QUOTE(pikkolo @ 2015 01 19, 10:15)
Pagal įstatymus jei numeris surinktas atsitiktinai (net yra programos kurios generuoja numerius), tai jo bausti negali. O atsitiktinai juk nėra sunku surinkti numerį. Nes būna, kad skambina iš Bitės ir siūlo planą, bet aš juk ir taip jų klientė ir turiu jau tą čiki planą - reiškias skambina atsitiktiniu numeriu.
Manau, kad labai klystate

Dažniausiai skambina nė ne iš konkretaus operatoriaus, bet jais prisidengę, t.y. spec. įmonėlės, kurios tuo užsiima ir turi sutartį su jais, parduoda jų produktą, padeda jiems, primonija žmones užeiti į jų salonus. Ir negeneruoja jie jokių numerių, tik taip sako. Turi jie tiesiog nupirktas, iš tų pačių Bičių ar Omnitel gautas tel. nr. bazes ir tiek. Ir niekas ten neatrinkęs tų numerių, nes nėra kam, juk tai kažkam kainuotų. O kadangi vadybininkų toks darbas - visą dieną skambinti, tai, kad jau papuls kažkiek žmonių, esančių Bitėje ar Omnitel, mažas jiems nuostolis. Padėkos ir tiek. Arba netgi siūlys eiti pasiimti naują planą, geresnį pasiūlymą. Vadybininkui nuo to tik pinigėliai kris, o konkrečiam operatoriui irgi nėra blogai, nors jų klientas jau senas klientas, ne naujas atvestas, bet visa esmė ta, kad jis gaus naują pasiūlymą ir bus patenkintas, kad tas operatorius tipo juo rūpinasi ir nebeliks šanso, kad artimiausiu metu kitas operatorius jį pavilios.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 19, 10:15)
Arba užknisa kai visokios čili siuntinėja, kuriose niekada nesu valgiusi ar pildžiusi kokią anketą. Kadangi pastoviai siunčia, tai irgi įdomu iš kur gavo numerį? O kažkur mačiau, kad sutarty yra punktas, kad sutinku jog man sms siųstų ir jų partneriai, tai gal čia ir yra visa klasta? Nors tarkim į e-mailą gaunu laiškų iš e-parduotuvių, kurių net nežinojau, o gaunu kaip būčiau užsisakiusi jų naujienlaikraštį.
Kažkada buvo toks one.lt paštas, tai ten pastoviai gaudavau begalę SPAM. Iš pradžių visur spausdavau, kad noriu atsisakyti, tada dar daugiau gaudavau. Kol kažkas man pasakė, kad yra spec. programos, kurios taip tikrina ar pašto dėžutė aktyvi, ir tada dar prisiunčia spam'o.
Taip ir bus. Šiais laikais reikia ypatingai žiūrėti kqą kur pasirašai. Geriausia, kur tik įmanoma, niekada nerašyti savo tikrų duomenų, o apgauti (jei įmanoma, aišku, jei paso kartu nereikia pateikti), o jei jau reikia, tai kur įmanoma maksimaliai dėti varneles, kad nesutinku, nesutinku, nesutinku. Tada ramiau gyvensis.
El. paštus renka google ar kitokie robotai, kurie net sekmadieniais dirba

Aš turėjau vieną paštą, kurį tikrai minimaliai esu naudojusi, praktiškai niekam nedavusi arba tik patikimiems žnonėms regis, kokios įstaigos darbuotojui vienam sakykime. Ir vistiek kartas nuo karto ateidavo spamai, prenumeratos

Košmaras kokios kontrolės ir diktatūros laikais gyvename, viskas sekama, sugaudoma ir t.t.
O atsisakyti kartais žiauriai sunku, nes piktybiškai neveikia atsisakymo nuoroda. Aš su tokiomis firmomis nesicackinu, išplūstu necenzūriškai

Paskutinis atvejis buvo su MBS ar kaip ten jie iš Rusyno. Nu tiek užkniso, per du paštus į dieną po du kartus siūlydami pirktis iš jų saitą po 400 dolcų, kad kraujas virė venose. Paspaudžiau ant jų saito, jei atsisakymo nuoroda neveikia. Žiūriu yra vadybininkas online. Kaip dėjau jam matų, kad mažai nepasirodė ir nurodžiau dėl, ko, nurodžiau paštą, į kurį spamą siunčia

Tik žiūriu rašė rašė kažką, nutilo...

tada rodo, kad pasišalinęs, kad tuoj ateis ir atsakys

žiūriu po to, kad tiesiog išsijungė tas pokalbio langas ir tiek. Nuo to laiko spamo iš jų nebėr. Su kiaulėm, tik kiauliškai padės