Kuo jau jie tokie įtartini ir kas yra per daug?
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 04 03, 10:53)
Be to labai dažnai pastebiu tokį dalyką, kad tėvai nepasidomi kokio amžiaus vaikams skirtas vaikiškas spektaklis. Ir atsiveda tokio amžiaus vaiką, kuris nesiorientuoja aplinkoje nei veiksme. Kokia prasmė? Jokia. Tai madingų tėvelių auka ir nesusivedę galai. Sėdi kūdikis ir klapsi akelėm, po kelių min. akivaizdžiai nuobodžiauja, po to vargsta, o ten reikia ne klapsėti, o suprasti, kas skirta kokiam 6 - 8 metų vaikui arba minimum 3 - 4.
Man yra tekę matyti situaciją, Vilniaus Mažajam teatre, kai kasininkė pasakė, kad vaikas per mažas žiūrėti tą dieną rodomą spektaklį.
Teko matyt vaikystėj, dar pati buvau pirmokė, tėvai nusivedė į "Lėlės" teatrą, žiūrėjom "Tris paršiukus",visi herojai buvo lėlės, o vikas buvo žmogus, apsirengęs vilku, pirmoj eilėj sėdėjo mama gal su kokių metų, tikrai ne vyresniu vaiku- tai tas vaikas, kai pamatė vilką, ėmė klykti kaip skerdžiamas, jau ir aktorius praeidamas jam pasakė: nėsiu aš tų tavo kvailų paršų. Bet vaikas vis tiek rėkė, kažkaip pagalvojau, kad vaikas buvo per mažas suprasti, kad tas vilkas ne tikras.
Aš su saviškiais dažnai einu į įvairius teatrus, tai visko buvo. Bet tas begal skirtingas amžius ir netinkamas amžius - labai ryškus dalykas. Juk tie klykiantys vaikai yra traumuojami, kam tie bereikalingi stresai tokiame amžiuje? Tas ypatingai mažų vaikų "kultūrinimas" yra labai slidus reikalas. Cirkas.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 04 02, 10:10)
Nes na net man, neturinčiai vaikų, yra AKIVAIZDU, jog 1 m. vaikas ramiai neišbus 3 val. pilno garso/šviesų renginio iki 23 val.
nereikia nei trijų valndų. Vasaros aikštės atidaryme mamaša su kokiu mėnesio kūdikėliu, stovinti po pat įgarsinimo kolonėmis, piktinosi sulig kiekviena daina - kam muzika groja per garsiai, vaikas nutildavo tik tada, kai nutildavo garsas. Mes pasitraukėm toliau per trečią dainą (ausys realiai kentėjo), ji liko stovėti ir žvieginti vaiką toliau...
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 10:48)
Jei išleido kaip ir visas, tai negimė per anksti, gimė laiku. O su tokiu vaiku galima eiti ir į parduotuvę, tiesiog einu tuo metu kai nėra žmonių, o ne piko metu.
galima ir kaimynę paprašyti, kad pažiūrėtų tą pusvalandį....
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 14:21)
O jei taip galvoti, kad kol būsi parduotuvėje 15 min. vaikas numirs, durys užsikirs, ar vanduo iki lubų staiga pakils, tai geriau iš viso negyventi, nes vistiek nuo visų negandų neapsisaugosi

negyvenk.
Senajame bute, pavasarį per tikrinimus sprogo praktiškai visi namo radiatoriai. Mes atsipirkome pigiai - mūsų tik sprogo. nukentėjo baldai ir buitinė technika... Antrame aukšte, kur mama nubėgo į parduotuvę pieno (realiai - už vieno namo) vaiką apiplykė lovytėje. Mergina iki šiol vaikšto su peruku, plaukai ant pusės galvos neauga.
Pas draugę ne tik sprogo, užpylė, bet kažkas iš buitinių prietaisų užsidegė. Televizorius? nebepamenu. VIrtuvė aprūkus buvo kaip reikiant...
QUOTE(Aramisė @ 2015 04 03, 15:15)
man įtartini per daug paklusnūs vaikai.
Čia jau kaip pasieseka. Priklausomai nuo temperamento ir įgimtų charakterio bruožų. Draugės dukra vienmetė su maniške - absoliuti flegmatikė, romumo ir klusnumo įsikūnijimas.... Viskas su ja gerai, teisiog - ji tokia. Rami, pareiginga, stropi. Brolis už du neramus ir pasiutęs, nors irgi pareigingas.

QUOTE(Pegoti @ 2015 03 30, 11:27)
ne tik. ne vieną pažįstu šeimą - atrodo, išsilavinę, mandagūs, o vaikai kaip laukiniai - nei ačiū, nei labadiena, o geriausia, tai kai kalbini, o jie net nesiteikia atsakyti 

Aš irgi tokių šeimynų žinau ir nelabai norisi leisti laiką kartu... Dauguma tų tėvų įsitikinę, kad auklėja vaikus naujoviškai - ale skandinaviškai, bet nesuvokia, kad tai daro netinkamai ir su pasekmėmis.
QUOTE(zomša @ 2015 03 30, 17:14)
Yra Lietuvoje daug puikių, malonių, paslaugių žmonių. Net ir nepažįstamų, padedančių už ačiū. Gal aš ne po tuos Vakarus keliauju, bet kažkokio didelio kultūrinio šoko žmonių atžvilgiu sugrįžusi čia nepatiriu.
Sutinku, kad yra daug puikių žmonių.

