Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(Pegoti @ 2015 04 09, 09:36)
o kur dar išsikėtoję vyrukai...  biggrin.gif

oo, tiems gi netelpa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2015 04 09, 14:36)
Teko ir "geresnių" atvejų matyti, purvini batai užkelti ant sėdynių, skėčiai po lietaus visi šlapi ant sėdynių, pensininkė viena nosį išsišnypštė tiesiai ant autobuso grindų..  doh.gif

Gyvenau anksčiau Vilniaus gale, prie BIG'o, tai važiuojant į darbą labai nervindavo "personos" klausančios muzikos tiesiai iš telefono, be ausinių. Pati kartais klausydavausi muzikos su ausinėmis, kartais skaitykle naudodavausi, bet minties visiems trukdyti nekildavo  doh.gif

O mane kartais erzina ir tie, kurie klausosi muzikos per ausines. Būna tokių keleivių, kad su ausinėmis muzikos klausosi tokiu garsu, kad šalia sėdint vis tiek neįmanoma ramiai žurnalo ar knygos paskaityti.

Dėl purvinų batų. Neretai taip pat pastebiu, kad mamos atsisėdusios ant gretimos sėdynės pastato savo atžalas, kurios sėkmingai trypčioja ant sėdimosios vietos. Ypatingai pikta žiema, kai batai aplipę druskom, smėliu ir pan. Nu bet čia juk vaikas, jam galima. Pabandyk tokiai mamai ką nors pasakyti, dar pati kalta liksi smile.gif
O vat jei suaugę taip elgtųsi, kažin kaip čia atrodytų... Nors purvas tai tas pats.
Atsakyti
muzika neerzina viešajame transporte. va vakar šalia atsisėdo vyras, dieveee, net akis ėmė graužti doh.gif o dar kai ėmė kilot rankas kuistis doh.gif nėriau iš ten greit, jo pažastys turbūt druskos stulpais virtę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertyyyte @ 2015 04 09, 15:31)
Dėl purvinų batų. Neretai taip pat pastebiu, kad mamos atsisėdusios ant gretimos sėdynės pastato savo atžalas, kurios sėkmingai trypčioja ant sėdimosios vietos. Ypatingai pikta žiema, kai batai aplipę druskom, smėliu ir pan. Nu bet čia juk vaikas, jam galima. Pabandyk tokiai mamai ką nors pasakyti, dar pati kalta liksi smile.gif
O vat jei suaugę taip elgtųsi, kažin kaip čia atrodytų... Nors purvas tai tas pats.

Kavinese, baruose lygiai tas pats.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 04 09, 15:50)

Va tokios taip vaikus iš išauklėja. Po manęs nors ir tvanas. Nesvarbu, kad kažkieno rūbai purvini bus. Nesuprantu, negi sunku tuos batukus nuaut doh.gif .
Mane šiandien toks kelių erelis subiesino. Važiuoju namo, atlekia visus lenkdamas, mane pralenkė prieš pat sankryžą, bet jau buvo užsidegęs raudonas šviesaforo signalas. Ir nesvarbu, kad aš jau rodžiau posūkį į kairę (yra žalia rodyklė), vis vien išsidrėbė per juostos vidurį doh.gif . Nesvarbu, kad iš paskos kiti būtų pravažiavę jei ne jis- pasaulio bamba doh.gif . Užsidegus žaliam signalui vėl nulėkė visus lenkdamas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aramisė @ 2015 04 09, 09:44)
Man nepatinka kai rankines maisus dedadi autobusuose salia saves laisvoj kedej.

O čia rimtai baisi nekultūra? unsure.gif
Jei transporto priemonė tuščia ir yra daug laisvų vietų, tai ir aš savo kuprinę ar rankinę, jei ana daiktų prikišta, šalia dedu - nepatogu ant kelių laikyti (žemėtų bulvių maišų nesivežioju, tiesa). Jei jau matau, kad vietų trūkumas, tai aišku, kad susiprastinu niekieno neraginama.

Kalbant apie viešąjį transportą ir laisvas vietas, tai man, raganai, kliūna mamos, nesuprantančios, kad, esant sėdimų vietų trūkumui (ir sausakimšam transportui), savo nemokamai vežamą vaiką derėtų pasiimti sau ant kelių.
Atsakyti
*O mane kartais erzina ir tie, kurie klausosi muzikos per ausines. Būna tokių keleivių, kad su ausinėmis muzikos klausosi tokiu garsu, kad šalia sėdint vis tiek neįmanoma ramiai žurnalo ar knygos paskaityti.

