Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 01, 14:45)
mokytoja PRIVALO daryt tvarka SAVO klaseje, o ne vaiko namuose ir ne vaiko mamai aiskint kaip ji turi auklet. Pradziai. vaikai puikiai suvokia kas jiems galima ir iki kiek tos ribos yra nubreztos, tad jei mokytojai trugdo vaikas - tei ne jo problemos, o jos, kad nesugeba organizuoti darbo klaseje taip kad visi butu patenkinti. Klase yra JOS teritorija, JOS taisykles ir JOS problema kad nemoka visiems tai issaiskinti  bigsmile.gif

Pastaba: kaip suprantu mokytoja skundžiasi tuo vienu viaku, o ne visais turimais g.gif Ką jūs į tai? Tai gal visgi ji nebloga mokytoja? O motina turbūt turi tik tą vieną vaiką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 01, 14:52)
Pastaba: kaip suprantu mokytoja skundžiasi tuo vienu viaku, o ne visais turimais g.gif Ką jūs į tai? Tai gal visgi ji nebloga mokytoja? O motina turbūt turi tik tą vieną vaiką? g.gif

pataisiau posta. jame ir atsakymas i jusu klausima.
beje ta mokytoja mokino ir mano dukra. Kai klase lengva ir visi vaikai auksiniai - jai labai lengva buvo dirbt ir gerietei but 4u.gif
mokytojai eina lengviausiu keliu. taskas. nes taip lengviau. ir galvot nereikia...

mano klasej buvo 30 balvonu. vieniems mokytojams buvom auksine klase, kitiems - setonai vaiku kailiuose. Kieno problema? Musu ar ju mirksiukas.gif
Atsakyti
Lažinames, kad jūsų? mirksiukas.gif . Ir aš vaikas buvau ir pas mus ta pati istorija budavo ir jei mums kas nepatidavo, auksiniai vaikai nebūdavom. Bet čia mes taip norėjom. Asmeninių antipatijų dar nieks nepanaikino
Atsakyti
"kaip motina issiaukles - taip ir tures. ne tavo reikalas mirksiukas.gif
p.s. kaip galima nesusikalbet su 8-meciu g.gif pauglys butu - dar suprasciau - jie patys saves nesupranta, o cia antrokas rolleyes.gif "

1.Tai niekas tos mamos ir nemoko auklėt savo vaiko, bet kai ji papriekaištavo mokytojai, kad nesugeba susitvarkyt su antroku, tai mokytoja į klausimą atsakė klausimu, viskas labai tvarkoje cool.gif Beje, labai teisingai, pati pasakėte, kaip motina išsiauklės taip ir turės, tai jei ji aštuonmečio nesubega išauklėt neranda bendros kalbos, jei vaikas nesupranta ko į mokyklą ateina, nesuvokia, kad muštis negalima, tuo labiau vokt iš kitų, tai čia kieno problema MAMOS ar MOKYTOJOS? biggrin.gif

2.Šiaip apie vaiko gabumus nešnekėjom, gabus gali būt nebūtinai išauklėtas smile.gif Tikrai mokytoja neteisi, jei vaiką negabiu vadina smile.gif
O kas dėl stebėtojų, tai labai aišku kodėl vaikas ramus kai yra stebėtojų biggrin.gif Kas kaltas? Nei vaikas, nei mokytoja- tiktai mama cool.gif

3.O 2-3 metų pypliui mušti mamą galima? Tokio amžiaus vaikas tikrai puikiai suvoktų kas galima kas ne, jei jam būtų tinkamai tai paaiškinta, parodyta. Jei nuo tokio amžiaus vaiko neauklėsi, tai kada Jūsų nuomonę tai pradėt reiktų daryt? g.gif
Dukterėčiai mano birželį bus 2 metukai, o mušeika ji užkietėjus buvo , na ir dar yra truputėlį. Kažko neduodavai, nepaduodavai, neleisdavai iškart prilėkus kasdavo, šerdavo visiem kas po ranka pakliūdavo( kliūdavo netgi katinui ) tol kol brolis neįtaisė "bausmių " foteliuko, kurį pastatė virtuvėje prie šaldytuvo smile.gif Dabar tik sušeria kam ir iš kart panelė sėda ant foteliuko pasėdėt, iš pradžių buvo ir raitymųsi ir klyksmų tam fotelyje, bet nieko , pamatė panelė, kad į ašaras nieks dėmesio nekreipia, o jei pabėga iš fotelio būna atgal pasodinta, nu ir ką, per mėnesį susivokė, kas jai geriau ir dabar tik užsimoja ir iškart nuleidžia ranką biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valentina31: 01 balandžio 2015 - 15:33
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 01, 13:34)
susidaro įspūdis, kad vaikai nėra toleruojami visuomenės