Tačiau kontrastą jaučiu kiekvienąkart grįžusi į Lietuvą... Taip, pažįstami pažįstamiems ar susiję komerciniais santykiais elgiasi gražiai, bet gatvėj žmogus žmogui - vilkas. Tai atspindi ir situacija keliuose. Pagal ES statistiką lietuviai vieni daugiausiai padarančių avarijų, kadangi nesidomi situacija keliuose, kitais automobiliais, o yra orientuoti į savo poziciją ir greitį kelyje.
Mano draugas belgas, atvykęs į Lietuvą, stebisi rūškanais veidais aptarnavimo srityje bei žmonių elementariu nekultūringumu viešose vietose.

Kartais skaitant tokius pasisakymus mane apima neviltis. O kartais nuostaba. Galiausiai apsistoju ties mintim kad mes skirtingai matom pasauli. O gal bendraujam su skirtingais zmonemis...nepastebiu kad aplink butu kokiu laukiniu vaiku ar labai daug nemandagiu zmoniu. Jei bendrauji su sypsena, maloniai ir pasistengi suprasti kita-man dazniausiai pakliuva geri zmones:) vln keliuose zmones labai mandageja, vairuotojai, turiu omeny. Aisku zinoma be abejo-yra chamu ir bjauriu, bet ju zymiai maziau!! Tiesa, turiu prisipazint, kad jei isgirstu tik skundziantis istisai kad tas anas ir dar tas blogai, nebendrauju su tais zmonemis..neseniai dare operacija antakalnio ligonineje. Niekam nieko nedaviau, na, galvoju, paziuresim kiek cia tiesa tos snekos ir postai, kad "jei neduosi anesteziologui, bus..."(kazkas blogai) likau nustebinta gydytoju ir seseliu nuosirdziu darbu ir demesiu. Garbes zodis. Tiek nustebinta, kad paskui po keliu dienu nunesiau dovanele:)
quote=Victorious,2015 04 06, 18:09]
Aš irgi tokių šeimynų žinau ir nelabai norisi leisti laiką kartu... Dauguma tų tėvų įsitikinę, kad auklėja vaikus naujoviškai - ale skandinaviškai, bet nesuvokia, kad tai daro netinkamai ir su pasekmėmis.
Tačiau kontrastą jaučiu kiekvienąkart grįžusi į Lietuvą... Taip, pažįstami pažįstamiems ar susiję komerciniais santykiais elgiasi gražiai, bet gatvėj žmogus žmogui - vilkas. Tai atspindi ir situacija keliuose. Pagal ES statistiką lietuviai vieni daugiausiai padarančių avarijų, kadangi nesidomi situacija keliuose, kitais automobiliais, o yra orientuoti į savo poziciją ir greitį kelyje.
Mano draugas belgas, atvykęs į Lietuvą, stebisi rūškanais veidais aptarnavimo srityje bei žmonių elementariu nekultūringumu viešose vietose.
[/quote]
quote=Victorious,2015 04 06, 18:09]

[/quote]
QUOTE(Karusia @ 2015 04 03, 23:17)
Antrame aukšte, kur mama nubėgo į parduotuvę pieno (realiai - už vieno namo) vaiką apiplykė lovytėje.
Na, tarkim, ta mama nebūtų išėjus pieno. Ką tai būt pakeitę? Gi čia sekundės reikalas.
QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 04 07, 01:27)
Na, tarkim, ta mama nebūtų išėjus pieno. Ką tai būt pakeitę? Gi čia sekundės reikalas.
Butu istraukus vaika is loveles ir suteikus pagalba, o ne toliau leidus karstam vandeniui begti ant vaiko.

Man nesuprantamas mazu vaiku palikimas namie, kol miega. Maza kas tai motinai butu nutike, pvz masina pertrenkia ir ji komoje.
Atsilikę mes dar šiuo klausimu, stebimės, kaip čia vaikai vieni negali pabūti.
QUOTE(sazininga @ 2015 04 07, 09:47)
Butu istraukus vaika is loveles ir suteikus pagalba, o ne toliau leidus karstam vandeniui begti ant vaiko.
Man nesuprantamas mazu vaiku palikimas namie, kol miega. Maza kas tai motinai butu nutike, pvz masina pertrenkia ir ji komoje.

Net ir ėmusis pirmosios pagalbos, jei nudegimas pažeidžia gilesnius odos sluoksnius, tai mažai ką keičia.
QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 04 07, 14:38)
Net ir ėmusis pirmosios pagalbos, jei nudegimas pažeidžia gilesnius odos sluoksnius, tai mažai ką keičia.
vienas dalykas, jeigu būtų iš karto patraukus vaiką iš po karštos srovės, kitas dalykas - kai vaikas prabuvo po ta srove 10-15 min, įkaitusiuose šlapiuose pataluose, kol išsigandę vaiko klyksmo kaimynai išlaužė duris,.... nudegimo laipsnis gilėjo sulug kiekviena minute....
QUOTE(sazininga @ 2015 04 07, 07:47)

Zinokit atrodo kartasi beviltiska aiskinti tokiom nesusipratelem,kurios palikineja vaikus namie vienus