Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(Arven @ 2015 01 08, 12:38)
Kaip manote, ar turėjau tylėti ir visą kelionę tarnauti tam vyrui už atramą?

Neturėjote.
Atsakyti
Yra netgi įstatymas, kad atrodo 50 cm žmogus nuo žmogaus turi stovėti, nesiliesti, nesitrinti, nežvilgčiot per petį pakabinus galvą (jei aukštesnis), nes gal žmogus kokią žinutę kam rašo ar pan.
Aišku, to neįvykdysite sausakimšame autobuse, bet tada turi būti kitos normos kaip stengtis neužvirsti, nesiremti ir t.t.
Įstatymai surašyti, bet mažai kas jų laikosi, o ir nesiskundžia pas mus niekas, tai taip ir vyksta. Realiai tai baudelė tam piliečiui turėtų juk būti ar bent jau įspėjimas. Bet tam reikia kovoti, reikia paramos iš aplinkinių, nes ryškiai pagal mūsų šalies mentalitetą, tai auką dar apkaltintų, sakytų ko čia skundies, ko čia rėki, per tave reisą dabar sustabdė, mes vėluojam ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 01 08, 15:02)
Yra netgi įstatymas, kad  atrodo 50 cm žmogus nuo žmogaus turi stovėti, nesiliesti, nesitrinti, nežvilgčiot per petį pakabinus galvą (jei aukštesnis), nes gal žmogus kokią žinutę kam rašo ar pan.
Aišku, to neįvykdysite sausakimšame autobuse, bet tada turi būti kitos normos kaip stengtis neužvirsti, nesiremti ir t.t.
Įstatymai surašyti, bet mažai kas jų laikosi, o ir nesiskundžia pas mus niekas, tai taip ir vyksta. Realiai tai baudelė tam piliečiui turėtų juk būti ar bent jau įspėjimas. Bet tam reikia kovoti, reikia paramos iš aplinkinių, nes ryškiai pagal mūsų šalies mentalitetą, tai auką dar apkaltintų, sakytų ko čia skundies, ko čia rėki, per tave reisą dabar sustabdė, mes vėluojam ir pan.

O tai jei kokiam koncerte ar autobuse kokia zmogysta per arti manes glustels,kaip man ji "priduot",nubaust ,irodyt ir pan?
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2015 01 08, 10:41)
O jūs užsienyje esate buvusi? Turiu omenyje, ilgesnį laiką nei kelios atostogų dienos?

Deja nebuvau isvykus ar atostogavusi svetur..
Atsakyti
Gal ir ne visiskai i tema, bet mane, kaip pastoviai dirbancia tarp zmoniu, visokiuose Akropoliuose ir Siaures miesteliuose, tiesiog is proto varo zmoniu elgesys su savo vaikais. Be abejo, nenutinka tai kiekviena diena, bet bent pora kartu i savaite. Kartais susivaldau, kartais ne. Nebegaliu jau klausytis to zvieginimo, rekdinimo, o jei vaikas nenori rengtis ar kazko daryti, skubeti - tai dar ir ranku sukiojimo. kazkoks kosmaras. Noreciau, kad visi tie frykai liktu namuose. Net baisu galvoti, ka jie rimtai tuose namuose isdarineja, jeigu drista viesoje vietoje, zmonems ant akiu, taip elgtis g.gif
netoleruoju viesai musimo atseit nekalto, o is tikruju tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saturno_sesely: 13 sausio 2015 - 18:03
QUOTE(Monteverte @ 2015 01 08, 14:02)
Yra netgi įstatymas, kad  atrodo 50 cm žmogus nuo žmogaus turi stovėti, nesiliesti, nesitrinti, nežvilgčiot per petį pakabinus galvą (jei aukštesnis), nes gal žmogus kokią žinutę kam rašo ar pan.

koks čia dar toks įstatymas? Nagi, nuorodą ir kuo greičiau - užsisakysiu lentelę su įstatymo ištrauka ir vaikščiosiu pasikabinus biggrin.gif beje, įdomu, o ar veikia ant pašto dėžutės užklijuotas įspėjimas, kad reklama nepageidaujama?
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(ancienteye @ 2014 12 05, 18:59)
Nors praktiškai kasdien su tuo tenka susidurt, bet niekaip neįprantu ir negaliu suvokt, kai kurių žmonių žmonių įpročio stovint eilėje prie kasų tiek priartėt, kad net jaučias kvėpavimas į kaklą  doh.gif  Jau nebekalbu apie ištisinį užkliudimą kokiais pirkinių krepšeliais arba rankinėm ir net nesugebėjima atsiprašyt.

