Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(adrija @ 2015 04 24, 17:57)
Kam taip drastiskai?Galima vynuogiu kokiu,ka zinau,kas dar ten vieno kasnio gaunasi is tu vaisiu? g.gif  lotuliukas.gif
O paskui dar I turgeli galima.Ten tai jau visada ir lasiniu,ir desrytes taip neskupiai atriekia.Tik duonos reikia su savim nesuotis biggrin.gif
Oi,pramist tikrai galima.Svorio nepasiauginsi,alia gyvybinem funkcijom palaikyti tikrai uztektu.

Įdomiai turėtų atrodyti pvz stovi moteriškė maximoj ir užkandžiauja vynuogėmis, bananais, dar riešutų saują užsiverčia, užsigeria sultimis. Tuoj apsauga prisistatytų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 24, 17:58)
Įdomiai turėtų atrodyti pvz stovi moteriškė maximoj ir užkandžiauja vynuogėmis, bananais, dar riešutų saują užsiverčia, užsigeria sultimis. Tuoj apsauga prisistatytų lotuliukas.gif

Tai taip akivaizdziai nereikia,galima praeinant vis po kelias... biggrin.gif
Be to,kas cia sake,centruose ir misrainiu idda paragavimui.Nu ir uzkandziauji viena diena prabangiai su kokio juros gerybem,kita diena kokia lietuviska pasiemi.
O ji k daugiau nori,tai pasiemi del vaizdo kokius dzinsus ir lendi I persirengimo kabina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2015 04 24, 16:15)
po to būtų pilna žiniasklaida "piliečių" nuomonių apie tai kaip maxima juos "prievartauja"  biggrin.gif
Dar blogiau yra su kosmetika, tušai, kremai, lūpdažiai ne retai pasitaiko prasukinėti ir net pabandyti. Pardavėjui dažniausiai nuo to labai neskauda, nes yra galimybė grąžinti tiekėjui, bet pirkėjai dažnai nuperka tokias prekes.
Bent jau Vilniuje prismoje pačiam reikia svertis vaisius ir daržoves  ax.gif

Butent..sampuno,duso zeles ir kitu priemoniu galiojimas prasideda nuo pakuotes atidarymo..Nusiperki jau "nuuostyta" sampuna kurio gerosios savybes jau pasibaigs dar nespejus isnaudot sampuno smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adrija @ 2015 04 24, 17:11)
Kazkad pirkau kojnes ,gan brangokas,bet nuolaida tada buvo.Parsinesus,vietoj turejusiu buti 4 vnt. radau tik 3.
Dabar visada graziai atplesiu ir patikrinu.
Taip pat graziai atplesus paziuriu ir kojniu tekstura,ar kaip ten pavadinti.Nes vienos buna tokios limpancios prie pirstu,kitos slidzios ir pan.Bet cia tik jei perku kazkokias naujas,dar mano nepirktas.Kurias zinau,tik patikrinu ar visos yra smile.gif
Baikit.Cia soka gali sukelti tik svaraus fyfsunio leteneles,minutei atsidure ant prekiu konvejerio biggrin.gif
O toki ciupinejantys spjaudantys ir visoki kitoki  tai nieko tokio biggrin.gif

Beje,pazystama MAXIMOJE dirba,tai sake persirengimo kabinoje rado palikta nugerta baltos bonka ir nuvalgyta rukytos desros gala lotuliukas.gif

Va butent graziai..arba tos kur atsidaro pakuotes ir paziurejus uzsidaro,bet buna taip sudarko pakuote,kad atgal nebesupakuosi..vienas radau taip israkinetas,kad pakuotes nebesurinkau.. smile.gif Kazkur buvo dinges pats pakuotes "fasadas" su mergycka. smile.gif
Atsakyti
"Rimi" parduotuvės leidžia vaikams nemokamai suvalgyti bananą (neatsimenu ar iki 3 m, ar iki 5 m amžiaus). Tie bananai gražiai sudėti spec.vietoje ir už jį mokėti nereikia. Gali parduotuvėj suvalgyt, gali namo neštis.
Papildyta:
Kaip padeda parduotuvėse sauskelnių pavyzdžius, kad galėtum pačiupinėti ir įvertinti, taip galėtų prekybininkai išsireikalauti iš gamintojų ir pėdkelnių, kojinių pavyzdžių. Gal būtų mažiau draskymo...
Juk sugeba šalia rašiklių ar nagų lakų padėti bloknotą rašiklių/nagų lako spalvos išbandymui, tai norėtų ir su pėdkelnėm išspręstų, jau galėtų vieną pakuotę paaukoti ir pakabinti šalia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 04 24, 08:06)
Stebina moteru kulturos lygis  draskant pedkelniu pakuotes prekybos centruose..Ir pamegink tokia asaba sudrausmint akis iskabins doh.gif Mano kolege pabande..soko i akis.. doh.gif Paciupinet mat reikia..manau jei butu galimybe ir pasimatuotu lotuliukas.gif Kad dar supakuotu kaip buvo,bet ne..sugrudo kaip papuole.. blink.gif

Bet tai tokiu problemu padetu sumazint stendas su kojiniu medziagos pavyzdziais. Pas mus ofise yra toks. Kojines gabalas ir prie jo etikete su pakuites atvaizdu. Ir nieks neardo, nes gali ciupinet, tampyt kiek nori.
nesuvokiu, kodel maximos to nepareikalauja is didmenininku
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 04 24, 12:55)
Aš esu mačiusi, kaip praeidami riešutų paragauja, ir jei nepatiko, išspjauna atgal    ax.gif

Fui blink.gif , viskas, gyvenime nebepirksiu lotuliukas.gif

QUOTE(pikkolo @ 2015 04 24, 13:19)
O kur dar taip yra? Įdomu, nes kitose šalyse, kur esu lankiusi nesu to mačiusi.

