QUOTE(Argija @ 2015 04 22, 10:32)
Čia buvo diskutuota apie kūdikio palikimą vieną namuose. O ką manote apie vaikų 5-8 metų amžiaus palikimą vienų lauke?
Aš vaikų neturiu, bet nesu abejinga aplinkai. Situacija tokia, vedžiojam vakare su MB šunį, gražus oras tai gan didelius ratukus sukam, sėdi ant suoliuko mergaitė maža verkia net pasikukčiodama, paklausėm kas nutiko, mažą ką, vaikas rėkia, kad mamos nori. Klausiam kur mama, sako parduotuvėje. Vaikas tiesiog nori labai į tualetą, mamos numerio nežino, paklausėm būtumėm paskambinę. Na stovim laukiam, o aš vis galvoju, na ką daryti, vaiko gi nevesi į prekybcentrį ar pas save. Mama neskubėdama grįžo, nieko aš jai nesakiau, nes vaikas šalia, tik gražiai pasakiau, kad būtų gerai, jei dukra išmoktų telefono numerį bent vieno iš tėvų, nelaimės atveju galėtų susisiekti. Tai ji mane apšaukė prie dukros, kad nepamokslaučiau jai kaip vaikus auginti.
Net nežinau, pasikartotų vėl tokia situacija ir nežinočiau kaip elgtis. Kaip čia besilankančios mamos mano, ką turėtų pašalinis/ kaip jūs norėtumėte, jog pašalinis pasielgtų su jūsų vaiku tokioje situacijoje?
maniskis budavo kazkur jau nuo 6m vienas daugiabucio kieme. as tuo metu paprastai nemie bunu, bet yra teke iki parduotuves nulekt. kazkaip net nesusimasciau, kad galetu tokia beda iskilt, juk vaikai paprastai yra be kompleksu, nori sisiot tai ir eina uz krumo, jei wc salia nera

na ir dar ziurint kur ta parduotuve, jei prie namu, tai vaikas teoriskai turejomsusigaudyt ir nueit pas mama.
tavo papasakotu atveju akivaizdu, kad mergaite per daug nesavarankiska dar viena likt. juk cia lb individualu ir amzius tik orientacinis dalykas. vaikas vaikui nelygu.
kaip noreciau, kad elgtusi pasalinis?

noreciau, kad parodytu uz kurio krumo vaikui nubegt

, kad nuramintu, jog ne pasaulio pabaiga tas norejimas i wc
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2015 04 22, 14:50)
Tikrai taip, pataisos priimtos nebuvo. Plius dar noėjo įvesti, kad vaikai iki 16 metų negalėtų būti vieni lauke po 22 val ir kas asmenys iki 14 metų negalėtų prižiūrėti jaunesnių už save vaikų.
Man irgi tekę yra ankščiau matyti neatsakingą tėvų poelgį. Prie pardotuvės paliko nedidelį vaiką su šuniu ir ne su mažu šuniuku, o su vokiečių aviganiu. Esmė ta, kad šuo kažką pamatė ir puolė, vaikas papraščiausiai jo neišlaikė ir pargriuvo, o šuo ištrūko- tai visa laimė, kad buvo daugiau žmonių, kurie pagavo šunį ir pririšo prie turėklo. Tada dar pati buvau vaikas, bet jau suvokiau, kad šio vaiko tėvų poelgis yra netinkamas. Juk ir suaugę galėjo pririšti šunį prieš eidami į parduotuvę.
va cia tai man nesuvokiama, kai pypliukai vedzioja uz save 5 kartus didesnis sunis