drinks_cheers.gif ir dar nervina, kai dedi prekes ant to takelio, tai butinai des vos ne ant virsaus arba taip jau salia doh.gif doh.gif doh.gif

apie autobusus irgi galiu pasakyti, ypac tikrai megsta tos vyresnes moteriskes taip grustis, as tai suprantu kai vaikai 12 meciai dar taip grudasi, gal bijo kad paveluos i mokykla, gal nelabai supranta dar, bet tokios bobos su savo visais lasiniais, tasem, maisiukais, striukem su kailiais pusku - pusku visus is kelio tik stumia ir pirmos, nesvarbu kad dar islipantys islipti net nepradejo..
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2014 12 05, 18:22)
Aš įsitikinu, kad pas mus nekultūringiausi žmonės - moteriškės 40+ metų. Dažniausiai "susireikšminusios",  viską "žinančios" nemažų gabaritų "puonios" cool.gif. ( Netaikoma išsilavinusioms, pasaulio mačiusioms ir inteligentiškoms moterims). Viešoj vietoj neišgirsi "atsiprašau", "atleiskite", " gal galėtumėte?..", nepraeis kultūringai - neatsitrenkdama, neprisiliesdama. Visur stengiasi "lipti galvom" kaip tarybinė santvarka išmokė. Turbūt jaustųsi "pažemintos" parodydamos elementarią pagarbą viešoje erdvėje kitiems žmonėms - ypač jaunesniems. Iš kitos pusės gaila tokių moteriškių, nes nesuvokia žmogiškos kultūros esmės ir pačios lygiai taip būna pastumiamos. rolleyes.gif
Už tai ir keista, jog sako, kad jaunimas šiais laikais nekultūringas, kai nekultūringos tokios "puonios". Turbūt skiriasi supratimas, nes moteriškėms dažnai atrodo, kad pasaulis sukasi aplink jas, o jauni žmonės elgdamiesi pagarbiai, tikisi, kad su jais lygiai taip pat bus elgiamasi. Kaip ir visam kultūringam pasaulyje.

Šiandien kaip tik tokia manęs vos nepritrėškė, gerai, kad spėjau pasitraukt iš kelio. Toks jausmas, kad nemato nieko aplink, eina kaip tankai.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 01 13, 19:03)
beje, įdomu,  o ar veikia ant pašto dėžutės užklijuotas įspėjimas, kad reklama nepageidaujama?

Neveikia biggrin.gif Aš pataikiau prieiti prie savo pašto dėžutės, kai laiškininkė grūdo reklamą į perpildytas dėžutes, pasakiau, kad nedėtų, nes į dėžutę nebeįmanoma normalios spaudos įdėti. Tai pasakė, kad jai reikia savo darbą atlikti, ir man bežiūrint sugrūdo krūvą lankstinukų.
Atsakyti
Vakar poliklinikoj prie registratūros mačiau (pas mus tokia tvarka kaip banke, pasiemi numeriuką ir lauki kol užsidegs prie kurio langelio eiti), kai kurie pasiema kelis numeriukus arba pasiemę kažkur "nugrybauja", o paskui piktinasi, kad jų numeris nedegė, nors iš tikrųjų degė, bet jie nepriėjo.
Arba ateina pas gydytojus su paltais, jais nukrauna suolus koridoriuose. Mūsų poliklinikoj yra dvi rūbinės, tačiau kai kam matyt "nesuprantama", kad reikia ten palikti paltus.
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2015 01 13, 18:18)
Neveikia  biggrin.gif Aš pataikiau prieiti prie savo pašto dėžutės, kai laiškininkė grūdo reklamą į perpildytas dėžutes, pasakiau, kad nedėtų, nes į dėžutę nebeįmanoma normalios spaudos įdėti. Tai pasakė, kad jai reikia savo darbą atlikti, ir man bežiūrint sugrūdo krūvą lankstinukų.

O lipduka bent uzsikabinusi esat? Nes man reklamos nebededa. Bauda 10000 lt uz lipduko nepaisyma smile.gif
O jei zodziu pasaket tai schmoll.gif des kaip dejusios
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 01 13, 18:03)
beje, įdomu,  o ar veikia ant pašto dėžutės užklijuotas įspėjimas, kad reklama nepageidaujama?

Man veikia. Beje, lipduka pora kartu nudraske, tada isiutusi uzrasiau baltu korektorium ant pacios pasto dezutes, to nesugeba panaikint.
QUOTE(Mosso @ 2015 01 13, 18:18)
Neveikia  biggrin.gif Aš pataikiau prieiti prie savo pašto dėžutės, kai laiškininkė grūdo reklamą į perpildytas dėžutes, pasakiau, kad nedėtų, nes į dėžutę nebeįmanoma normalios spaudos įdėti. Tai pasakė, kad jai reikia savo darbą atlikti, ir man bežiūrint sugrūdo krūvą lankstinukų.

Paprasyciau vardo ir pavardes, darbovietes pavadinimo. Manau, suveiktu, bet jei ne, rasyciau skunda.
Atsakyti