Egiote, tunise, tailande maciau. Net jogurtai sveriami buna
QUOTE(Argija @ 2015 04 24, 14:15)
po to būtų pilna žiniasklaida "piliečių" nuomonių apie tai kaip maxima juos "prievartauja"  biggrin.gif
Dar blogiau yra su kosmetika, tušai, kremai, lūpdažiai ne retai pasitaiko prasukinėti ir net pabandyti. Pardavėjui dažniausiai nuo to labai neskauda, nes yra galimybė grąžinti tiekėjui, bet pirkėjai dažnai nuperka tokias prekes.
Bent jau Vilniuje prismoje pačiam reikia svertis vaisius ir daržoves  ax.gif

Tam reikalui butu testeriai ur dauguma taip nebedarytu. As irgi pvz nepirkciau lupdazio ar tuso nepabandzius
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 24, 12:11)
Pono Byno persižiūrėjo smile.gif

Tai kad atvirkščiai, Ponas Bynas sukurtas iš gyvenimiškų pavyzdžių ir atspindi mūsų kultūrą biggrin.gif
Teko psichologinį tyrimą skaityt, kad žmonės nelinkę pirkti tai, ką išbandė - padės ir paims nenaudotą daiktą. Taip pvz.yra su knygom. Net jeigu paims dar niekieno nevartytą knygą 'iš giliau', tai pavartęs ir nusprendęs pirkti, padės ir paims naują, savo paties net neatverstą biggrin.gif Ne visi žinoma taip darytų, bet labai nemaža dalis žmonių..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 04 24, 19:31)
Tai kad atvirkščiai, Ponas Bynas sukurtas iš gyvenimiškų pavyzdžių ir atspindi mūsų kultūrą biggrin.gif
Teko psichologinį tyrimą skaityt, kad žmonės nelinkę pirkti tai, ką išbandė - padės ir paims nenaudotą daiktą. Taip pvz.yra su knygom. Net jeigu paims dar niekieno nevartytą knygą 'iš giliau', tai pavartęs ir nusprendęs pirkti, padės ir paims naują, savo paties net neatverstą biggrin.gif Ne visi žinoma taip darytų, bet labai nemaža dalis žmonių..

Aš taip darau biggrin.gif
Atsakyti
Įtariu, tų kalgotkių , kaip pavyzdžiui padėtų, greit neliktų biggrin.gif O kas dėl kosmetikos, niekada nebandau testerių, nes man paprasčiausiai šlykštu. Ką gali žinoti, kas bandė, kokiom apšašijusiom lūpom, nehigieniška ir tiek, perku nebandžius
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 24, 19:36)
Aš taip darau biggrin.gif

Ir tai visiškai normalu bei žmogiška. Ir nestebina, ir nepiktina. Tokia žmogaus psichologija, paprastai tariant..
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 24, 16:36)
Aš irgi neretai pastebiu, kaip žmonės prekybcentriuose sveriamus riešutus ragauja, beje, saldainius taip pat biggrin.gif

Mums tai atrodo keista, o aš prieš mėnesį Taivane buvau- tai ten visko ragavimas yra normalu. Visur padėta dubenėliai su susmulkintais šviežiais ir džiovintais vaisiais, supjaustytais pyragais, saldainių duoda paragauti pati pardavėja, o prisirinkus ir pasvėrus bei užklijavus kainą dar ir magaryčių įdeda prieš galutinai uždarant maišelį.
Atsakyti
QUOTE(miauksiuss @ 2015 04 24, 18:39)
Įtariu, tų kalgotkių , kaip pavyzdžiui padėtų, greit neliktų biggrin.gif O kas dėl kosmetikos, niekada nebandau testerių, nes man paprasčiausiai šlykštu. Ką gali žinoti, kas bandė, kokiom apšašijusiom lūpom, nehigieniška ir tiek, perku nebandžius

Ten pavyzdyje tik dalis kojines, ne visas gaminys. Na koks pusmetris ar maziau, nuo gamintojo priklauso. Lb patogu kad pamatytum rasta, tampruma, tekstura
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2015 04 24, 19:51)
Mums tai atrodo keista, o aš prieš mėnesį Taivane buvau- tai ten visko ragavimas yra normalu. Visur padėta dubenėliai su susmulkintais šviežiais ir džiovintais vaisiais, supjaustytais pyragais, saldainių duoda paragauti pati pardavėja, o prisirinkus ir pasvėrus bei užklijavus kainą dar ir magaryčių įdeda prieš galutinai uždarant maišelį.

Geras bigsmile.gif Ir išties labai logiška. Pvz ateinu į parduotuvę, matau galybę neragautų saldainių, atrodo visai gražiai, bet iš kur žinoti, kad man bus skanu? Turiu leisti pinigus, pirkti ir tik tada išsiaiškinsiu, o vat būtų padėta saujelė degustacijai - paragaučiau ir žinočiau, ar noriu pirkti, ar ne.
Atsakyti