Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(pikkolo @ 2014 08 25, 11:27)
Gal vairuotojas jai atidarė tik vidurines duris, o pravažiuot nebuvo kaip iki galo g.gif

labai tuo abejoju, kad vairuotojas matydamas, kad nori įlipti mama su vežimėliu, jai neatidarytų durų ar paliktų tik priekines. Kaip tik yra tekę matyti atvirkščiai, kai norėjo lipti pro priekines, o vairuotojas patarė, kad liptų per kitas, nes patogiau, daugiau vietos, čia nepravažiuos ir t.t.
Be to, nu juk matai, kad netilpsi, tai eini ir sakai, kad atidarytų anas duris, nes įlipt reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2014 08 27, 11:17)
labai tuo abejoju, kad vairuotojas matydamas, kad nori įlipti mama su vežimėliu, jai neatidarytų durų ar paliktų tik priekines. Kaip tik yra tekę matyti atvirkščiai, kai norėjo lipti pro priekines, o vairuotojas patarė, kad liptų per kitas, nes patogiau, daugiau vietos, čia nepravažiuos ir t.t.
Be to, nu juk matai, kad netilpsi, tai eini ir sakai, kad atidarytų anas duris, nes įlipt reikia biggrin.gif

O tai labai priklauso nuo vairuotojo. Man yra net kartą prieš pat nosį duris uždaręs ir nuvažiavęs autobusas, nors tikrai matė, kad bėgau ir dar beldžiau į duris. Taip kad nenustebčiau, jei ir mamai su vežimėliu atidarė tik vidurines duris.
Atsakyti
Vakar buvau parduotuveje, vaziavau su vaikisku vezimeliu i kasa, ir toks senis vos ne ant vezimo uzlipo ir prasibrove i prieki biggrin.gif Nu jei jau matai kad zmogus su keliomis prekemis pries tave tai nereikia lipti ant galvos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulvė @ 2014 08 27, 12:28)
Vakar buvau parduotuveje, vaziavau su vaikisku vezimeliu i kasa, ir toks senis vos ne ant vezimo uzlipo ir prasibrove i prieki  biggrin.gif Nu jei jau matai kad zmogus su keliomis prekemis pries tave tai nereikia lipti ant galvos  biggrin.gif

Arba, kai būna pažymėta, kur laukti ir tik atsilaisvinus kasai, prieiti. Dažnai atsiranda tas, kuris "nemato" to užrašo ir užlenda be eilės.
Atsakyti
Aš įsitikinu, kad pas mus nekultūringiausi žmonės - moteriškės 40+ metų. Dažniausiai "susireikšminusios", viską "žinančios" nemažų gabaritų "puonios" cool.gif. ( Netaikoma išsilavinusioms, pasaulio mačiusioms ir inteligentiškoms moterims). Viešoj vietoj neišgirsi "atsiprašau", "atleiskite", " gal galėtumėte?..", nepraeis kultūringai - neatsitrenkdama, neprisiliesdama. Visur stengiasi "lipti galvom" kaip tarybinė santvarka išmokė. Turbūt jaustųsi "pažemintos" parodydamos elementarią pagarbą viešoje erdvėje kitiems žmonėms - ypač jaunesniems. Iš kitos pusės gaila tokių moteriškių, nes nesuvokia žmogiškos kultūros esmės ir pačios lygiai taip būna pastumiamos. rolleyes.gif
Už tai ir keista, jog sako, kad jaunimas šiais laikais nekultūringas, kai nekultūringos tokios "puonios". Turbūt skiriasi supratimas, nes moteriškėms dažnai atrodo, kad pasaulis sukasi aplink jas, o jauni žmonės elgdamiesi pagarbiai, tikisi, kad su jais lygiai taip pat bus elgiamasi. Kaip ir visam kultūringam pasaulyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 05 gruodžio 2014 - 17:28
Nors praktiškai kasdien su tuo tenka susidurt, bet niekaip neįprantu ir negaliu suvokt, kai kurių žmonių žmonių įpročio stovint eilėje prie kasų tiek priartėt, kad net jaučias kvėpavimas į kaklą doh.gif Jau nebekalbu apie ištisinį užkliudimą kokiais pirkinių krepšeliais arba rankinėm ir net nesugebėjima atsiprašyt.
Atsakyti
QUOTE(ancienteye @ 2014 12 05, 19:59)
Nors praktiškai kasdien su tuo tenka susidurt, bet niekaip neįprantu ir negaliu suvokt, kai kurių žmonių žmonių įpročio stovint eilėje prie kasų tiek priartėt, kad net jaučias kvėpavimas į kaklą  doh.gif  Jau nebekalbu apie ištisinį užkliudimą kokiais pirkinių krepšeliais arba rankinėm ir net nesugebėjima atsiprašyt.