O man priešingai, susidaro įspūdis, kad nėra toleruojami tie, kurie nemato visuotinio stebuklo kiekviename mažametyje. Pamenate, koks šaršalas kilo, kai kažkokia vyninė neleido atsivesti vaikų? Koks pasipiktinimas, kad mano pupuliukas kažkur gali būti nepageidaujas, kokia diskriminacija!
Arba dar viena man nesuprantama tėvų mada-vestis vaikus į alubarius. Ir tik pabandyk tokiai motinai pasakyt, kad gal čia nėra pati tinkamiausia vieta vaikui-iškart vaikų nekentėja išvadins.

Ir pabaigai pastebėjimas, kuriuo norėjau pasidalint. Irgi apie tėvų, tiksliau mamų elgesį.
Į sporto klubų moterų persirenginėjimų kambarius vestis berniukus. Tokius jau paaugintus 5-6 metų. Kažkaip neįsivaizduoju vyro, kuris savo tokio amžiaus dukterį vestųsi tarp nuogų vyrų pasitrint. Nors gal ir taip būna?
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2015 04 01, 16:05)

Ir pabaigai pastebėjimas, kuriuo norėjau pasidalint. Irgi apie tėvų, tiksliau mamų elgesį.
Į sporto klubų moterų persirenginėjimų kambarius vestis berniukus. Tokius jau paaugintus 5-6 metų. Kažkaip neįsivaizduoju vyro, kuris savo tokio amžiaus dukterį vestųsi tarp nuogų vyrų pasitrint. Nors gal ir taip būna?

Va sito tai tikrai nesuprantu schmoll.gif Paciai tokios situacijos tikrai pasitaiko,negaliu atsitebeti motineliu durnumu rolleyes.gif O vyras kazkaip tikrai nemato mergaiciu savo persirengimo kabariuose.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 03 31, 12:06)
Na gal vaikas su elgesio sutrikimais, ir nenorėjo tiesiog kelti scenos viešoje vietoje, todėl taip ir pasielgė, namie gal viskas būtų kitaip. Deja, bet kartais viešoje vietoje tenka nusileisti vaikui, jei nenori sugadinti sau ir kitiem nuotaikos, nes tada bus kitokia aplinkinių reakcija: nesusitvarko su savo vaiku ir pan. Kartais atrodo, kad su aktyvesniu vaiku aplamai geriau niekur į žmones neiti, nes bet kokiu atveju bus daug nepatenkintų.

Tai vat, vieną kartą nusileisi, kitą, kokio rezultato galima tikėtis? biggrin.gif
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 01, 12:34)
Bet tokios čia ir nerašo, rašo aplinkiniai, kurie tikrai nežino visų aplinkybių. Bet paskaičius komentarus, tikrai susidaro įspūdis, kad vaikai nėra toleruojami visuomenės, nesvarbu kaip jie besielgtų.

Kartą vienoj diskusijoj čia SM, viena dalyvė tiesiai šviesiai pareiškė, kad ji NIEKADA neatsiprašytų vaiko, jei jį pastumtų ar ant jo užliptų gatvėje ar kitur, nes juk jis vaikas. Ar tai rodo toleranciją? pagarbą? kultūrą? mandagumą? galų gale kokį pavyzdį kitiem ji rodo tokiu elgesiu. Ir nekalbu apie tuos atvejus, kuomet vaikai akivaizdžiai trukdo kitiem, nes tokie atvejai nėra taisyklė.

Nėra toleruojami laukiniai, kurie nežino, kas tai yra kultūringas elgesys. Nemanau, kad mandagūs vaikai kažkam užkliūva.

