 01 28, 12:07)
Sveikos. gavau siuntimą rytdienai rektoskopijai. ieškau kokios nors info kaip ji atliekama ir nieko nerandu. bijau paniškai, žliumbiu jau dabar. verysad.gif
Gal kam darė tokį tyrimą?

nieko baisaus - reikia prieš ją kelias mikrolax klizmutes pasistatyti, kad žarna tuščia būtų, o šiaip - parklupdo ant kušetės ir žarnelę kišą - neskaudėjo, tik jautėsi, kad "kakoti" norisi...... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2015 01 28, 13:00)
nieko baisaus - reikia prieš ją kelias mikrolax klizmutes pasistatyti, kad žarna tuščia būtų, o šiaip - parklupdo ant kušetės ir žarnelę kišą - neskaudėjo, tik jautėsi, kad "kakoti" norisi...... mirksiukas.gif

Ačiū paguodėt 4u.gif o ilgai tą žarnelę ikišta laiko? nes kolonoskopijos metu apie 30min. g.gif
Atsakyti
Nebijokit tikrai, aš verkiau iš baimės, o ne iš skausmo, esu didelė bailė, net LABAI.
Dariau privačioj klinikoj, tai gal labiau šokinėjo, nežinau, neskauda, tik, kad nemalonu ir tiek.
Prieš tai klizmą padarė.
Nesinervinkit, nepanikuokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agne_ja @ 2015 01 28, 13:24)
Nebijokit tikrai, aš verkiau iš baimės, o ne iš skausmo, esu didelė bailė, net LABAI.
Dariau privačioj klinikoj, tai gal labiau šokinėjo, nežinau, neskauda, tik, kad nemalonu ir tiek.
Prieš tai klizmą padarė.
Nesinervinkit, nepanikuokit 4u.gif

Ačiū 4u.gif
ir aš verkiu iš baimės . blush2.gif o ilgai ta procedura trunka? žarnyną valysiu tuoj kažkokiu skysciu 3litrus liepė išgert.
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2015 01 28, 13:33)
Ačiū  4u.gif
ir aš verkiu iš baimės . blush2.gif o ilgai ta procedura trunka? žarnyną valysiu tuoj kažkokiu skysciu 3litrus liepė išgert.

Keletą min. ir tiek, jau geriau pakentėti, kad daktarė viską apžiūrėtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2015 01 28, 12:47)
O ar ilgai truko tas tyrimas? kolonoskopija radau, kad trunka apie 30min.

Kolonoskopija kitoks tyrimas, jusiskis apie 10min, ne daugiau.
Atsakyti