Vat daugiausia tai ir turiu galvoje biggrin.gif. Keliaujantys ir užsienyje gyvenantys žmonės, grįžę stebisi, kad pas mus tyčia netyčia tave užkliudęs pilietis dažniausiai neatsiprašys. Greičiau susierzins, kad pasitaikei ne vietoj - tu, kerėpla lotuliukas.gif . Pas mus tai norma ir tarsi "nepadoru" būtų ko nors dėl kažko atsiprašyti - juk visi esam tarsi kovoje dėl šiltesnės ir geresnės vietos rolleyes.gif . Bent aš taip suprantu pagyvenusių žmonių mąstymą - kiek pastebiu, dažniausiai jie viešose vietose nekultūringai ir egoistiškai elgiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 07 gruodžio 2014 - 16:58
QUOTE(Victorious @ 2014 12 07, 16:54)
Keliaujantys ir užsienyje gyvenantys žmonės, grįžę stebisi, kad tyčia netyčia tave užkliudęs pilietis dažniausiai neatsiprašys. Greičiau susierzins, kad pasitaikei ne vietoj - tu, kerėpla  lotuliukas.gif .

as tai jau seniai pastebejau, kad pas mus mieste yra tokia mada, kad ka uzkliude zmones sako ne "atsiprasau, o tiesiog: "oj" blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terroriste: 07 gruodžio 2014 - 17:03
Sveikutes, prisijungsiu ir as:) Atsimenu, kai buvau nescia ir i darba vazinedavau troleibusais, karta teko vaziuoti tikrai pilname troleibuse, vos ne kaip koncervuose. As stovejau, ir mano rankinukas netycia uzkliude kazkokios moteriskes plaukus, aisku as atsiprasiau ir kokia buvo reakcija. Ne tik, kad apsauke mane, dar pasake vazineja cia visokios su benkartais.
Arba vyro automobilis sugedo degalineje, na ka priejo kazkoks vyriskis ir apsauke vyra, atseit nerado kitos vietos sugesti, net mano vaikas pradejo verkt, tai dar pasake, vezioja cia visokius snargliu, na as neistveriau, kai leptelejau, tai raudonas, pabrukes uodega nuejo, ir svarbiausia, maciau gale sedejo jo automobilyje mazi vaikai.. Vat kokie mandagus ir ,,kulturinkai'' musu lietuviai..........
Nepykit uz klaidas, senas kompiuteris, savo dienas jau skaiciuoja:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikirinka: 07 sausio 2015 - 22:11
Man teko laimė šiandien važiuoti autobusu doh.gif Pasitaikė vieta netoli 2 vaikinų, kokių 20-22 metų amžiaus, kurie (buvo blaivūs) sėdėjo žemėtas kojas susikėlę ant naujų sėdynių, rūkė elektroninę cigaretę, dūmų kvapas jautėsi kuo puikiausiai. Po to valgė čipsus, taukuotas rankas valėsi į tas pačias veliūru trauktas sėdynes. Išlipdami, aišku, paliko savo išėdas.
Atsakyti
QUOTE(Cikirinka @ 2015 01 07, 23:09)
Vat kokie mandagus ir ,,kulturinkai'' musu lietuviai..........

O jūs užsienyje esate buvusi? Turiu omenyje, ilgesnį laiką nei kelios atostogų dienos?
Atsakyti
Šiandien autobuse irgi apturėjau nelabai malonią situaciją. Šiuo metu laukiuosi, bet pilvo per žieminį paltą dar nelabai matosi.
Sėdimų vietų nebuvo, net ir nesitikėjau kad kas nors užleis. Atsistojau atsirėmusį į turėklą. Žmonių buvo daug, bet ne "sausakimša". Už manęs stovėjęs pagyvenęs dvigubai už mane didesnis vyriškis nusprendė, kad aš esu patogi ir minkšta atrama. Pasakiau "atsiprašau, gal galėtumėte į mane nesiremti?". Na, toliau jo laikyti neteko, bet visą kelią tyčiojosi ir garsiai aiškino, kokia aš neliečiamoji ir baisiai opi.
Kaip manote, ar turėjau tylėti ir visą kelionę tarnauti tam vyrui už atramą?
Atsakyti