Jei pastumtų mano vaiką, atsiprašytų. Priversčiau
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 01, 14:00)
p.s. apie mamytes kurios ale nekreikpia demesio i "siautejancius" vaikus - psichologai kaip tik ir pataria nekreip demesio. t.y. neapdovanoti uz bloga elgesi. Is asmenines patirties - padeda  bigsmile.gif

mama teisi - kaip ji tvarkosi su savo sunumi SAVO namuose - jos reikalas, o kaip aukletoja SAVO klaseje - tai jau mokytojos reikalas. Nemoki su sunkiais vaikais dirbt - ner ko lyst i mokytojus isvis  bigsmile.gif

O kai toks besiautėjantis aukselis pvz prekybcentry užsivers stiklainius ant galvos, ar kavinėje bus apiplikytas arbata? kas tuomet liks kaltas? Ir aplamai, reikia apie aplinkinius pagalvoti, o ne vien apie siautėjantį aukso luitą

Mano vaikas problemtiškas klasėje, o namie jis normaliausias vaikas. Turėčiau mokytoją kaltint, kad nesugeba su juo susitvarkyt? g.gif

Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 01, 15:00)
drinks_cheers.gif
man truksta LT vaiko "kulto", kai vaikas yra visur laukiamas, visur gerbiamas. Db pardej tik pirk, bet malonekite vaiko nesivesti  doh.gif daklaruojama viena - o personalo elgesys saukte saukia apie kitka  doh.gif
manau jei visuomene taptu nors truputi pakantesne - tai ir tevai ir vaikai labiau atsipalaiduotu viesose vietose.... ypac nemalonu "isei i visuomene", kai vaikas pradeda tikrinti ribas, nors man asmeniskai nera  teke susidurt su chamais, bet pasiklausiu kitu mamyciu patirti, tai...

p.s. apie mamytes kurios ale nekreikpia demesio i "siautejancius" vaikus - psichologai kaip tik ir pataria nekreip demesio. t.y. neapdovanoti uz bloga elgesi. Is asmenines patirties - padeda  bigsmile.gif

Papildyta:

mama teisi - kaip ji tvarkosi su savo sunumi SAVO namuose - jos reikalas, o kaip aukletoja SAVO klaseje - tai jau mokytojos reikalas. Nemoki su sunkiais vaikais dirbt - ner ko lyst i mokytojus isvis  bigsmile.gif
teorija visada skiriasi nuo praktikos,na kokia ten jauna panele isivaizduoja,kad nesusitvarkys su vaikais?o yra tokiu aukseliu,kad ir mokytojos su 30 _ties metu stazu nesusitvarko,o siaip puikios mylincios savo darba mokytojos,taiviskas koks dvylikmetis nx pasius ir von eik,nesusitvarkai,tai jei visos eitu,tai nebeliktu mokytoju.
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2015 04 01, 17:05)

Jei motina vieniša, ką jai daryti? Neturi kur vaiko gal palikti? Aš užaugau pirtyse, buvau pirčių vaikas vaikystėje ax.gif Žinote, kokia man trauma galima sakyti likusi nuo to laiko? Ne berniukai su mamomis ir pimpaliukais, kažkodėl tai man natūralu atrodė biggrin.gif O... nedepiliuoti moterų "bikini" jei tuos k..plaukius taip galima vadinti. Tie dalykai man po šiai dienai galvoje matosi biggrin.gif Figūros, amžius man nebuvo svarbu, galėjau ir į storas ir į plonas žiūrėti, bet tie plaukai bijau.gif
Taigi niekada nežinai kas ir kaip gali padaryti neigiamą "įspūdį" tavo vaikui ar tau pačiam. O gyvenimas tęsiasi, praustis ar sportuoti reikia, o vaikų gali nebūti kam palikti, auklės juk dar ir kiek kainuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 08:54)
Jei motina vieniša, ką jai daryti? Neturi kur vaiko gal palikti? Aš užaugau pirtyse, buvau pirčių vaikas vaikystėje ax.gif Žinote, kokia man trauma galima sakyti likusi nuo to laiko? Ne berniukai su mamomis ir pimpaliukais, kažkodėl tai man natūralu atrodė biggrin.gif O... nedepiliuoti moterų "bikini" jei tuos k..plaukius taip galima vadinti. Tie dalykai man po šiai dienai galvoje matosi biggrin.gif Figūros, amžius man nebuvo svarbu, galėjau ir į storas ir į plonas žiūrėti, bet tie plaukai bijau.gif
Taigi niekada nežinai kas ir kaip gali padaryti neigiamą "įspūdį" tavo vaikui ar tau pačiam. O gyvenimas tęsiasi, praustis ar sportuoti reikia, o vaikų gali nebūti kam palikti, auklės juk dar ir kiek kainuoja ax.gif

Teisingas patebėjimas. Aš dabar daugiau nemalonių pojūčių išgyvenu pamačiusi nuogas moteris, ypač pensininkes persirengimo kambariuose tačiau nesuprantu kodėl sulaukus tam tikro amžiaus reikia viešai bandyti išsiplauti savo insides

