Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(adrija @ 2015 04 08, 12:14)
Kokios problemos,galima apsipirkti ir iš vakaro,ir keliom dienom.Pasidarai sąrašiuką ir apsiprekini,ko tau reikės.Mąstyt reikia.Užsieny aplamai žmonės apsiperka savaitei ,ir nieko,išgyvena..O jei kokių pipirų pritrūksta,tikrai galima išgyventi dieną ar kol vaikas miega ir be jų.Ar jums tai tampa asmeniškai gyvybės ir mirties klauimu?Tik kitom labai patogu eiti visur be vaiko,be vežimėlio.Tiesiog tai neatsakingumas ir tiek.
Papildyta:
VIVULIA,tai jūs dabar įsiskaitykit ,ką parašėt biggrin.gif
Jūs negalit prisiimti atsakomybės už kito žmogaus kūdikų kelio valandom ,valandai ar pusvalandžiui.Ir paskui rašote,kad nieko tokio,kad tas kūdikis,už kurų jūs bijote pasiimti atsakomybę,nieko tokio,kad pabus vienas.Tai ko jūs bijote?Juk tai nieko tokio,tegul jis sau būna,o jūs ramiai teliką pažiūrėsit,kol draugė krautuvėn sulakstys biggrin.gif Ar vis tik bijote dėl to,kad jo gal nenuraminsite,gal jis atpils ir užsprings,ar šeip kas atsitiks?O gal,jei didesnis,prabudės kažko išsigąs ,pradės šauktis mamą,nežiūrint jūsų raminimų.?Tokiu atveju jums vis tiek nieko tokio,kad jis pabus ir vienas? biggrin.gif
Nors gal ir nieko,juk išsigandusiems vaikams būna tik kokie ten tikai,mikčiojimai,šlapinimasis į lovytė.Ai,dzin visa tai,alia užtai pipirų į pudą įdėsiu.

nemaisykit -perka stambius pirkiniu ir tie kurie nesensta, nepazystu ne vieno nei lietuvio nei uzsienieciu kuris griauztu sena bulka ir uzsigertu sugizusiu pienu bigsmile.gif
kaip kiti tvarkosi man vienodai, bet savo darbo uzkraut svetimiems ne neketinu.
ir nemaisykit situaciju. jau rasiau, kad savo pirmagimes niekada vienos nepalikdavau, nes tiesiog tai ne tas vaikas buvo kuris ramiai pamiegos, uztat kita dukra tiesiog atokvepis buvo. as tiesiog galejau sau leisti isbegt (5 min) ar tai suni pavedziot, ar i parde pienuko. loveles/ lopsio - ne nebuciu sumaniusi prie radiatoriu det (man keista ir skaityt kad kas nors taip daro), ar atviro lango. saugumas uztikrintas - jokiu salia krentanciu, duztanciu ir potencialiai pavojingu daiktu nebuvo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Romy @ 2015 04 08, 11:37)
Vivulia, o man atrodo atvirksciai. Cias tos tobulos supermamos, kurios viska paaaacios padarys, nieko niekada pagalbos neprasys. As supermama - galiu viska pati.
As asmeniskai mielai padeciau mamai. Musu kaimyne per dienas su trijais mazuciais. Vyras kitame mieste. Is karto pasakeme, kad jei kas sakyk - padesim. Dar neprireike. Ir vaiku vienu dar nepalikinejo. O ju visi trys - 6 metu, 2.5 metu ir 3men.
Kazkoks asocialumas siais laikais. Zmones su kaimynais nebendrauja, pagalbos bijo prasyt ir gink dieve tubut ir patys jos nepasiulys, nors zino kokia kaimynes situacija.

PADETI, o ne nuolat priziureti. manau yra skirtumas kai taves nuolat praso "padeti'. soryy man taip netinka. beje bute - ne vienos pensininkes neprileisciau prie savo vaiko. kaimynas kaimynui nelygus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 08, 13:25)
Nepasiseka ir prižiūrėtiems. Tai kas tada?

Tada bent sąžinė negraužia.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2015 04 08, 12:22)
Jums tiesiog pasisekė.Yra labai daug atvejų,kaip sėkmė šiuo atveju praslenka pro šoną.Todėl savo vaiku tikrai nerizikuočiau 4u.gif

o kas yra rizika? nestumas - rizika. gimdymas - loterija, pirmi 3 metai - rizika (pvz. staigios mirties sindromas), salia vaiko guldymas - rizika, kad nuspausi, vedi i darza - rizika , apie mokykla is tyliu - ten tai is vis padidintos rizikos zona, ir. t.t
mane gyvenimas jau pamoke, kad saugokis vaikeli kiek tu nori - NEPADES bigsmile.gif

pvz: http://www.15min.lt/...6-val-59-152044
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIVULIA: 08 balandžio 2015 - 12:52
QUOTE(adrija @ 2015 04 08, 13:34)
Tada bent sąžinė negraužia.