Dėl purvinų batų. Neretai taip pat pastebiu, kad mamos atsisėdusios ant gretimos sėdynės pastato savo atžalas, kurios sėkmingai trypčioja ant sėdimosios vietos. Ypatingai pikta žiema, kai batai aplipę druskom, smėliu ir pan. Nu bet čia juk vaikas, jam galima. **Pabandyk tokiai mamai ką nors pasakyti, dar pati kalta liksi smile.gif

*Pasirinkti tinkamą garsą taip pat svarbu. Dažnai būna, kad pigios ausinės šnypščia pro visus galus, sklinda garsas gan stipriai. Bet mano nuomone žmonės yra sąmoningos būtybės, na kodėl negalima klausytis tyliau ir tiesiog netrukdyti kitiems tai iki šiol nesuprantu doh.gif
**kažkada šalia manęs sėdėjusi vyresnio amžiaus moteris tokiai mamytei pasiūlė vaikelį pasodinti, nes išpurvins sėdynes taip trypdamas, tai užsiputojo ir iškoliojo moteraitę šalia vaiko dar ir kaip. Nieko, buvo su baltais džinsais, pati kada atsisės ant kito aukselio ištryptos sėdynės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 04 09, 15:17)
O čia rimtai baisi nekultūraunsure.gif
Jei transporto priemonė tuščia ir yra daug laisvų vietų, tai ir aš savo kuprinę ar rankinę, jei ana daiktų prikišta, šalia dedu - nepatogu ant kelių laikyti (žemėtų bulvių maišų nesivežioju, tiesa). Jei jau matau, kad vietų trūkumas, tai aišku, kad susiprastinu niekieno neraginama.

Kalbant apie viešąjį transportą ir laisvas vietas, tai man, raganai, kliūna mamos, nesuprantančios, kad, esant sėdimų vietų trūkumui (ir sausakimšam transportui), savo nemokamai vežamą vaiką derėtų pasiimti sau ant kelių.

nee, kai nelabai yra tų vietų, tada. kai laisva tai tikrai nesėsiu šalia kokios bobos biggrin.gif
Atsakyti
O mane kartais erzina ir tie, kurie klausosi muzikos per ausines. Būna tokių keleivių, kad su ausinėmis muzikos klausosi tokiu garsu, kad šalia sėdint vis tiek neįmanoma ramiai žurnalo ar knygos paskaityti.

Mano išmanusis telefonas po kurio laiko pats sumažina garsą (ir dar parašo, kad tai nesaugu ir t.t.).

QUOTE(linamog @ 2015 04 09, 15:50)

Aš leidžiu su batais lipti ant odinės kavinės sofos, bet po to visada nuvalau su šlapia ir sausa servetėlėmis. Aišku batai nebūna baisiai purvini.

QUOTE(Maja Di @ 2015 04 09, 16:02)
Važiuoju namo, atlekia visus lenkdamas, mane pralenkė prieš pat sankryžą, bet jau buvo užsidegęs raudonas šviesaforo signalas. Ir nesvarbu, kad aš jau rodžiau posūkį į kairę (yra žalia rodyklė), vis vien išsidrėbė per juostos vidurį doh.gif . Nesvarbu, kad iš paskos kiti būtų pravažiavę jei ne jis- pasaulio bamba doh.gif . Užsidegus žaliam signalui vėl nulėkė visus lenkdamas doh.gif

Nuo kada yra žalios rodyklės į kairę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2015 04 09, 16:29)

**kažkada šalia manęs sėdėjusi vyresnio amžiaus moteris tokiai mamytei pasiūlė vaikelį pasodinti, nes išpurvins sėdynes taip trypdamas, tai užsiputojo ir iškoliojo moteraitę šalia vaiko dar ir kaip. Nieko, buvo su baltais džinsais, pati kada atsisės ant kito aukselio ištryptos sėdynės  biggrin.gif

Vat apie tai ir kalbu. Pasakysi, tai dar ir per "galvą gausi" smile.gif (aš aišku čia perkeltine prasme, nors įtariu, kad visaip gali būti)
Nes mamytės su vaikais dažnai įsivaizduoja esančios kitos ir išskirtinės klasės individai, kuriems elementarios elgesio normos NEGALIOJA smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 09, 16:34)
Mano išmanusis telefonas po kurio laiko pats sumažina garsą (ir dar parašo, kad tai nesaugu ir t.t.).

Matomai ne visi tokius išmaniuosius turi.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 09, 16:34)
Nuo kada yra žalios rodyklės į kairę? g.gif

Ups, susimaišiau, galvoju vieną, rašau kitą lotuliukas.gif . Senatvė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 09 balandžio 2015 - 15:54
QUOTE(Maja Di @ 2015 04 09, 15:43)
Ups, susimaišiau, galvoju vieną, rašau kitą lotuliukas.gif . Senatvė biggrin.gif

Turbūt turėjot omeny papildomą sekciją su rodykle posūkiui į kairę: g.gif

user posted image

Šiaip pati esu vairuojanti- tai daug pastebiu, pas mus prie darbo dažnai ant perėjų stoja, nevengia pastatyti, ten kur nudažyta geltonai. Nors aplink pilna aikštelių, tiesa gi mokamos, o pas mus tokie ubagėliai gyvena, kad visureigiui pinigų turi, o susimokėt už aikštelę jau nebe.
Atsakyti