Turiu ir kitą pastebėjimą - eina dabar daug žmoniš į teatrą nežinia ko. Jei tokie eidavo į Domino, dabar į nacionalinį dramos teatrą persikraustė... Penktadienį buvau spektaklyje - dvi gražuolės, per daug pasikvėpinusios (kas irgi šiaip jau yra labai nemandagu, nes būna žmonių, kuriem nuo stiprių kvapų galvą skaudėti pradeda pvz. man) per vidurį spektaklio pradėjo garsiai kalbėti ir telefonuose fb maigyti (čia mažojoj salėje). Pasilenkiau ir pasakiau ,,Atsiprašau, bet žmonės norėtų ramiai spektaklį pasižiūrėti" tai labai mrginos epatenkintos buvo ir varstė žvilgsniais rūbinėje...
Ką jūs darytumėte tokioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 01, 15:45)
mokytoja PRIVALO daryt tvarka SAVO klaseje, o ne vaiko namuose ir ne vaiko mamai aiskint kaip ji turi auklet. Pradziai. vaikai puikiai suvokia kas jiems galima ir iki kiek tos ribos yra nubreztos, tad jei mokytojai trugdo vaikas - tei ne jo problemos, o jos, kad nesugeba organizuoti darbo klaseje taip kad visi butu patenkinti. Klase yra JOS teritorija, JOS taisykles ir JOS problema kad nemoka visiems tai issaiskinti  bigsmile.gif

Kadangi kad antra seima laikosi tokio poziurio, kuris yra pasibaisetinas, tai mokykloje ir betvarke. Labai patogu,neaukleju neuzsiimu, nuvedziau i mokykla, o ten jau mokytoja tegul domina mano vaika. Ir tegul nebando aiskinti, kad nemoku aukleti. O vaikai savo elgesi atsinesa is namu. Ir tada labai lengva pasakyti, kad mokytoja bloga - nesudomino (nors 24 is 25 sudomina). Atsibuskite, tevai privalo aukleti vaika, dometis ka jis veikia, kaip jam sekasi mokykloje ir t.t. Paziurekite kiek patyciu mokykloje, kodel? Nes tevai nuvede i mokykla ir nuo 8 val. mokytoja turi juos dominti ir aukleti, o mokytojai siais laikais net suktelti garsiau bijo, nes tuoj vaikelis pasiskus, kad jo nesudomino. TEVAI tik tevai duoda pagrindus, jie turi dometis viskuo, dalyvauti mokyklos gyvenime. Ir nereikia perkelti savo nemoksiskumo mokyklai.
Atsakyti
Man vakar buvo situacija poliklinikoje, kuri, dabar paskaičius temą turbūt irgi turėtų atrodytų ach ir och. Atėjau prie gyd.kabineto, kabinu striukę ant kabyklos ir vaikas garsiai mamai sako "man ta teta nepatinka" biggrin.gif Ir mane ta situacija, nuoširdžiai sakau, prajuokino. Vaikai - nesugadinti žmonės, jie sako tai ką galvoja, tikri, nuoširdūs jų jausmai ir žodžiai. Mama susinepatogino ir "kaip čia kalbi? Negalima taip kalbėti" ir t.t. Atsisėdau šalia (tik viena laisva vieta šalia to vaiko buvo) ir sakau "visai gali būti, kad aš tau nepatinku. Nieko čia blogo". Žiūri abu. Ir pasakiau tam vaikui "žinai, o Tu man labai patinki!" (ir tai tiesa). Ir vaikas pradėjo juoktis kartu su manim, vėl vaikiškai maltis koridoriuje. Kol mama nepravirkdė gąsdinimais.
Yra visuomenėje šviesulių, kurie gerbia vaikus kaip asmenybes. Yra padavėjų, kurios jei neša meniu, tai 'priskaičiuoja' ir vaikus, nors akivaizdu, jog jie nemoka skaityti. Yra kas atsiprašo vaiko, yra kas supranta ir dar prisimena vaikystę, nereikalauja per daug ir nesireikšmina išdresiruoto paklusnumo..
Bet žmonių nepakantumo vaikų judrumui, šnekumui, nerangumui ir t.t. (kas jokia "nuodėmė") ir tėvų smerkimo ("neauklėja", "nesusitvarko") labai daug mūsų visuomenėje.
Atsakyti