Bet užpuola kiti jausmai: viską dariau, tokia gera buvau, tai kodėl atėmė??? Tada turėtų būti dar durnesnis jausmas ir beviltiškumas.
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 08, 13:17)
mano atveju vyras dirbo....tfu ...are 12-14 val per para,nu  sorry pardes arba dar nedirbo arba jau nedirbo, kai jis namo parsirasdavo  bigsmile.gif  tad visokiu smulkmenu begdavau uz  mazdaug 20 m.(!!!!) nuo namu esancia parde. + turiu suni kuri reikejo vesti i lauka (tuo metu min 5 k.) + didesne dukra, kuria reikedavo karts nuo karto nuvest parvest i/ is darzo (kai mama negakledavo). Ir jus man siulot visuos tuos dalykus daryt su vaiku ant ranku???????  blink.gif  taip geru oru - jokiu problemu, bet per saltu/puga/lietu ne neketinau to daryt  bigsmile.gif  beje vaikas buvo RAMUS. vaikas uzaugo - radiatoriau nesprogo/lubos nenukrito  bigsmile.gif  ir vaikas per ta laika NE KARTO nepabudo  tongue.gif

Mano draugė augina 3 pametinukus, vyras menininkas, nusipirko sodybą kažkur Dzūkijos miškuose, kur praleidžia visas vasaras ir dalį pavasario/rudens, tik žiemą ir savaitgaliais gyvena su ja ir vaikais. Ir dar be mašinos. ir dar 5 aukštas. Kažkaip sugebėjo viską suderinti ir niekada nesiskundė. Net ir aš stebiuosi kaip ji taip išsivertė, bet ji sako, kad viską įmanoma suderinti kai NORI.
Papildyta:
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 08, 13:30)
jau rasiau, kad savo pirmagimes niekada vienos nepalikdavau, nes tiesiog tai ne tas vaikas buvo kuris ramiai pamiegos, uztat kita dukra tiesiog atokvepis buvo.

O jei antras vaikas būtų buvęs dar neramesnis? Juk nebūtumėte iš bado mirusi? Tiesiog dabar ieškote pasiteisinimo savo poelgiui.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 08, 12:50)
Mano draugė augina 3 pametinukus, vyras menininkas, nusipirko sodybą kažkur Dzūkijos miškuose, kur praleidžia visas vasaras ir dalį pavasario/rudens, tik žiemą ir savaitgaliais gyvena su ja ir vaikais. Ir dar be mašinos. ir dar 5 aukštas. Kažkaip sugebėjo viską suderinti ir niekada nesiskundė. Net ir aš stebiuosi kaip ji taip išsivertė, bet ji sako, kad viską įmanoma suderinti kai NORI.

jus jos paklauskit ar ji 24/7 ikirtusi akis i vaikus buvo 4u.gif . Kazkurioj vietoj nesusikalbam. NEBUNA taip kad vaikas nelieka vienas - mama i dusa, wc, kita vaika priziuret. TAI yra suderinama, bet kai man supermamos drasko akis., kad jos NIEKADA NIEKADA nepaliko vaiko vieno - jos arba paranojikes arba nuo savo areoles visai apzlibo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 08, 13:57)
jus jos paklauskit ar ji 24/7 ikirtusi akis i vaikus buvo  4u.gif . Kazkurioj vietoj nesusikalbam. NEBUNA taip kad vaikas nelieka vienas - mama i dusa, wc,  kita vaika priziuret. TAI yra suderinama, bet kai man supermamos drasko akis., kad jos NIEKADA NIEKADA nepaliko vaiko vieno - jos arba paranojikes arba nuo savo areoles visai apzlibo  4u.gif

Visą laiką kalbėjom apie tai, kad mama vos gimusį kūdikį paliko namie vieną, o pati nulėkė į parduotuvę. O ne apie išėjimą į kitą kambarį.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 08, 12:54)
O jei antras vaikas būtų buvęs dar neramesnis? Juk nebūtumėte iš bado mirusi? Tiesiog dabar ieškote pasiteisinimo savo poelgiui.

su teksto suvokimu kaip matau visai prastai. rasau letai - gal spesi suskaityt 4u.gif ]nei as gailiuosi nei teisinuosi. man parde po langu stovejo. pritrukau pieno - nubegau. NUBEGAU[COLOR=red]. reikia ko daugiau - vaika i vezima ir i PC.

Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 08, 13:01)
Visą laiką kalbėjom apie tai, kad mama vos gimusį kūdikį paliko namie vieną, o pati nulėkė į parduotuvę. O ne apie išėjimą į kitą kambarį.

o kuom skiriasi. O jei liustra ant galvos nukris? mamai ax.gif yra skirtumas komoj gatvej ar namie gulet? tikimybe lygiai tokia pat 4u.gif
p.s kuo jusu kabinejimasis susijes su tema Žmonių kultūra viešose vietose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIVULIA: 08 balandžio 2015 - 13:10
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 08, 14:05)
o kuom skiriasi. O jei liustra ant galvos nukris? mamai ax.gif yra skirtumas komoj gatvej ar namie gulet?

Jei namie jūs ir vyras esate skirtinguose kambariuose, juk nesakai, kad viena esi namie? Ar tamsta tikrai nematote jokio skirtumo? Taip, daug kas gali nutikti, bet bent jau aš nutikimų nei namie, nei gatvėje su mama neakcentavau, o tai kad vaikas gali nubusti bet kada (juk tik ką gimusio vaiko įpročių nežinai, o būtent nuo to ir prasidėjo diskusija) ir tai kad jis bus vienas, jam tolygu pasaulio pabaigai (bent jau taip aiškina psichologai ir neturiu pagrindo netikėti). Tokie, nors ir atrodo nereikšmingi išgyvenimai labai gali paveikti vaiką ir turėti įtakos ateityje.
O juokingiausia visoje šitoje istorijoje tai, kad kurios narės net neturinčios vaikų, aiškina apie tai kad nieko čia tokio, juk maža ko gali pritrūkti ką tik gimusiam kūdikiui ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 08, 13:46)
Bet užpuola kiti jausmai: viską dariau, tokia gera buvau, tai kodėl atėmė??? Tada turėtų būti dar durnesnis jausmas ir beviltiškumas.

Jus su savo išvedžiojimais interpretuokit viską į savo pusę,o aš pasiliksiu prie nuomonės,kad savo vaikus reikia branginti ir saugoti.Ir saugant dar visko būna,o palikinėjant tą riziką savo rankomis dar labiau didinam.Manau,norint,visada galima surasti kažkokią išeiti,o numoti rankas ir atsiduoti likimui-gal viskas bus gerai-ne man.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 08, 13:12)
Jei namie jūs ir vyras esate skirtinguose kambariuose, juk nesakai, kad viena esi namie? Ar tamsta tikrai nematote jokio skirtumo? Taip, daug kas gali nutikti, bet bent jau aš nutikimų nei namie, nei gatvėje su mama neakcentavau, o tai kad vaikas gali nubusti bet kada (juk tik ką gimusio vaiko įpročių nežinai, o būtent nuo to ir prasidėjo diskusija) ir tai kad jis bus vienas, jam tolygu pasaulio pabaigai (bent jau taip aiškina psichologai ir neturiu pagrindo netikėti). Tokie, nors ir atrodo nereikšmingi išgyvenimai labai gali paveikti vaiką ir turėti įtakos ateityje.
O juokingiausia visoje šitoje istorijoje tai, kad kurios narės net neturinčios vaikų, aiškina apie tai kad nieko čia tokio, juk maža ko gali pritrūkti ką tik gimusiam kūdikiui ir pan.

ane http://www.tobulamam...dex.php?aid=336 tiesiog tobulybe wub.gif doh.gif

Pirmaisiais 2-3 kūdikio mėnesiais reikia juos žadinti maitinimui, bet kai kurie vaikai patys pabunda kai jiems ateina laikas valgyti. Jei taip atsitiks pabandykite ignoruoti savo kūdikių trumpus nubudimus, dažnai jie vėl užmiega.
padėkite kūdikį miegoti ir išeikite iš kambario.Nesvarbu, kiek jis verkia negrįžkite atgal iš karto. Vietoj to, palaukite 5 minutes, pirmą kartą ir tada palaipsniui didinkite išėjimo laikotarpius.

kuom skiriasi vaikui miegant tos 5 minutes kai mama isejo i parde ir jis pabudo, ir mama, kuri NUOLAT ignuoruoja savo pabudusi vaika. mama is pardes 99 % spes gryzti is pardes, o vat motinele esanti namie 100 % prie to vaiko neprieis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 08, 14:19)
ane http://www.tobulamam...dex.php?aid=336 tiesiog tobulybe  wub.gif  doh.gif

Pirmaisiais 2-3 kūdikio mėnesiais reikia juos žadinti maitinimui, bet kai kurie vaikai patys pabunda kai jiems ateina laikas valgyti. Jei taip atsitiks pabandykite ignoruoti savo kūdikių trumpus nubudimus, dažnai jie vėl užmiega.
padėkite kūdikį miegoti ir išeikite iš kambario.Nesvarbu, kiek jis verkia negrįžkite atgal iš karto. Vietoj to, palaukite 5 minutes, pirmą kartą ir tada palaipsniui didinkite išėjimo laikotarpius.

kuom skiriasi vaikui miegant tos 5 minutes kai mama isejo i parde ir jis pabudo, ir mama, kuri NUOLAT ignuoruoja savo pabudusi vaika.  mama is pardes 99 % spes gryzti is pardes, o vat motinele esanti namie 100 % prie to vaiko neprieis  bigsmile.gif

Niekada nesilaikiau šių mados normatyvų.Su manim vaikas miegojo ganėtinai ilgai .Ir ,kaip atėjo laikas,be jokių traumų su ašarom išėjo į kitą kambarį.
Atsakyti